- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tevike
senior tag
Baltoafarkas reagálsz erre a kommentemre? [link]
Köszönöm!
-
tevike
senior tag
válasz
#90933760 #40601 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam mindenhogy, mikor már le van tiltva a 3.-4. mag és csak EC van bekapcsolva biosba akkor is hülyéskedik a rendszer. Akkor ez most magtól függetlenül lehet?! :S
Egyiket-másikat feloldottam különböző V-t kapott mindegyik mag, meg kipróbáltam "Perc core-All core-Auto-Disabled" minden módon, és mindig hülyéskedett, de mondom, mikor nem volt a + 2 mag se a +1 bekapcsolva, akkor is hülyéskedett, akkor ez mitől lehet?
-
tevike
senior tag
válasz
#90933760 #40608 üzenetére
A Prime95 le van szedve nekem, próbáltam tegnap 4 maggal elindítani, de nem akart elindulni a program, pedig amikor eleinte leszedtem, akkor jó volt.
64bites verziójával akartam indítani természetesen, de ahogy el akartam a tesztet indítani, lecsapta tálcára, és kilépett a program, mindegy h melyik teszt üzemmódot választottam.:/
-
tevike
senior tag
válasz
#90933760 #40605 üzenetére
De érdekes, h a vga 70°-ig is teljesen jó, szélsőséges esetben 80° is vagy hogy van, de a proci 55nél ne menjen feljebb, hehe.
Oké, köszönöm! 55°-nál feljebb akkor nem. És mivel teszteljem le? Van az a Cinebencmark ott van cpu teszt ahol renderel egyet, az megfelelő ha közben nézem everesstel a "kupak" hőmérsékletet?
-
tevike
senior tag
válasz
tevike #40597 üzenetére
Annyit helyesbítenék, h kevesebb a hiba, mint az "msconfigos" beállítás és a "Volt" emelés előtt
Már pl a windows élmény index tesztet is engedte lenyomni, rendesen 6.3-s értékelésről 7.3-ra ugrott fel a proci pl.
Valami kis fortély még van, amivel stabilizálható az állapota? Vagy majd beleszokik a gép ?
Bár ! A Google Chrome pl rendszeresen Összeomlik!
És a youtube is fagyogat, illetve néha beszíneződik 1-1 betű pl....még sem lesz okés ez a 4 mag úgy hiszem
-
tevike
senior tag
válasz
#90933760 #40596 üzenetére
Hát hazaértem, meg csináltam mindent, feszültséget is emeltem a mag áram ellátása érdekében, de még mindig csinál hülyeségeket...
pl: Google chrome indításra összomlik, újra indítom betölti. Hardverapróra lépek, nem enged rálépni 1-2 ikonra, frissítem az oldalt, már ráenged. Gép leállításkor a windows képernyő előbb pár ponton színes csíkos volt, de windows közben mondjuk nem.
Benchmark tesztet lenyomtam egy programmal, a 4 maggal szépen végig is csinálta, de akkor sem stimmel ez valahogy
Van valami fix, jó teszt, amivel le tudom mérni, hogy hányadán áll a gép a 4 maggal így? Mert nem ismerem ezeket a tesztereket annyira
-
tevike
senior tag
válasz
#90933760 #40594 üzenetére
Várom már h hazatérjek, és kipróbáljam
Igen, amúgy én is azt tapasztaltam h eszi a procit azért a játék is, ami meglepő, nekem is VGA igényesként éltek a játékok, de 100%-n van h pörög sokszor a 2x3,1ghz-s 550-m. Remélem a 4 mag működik rendesen, és akkor letudtam a gép fejlesztés egy jó részét -
tevike
senior tag
válasz
Apollo_21 #40590 üzenetére
Tyű, na nekem ezek már kínaiak! Én örülök ha megértem az alapokat, és ha a biost frissítem már félistenként nézek magamra a tükörben!
Jó, hozzáteszem, nem munkám-hobbim a gépezés, csak fölös 1-2-3órámat töltöm heti 2-3x vele játékkalDe örülök, hogy egy ilyen szakértőbe botlottam, aki tudott segíteni,és hogy ilyen emberek vannak itt PH-n!
Ahogy lesz időm letesztelem amiket tanácsoltál ma! Szerintem még este bepróbálom este
-
tevike
senior tag
válasz
Apollo_21 #40586 üzenetére
Na, igen, de Te gyanítom ki is használod, kihajtod, tesztelgeted, meg játszol eleget rajta (vagy munka). Nos én meg netezek és játszok, nem éri meg nekem feszegetni a határokat, a +2magnak azért játékok miatt örülnék, nem kellene jó ideig vennem a gépbe semmit akkor
-
tevike
senior tag
válasz
Apollo_21 #40578 üzenetére
Haha, rafinált módon a telómmal tegnap lefényképeztem már
Alaplap: Gigabyte MA790XT-UD4P
Bios: F8
Proci: AMD Phenom II X2 550 B.E 3.10GhzÉn alapvetően nem akartam húzni a procit 3.1 alapról feljebb, mert annyit nem dobna h megérezzem szerintem, viszont melegíteni végkép nem akarom, mert nyáron katlan a szobám
Elég lenne, ha csak a 4 mag stabilan menne.
Szóval Te azt mondod, h emeljem a feszültséget, és akkor eltűnne ez a pár kényelmetlen hülyesége ami minden bizonnyal a processzornak tudható be?U.i:
Az "Advanced Clock Calibration"-ba ha belépek, ott lehet az E.C. Fireware-t állítani meg hogy melyik mag legyen aktív! Csak h minden infó meglegyen -
tevike
senior tag
válasz
Apollo_21 #40576 üzenetére
Huh! Köszönöm a kimerítő válaszadást!
Meg fogom csinálni amint hazaérek, mert most dolgozok!
De viszont mint írtam 4 maggal is elindult a gép, windowsba is látta a 4 magot, csináltam benchmark tesztet is 4 maggal, meg gpu z is látta rendesen.
Csak ami hiba volt: Google chrome fagyott, nem engedett legörgetni, a képernyő néha színes csíkot hagyott maga után lapfül váltáskor, illetve ilyen apróságok. Egyszóval láttam h nem tetszik valami neki!
Erre is megoldás az említett msconfigos beállítás? Vagy ez más miatt lehetett talán? Köszönöm még egyszer!
U.i: Bios fesz asszem így volt valahogy, hogy " Normal CPU Vcore 1.3500 V
Ez az amit állítani kell? Így van h
System Voltage Control [AUTO] (gondolom manualra kell állítani)
- DDR3 Voltage Cntr
-NorthBridge V. C
- SouthBridge V.C
- CPU NB VID C.
- CPU Voltage Ctrl
- Normal Cpu Vcore 1.3500V -
tevike
senior tag
válasz
tevike #40574 üzenetére
Instabil lett a rendszer tőle, fagyott a google chrome, kimaradt 1-2 funkciója. A CINEBENCMARK lefuttatta 4 maggal, szépen, GPU Z is mutatta szépen, de furcas dolgokat csinált. Kivettem a 4 magot addig, amíg nem olvasok utána, most vissza rakta magát eredeti állapotra, így nincs gond
EC firmware izgat, h mit csinálhat.
-
tevike
senior tag
válasz
tevike #40572 üzenetére
Na, most olyan történt, hogy BIOSBA, beállítottam előbb h az EC Firmware legyen Hybrid, és "PERCORE"-re raktam, kapott egy resetet, bementem biosbe, megadta a 4 magot (HUHUH, örültem
)
- Beléptem windowsba, feladat kezelő, 4 mag..hoppá!
- Ki írta h telepítette a windows a B50-es Phenomx X4-es procit.
- De kért egy restartot, hogy az új beállítások menjenek.
- Restart után, eltűnt a 2+ mag! Biosba maradt az érzékelés h "ki-be" kapcsoljam, de eltűnt a windowsba.
Ilyenkor mi van? Feszültséget emeljek 0.50-el? Vagy valami ötlet?
-
tevike
senior tag
válasz
Apollo_21 #40571 üzenetére
Na, nekem nincs ilyen, h unlock Core! Csak az a menü, hogy a 4 magot hány százalékkal csökkentse, azt hiába rakom Disabled-re, vagy auto-manual, vagy Percore, vagy all core, vagy nem is tudom hogy mi van ott, nem történik semmi igazából!
Ez alatt mutatja, hogy Number of core, és ott viszont már csak 2 magot ír :/
Egyszerűbbnek tűnik így az MSI, vagy is itt szemmel látható a funkció, amit át kell állítani, nálam mutatom milyen mindjárt
-
tevike
senior tag
válasz
tevike #40567 üzenetére
Sikerült elérnem azt a menüfunkciót a Biosban, ahol a magokat sorolja fel, de alapvetően csak 2 magot lát.
Number of Core 0 és 1.
Be tudom manuálisra állítani, h melyik legyen bekapcsolva, de akkor is csak ezt a kettőt engedélyezi. Akkor ez azt jelenti,h ebben a prociban abszolút halott a többi elfojtott 2 mag?
Vagy van valami bios beállítás még erre?!
-
tevike
senior tag
Sziasztok, miért van az, hogy 64 biten a személyre szabott alaplapom Bios-át akarom frissíteni, és kompatibilitási problémák miatt sehogy sem futtatható?
Próbáltam rendszergazdaként, meg minden kompatibilitási módban...GA-MA790XT-UD4P - Gigabyte
F5 BIOS-om van és F7 kellene, meg van, meg minden, de nem engedi futtatni -.-"
-
tevike
senior tag
válasz
#97716736 #40544 üzenetére
Hm, értem, és logikus levezetés.
Akkor most elvonatkoztatva az alap kérdéstől, hogy mennyire éri meg, tudnál konkrétan erre a processzorra vonatkozóan mondani tanácsot?
Hogy, hogyan kell elérni a magok feloldását, van-e valamilyen személyes tapasztalatod ezzel kapcsolatban, csináltál-e már ilyet, vagy hasonlóra gondolok
Én úgy olvastam, h a Phenom II 2X 550 B.E egész jó a 4 magosítás terén, az alap lapomat meg fent említettem már, h melyik lenne, alapvetően 6magos procikat is kezel ha minden igaz.
Köszönöm az eddigieket is!
-
tevike
senior tag
Valaki...esetleg..? Válasz?
-
tevike
senior tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy AMD Phenomx II X2 550 Black Edition 3,1ghz-s processzorom, állítólag 4 magosítható.
Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban:
- mennyire rövidítené meg a processzor élettartalmát (Főszempont!, mert ha rövidíti, akkor nem is kell)
- mennyire teszi instabillá a rendszert vagy károsít egyéb eszközt a gépen
- mennyire nehéz megoldani/hogy lehet megoldani?Alaplap:Gigabyte MA790XT-UD4P
-
tevike
senior tag
Egyszer nekem is volt egy inteles gépem,saját hülyeségemre elkezdtem tesztelgetni(mert akkor csomó ismerős ezt tette).Persze hogy a bios-ba belefeküdtem és állítgattam adatokat.Mondanám,hogy meg érte mert okosabb lettem.De a gép bánta mert a proci meg halt
Na meg azóta AMD-s vagyok,szóval tapasztalat maradt csak utána de más semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Kuponkunyeráló
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest