- Macrodroid
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry3
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #29270 üzenetére
Tudomásom szerin BIOS-ban nem lehet véglegesíteni, de annyira nem értek hozzá.
darál0w: Az segítene, ha a processzoron visszavennék? Most a kártyán húztam egy kicsit.
-
harry3
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #29268 üzenetére
Esetleg MSI Afterburner és elmented, hogy rendszerbetöltéskor érvényes legyen a beállított érték.
-
harry3
őstag
Az adatlapomon látható dolgaim vannak.
A processzor órajele 800MHz és 3000MHz között ugrál. Nem tudok rájönni, hogy hogy fixáljam az órajelet, mert nem engedi állítani az FSB-t. Csak előre meghatározott tuningbeállítások vannak. 5%, 10%...stb, de így is ugrál.
Mit lehetne tenni? -
harry3
őstag
válasz
darál0w #20617 üzenetére
Olvasva ezt a hozzászólást felkeltette valami az érdeklődésem.
''FSB 333. így ramot be tudod lőni pont 800ra.''Ha az FSB 333 hogy jön ki a RAM-nak 800MHz? Lehet, hogy azért nem akar nekem sikerülni, mert ''ott'' valami nincs rendben? 3100MHz-en mindig kék halállal indul.233-nál egyébként már kék halál 13-as szorzóval, pedig az még nincs 3100. Most 231X13-on van, mer ugye 232-2-nál nem megy tovább.
-
harry3
őstag
válasz
darál0w #20586 üzenetére
Nem, nem és nem akarja a 3100MHz-et. Akkor csak marad 3000MHz-en, csak egyáltalán nem vettem észre fps növekedést.
BPFeri: Nekem akár milyen furcsán hangzik nincs ilyen. Pedig megnéztem a füzetben és a régebbi BIOS-ban volt olyan.Akkor marad minden így, csak nem biztos, hogy megéri.
Azért köszönöm. -
harry3
őstag
válasz
darál0w #20578 üzenetére
Feszek fixálva vannak.
Hogy a szemem ugorjon ki, hogy nem találom az NB-t. Elvileg ezeken a neveken fut: NB, CPU-NB, IMC nem? Nekem csak NB/SB voltage van, valamint a PCIE configuration-ön belül ASPM NB-SB itt a lehetőségek: L0 vagy L1 vagy L0,L1
Az én BIOS-omban nincs olyan, hogy RAMPU arány, tehát valamit a MHz-ekkel kell kezdeni gondolom és az időzítésekkel. Everest azt írja, hogy lehet 400, 266, 200MHz?
Állítsam be 266Mhz-re?
A múltkor sem volt tiszta ez a rész. -
harry3
őstag
Üdv.
Turkáltam egy kicsit a BIOS-ban és el akartam érni a 3,1GHz-et, de nem sikerült visszaállítottam a beállításokat, mert nem indult a gép. Mindent hagytam az alapértelmezett beállításon, kivéve az órajelet és a szorzót valamint a PCI-E frequency-t.
Stabil a rendszer, előtte csomó mindent át kellett állítani. Most miért megy így simán?Jelenleg a CPU szorzó: 13
FSB: 231
Hyper Transport: 1156MHz
Memória: 429MHz
DRAMSB arány: CPU/7 <------ Visszaosztotta a memóriát vagy ez mi?
Memória időzítés: 5-5-5-18 (400MHz)Min lehetne még változtatni a 3,1 GHz-ért?
-
harry3
őstag
válasz
darál0w #18805 üzenetére
Nem baj, gyűjtögetek 2 évig és megveszem a legjobbat, két hónap múlva meg jön egy még jobb, szóval várok jó sokáig, hogy annál is jobb legyen.
Amikor ezt a gépet rakták össze még ezek voltak a jók, most meg az utolsó leheletet is kiszedem belőle, ez egy örökös körforgás. Úgy kellene, hogy kb. öt évente adnának ki újat. -
harry3
őstag
válasz
darál0w #18803 üzenetére
5 napig tartott, mire sikerült eltalálni mindent, de eléggé fárasztó volt a folyamatos idegeskedés, hogy induljon el a gép...elindult...tölt, ne legyen kékhalál...kékhalál...újraindul. Mikor emeltem rajta oda sem mertem nézni, hogy elindul-e.
Kicsit emeltem a videokártyán is. Többet már nem lehet kihozni egyikből sem. -
-
harry3
őstag
válasz
darál0w #18791 üzenetére
Ez lett a vége:
CPU-Z
3,1GHzen már pár másodperc múlva hibát jelzett az Orthos.
3GHz-en 30 percig ment 9-es szinten, úgy hogy mindent 100%-osan terhelt, lehet, hogy ráeresztem 6 órára. A magok hőmérséklete 69-70°C volt. Nem értem, hogy mi lehet velük, mert tuning nélkül is majdnem ennyi fokos. A hűtő AC Freezer 64 pro és új paszta van rajta. Lehet, hogy kicsit bolondok.
Úgyhogy ennyire futotta tőlük.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget: darál0w, JoolsNOSU.i.: Már csak a videokártyán kellene kicsit húzni.
-
harry3
őstag
válasz
darál0w #18789 üzenetére
Elolvastam, nem egyszer, nem kétszer, de megint elolvastam azt a részt.
Hogy lásd nem csak kérdezgetek, hanem komolyan olvasok(lassan mindennek megjegyzem a helyét):
CPU VDD= CPU Voltage
NB/SB Voltage: a CPU Voltage fölött van
Nekik mennyit merjek adni, hogy nehogy kiszálljon belőlük a füst? -
harry3
őstag
válasz
harry3 #18774 üzenetére
Most így felállt a rendszer:
Kép
Viszont a Prime95-ben mindig ezt írja, 3GHz-en is:
[Jul 27 15:05] Worker starting
[Jul 27 15:05] Setting affinity to run worker on logical CPU #0
[Jul 27 15:05] Beginning a continuous self-test to check your computer.
[Jul 27 15:05] Please read stress.txt. Choose Test/Stop to end this test.
[Jul 27 15:05] Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using FFT length 1024K.
[Jul 27 15:05] FATAL ERROR: Rounding was 0.4998459283, expected less than 0.4 -
harry3
őstag
Elkezdtem.
Szorzó: 12,5
FSB: 250
PCI frequency: 100MHz
HT: 800MHz
RAM: 400MHz
A töltőképernyőnél újraindult, utána emeltem a CPU feszültségén, 1,3750V-ra eljutott odáig, hogy bejelentkezés és kékhalál lett a vége.
Min kellene állítani? -
harry3
őstag
válasz
darál0w #18718 üzenetére
Még egyszer figyelmesen elolvastam az írást.
Akkor így kell haladni:
1. A szorzót lecsökkenteni. Mennyire csökkentsem én is 8-ra?
2. Memóriát a legalacsonyabb szorzóra állítani (system/memory multiplier (SPD) néven)
3. Mindent elmentek.
4. Megkeresem a legmagasabb FSB-t, amin elindul a rendszer.
5. Emelek a CPU szorzón.
6. Emelem a CPU frekvenciáját.
7. Beállítom az NB-t.
8. CPU-NB feszültségének beállítása.
A 7. és a 8. pontot hol tudom beállítani? Ha a rendszer instabil, esetleg kékhalál van, akkor mit kell tennem, ha még nem elég meleg a processzor és még bírja a húzást? -
harry3
őstag
válasz
darál0w #18710 üzenetére
Olvasgattam és meglett, hogy a Ctrl+F1-el extra beállításokat is elő lehet hozni.
Elolvastam, amit linkeltél, de az a baj, hogy ez egy kezdő tuningosnak túl sok információ egyszerre és inkább lépésenként kellene.
Hagyjak mindent alapon és úgy kezdjem el emelgetni az FSB-t? A memóriával törődjek vagy csak kékhalálkor? Az a baj, hogy eddig úgy ment a processzor, hogy csak szorzó és FSB volt emelve, a memóriát nem tudom, hogy hol kell beállítani. -
harry3
őstag
válasz
darál0w #18707 üzenetére
Tudnál nekem segíteni?
Nem tudom, hogy olvastad-e, de én is tuningolni szeretnék. Holnap lesz hűtő, de addig szeretnék elméletben felkészülni rá.
Eddig 2800MHz-en ment a processzor, de csak FSB-t emeltem és szorzót. Fentebb már kezdett instabillá válni.
AMD 5200+ processzorról van szó. Kerestem volna a BIOS-ban, de nem találtam meg, hogy a memóriát hogy lehetne visszaosztani és beállítani. Az instabil rendszer és a kékhalál az annak az oka, hogy a memóriát nem osztottam vissza? Mikre kellene figyelnem és azokat mad hol fogom tudni beállítani? -
harry3
őstag
Sziasztok.
van egy AMD 5200+ processzorom és elkezdtem húzni. Vettem rá egy Freezer 64 LP hűtőt, de az az érzésem, hogy semmit nem ér, mert nem hűti le jobban, mint a gyári.
Ma vettem mit csináljak?
Most 3GHz-en áll. Szorzó: 12.4x FSB: 240MHz
A CPU Voltage-on nem mertem emelni. Ezen kellene vagy esetleg máson? Mikor indult, akkor kékhalál lett a vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Autószerelők, autószerelés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Óra topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Macrodroid
- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged