- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
somasz
addikt
Üdv!
Van egy Dell E6440-em, benne egy i7-4700MQ procival. Ezzel nem gyártották, kisebb is a gép TDP limitje, mint a proci 47W-ja. Ez tiszta sor, lekorlátoz 8 szálas terhelésen 37W-ra. Külföldi fórumozók teszteltek vele rendesen, de nekem nem megy 20W fölé, bármit csinálok. Throttlestop progit néztem, meg Intel XTU-t. Letiltottam már a turbót is, max. 2,4 GHz-et sikerült belőle kicsikarnom, de nem tudom már reprodukálni.
XTU-val -80mV-os alulfesszel mintha stabil lenne, de az még mindig csak 2,2-2,3GHz.Tippeket tudnátok adni?
-
somasz
addikt
Üdv!
Kérdezném, mi az a frekvencia, amit a következő procik 100%-os terhelésen elviselnek huzamosabb ideig, renderelés közben, valamely kiemelkedően jó ár/teljesítménnyel rendelkező lapban? (Valamely drabálisabb léghűtőt, vagy kompakt vízhűtést és jó házszellőzést feltételezve)
i7-2600k
i7-2700k
i7-3770k
i7-3930k
i7-3960xUtóbbi kettőnél az ár/teljesítmény kicsit vicces
, mindenesetre próbáljatok válaszolni, esetleg ajánlani az első 3-hoz minél olcsóbb, megbízható, stabil tuningot elviselő lapot.
-
somasz
addikt
válasz
Jakab66[hun] #12019 üzenetére
Ezzel mire célzol?
-
somasz
addikt
Sziasztok!
Előttem az alábbi gép:
Asrock x58 extreme, 920 C1, Mugen 2, 12 giga Mushkin 1600 blackline, 5850, 2*500GB, Lancool k58180 bclk felett nem bootol a gép, az alkalmazott feszek:
[V]:
vtt: 1,41
ioh: 1,1
ich: 1,16
ioh sci: 1,16
ioh/ich pci-e: 1,56
cpu pll: 1,86
ramok: 1,654
CPU: 1,325Mi lehet a baj, minek adjak, miből vegyek el?
Proci, mem, uncore, minden a legkisebb szorzóval!
Segítsen valaki legyen szíves! -
somasz
addikt
válasz
Undoroid #9278 üzenetére
2,2 V-t kapnak, ennyi a gyári, időzítéseket auton hagytam, de így is jól állítja be az 5-5-5-15-t. Virtuális memóriát hol növeljem? Ez mit befolyásolna? Lehetséges, hogy az a baja, hogy az elsődleges partíción már nincsen olyan sok hely, (már a sajátgépben piros csíkkkal jelzi a helyet), és ez okozza a problémát?
-
somasz
addikt
Helló srácok, agybrokit kapok a gépemtől! Segítsetek rajtam!
elkezdtem húzni a procit egészen normálisra sikerült 3,4-en beállítanom kb 1,38-1,4V fesszel. Azonban amint a ramomat beállítottam 1066 közelébe, prime alatt egyből újraindultam. Előtte sikerült kb egy óráig hibamentesen futnia, aztán amikor visszaültem a gépbe, kékhalálozott, és ezt írta ki: dumping physical memory, majd leállt a vinyó és restartolt a gép.
Valami biosbeállítást néztem el, vagy a lap nem szeret valamit a többi alkatrész közül, vagy mi lehet a baj? Esetleges kb. tuti beállítást nem tudnátok mondani? Vagyhogy mit ellenőrizzek? GTA4 alapon is fagy az auto beállításokkal, nemhogy húzott platformon. Valaki segítsen, mert kétségbe vagyok esve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged