- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
válasz
Geresics #43777 üzenetére
Én is szakaszokra tördelem a kommentet.
Jól bevált tipp fejében valami olyasmire gondoltam, hogy aki csinálta már ezzel a típusú lappal, és procival, ad tippet, hogy "x-y" feszültség között mozogjon "y" fölé semmiképp ne menjek, stb, stb.
Szoktak imádkozni a vevők, mikor behelyezik a CPU-t, hogy "Huh, remélem minőségi chipeket használtak"A Q6600 nagy sikerélmény volt, mert brutális gyorsulás ment végbe. Volt mivel hűteni, volt lehetőség húzni. 2400-ból stabil 3600-at hoztam ki.
Az alulfeszelés jó ötlet lehet, utánajárok. Átnézem az UEFI-t is. Nem emlékszem, hogy találkoztam-e olyan opcióval, ahol az IGP-t tilthatom, de nem igazán rémlik.
prime95-öt használom én is, meg is van a konfighoz legjobban passzoló verzió. (Y)
Köszönöm a segítséget, hasznos!
-
sanyek2
senior tag
válasz
Geresics #43772 üzenetére
Azt gondoltam magától értetődő. Az első mondat is már rámutat, miért írtam a topikba, és az utolsó bejegyzés is.
Ez inkább szőrszálhasogatás mint sértés. Nem sértődtem meg, te se teddNem értem... Tényleg ki kell írnom külön, hogy "légyszi válaszoljon valaki"? Vagy hogy "Hogy csináljam?"
Úgy írtam meg a bejegyzést, hogy az arra válaszoló tanácsszerűen, vagy konkrét adatokkal rukkoljon elő.
Nem értem miért kell mindenben keresni a hibát.
Most elképzeltem: Olvasom ezt a bejegyzést úgy, hogy más írta, és arra gondolok: Amíg nincs kérdés, addig nem is írok neki semmit, mert nem volt kérdésbe fogalmazva.Ezt most nem tudom másképp elképzelni. Ennyire nem egyértelmű?
-
sanyek2
senior tag
Egy kihalt totyikból kérdés.
Hőfokok miatt nem tudom érdemes-e nekiállni.
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, hogy hogyan tudom biztonságosan, de hatékonyan játékhoz feltuningolni az új gépemet.
Korábban már emelgettem a Q6600-om órajeleit, de többnyire fórumos utánaolvasások alapján, illetve kitapasztalt infók alapján dolgoztam.
Jelenleg viszont egy zsír új alaplapról és i5-ös prociról van szó.
UEFI-vel még nem volt dolgom, és nem tudom mi újdonságokat rejt, ugyanis angolul nem tudok.i5 4670K
Asrock Z87 Extreme4
Corsair Vengeance 1600MHz 9-9-9-24
Shapphire Vapor-X R9 280X 3GB
XFX Pro 550Nem nagyon tudom hol kezdjem.
-
sanyek2
senior tag
2x2GB Corsair Dominator CM2X2048-8500C5D
5-5-5-18 időzítéssel megy, de a modulokra 5-5-5-15 van ráírva
Gigabyte GA-EP35c-DS3R
Q6600
Corsair VX450Azt próbálgatom meddig mehetek el a procival.
Szereitetek mennyi a max? -
sanyek2
senior tag
RetepNyaraB
Kean_Sorbo
Köszönöm! Valamit megpróbálok alkotni vele... -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Sok helyre írhatnám a kérdésemet, pl a procim topikjába, de nem hiszem hogy procit tovább tudnám húzni.
A lényeg, hogy az új 3D Mark teszteredménye elég silány lett, és ezért a processzort, illetve memóriát okolom.
A képből nem derül ki, de a RAM-ok az alábbiak:
2x2GB Corsair Dominator CM2X2048-8500C5D 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-13 @ 270 MHz)
2x1GB Kingmax KLED48F-A8KI5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)A kérdésem az hogy ennél többet ki tudok-e hozni ebből a konfigból? Ha igen, hogyan?
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Q6600 áll teszt alatt Orthos által, immáron 1 órája, 8as priorítással, Blend-Stress CPU and RAM (értelem szerűen)
8x400MHz,
SPD 2.0,
1,3V,
Ez így ugyebár 3200MHz, és 1:1 arány.
1. CPU / 1. mag 64 °C (147 °F)
1. CPU / 2. mag 64 °C (147 °F)
1. CPU / 3. mag 50 °C (122 °F)
1. CPU / 4. mag 46 °C (115 °F)
Utóbbi 2 a gond.
Maga az orthos is csak 2 magot tesztel: Using CPU #0, Using CPU #1
Processzor figyelő alkalmazás 54%-ban leterhelt procit jelez.
Orthos-t megnéztem, hozzáfér mind a 4 maghoz.
Mi történik? -
sanyek2
senior tag
Mivel csak azon időszakra(, mikor szükségesnek érzi a gép a nagyobb teljesítményt,) alkalmaznám a tuningot, ezért ez az opció jónak tűnik. Nincs szükségem folyamatos 3,2GHz-re 4 magon.
Nem valószínű hogy a legmagasabb beállítást fogom alkalmazni a C.I.A.2-nél, de egy próbát megér.
Biztos akartam lenni benne, hogy valóban jól tájékozódtam.
Köszönöm az infót! -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
A Gigabyte alaplapoknál a CIA 2 (CPU Intelligent Accelerator 2) a proci automatikus tuningját jelenti?
Szó szerint így olvastam: "fokozatos és automatikus túlhajtás"
Ezt valaki definiálná nekem, kérem? -
sanyek2
senior tag
Üdv!
ERRE valaki?
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz kérnék egy tuning ajánlást.
-
AMD thlon 4850e,
ASUS M2N SLI,
Kingmax KLDD48F-A8Ki5
9400GT
-
Kérlek, magyarázzátok el, miként érhetem el, az általatok kiszámolt/kipróbált/ajánlott beállításokat! -
sanyek2
senior tag
Bármilyen hang, fény, füsthatás (xD) ami nem volt korábban gondot jelent. Nagyjából honnan jön a hang? Biztos hogy a proci, és nem a táp cicereg? Ha a táp, akkor kevés a táp az adott konfighoz/húzáshoz. Ha tényleg a proci, akkor tuning függvényében azt mondanám túl sok áramot kap.
-
sanyek2
senior tag
válasz
Alister71 #33374 üzenetére
A BIOS-ban csak azt lehet állítani hogy mennyivel többet kapjon. +0,1, +0,2 stb.. Viszont az AIDA64 szerint 2,1-en megy. (előkerestem az infót, és szintén 2,1-et írt a fickó) Normal módon van és elvileg így kajpa a 2,1-et. de ez változhat ha a rendszer úgy gondolja hogy kevés neki?
-
sanyek2
senior tag
válasz
Alister71 #33367 üzenetére
Jut eszembe...arra is kíváncsi lennék, hogy hol adom meg a memóriának a feszültséget? írták a corsair ramok esetében hogy stabilizáljam 1.6V-ra az áramfelvétetlét... De hol?
Másik meg a virtual Dual BIOS fogalma.... Kerestem, google a barátom, de nem találtam hasnos infókat. -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Érdeklne hogy az lábbi konfigot hogyan érdemes húzni, és miért pont úgy. Szeretném érteni az egész logikáját, de vendéglátó suliba jártam, így csak az alapok mennek. Sőt azért sztem hobbi szinten már egy haladó szintig eljutottam. FSB, BIOS, ilyesmi fogalmak ok, de pl hogyan emelem a memória FSB-jét.. Elöbb itt a konfig:
E2200 cpu, Thermaltake Sonic Tower hűtéssel. (a proci a kövi amit cserélek)
Gigabyte GA-EP35C-DS3R
2x2Gb Corsair Dominator CM2X2048-8500C5D
2x1GB Kingmax KLED48F-A8KI5Nos először is.
Mivel az időzítések eltérnek a 2 fajta RAM közt, így a lasabb a mérvadó gondolom.
Szeretném megtudni hogyan lehet összehangolni a RAM sebességét a CPU szorzóival ill FSB-jével.
Pont a lényeget nem értem.
Továbbá hogyan érem el a biosban a bővített menüt? F12 ? vagy hogy van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest