- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
válasz
kunberci #10457 üzenetére
Nem, nem úgy kell fogalmazni, az FFP2-es maszk az önmagában az aminek írva van.
A szelep egy plusz dolog, szűkített termékkört jelent(minden bogár rovar este, ha nem írod le hogy bogár akkor az csak rovar). Ha arra gondolsz Neked kell tisztázni és úgy írni, mert mint látod eléggé megkavartad az embereket. Én leírtam hogy 200 ft ffp maszk, az ár is sugallja hogy a regular változatról van szó pluszban.
A szelepeset én meg se venném, egyrészt aki nem kap levegőt ffp2 maszkban az speciális eset lehet csak, betegség stb. A másik hogy nem fertőzök másokat tudtom nélkül.
Amikor az ember a 4 fal között van nem érti miért terjed a járvány, hogy lehet ennyire ragályos, aztán kimegy az életbe és rájön. Igenis vannak helyek ahova legalább a civil, kereskedelmi forgalomban kapható ffp2 kellene(orvosi jóval drágább), mint kórház, háziorvos, magánegészségügy, fogorvos váró. Ezeket a maszkokat az állami intézményekbe a gázszerelő haver is kiszállíthatná és minden belépőnek fel kellene venni. Többet érne mint a lázmérés? Többet. Drága az a nagy tételben "haverprofittal" kb 300 huf/beteg?
Csak egy újabb példa a sok mellé, ha napi 100 000 beteg megy állami egészségügybe az napi 30 millió huf, aprópénz a járvány következményeihez képest. -
bigdady
nagyúr
válasz
kunberci #10464 üzenetére
Egy éve vettem ilyet vagy tizet, nincs kivágva a szövet alatta, sőt olyat is ahol ez alá/mögé lehet betenni PM 2.5 szűrő betétet is szóval nem minden szűrős szar, csak nincs értelme. Hagyjál már 50 db ffp2-öt most vettem 2500 Ft-ért. Milyen extra költség egy ilyen fisfos rá, pláne ha kifizetik? Semmi
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
kunberci #9965 üzenetére
Ja alsóban, 1 hónapja otthon lévő gyerekekkel kezdenek 3 hete beoltva pfizerrel (már aki nem utólag kérte Marc 24 után mert előtte le se szarta a regisztrációt úgy “félt”).
Max a szülőnek van félnivalója aki oltva sincs meg maszk védelemmel jár dolgozni és oda megy haza a gyerek. -
nobela
senior tag
válasz
kunberci #9927 üzenetére
"a médiában a csapból is az folyik, hogy az első oltás is megfelelő védelmet ad kb: 2 hét után"
Ezt mégis hol hallottad?? Szerintem sehol.
Valamennyi védelem már lehet 2 hét után, valóban. Persze oltás függő is.
A jelenlegi vezetés rengeteg súlyos bűne közül az egyik, hogy az első oltás után pár nappal már küldik a védettségi igazolványt
-
válasz
kunberci #9937 üzenetére
Pontosan, fentebb linkeltem is már, hogy ebban a topikban is ment az esküdözés, hogy 100% védelem a súlyos lefolyás ellen. Nem T&C, apróbetű, ígymegúgy, 100%. Aztán tessék, valaki belehal. Tessék levakarni a címkét.
Hogy miért számít? Sokakat szapulnak, hogy válogatnak a vakcinák között. Kolléga rokona lehet ma is élne, ha válogatott volna - és hány ilyen eset van még? A napi 100+db 70 feletti halott mindegyike oltatlan lenne?
-
válasz
kunberci #9934 üzenetére
igen, kb. 3 hét után lesz védettséged egy vektoros oltásnál. ha működött az oltás (ha volt oltási reakciód, akkor működött). nincs a világon olyan, hogy 100%, az maximum mészáros lőrinc közbeszerzéseire igaz, a vakcina sem a jolly joker. az egy segítség az immunrendszerednek, hogy ha találkozol a vírussal (mert találkozni fogsz, nem egyszer...), akkor gyorsabban reagáljon. egy nagy segítség. de nem valami univerzális csodaszer. és ritkán bár, de meg is lehet halni oltottként is bele.
-
válasz
kunberci #9916 üzenetére
legalább mégegyszer ennyi ideig kb. semmi védettséged sem lesz, onnantól épül ki még egy hét alatt.
az AZ is vektoros vakcina, egy hétig csak dns-ből mrns készül, utána egy hétig mrns-ből tüskefehérje, utána kezdődik az antitest termelés.
a pfizer rögtön mrns-sel nyit, tehát egy héttel gyorsabb a vektorosnál kb., és a pfizer a 12. naptól kezd valamennyire védeni (picit, lassan).
-
-
Croft-21
őstag
válasz
kunberci #8583 üzenetére
Én is megkaptam tegnap az Astràt, egy kicsi izomfájdalom van az oltás helyén. Azt elfelejtettem megkérdezni a háziorvostól, hogy a védettségi igazolványt mikor kapom? Már az első oltás után postán, vagy csak a második után, ami elvileg 12 hét múlva lesz? Nekem nem írt rá amúgy időpontot a 2. oltásra.
-
zilazil
őstag
válasz
kunberci #8583 üzenetére
Úgy tudom, nincs összefüggés, persze az egy jó jel ha van oltás utáni immunreakció, de attól hogy nem erős, még beindulhat az antitest képződés. Biztosat egy laborvizsgálattal lehet megállapítani.
----------------------
Nem tudom ez volt-e már: AstraZeneca: egyes szakértők szerint fél adag vakcina lehet a megoldás a vérrögökre
Greinacher és kollégái egy új, lehetséges mechanizmust tártak fel az állapottal kapcsolatban: a Vaxzevria egy olyan adenovírust tartalmaz, amelynek feladata a sejtek megfertőzése, és arra késztetése, hogy legyártsák a koronavírus tüskefehérjéjét. Az adagonként nagyjából 50 milliárd vírusrészecske közül néhány széteshet, és a DNS kikerülhet belőlük. A heparinhoz hasonlóan a DNS is negatív töltésű, ez pedig akár segíthet is abban, hogy kötődjön a PF4-hez, aminek viszont pozitív a töltése. A komplex pedig ugyanúgy antitestek termelésére késztetheti a szervezetet, mintha a heparin-PF4 komplexéről beszélnénk – főleg, ha a szervezet már egyébként is magas készültségben van a vakcinára adott immunválasz miatt. A külső DNS-re adott immunreakció egy ősi folyamat, amely a sérülésekből és fertőzésekből maradt ránk, és a szabad DNS magában jelezheti a testnek, hogy vérrögöket képezzen.
-
zolnagy
őstag
válasz
kunberci #8129 üzenetére
Egyik ismerősöm ismerősi körében már 9-en kaptak AZ-t. Nagyjából fele-fele, akinek olyan reakciója volt, mint nekem, ill olyan enyhe (vagy semmilyen) tünete, mind neked. Szóval ezek szerint ez is egyénfüggő.
@bulikavagyok, a családban eddig 2-en kaptak Sputnikot, ugyanígy semmi reakció nem volt (54 és 69 évesek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- További aktív témák...
- Karcos Amazfit GTS 4 okosóra dobozában
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Air 3 drón újszerű állapotban, garanciával
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest