- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Be is futott a Samsung új olcsó mobilja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
simicska
tag
Hi
Ezt az X2 -es KEZDŐ húzóknak szánom (meg mindenkinek aki szereti):
Nem rég úgy döntöttem kipróbálgatom mit is tud a procim (4000+ | 2100mhz | 200 * 10.5) s jópár próbálkozás után sikerült elérni a stabil 3.0-t de inkább visszább vettem és 2.8 on használom (272 x 10.5).
Konfigom alul olvasható az alaplapom pedig: Gigabyte M61VME-S2Tapasztalataim:
Először csak simán, mindenféle egyéb beállítás nélkül fogtam és emeltem az fsb-t 232 | (2.4Ghz)-re, elindult deh a következő indításnál már csak F1 el tudtam tovább jutni a boot olásnál, ami pedig annyit tett, hogy mindent vissza állított alapértelmezetre mert vmiért nem bírta... vmiért fogtam és feljebb raktam 242 | (2.5ghz)-re és nem értem miért deh stabil lett! Használtam így egy ideig deh mindenhol azt olvastam hogy bír többet is így neki vágtam a tesztelgetésnek, innenstől ha feljebb raktam már nem akart sehogy sem indulni, nézegettem a dolgokat, mit lehet még állítani, voltak RAM beállítások, 4 opció volt [800/667/533/400], hát visszavettem a ramjaimat 667-re, így már kicsit tovább lehetett húzni, deh még mindig nem elégedtem meg vele
. Nézegettem további opciókat, olvasgattam fórumokat, és megtudtam hogy a HT nak is fontos szerepe van a húzásban, hát visszavettem azt is. Ebből két opció volt, egyikben [1/2/3/4/5] másikban [16▲ 16▲ / 8▲ 8▲/ AUTO]. Kiválasztottam az elsőből a 3-at a másodikban a 16ost. Így már lehetett bármit állítani mert se a HT se a RAM nem volt túl húzva... Annyi hogy ha túl sokat adok neki akkor a gép 10-20 perc után kékhalál. ( nekem 291 nél még bírta (3 Ghz)). A feszültség állítgatásáról nem írtam, mivel az én BIOSomban nem tom hol lehet/lehet-e állítani, meg anélkül is müxik, meg legalább nem melegszik...
Mostmár nagyjából tudom hogy mi mit állít...
De még csak most kezdtem pár hete szóval biztos írtam hülyeségeket is, nem szándékosan, ne kövezzetek meg
csak segíteni szeretnék azoknak akik ugyan úgy vannak ezzel a témával mint én...
a mostani opcióim:
ht: 3 , 16 - 16
RAM: 400
FSB: 272 - szorzó 10.5
és a C'n'Q kikapcsolva3800+ tól 4200+ sztem ugyanezek a beállítások használhatóak...
És akkor még annyit hogy a procim Brisbane magos, F1 steppinges...
A proci ha nagyon megvan dolgoztatva akkor se megy 60° fölé, átlag olyan 50°. Remélem tudtam segíteni a sorstárs kezdőknek.
Kellemes óverkodást
Üdv.: Simon
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OpenWRT topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Patika hibátlan Iphone 14 PRO MAX 128GB Független - Dark Purple - 5 Mobilxof tok + Üvegfolia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest