- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha órajel emelés után terheléskor a gép újraindul, az azért van, mert az órajel meghaladja a processzor képességeit, vagypedig azért, mert a fesz túl kevés az órajelhez? A hőmérséklet rendben volt.
-
Hogyan győződhetek meg legjobban arról, hogy amennyire felemeltem az órajelet, az nem fog problémát okozni?
-
1.12-1.125 körül mozgott az aktuális (azt nem tudom, ennyi volt-e a max), úgyhogy feltettem 1,135-re, minden működött rendesen. Úgy döntöttem, felteszem inkább 1.14V-ra és 42-re tettem a a ratio-t, az elmondásaid alapján ennyit még bírnia kellene simán, igaz? Nem volt merész húzás, ugye?
Most le kéne tesztelnem, hogy bírja-e. -
A CPU Voltage-nál az van írva, hogy (Auto), szóval hogy automatikus, és mutatta is, hogy változik. Ezen biztos, hogy állítanom kell (ha esetleg növelést szeretnék mégis)? Mert az alapján, ami ott van, nekem az jön le, hogy magától állítja a feszültséget, attól függően, épp mekkorára van szükség. Bár lehet, hogy tévedek, nem értek hozzá.
-
Az efféle barkács módszerekkel ugye nem csökkentem nagyon vagy veszélyeztetem az élettartamát, ha a hőmérséklet megfelelő?
Most óvatos módon mind a 4 maghoz a Ratio-t 38-ra állítottam, így 3,8GHz-en fut. Csak ennek a növelésével lehet tuningolni? A Ratio gondolom a szorzó.
-
A PC-m megtalálható az adatlapomon, a lényeg most az i5 2500K processzor. Ugye mivel K-s, ezért nincs rajta szorzózár. Tehát szorzót is és órajelet is emelhetek rajta.
És kb ennyi szinte az egész, amit a tuningolásával kapcsolatosan tudok. Értek a PC-khez, de processzor tuningolására még nem vettem rá magam. Talán itt az ideje.
Tudna valaki segíteni, egy jó leírást linkelni, vagy röviden leírni, hogyan csináljam meg?Videókártyát már tuningoltam, úgyhogy annyira azért nem idegen.
-
Van egy i5 2500k-m, ami elvileg nagyon jól tuningolható. Gyárilag csak max az 1333MHz-es RAMokat kezeli, vagy a magasabb órajelűeket is csak ennyin futtatja.
Ha belerakok a PC-mbe mondjuk 2400MHz-es vagy 2666MHz-es RAMot, akkor feltuningolhatom a procit annyira, hogy jól kezelje ezeket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged