- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSiMi_
tag
nah, akkor a RAM-ot még mindíg nem tudom, hogy kell 6-6-6-18-ra tenni, de bólints rá légyszi, hogy jó-e az én elképzelésem...
-1. BIOS-ba be, és CPU_VCORE 1.25(csk hogy ne essünk túlzásba)
-2. FSB 333-ról fel 370-re (ezzel ha jól sejtem megdobja a ramot is)
-3. A Ram szorzóját visszavaezem hogy 800Mhz körül maradjon.
-4. Gépresi---> Windowsban ---> EasyTune6-tal visszaveszem a feszt ameddig lehet.
-5. BIOS--> még kis áramot a RAM-nak 1.9V-ról 2.1V-ra és a szorzót feljebb, mondjuk 2.6-ra.
-6. Írok megint, hogy mi a szitu.Mond, hogy jó-e ez így
(én a CPU szorzót nem nagyon akarom állítgatni,igaz nem is nagyon tudom mit csinál, de az SZERINTEM jó, ha nincs terhelve a gép, a gigabyte ultradurable azt szokta visszavenni, hogy csökkenjen a fogyasztás. Remélem nem nagy marhaság, de így vettem észre.)
-
CSiMi_
tag
Ja, meg ha csak egy lépést veszünk előre, akkor most BIOS-ban Tegyem a CPU_VCORE-t 1.875-re, és az fsb-t 370-re? Vagy mit tegyek köv lépésben? Ja, és nem tudom, hol tesztm 6-6-6-24-re :S
-
CSiMi_
tag
Most megpróbálok 1,043750V-on mert elég hamar kipattant ..375ön!
PL GTA4-ezek 10 percet, az megeszi ha valami baja van! -
CSiMi_
tag
Vagy eszembe jutott még valami, ha pl. alap feszen akarom akkor elég
370 fsb-neki ( a számolás, ha arányokkal lehet ezt számolni: 1,175 / 1,0375 * 3000 / 9 =377,5100) És ezt a 377-et inkább lefelé kerekítem, tehát beteszem pl 370-re. Ha ezzel egyetértesz, akkor remélem a gépem is.RAM-
Ha 370fsb * 3.0 akkor az 1110 ami már majdnem gyári! de akkor a ram feszt nem tudom hova tegyem.Ja, és ezzel az EasyTune6-tal lehet fsb-t állítani, azt nem itt kéne előbb megnézni, hogy bírja-e alap feszen a 370-et????
-
CSiMi_
tag
Akkor ez valahogy így néz ki?
Javíts, ha tévedek
Ha megy stabilan a 1.0375 ön megy stabilan a 3Ghz
Akkor ugyan úgy aránylik, a 'x' feszültség a Pl. 4Ghz-hez?
Tehát akkot 4 GHZ-hez kb 1.385 v kell???
Szerintem legalábbis
De nekem ennyi nem kell szerintem, vagy ha szerinted 100%, hogy bírni fogja, lehet kipróbálom
De most jel pill arra gondoltam, mint amit elsőre is. Tehát
400 fsb (400 x 9 = 3600)
És ezt elvileg 1.2500 v -n bírnija kell
És ha erre rádobjuk a 3-as RAM szorzót, akkor meg is van a gyári MHZés még egy kicsi
1200MHZ és akkor adok neki 2,1 v-t PL. De ezt csak sejtem... Nem értem igazán, inkább csak egy lépést írj, ha nem gond. -
-
CSiMi_
tag
válasz
zoo8800 #11398 üzenetére
Nem tudom mennyire hülyeség, de itt a prohardveren (asszem a gta4 topicban, és az Intel Core 2 Quad - Yorkfield topicban is) azt olvastam, hogy nagyon sokat számít, nekem ezen a téren nincs sok tapasztalatom, mert eddig gagyi AMD-m volt. De az amit tudok, hogy ez-az E8400 K.rvajó
-
CSiMi_
tag
Megint melóból írok
Nah, szóval megyegettem még lefelé, asszem úgy 1.125, vagy ilyesmi, most nem emlékszem. Játszottam is közben, stb... Még egy érdekesség, kikapcsoltam a Prime95-t és a cpu-z azt írta, hogy megnőtt a fesz??? hogy-hogy?? Terhelés alatt kevesebbet fogyaszt???
-
CSiMi_
tag
Szeva! Én nem nagyon vagyok szakértő, de ah játszol, akkor nem biztos, hogy pont itt kell spórolni, mert van egy haverom aki egy az enyémnél kisebb procit vett (asszem E 7400) és a közelében sincs fps-ben az én E8400asomhoz, mivel csak a fele az L2 (E7400 3MB, E8400 6MB) És nem szép dolog a reklám, de giannibácsinál :
- Intel Core2 Duo E8400 OEM: 29.990,-
[link]
De azért még kérdezz meg mást is! -
CSiMi_
tag
Nah, szóval!
EasyTune6-tal mentem lassacskán lefele, és mindvégig ment a Prime95 Most úgy fél órálya megy 1.1500v-n és semmi probléma. Nem tudom elég-e de nem nagyon akarom feszegetni, mivel nemsokára megyek alukálni. Ahogy lépegettem lefele, a CPU-Z is észlelte, a csökkenést, és 1.136-ról most fix 1.104-re állt be, és folyamatos 2.999Mhz-n megy.Amugy nem teljesen értem, azért jó most a csökkentgetés, mert amennyivel csökkentem, a feszt, valószínűleg annyival lehet majd növelni is???
Amíg írtam a CPU-Z mát 1.088-ra állt, de most ingadozik! :S
Nem tudom elég-e eddig lemenni 1.150 baj, ha nem akasztom ki??
-
CSiMi_
tag
Nah kilestem az alap feszkókat
CPU Vcore 1.17500
CPU Termination 1.200
CPU PLL 1.500
CPU Reference 0.760MCH Core 1.100
MCH Reference 0.760
MCH Dram Reference 0.900
ICH I/O 1.500Dram Voltage 1.800
Dram Termination 0.900
Chanel A Reference 0.900
Chanel B Reference 0.900Az időzítések most 5-5-5-18
Akkor most mit ??? -
CSiMi_
tag
Ne haragudj, de ez nekem magas!
Hogy tesztelem ki a feszt??? Valahol elvesztettem a fonalat.
Meg, ha nem akarom babrálni, a feszt, hanem alapon hagyni, akkor csak az fsb emelésével, mit lehet elérni? És, hogy feszültség hozzáadás nélkül, lehet-e a RAM órajelét, szorzóját babrálni.
[OFF]
Csak egy pár példa:
-1.
Ha az FSB-t emelem 370-re (3330MHZ)
És a RAM szorzót is hagyom alapon, (888Mhz) ez így kipróbálható kölünösebb rizikó nélkül?-2.
Ha az 1. az jó, akkor esetleg a RAM szorzó is mehet feljebb?
Pl.: 370x 2,6 (962 Mhz) Vagy netán még, x 3,0 (1110 Mhz) Ez lenne a legjobb, mivel ez már elég közel áll az 1150Mhz-hez
[/OFF] -
CSiMi_
tag
NAGYON KÖSZÖNÖM A FÁRADOZÁSOD!
melóból írok!!! És ne haragudj, ha túl hülye kérdéseket teszek föl, még noob vagyok!
Eddig nem mertem semmit sem babrálni, meg hozzányúlni.
Akkor ha jól értem-0. lépés
Egy esetleges egy BIOS frissítés.
Mivel a múltkor volt itt a haver, és amikor húzott volna rajta, akkor reboot után visszaállította magát alapra a gép. És azt mondta a haver, hogy lehet, hogy a BIOS ezen verziója nem engedi.-1. lépés
Feszültségeket átállítom "AUTO-ról NORMAL-ra"
itt nem tudom, ha normal, akkor többet ad, igaz???
És azt sem tudom, hogy ez akkor, automatikusa annyit ad-e amennyi kell. Mert Auton, ha terheltem, PL játszottam, akkor feljebb ment a fesszültség. Ja, a multkor a haver manuálisan állította a sok-sok feszt.-2. lépés
Megnövelem az FSB-t például 333-ról 400-ra akkor a processzor órajele 400 x 9 tehát 3600 Mhz-lessz
Remélem a hyper TX2 elég rá-3. lépés
A ramnak a szorzólyát átrakom pl.: AUTO-ról 2,6-ra, ami azt teszi, hogy 400 x 2,6 = 1040Mhz
Itt az a kérdéd merült föl még, hogy a RAM-om bírná-e a 3as szozzót Tehát az 1200 Mhz-t Pontosan ez a ramom van [link] -
CSiMi_
tag
YOLAN !
Re ebben a topicban!
Nah szóval megnéztem a BIOS-t
333 x 9 a proci fsb (E8400 E0)
És a ram
800 mhz-n fut
úgy, hogy a "system memory multiplier" auto-ra van állítva (2.40)Tehát akkor, ha fehúzom az FSB-t
PL.:
370 x 9
akkor suta vagyok hozzá, de nem úgy lessz, hogy
479.16666 x 2.4De javítson ki valaki, ha tévedek.
A feszt nem merem babrálni, mert még soha sem csináltam.
(Persze, csak ha valaki el nem magyarázza lépésről lépésre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest