- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
Tragger #2836 üzenetére
A biosban látod az aktuális mem sebességet?Ha most belépsz (450-nél)látod valahol biosban a 900-at?Tényleg nem tudom így.Látni kéne.Nem tudom,hogy a gyártó szerint mennyi a hivatalos fesz 1066-on a ramodnál.Annyit adj neki.CpuZ,Everest,memset,kiírják.Ha 1000 felett hajtod őket akkor már jó!(Nem akarlak elkeseríteni,de ha új dominátorok..ne sokat várj tőlük,gyenge memóriák azok !)
Nézd:
2,66-os a procid,jön a nyár.Erős proci,s bőven kihajtja alacsonyabb órajelen is a VGA-dat.Én nem is hajtanám a helyedben csak 8*400-on!A TX2 jó hűtő de nem felső kategóriás.Ne értékeld túl!Én ott kezdeném legszívesebben,hogy mindent full alapra tennék.Este leszel?Most mennem kell,de mindent megbeszélhetnénk.
Mailcímemre küldj nekem egy everest riportfile-t,s core temp -ből kiolvasott procid VID-jét!
Tedd fel a memtest,cpuZ,Everest 4.20,ORTHOS,memset,core temp nevü progikat,küld a vid-et és az everest riportot.Msn-re is felvehetsz,u.az mint a mail címem.Délután "beugrok ide",este kivesézem a géped(ha a honlapról letöltenéd és elküldenéd a manualtját,az is sok segítség lenne..Most rohanok.-megoldjuk!Szia! -
-
lipi67
nagyúr
válasz
Tragger #2806 üzenetére
A Vid jó!Az Everest az északid 1,25v-on MCH 1,25-öt ért,ez is ok.Jön a nyár,nagyobb feszt nem érdemes adnod,ha esetleg instabil lenne,vagy feljebb akarsz menni FSB-vel,az MCH-nak adhatsz még nyugodtan..Hátha..
kerinagy :Hát...Először is TÁG FOGALOM az az alapfesz.S már mindenre azt mondják.Pontosítani kellene.Nálam pl a proci VID-je az,biosban.Van ahol 1,225 és 1,35V között,van Intel oldal ahol más..de kb 65-ös gytechnológiánál 1,3V környéke.
Nekem a procim VID-je kva szar,1,35V!!!Ez ORTHOS alatt 1,29V.(Nagy Vdroop sajna)Ezen először csak 3160MHz-et ment,mára sikerült kipréselnem belőle 3,3GHZ-et.Az 1,5V..nem tudom..Nálam 1,55V(bios)ORTHOS alatt 1,49V-ot jelentett és 3720MHz-et.Kb 3,8GHz körül van a vége.Ez van.(a 2180-asom 4060-at ment,s 9*420-on kva jó volt...)
-
lipi67
nagyúr
válasz
Tragger #2800 üzenetére
Persze,hogy lassabb,hisz csak 900-on mennek a ramjaid!Oszd vissza őket úgy,hogy menjenek..(nem ismerem a biosodat sajna)2 kérdés,hogy ne csak általánosságban beszéjek:
1.Mennyi a procid VID-je(core Temp)-mikor látsz 1,23xx-feszt?(bios v hol?)
2.Az alaplapod alapbeállításnak mennyit ad az északi hídnak(MCH)?Most mennem kell,de majd jelentkezen ha gondolod,csak..jó lenne többet tudni .
kerinagy : 64
Barett 50cal: ment privi.. -
ImiPapa
csendes tag
válasz
Tragger #2793 üzenetére
Nekem gigabyte x38-ds4-em van egy E8400-val. 3.6-ig jutottam el a procival úgy, hogy nem hibázik a prime (20 óra+ lement), de így is adnom kellett neki 1.264Voltot.
Ha nyomogatom felfelé az fsb-t, akkor már jönnek a furcsaságok. Lehet, hogy kifogtam valami gyengus példányt... -
Tragger
tag
válasz
Tragger #2736 üzenetére
Na elértem az 1:1-es arányt, de így az everest-es memóriatesztekben csökkentek az értékek.
Így most effektív 900Mhz-en járnak a memók. Viszont ami érdekes, hogy BIOS-ban a procinak az alapfesz van adva, de a CPU-Z szerint 1.328-1.344V között változik az érték, ami ugye nem 1.225. Ez lenne a Vdrop? Vegyek vissza BIOS-ban a feszből?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 7
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest