- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Yettel topik
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple Watch
- iPhone topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
- 

ETOM addikt válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreOksa, de ám a 3.3GHz - 2400MHz NB az ki lett teszteltve teljesen.  
 Visszatoltam nb meg feszültségét alapra meg ramokat is 50 másodperc alatt hibázott, visszatoltam nb-nek az 1.3v-t és a gyári 1800MHz proci 3.4GHz ramok default. Megy a teszt még, 10en percen belül szokott hibázni nem sokára írom fejleményeket. 
- 

ETOM addikt válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreKellene egy kis help  
 Unatkoztam kicsit neki álltam még 100MHz-t kipréselni konfigombol.. de nem nagyon akarja mindig minden körülmények között hibázik teszt alatt. neki álltam még 100MHz-t kipréselni konfigombol.. de nem nagyon akarja mindig minden körülmények között hibázik teszt alatt. AMD 7750 BE 3.3GHz 1.4250v 
 NB 2400MHz 1.3v
 2x1GB Kingmax 1066MHz 5-6-6-15
 Chieftec 400W
 VGA az most integrált HD3300 128MB-al alaplapon.3.3GHz tesztelve stabil, 3.4 probálom 17x200 fellálásal 1.45v is hibázik más lenne a gyengus vagy az IGP fogja vissza, esetleg fesz kevés? 
 köszi 
- 

becsitibi senior tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreHahó..itt vagy? Fórumozhatnánk egy kicsit az E0-ás q9550 3,7-3,8-ra való felhuzásával... most 3,4-en járatom a szokásos dolgokkal,8,5 szorzó,400-as fsb,cpu volt 1,2,ram 2,1 v 5-5-5-15.load line calibration meg a hasonlók disabled 
 410-es fsb-t még bir,de utánna már el sem indul a gép,többszöri reset gombal éppenhogy csak eljutok a biosig,és azt látom hogy a proc 2-2,2 ghz-n fut,utánna nyomok egy reset-et a biosban,elindul a gép rendesen,jut esztembe....volt olyan is hogy memoria overclock fail,szerinted? Le tudnád irni nekem részletesen egy beállitási opciót?Vagy hogy mi lehet a baj?Ja és tesztelni nem szeretnék,meg képeket linkelgetni,mert ha feláll a rendszer,onnantól kezdve nem lehet gond szerintem  ....ja és csak egy 3d mark dx11 erejéig kell ....ja és csak egy 3d mark dx11 erejéig kell![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)  
- 

Stanchore senior tag 
- 

KuCu_155 tag 
- 

boxos23 aktív tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetérecpu host clock control enabled -ok cpu host frequency 275 -ok pci express freq 100 -ok system memory multiplier ezt ugy állítsd, h 1333alatt legyen. -na ezt nem nagyon értem dram timing - beállítod neki a gyárit. -auto cpu vcore 1.325V -auto-ról 1.32500V cpu termination 1.2V -auto-ról 1.2000V mch core 1.2V -auto-ról 1.2000V dram voltage- gyári értékre. -auto-ról 1.5000V Valahogy így? 
- 

CJ3 senior tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreMost vagyok kész a tuningal    Prime 95 4 óra@950 4-4-3-8 Prime 95 4 óra@950 4-4-3-8
- 

Stanchore senior tag 
- 

- 

aleister veterán válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreKöszi a választ!  
 Kiderült, hogy csak nagyon bátortalan voltam. VTT-t, cpu v-core-t feltolva 1.3v-re tulképpen ész nélkül viszi a 4GHz-t.
 Ez már elég a Mugen 2 vs CM Z600 teszthez, amit hamarosan publikálok majd itt (igen, ez a reklám helye ). Aztán lehet, hogy a jövőben majd megkeresem az overclock végét, de szerintem maradok az alapfesz közeli 3.6 GHz-nál. ). Aztán lehet, hogy a jövőben majd megkeresem az overclock végét, de szerintem maradok az alapfesz közeli 3.6 GHz-nál.
- 

KuCu_155 tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreHát ez a helyzet :S 
 [cpuz.bios]
 2200 kellene mennie bios beállításokkal erre 2000 szarakodik ...Az elemet hogy tudom megnézni ,hogy le van-e merülve ? 
- 

aleister veterán válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreSzia! Köszi szépen! Pont erre gondoltam. Időközben nekiálltam sajt kútfőből, de valami nagyon nem okés, mert 3.8ghz-n már a W7 sem áll fel. A leírást elolvastam ismét. Alapvetően 9xx-es i7-ről van benne szó, nekem meg 860 van. Úgy vettem észre, hogy itt nincs Uncore. Legalábbis az ASRock P55 deluxe biosa meg sem említi. Ez utóbbi mondjuk elég karcsú, mert pl az intel boost-ot sem tudom kikapcsolni benne, pedig ezt ajánlani szokták a tuningnál. 
 Energia gazdálkodás és virtualizáció kilőve.A főbb részegységek: 
 ASRock P55 deluxe
 i7-860
 FSP Everest 500+
 1600MHz Kingston HyperX Blu 2x2GB kit
 CM Z600 és Mugen 2 coolerNem követem a klasszikus lépéseket (cpu majd ram órajel felső határ vizsgálat), mindössze egy teszt erejéig szeretném 4GHz-re felhúzni a procit. Eddig mindenhonnét azt hallottam, hogy simán viszi ezt a 860-as széria. 
 BCLK:180
 cpu szorzó: 20
 ram: 1460 MHz
 qpi: ezt nem tudom pontosan ...a 2 lehetőség közül a kisebb, tán x36 lehet
 cpu vcore: 1.15v
 vtt vcore: 1.2v
 ram vcore: 1.6vÍgy szépen stabil a 3.6GHz, de ezt kevésnek tartom. Kb 60 fokos load hőmérséklettel. 
 Ha a cpu szorzó állítom 21-re, akkor 1.21v-ig is fagy a W7. E fölé nemigen akartam menni, mert nem tudom meddig bírja a cpu.Szerinted/szerintetek milyen irányba induljak el? 
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreMost futott le az IBT 20 kört eresztettem neki csak nem voltam itthon Maximumon lefutott  Ki van irva h finished csak lehet az asszony leokézta  
 IBT 20 kör@950/4 4 3 8
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreAkkor itt is van még ettől függetlenül fut a teszt de itt is vagy 2 óra  Prime@950/4-4-3-8 
 IBT@950 4-4-3-8A Proci alapfesze meg 1,218V de hagyom is igy én már nem szórakozok vele  
 Ez is bőven alacsonyabb mint az "alapfesz".(1,2500V)
- 

Stanchore senior tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreKikerestem, ez volt az, Chalez kollégától. Nála stabil volt 4 GHz-n  
 Progikat begyűjtögettem, igazából az sem baj, ha 3,6 vagy 3,8 ghz-re tudom felvinni csak léghűtéssel, lényeg hogy stabil maradjon. Esetleg még CF-ben gondolkodom hamarosan, nem tudom ahhoz milyen órajel dukál..
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreA procit tavaly vettem, de eddig egy P35 lapban használtam alap órajelén, most vettem hozzá P45T-t, hogy tuningolgassam. Ha meg tudnád esetleg mondani így első körben a képek alapján, hogy merre induljak, és mit mire állítsak, azt tényleg nagyon megköszönném. Nem akarnék rekordokat döntögetni, csak egy kihúzott, de 24/7-ben stabil rendszert  
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreAz FPO-ja szerint elég tuningos: L830B550 
 Igen azt észrevettem, hogy nő az órajele, de nem tudom hogy lehet úgy emelni az FSB-t hogy az ne hozzon magával ram órajel emelkedést.
 Amúgy 1600-as memók vannak benne 1333-on, nem kéne 1600-ig bírnia az emelést? Csak egy kérdés.. lehet nem így működnek ezek a dolgok 
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreAjánlom figyelmedbe  950/ 4-4-3-10 950/ 4-4-3-10Ezt a tRAS- t meg a tRFC t azt mennyire állitsam biosba? 
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreÁÁÁh  Most 4 4 3 10 ben inditottam öket viszont Everestben nem voltak sokkal gyorsabbak a 4 4 4 12 től. Szinte alig. Most 4 4 3 10 ben inditottam öket viszont Everestben nem voltak sokkal gyorsabbak a 4 4 4 12 től. Szinte alig.Lehet a többi beállitással kellene kisérleteznem ami a többi memoriabeállitás a BIOS ba Advanced Timing Control 
- 

anarkee csendes tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetérena most oké, visszatettem a ramot 2.66D jelzésre, most elindul a rendszer, tesztelem kicsit, de egyenlőre nem veszem feljebb, mert 60-65°C-ra is felmegy ha maxon pörög, először beteszek a új ventit, mert a régi oldalventit ki kellett szednem, nem fért el a CM hűtője mellé ui: 1.3Vre felhúztam amúgy, mert 1.25 nem volt elég nagyon szépen köszönöm a segítségedet 
- 

- 

üzenetére darál0w

üzenetéreLehet azért mert ez már a vlge volt mert mondom 972 ön már nem volt stabil High on sem. Plusz feszt meg már nem tudtam neki adni mert kb leállt a windows bezárt a szinséma stb stb ez leállt az leállt. Érdekes a srác meg akitől vettem az eggyik párt, azt mondta neki 
 2,35V on is mentek birják Ezek szerint a 2,2V nál többet nem vagy is CL4 ben nem, pedig mikor 870 en nem ment akkor adtam neki 0,5+ feszt akkor mg birta na mind1 inditom most 960 on 2,2V  
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreRendben Próbáltam finomitani hogy az FSB Overvoltage .t 0,1V ról 0,05V ra visszavenni de elsőre befagyott a windows szóval igényli azt az 1 tizedet de szerintem ilyen eredményhez ez a + fesz nagyon minimális dolog. Most nekm a Ramnak a beállitásai a Timing vagy mi minden AUTO n van ezeken kellene állitani valamit csak akinek ilyen lapja van annak kellene segiteni benne mert pl ami 42-n van az szokott gondolom CL4 nél 35 lenni  stb stb
- 

anarkee csendes tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéremegtörténtek a beállítások, de valami nem kóser :S 
 elmentem a beállításokat, leáll a gép aztán megpróbál párszor bebootolni, kb 5. alkalomra elindul,de ha elindítok 1 pc wizardot mondjuk akkor látszik, hogy csak 2666-ig megy felszerk, nem lehet h ram fesz lesz kevés ? pc wizard most 1,71-et ír memory voltage mellett, ehhez képest a cpuz 1.5öt írt és BIOSban is a normal 1.5 
- 

molnarpeter nagyúr válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreVan egy olyan érzésem, hogy a lapom nem túl erős tuningban (ASRock, 3 éves kb így még a gyengék közé tartozik), a procit pedig már próbálgattam, kb. 2,65-öt ment max, 2,7-n él nem sikerült életet lehelni belé. A deszka legfeljebb 1,35 voltot képes szolgáltatni. Rámjött a tuningolhatnék megint, kísérletezek vele egy kicsit.  
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreIgen le mert IMB vel 10 teszt stabil volt, eddig mikor nem volt az akkor a második után kiirta hogy hibázott  
 De a végső beállitást azt keményen tesztelem majd itt is az IMB n lenyomatok vele egy 20 as tesztet meg Prime 95 öt is ráküldök biztos ami biztos Ezek Tényleg a legjobb ramok      2,2Volton a gyártó 800MHz n garantálja a 4 4 3 8 at  nem a 970 et CL4 ben, nem a 970 et CL4 ben,Egyébként régen voltak ilyen ramjaim 1 pár és 940 et húztam ki belőlük 2,1Volt on 4 4 3 8 ban  Jah abból most is itt figyel az eggyik pár a gépben És a poén hogy 972 őt már nem viszik 2,25 Volton sem, de én nem is fogok nekik itt többet adni nekem már a 2,2V is soknak tűnik közben ez a gyári tuning  
- 

labbi tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetérestabilizáltuk (fixáltuk) a feszeket 
 fsb 266
 igy most 2x3.450-en megy stabilan tegnap küldtem is a képeket
 proci fesz1.2875v
 proci mennyi feszt bir el ugy hogy ne legyen baja?
 adtam neki 1 egység fesszel több feszt igy stabil
 gondolom a mostani beállitásokkal gondolod a bioszt
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreLefutott a teszt 475 ös FSB n 8,5 szorzón 4033MHz 950 en a ramok kelett neki + fesz úgy viszi a 4GHz t de jól van az. jaaah és ezek szerint az FSB OverVoltage nak elég 0,1V is  Félek az 500 as fsb t már nem viszi most visszaveszek mindent csak az fsb re megyek hogy azt viszi e 
- 

üzenetére darál0w

üzenetéreKibirta  60 fok a mag de jó mert meleg volt a szobába s volt vagy 28 30 fok 60 fok a mag de jó mert meleg volt a szobába s volt vagy 28 30 fok Kis szellőzettés és röktön 56 fok volt  Amúgy aminek a 0.15 öt adtam az fsb Overvoltage annak kell annyi ha alapfeszen megy a proci? mert msot azt akarom megnézni hogy mennyin megy a proci alapon mert lehet nem az volt a bja hogy nem birja  
- 

windlord őstag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreKicsit aggasztott teszt közben ez a hő, mert írtad nekem még régebben, hogy 74fok a vége... 
 Lehet megpróbálok még egy ventit aplikálni a ház hátuljába hát lejjebb menne a hő.A többi feszt úgy fixáltam, hogy normálon hagytam. 
 Vagy normál, vagy elkezdem emelni 0.xV -vel őket...Semmi mást nem emeltem csak a Cpu Voltage -t. Természetesen a ramok rendben pörögnek (800\800), pci frek. 100-on. 
- 

digitalz csendes tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreIgen fixálva, lefényképeztem hátha találsz benne vmi kivetni valót  
 Első ,Második
 Jah és egy kérdésem lenne, memória órajelnek 1280-at ír ha jól értelmezem. De KINGMAX 1333Mhz 4GB KIT-em van és a kövi lépcsőfok a BIOS-ban már az 1600 lenne, vegyem fel annyira vagy nem annyira észrevehető a különbség?
 Amúgy ~38°-40° így alapjáraton, de 100%-on se megy 70°-75° fölé, meg amúgy se tudom kihozni belőle a 100%-ot Jövőhéten kap még 2 ventilátort, és akkor kicsit lejebb megy remélem. Jövőhéten kap még 2 ventilátort, és akkor kicsit lejebb megy remélem.
 ui.: Köszi a gyors segítséget 
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Óvodások homokozója
- Yettel topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Hidat épített az NVIDIA a hagyományos és a kvantumszámítógépek közé
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

....ja és csak egy 3d mark dx11 erejéig kell
 ....ja és csak egy 3d mark dx11 erejéig kell ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amint FSB-t emelek, egyből resetel boot előtt, és alapon áll fel a win. Nemtom még mivel próbálkozzak.. ?
 Amint FSB-t emelek, egyből resetel boot előtt, és alapon áll fel a win. Nemtom még mivel próbálkozzak.. ?