Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• simicska

tag

Hi
    Ezt az X2 -es KEZDŐ húzóknak szánom (meg mindenkinek aki szereti :D ):

Nem rég úgy döntöttem kipróbálgatom mit is tud a procim (4000+ | 2100mhz | 200 * 10.5) s jópár próbálkozás után sikerült elérni a stabil 3.0-t de inkább visszább vettem és 2.8 on használom (272 x 10.5).
    Konfigom alul olvasható az alaplapom pedig: Gigabyte M61VME-S2

Tapasztalataim:

Először csak simán, mindenféle egyéb beállítás nélkül fogtam és emeltem az fsb-t 232 | (2.4Ghz)-re, elindult deh a következő indításnál már csak F1 el tudtam tovább jutni a boot olásnál, ami pedig annyit tett, hogy mindent vissza állított alapértelmezetre mert vmiért nem bírta... vmiért fogtam és feljebb raktam 242 | (2.5ghz)-re és nem értem miért deh stabil lett! Használtam így egy ideig deh mindenhol azt olvastam hogy bír többet is így neki vágtam a tesztelgetésnek, innenstől ha feljebb raktam már nem akart sehogy sem indulni, nézegettem a dolgokat, mit lehet még állítani, voltak RAM beállítások, 4 opció volt [800/667/533/400], hát visszavettem a ramjaimat 667-re, így már kicsit tovább lehetett húzni, deh még mindig nem elégedtem meg vele :) . Nézegettem további opciókat, olvasgattam fórumokat, és megtudtam hogy a HT nak is fontos szerepe van a húzásban, hát visszavettem azt is. Ebből két opció volt, egyikben [1/2/3/4/5] másikban [16▲ 16▲ / 8▲ 8▲/ AUTO]. Kiválasztottam az elsőből a 3-at a másodikban a 16ost. Így már lehetett bármit állítani mert se a HT se a RAM nem volt túl húzva... Annyi hogy ha túl sokat adok neki akkor a gép 10-20 perc után kékhalál. ( nekem 291 nél még bírta (3 Ghz)). A feszültség állítgatásáról nem írtam, mivel az én BIOSomban nem tom hol lehet/lehet-e állítani, meg anélkül is müxik, meg legalább nem melegszik...

Mostmár nagyjából tudom hogy mi mit állít...:) De még csak most kezdtem pár hete szóval biztos írtam hülyeségeket is, nem szándékosan, ne kövezzetek meg :D csak segíteni szeretnék azoknak akik ugyan úgy vannak ezzel a témával mint én...

a mostani opcióim:
    ht: 3 , 16 - 16
    RAM: 400
    FSB: 272 - szorzó 10.5
    és a C'n'Q kikapcsolva

3800+ tól 4200+ sztem ugyanezek a beállítások használhatóak...

És akkor még annyit hogy a procim Brisbane magos, F1 steppinges...

A proci ha nagyon megvan dolgoztatva akkor se megy 60° fölé, átlag olyan 50°. Remélem tudtam segíteni a sorstárs kezdőknek.

Kellemes óverkodást :K

Üdv.: Simon

Új hozzászólás Aktív témák