- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ3
senior tag
válasz
RetepNyaraB #36610 üzenetére
Úgy néz ki megvan a hiba a proci miért nem bírta----vagy is inkább a lap
+ fesz kell neki 3 db-nak adtam első szintű + feszt mondom megpróbálom hátha és láss csodát nem dobott ki a játék
pedig az elején kivág van mikor be se tölt most ott álltam a térképen meg játszottam is
Az MCH nak adtam +feszt a PCI Overvoltage vagy mi, meg az FSB blabla nak de szerintem az fesb re nincs szükség mert nem ilyen 400 fölötti FSB-t használok.....
Szóval marad az MCH és a PCI-----Csak az lehet a baja hogy a Proci-VGA komunikálásához kell + fesz
Na 3 ból már majd csak ki tudom majd totozni melyik kell és melyik nem
-
CJ3
senior tag
válasz
RetepNyaraB #36607 üzenetére
Nálam most is 50 fok a legmelegebb mag LinX-et küldtem pont most szóval én nem szórakozok a határokkal föleg ilyen 70-72 fokos processorokkal
Mindenkinek a saját dolga és felelőssége......Első egy szellős házikó, majd aztán jöhet a tuning
3.8GHz-en mennyi feszel megy???
Olvastam az írásodat elég részletes, most én is szívok a procimmal egyszerűen nem akarja a tuningot egyik napról a másikra..........Alapon a BIOS-ban tökéletes minden, ha FSB-t emelek pl 375-re akkor meg fekete képernyő a játékok betöltése után és csak Reset gomb......
Valami tipp esetleg? -
CJ3
senior tag
válasz
..:Ateee:.. #36603 üzenetére
Szerintem felejtsd el a 4GHz et ha csak nincs víz hűtésed
Az én Q9400-am vitt alapfeszen 3.16GHz-et a tied kb 3.4 et vihet maximum.....
Sz@rrá csesznéd az egész rendszered....Felejtsd el a 4GHz et maximum a 3.5......Főleg nyáron akarsz ilyeneket csinálni
A 4 magosak közel nem annyira tuningolhatóak mint a 2 magosak ezt tanuld meg
-
CJ3
senior tag
válasz
KisBla #36600 üzenetére
Áhh a hőmérséklettel nincs gond az mindenből nagyon alacsony........
De most ha a proci szórakozik akkor minek kell +feszt adni?
Mert eddig vitt 3.2GHz et alapfeszen és nem kért +feszt a lap sem. Az MCH nak szoktak adni meg az FSB valaminek max akkor oda adok egy kis feszt neki azt majd meglátom......
De a lap-nak is ilyen 400 as FSB nél adnak + feszt szóval nem nagyon értem még mindíg dehát ilyenek a gépek -
CJ3
senior tag
NA úgy néz ki megvan a hiba oka-----Ha a Processoron húzok tuning-ba illetve az FSB-n állítok akkor csinálja a Fekete képernyős dolgot....
Most a Processort hagytam alapon meg az FSB-t, csak a Memoriákat állítottam, vagy is őket hagytam 800 on de adtam +feszt illetve a késleltetést átállítottam és így tudtam játszani.......
Szóval a processornak nem tetszik valami vagy a lapnak kellene +fesz az FSB hez akkor
??
-
CJ3
senior tag
válasz
KisBla #36593 üzenetére
Nekem E8400 am volt az ment alapfeszen 3.9Ghz-et haveromé a régebbi kiadás volt övé 4GHz et
E0-ásak voltak
Na tessék még ebben a lapban volt a 4GHz-esCsak csinálja assza meg
tehát valami program vagy hiányzik neki vagy nem tudom....
Most csinálok egy GPU tesztetNem e ő a ludas de tuti valami BIOS-os dolog lesz am
-
CJ3
senior tag
válasz
KisBla #36592 üzenetére
Nem jó nem ez volt a baj
Összegezve Ha tuningot állitok a teszt proram lefut és stabil a beállitás LinX teszt......
Ha elinditok egy játékot akkor meg kivág........
Alap beállitással a BIOS futtatja a játékot is minden oké
A VGA tesztek is lefutnak tuningban is és alapon is
A PCI Frekvency 100 on vna már de eddig sem ez volt a hiba a hiba továbbra is fennt áll
Elsötétülő képernyő játék Load Game-jának betöltése után ahogy indul a játék majd csak Reset gomb a megoldásMi lehet ez?
-
CJ3
senior tag
válasz
KisBla #36587 üzenetére
A VGA tesztek lefutottak még tuning beállítással is talán 1x dobott ki a 3D Mark-ból.....
Megvettem a VGA-t aznap teszteltem, minden teszt lefutott többször is, másnap akartam játszani és azóta csinálta ezt. És a BIOS-tuningban is csak Ram-ok kapnak +feszt más minden szinte alap feszt kap
mint gyárilag.......
Elösször csak 3D ben vágott ki majd elkezdte 2D-ben......Most hogy lecsökkentettem a tuningot 3GHz re így már 2D ben nem volt gond.......A Proci -Ram teszt is lefutott így-------Most játszottam 20 Percet a BIOS-alapon van és így meg minden oké
Az alaplapnál mi felelős a VGA-+feszéért esetleg?
-
CJ3
senior tag
Sziasztok a következő lenne a problémám........Ha játékot indítok pár másodperc után sötét képernyő hang beakad majd csak reset gombal tudom újra indítani a gépet..........
Most vettem egy Sapphire 6970 2Gb os VGa-t ennyi változás történt hardware-ileg-------
Ezt már csinálta 2D ben is a rendszer hogy sötét képernyő és csak reset a lehetőség-----
Most újra tettem a rendszert és a BIOS-ugye alapon volt ekkor nem csinált ilyet minden rendben volt....Majd vissza állítottam a tuning beállításokat a BIOS-ban. És indítottam egy LinX tesztet hát röktön sötét képernyő csak restet...Visszább vettem a beállításokon 3.16GHz ről 3.00GHz re a ramokat 950MHz ről 900-ra.....A teszt sikeresen lefutott.......
Most feltettem egy játékot indítanám és meginnt bevágta ezt a hibát
Vissza raktam a BIOS-t alapra és tudtam játszani nem csinálta a hibát...........
Cooler Master M700 as tápom van viszont elég sok venti van a gépembe szabályzó 2Db winyo is12cm-es ventiből van 6db
1 DVD író
2Db winchester
1 Scythe ventiszabályzó meg a többi cucc ,lap proci VGALehetséges lenne hogy a játék alkalmazásnál annyi áramot kell felvennie a rendszernek hogy nem bírja a táp ellátni a ventiket winyókat stb????
Mert ugye a LinX teszt csak a Procit -ramot teszteli a VGA-t ugye nem. Í
gy stabil tud lenni a Proci ram, mert csak őneki kell áram más hardware nak nem kezd el adni kakaót.....
Lehetséges hogy valami ilyen hiba van a géppel, vagy egészen más valami?
Most hogy a 6970 -azért elég sok áramot kér és nem bírja el?Vagy esetleg adnom kell +feszt a lapnak? Gigabyte X38 DQ6 lapom van.....
Mert ugye a VGA a lapon keresztül is vesz fel áramot -
CJ3
senior tag
válasz
belaazallat #30534 üzenetére
Köszi jó lett, be se voltak kapcsolva nem tudom miért persze sokat szórakoztam a BIOS-al mikor teszteltem, aztán lehet amikor resetelt én meg nem állítottam át......
Ott volt a C.I.A is 2 vel fentebb meg bekapcsoltam az EIST et is ..... 2300MHz 6x ra visszaveszi a szorzót
A Ramnál amit beszéltünk meg Standart volt, most tettem Turbora....
egyébként ezek mit csinálnak????A Standart
a Turbo
meg az Extreme
? mi a jelentőségük
-
CJ3
senior tag
válasz
belaazallat #30534 üzenetére
Köszi
-
CJ3
senior tag
válasz
belaazallat #30532 üzenetére
Okés köszi akkor azt is irtad csak nem tudtam hogy a C1E v 2 röl van szó.........
És ezeket az EIST stb dolgokat bekapcsolva hagyjam?
-
CJ3
senior tag
válasz
belaazallat #30530 üzenetére
Köszi..........És akkor az EIST-re tipp?
Hogy lemenjen a szorzó amikor csak netezek stb 2D
A memóriáim az adatlapnál........ők nem elég Extremek?
a C1E-2 öt meglesem
-
CJ3
senior tag
Sziasztok
Q9400 am van meg Gigabyte X38 DQ6 lapom olyan kérdésem lenne hogy alapfeszen 3,16GHz re van belőve a proci 396 os FSB Ramok 950 en..........
Ugye már létezik ilyen energiatakarékos funkció...EIST stb bekapcsoltam a BIOS-ban ezt meg alapból is be volt......De a procim folyamatosan 3,16 on jár hogy kellene akkor ezt aktiválni normálisan?
Mert akkor ha csak pötyögök elég ez 2,66GHz en ha jár a proci
Vagy ez Q sorozatnál nem megy esetleg?
Ott az EIST körül is vannak még ilyesmi opciók abból akkor mit kapcsoljak be meg mit ki?
Illetve a Tuningjánál vannak ezek a C.I.A 2 funkció és alatta röktön hogy Extreme, Standard meg talán Turbo ....Ott mit állitsak be? Most láttam egy képen hogy ott Extreme.....van....
-
CJ3
senior tag
Siker gyerekek
Q9400 396x 8
3.16GHz
950MHz a ram 4 4 3 8IBM Maximum
Köszi a segitséget nekem ennyi elég is lesz......
-
CJ3
senior tag
Dehogy gyári hűtő adatlapnál am el tudod olvasni
Noctua val hűtöm
IBM alatt is kb 40-42 fok terhelve am magok a CPU ra meg max 40 et ir szóval nem ez a gond
Köszi meglesem tényleg
a 400 at el kell vinniük egyébként......
-
CJ3
senior tag
Sziasztok topic ot nem találtam Q9400 nak
Most sikerült eggyet szereznem
Gigabyte X38 DQ6 om van 375 ös fsb 8x szorzón ramok 900 on vannak most 3 GHz en megy a 4 magocska
igy stabil volt IBM alatt is stb
R0 ás stepping amúgy
VID: 1.136VMeddig lehet ezeket alapfeszen húzosgálni? 3.2 őt menniük kéne ugye?
Jó lenne a 400 as fsb neki és akkor pont jól jönne ki minden max kicsit kevesebb mert a ramjaim 950 et mennek stabilan CL4 ben
-
CJ3
senior tag
Szioasztok sikerült egy Gigabyte X38 DQ6 lapot szereznem az előző Gigabyte EP 35 DS4
lehetséges hogy a DQ6 ban már egy E8400 viszi a 4 GHz-et alapfeszen?
Az EP 35 ben 3,95GHz-et tudott de 4GHz-en már nem indult, vagy ha igen is akkor nem sokáig jutottVID 1,216V
-
CJ3
senior tag
Gyerekek már olyan szinten finomitom a beállitásokat hogy az már elképesztő
950MHz 4 4 3 8--- 2,15V Stabil az IBT 10 kör Maxon
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25256 üzenetére
Most vagyok kész a tuningal
Prime 95 4 óra@950 4-4-3-8
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25174 üzenetére
Most futott le az IBT 20 kört eresztettem neki csak nem voltam itthon Maximumon lefutott
Ki van irva h finished csak lehet az asszony leokézta
IBT 20 kör@950/4 4 3 8 -
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25167 üzenetére
Akkor itt is van még ettől függetlenül fut a teszt de itt is vagy 2 óra
Prime@950/4-4-3-8
IBT@950 4-4-3-8A Proci alapfesze meg 1,218V de hagyom is igy én már nem szórakozok vele
Ez is bőven alacsonyabb mint az "alapfesz".(1,2500V) -
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25153 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe
950/ 4-4-3-10
Ezt a tRAS- t meg a tRFC t azt mennyire állitsam biosba?
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25153 üzenetére
ÁÁÁh
Most 4 4 3 10 ben inditottam öket viszont Everestben nem voltak sokkal gyorsabbak a 4 4 4 12 től. Szinte alig.
Lehet a többi beállitással kellene kisérleteznem ami a többi memoriabeállitás a BIOS ba Advanced Timing Control
-
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25134 üzenetére
Lehet azért mert ez már a vlge volt mert mondom 972 ön már nem volt stabil High on sem.
Plusz feszt meg már nem tudtam neki adni mert kb leállt a windows bezárt a szinséma stb stb ez leállt az leállt. Érdekes a srác meg akitől vettem az eggyik párt, azt mondta neki
2,35V on is mentek birjákEzek szerint a 2,2V nál többet nem vagy is CL4 ben nem, pedig mikor 870 en nem ment akkor adtam neki 0,5+ feszt akkor mg birta na mind1 inditom most 960 on 2,2V
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25131 üzenetére
Rendben
Próbáltam finomitani hogy az FSB Overvoltage .t 0,1V ról 0,05V ra visszavenni de elsőre befagyott a windows szóval igényli azt az 1 tizedet de szerintem ilyen eredményhez ez a + fesz nagyon minimális dolog.
Most nekm a Ramnak a beállitásai a Timing vagy mi minden AUTO n van ezeken kellene állitani valamit csak akinek ilyen lapja van annak kellene segiteni benne mert pl ami 42-n van az szokott gondolom CL4 nél 35 lenni
stb
-
CJ3
senior tag
Bocs elirtam a röviditést
És az IntelBurnTest-et High beállitáson és 2048 rammal csináltattam vele nem az alapon
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25126 üzenetére
Igen le mert IMB vel 10 teszt stabil volt, eddig mikor nem volt az akkor a második után kiirta hogy hibázott
De a végső beállitást azt keményen tesztelem majd itt is az IMB n lenyomatok vele egy 20 as tesztet meg Prime 95 öt is ráküldök biztos ami biztosEzek Tényleg a legjobb ramok
2,2Volton a gyártó 800MHz n garantálja a 4 4 3 8 at
nem a 970 et CL4 ben,
Egyébként régen voltak ilyen ramjaim 1 pár és 940 et húztam ki belőlük 2,1Volt on 4 4 3 8 ban
Jah abból most is itt figyel az eggyik pár a gépben
És a poén hogy 972 őt már nem viszik 2,25 Volton sem, de én nem is fogok nekik itt többet adni nekem már a 2,2V is soknak tűnik közben ez a gyári tuning
-
CJ3
senior tag
Ez lett a vége
485 fsb 8x
3880MHz alapfesz
970MHz 2,2V
FSB Overvoltage +0,10V
MCH +0,050VMost az a kérdés hogy a ramot mennyin hajtsam +20MHz=0,5V
Ezt adjam még neki vagy hagyjam a francba?
Mert ha nem adom neki akkor ez a vége.
475 fsb 8x
3800MHz alapfesz
950MHz 2,15V
FSB Overvoltage +0,10V
MCH +0,050V -
CJ3
senior tag
Megvan a Végeredmény ez marad
Maradok az alapfesznél mert a fesz emelés röktön kb 10 fok+
485 fsb 8x
3880MHz alapfesz
970MHz 2,2V
FSB Overvoltage +0,10V
MCH +0,050V:S:S:SA 2T-t hol tudom 1T re állitani ennél a lapnál? a memoknak?
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25085 üzenetére
Lefutott a teszt 475 ös FSB n 8,5 szorzón 4033MHz 950 en a ramok kelett neki + fesz úgy viszi a 4GHz t de jól van az.
jaaah és ezek szerint az FSB OverVoltage nak elég 0,1V is
Félek az 500 as fsb t már nem viszi most visszaveszek mindent csak az fsb re megyek hogy azt viszi e
-
CJ3
senior tag
válasz
darál0w #25071 üzenetére
Kibirta
60 fok a mag de jó mert meleg volt a szobába s volt vagy 28 30 fok
Kis szellőzettés és röktön 56 fok volt
Amúgy aminek a 0.15 öt adtam az fsb Overvoltage annak kell annyi ha alapfeszen megy a proci?
mert msot azt akarom megnézni hogy mennyin megy a proci alapon mert lehet nem az volt a bja hogy nem birja
-
CJ3
senior tag
2 óra 5 perc stabil az Orthos eddig
475 3800MHz 950 ram
-
CJ3
senior tag
Sziasztok E8400 as Proci E0 Gigabyte EP35 DS4 lap Supertalent T800 4x1Gb
Tuningok eddig FSB: 425
CPU: 3825MHz 9x szorzo
Ram 850MHz
FSB Voltage: + 0,15V
(G)MCH Voltage.+0,025Ez stabil volt, meg szerettem volna nézni mit mennek a ramok mert az is a lényeg lenne a procit nagyon nem szeretném tuningolni majd meglátjuk esetleg itt mit tanácsoltok
Most a következővel próbálkozom:
FSB: 475
CPU: 3825MHz 8x szorzo
Ram 950MHz CL4 2,15V
FSB Voltage: + 0,15V
(G)MCH Voltage.+0,050V ez eddig ,025 V volt most tettem fel 0,050 reEddig elfutott egy ideig de ujraindult a gép.
most emeltem a (G)MCH Voltage.+0,050 re a 0,025 ről lehet ez lesz a bibi jelenleg 50 perce fut a teszt ( Orthos) eddig stabil.
A CPU VID em 1,216V a CPU fesz Normalon van ahhoz nem nyultam,
Ki mit gondol jó beállitások vagy adjak valamihez elvegyek stb?
Egyébként proci vége alapfeszen valahol 3,9GHz és 4GHz között van 9x szorzóval
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Táp ventilátor csere
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Yettel topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robogó, kismotor
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest