- Mobil flották
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
simicska
tag
válasz
simicska #2208 üzenetére
nah és még annyit -hátha érdekel valakit - hogy mi hogy fut...
Pro Street: Full grafikán jól fut
COD4: Full grafikán jól fut bár néhol kicsit belaggol
Crysis: 800*600 árnyékok, mosódás meg egy két dolog low meg medium, többi HIGH és jól fut meg szép a grafikája is...
Kane & Lynch: full grafikán jól fut
LOST: Via Domus: 1280*1024 + medium | 1024*768 + high, very highon elég lassú
Popcap games: Dynomite 2.1: Full grafikán ~ 120FPS -
simicska
tag
válasz
simicska #2207 üzenetére
na most átállítottam 533ra a RAM-ot így gyorsabb lett meg amit kihagytam még hogy a ramoknál CAS LATANCY az 4 esen van...
A gyorsulás amúgy 2100mhz-ről 2800-ra teljesen észrevehető (PS2 emulátorral játszok és így a NARUTO ULTIMATE ACCEL 2 majdnem full FPS-el megy míg 2100 on elég gyenge volt)
És egy kérdés a NAGYOK hoz
a RAM-ok most 350MHZ-en mennek.. az cink? mondjuk COD4 az kb 15-20mp-et tölt először utána már csak kb 5-öt, deh lehetne ennél gyorsabb is a töltés mondjuk ha a magasabb értékek lennének? vagy inkább magasabb proci - alacsonyabb RAM ? -
simicska
tag
Hi
Ezt az X2 -es KEZDŐ húzóknak szánom (meg mindenkinek aki szereti):
Nem rég úgy döntöttem kipróbálgatom mit is tud a procim (4000+ | 2100mhz | 200 * 10.5) s jópár próbálkozás után sikerült elérni a stabil 3.0-t de inkább visszább vettem és 2.8 on használom (272 x 10.5).
Konfigom alul olvasható az alaplapom pedig: Gigabyte M61VME-S2Tapasztalataim:
Először csak simán, mindenféle egyéb beállítás nélkül fogtam és emeltem az fsb-t 232 | (2.4Ghz)-re, elindult deh a következő indításnál már csak F1 el tudtam tovább jutni a boot olásnál, ami pedig annyit tett, hogy mindent vissza állított alapértelmezetre mert vmiért nem bírta... vmiért fogtam és feljebb raktam 242 | (2.5ghz)-re és nem értem miért deh stabil lett! Használtam így egy ideig deh mindenhol azt olvastam hogy bír többet is így neki vágtam a tesztelgetésnek, innenstől ha feljebb raktam már nem akart sehogy sem indulni, nézegettem a dolgokat, mit lehet még állítani, voltak RAM beállítások, 4 opció volt [800/667/533/400], hát visszavettem a ramjaimat 667-re, így már kicsit tovább lehetett húzni, deh még mindig nem elégedtem meg vele
. Nézegettem további opciókat, olvasgattam fórumokat, és megtudtam hogy a HT nak is fontos szerepe van a húzásban, hát visszavettem azt is. Ebből két opció volt, egyikben [1/2/3/4/5] másikban [16▲ 16▲ / 8▲ 8▲/ AUTO]. Kiválasztottam az elsőből a 3-at a másodikban a 16ost. Így már lehetett bármit állítani mert se a HT se a RAM nem volt túl húzva... Annyi hogy ha túl sokat adok neki akkor a gép 10-20 perc után kékhalál. ( nekem 291 nél még bírta (3 Ghz)). A feszültség állítgatásáról nem írtam, mivel az én BIOSomban nem tom hol lehet/lehet-e állítani, meg anélkül is müxik, meg legalább nem melegszik...
Mostmár nagyjából tudom hogy mi mit állít...
De még csak most kezdtem pár hete szóval biztos írtam hülyeségeket is, nem szándékosan, ne kövezzetek meg
csak segíteni szeretnék azoknak akik ugyan úgy vannak ezzel a témával mint én...
a mostani opcióim:
ht: 3 , 16 - 16
RAM: 400
FSB: 272 - szorzó 10.5
és a C'n'Q kikapcsolva3800+ tól 4200+ sztem ugyanezek a beállítások használhatóak...
És akkor még annyit hogy a procim Brisbane magos, F1 steppinges...
A proci ha nagyon megvan dolgoztatva akkor se megy 60° fölé, átlag olyan 50°. Remélem tudtam segíteni a sorstárs kezdőknek.
Kellemes óverkodást
Üdv.: Simon
-
simicska
tag
nah visszavettem a HT-t 3x -osra és már stabil 3.0 án, BÓDOTTÁÁÁ'
-
simicska
tag
hi
x2 4000+(2100mhz) om van, 2.80 fölé is lehet húzni deh ott már kék halál, fagyás van 1-2 óra használat után...
ha adnék neki + feszt akkor csak hőemelkedést és további húzhatóságot érnék el vagy akár 2.9-3.0 ál stabilitást? -
simicska
tag
Csákány!
Gondoltam közzé teszem első sikerélményem az új gépemmel
X2 4000+ @ 2.8 (5600+)
http://kepfeltolto.hu/i/?43024&t=img
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest