- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LTE frekvenciák
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Hejjho!
Nem-nem, ez 4 napos adat most. Pentek reggel nem volt adatkozles, igy ha az egy hettel korabbival akarod osszevetni, az ennek megfelelo idoszakra az 104 + 188, tehat 292. Ehhez kepest a 340 kb. 16%-os novekedes. Viszont azt valoszinunek tartom, hogy alul van merve, mert unnepi hetvegen annyira nem hinnem, hogy porogne a teszt. Kozben most latom, a teszt pozitivitas felment 1.4%-ra. Ebbol azt tartom valoszinunek, hogy jelenleg is 1.3-as szorzoval novekszunk egyhetes periodusban. -
Vesa
veterán
Ráadásul linkeltem a study-t -amit persze gyakorlatilag senki nem olvasott el azok közül, akik elengedésről beszélnek-, amibnen világosan leírják, hogy nem csak a halálos kimenetel a gáz, hanem nagyon sok embernél, akinél a fertőzés előtt semmiféle pl. szívprobléma nem volt, a fertőzés után mindenféle kardiovaszkuláris és egyéb anomáliák maradtak vissza (szívizomgyulladástól kezdve a ritmuszavaron át a pitvarfibrillációig).
Mennyi logika van abban, ha valaki retteg az oltástól, de ignorálja a vírus okozta kockázatokat és azzal simán együttélne?
-
Asbee
veterán
Nektek mindenki oltástagadó, aki nem rohanna vakon oltatni mindenkit akit létezik. Nem egy családos ismerős van, akik bevannak oltva de gyerekeiket nem merik vagy nem mernék. És valahol meg is értem őket. Én sem tenném, pedig nem vagyok oltástagadó...... Ha tetszik ha nem, a fiataloknál nagyon kicsi az esélye bármi olyat okozna, a normális oktatásnak pedig mennie kell. Senki nem mondta minden rendben van, de tévút azt hinni itt az össze vissza oltások hozzák el a csodát. Ezt most már így kb ki lehet jelenteni. Valamennyit segítenek, kell 1-2 alapszabály és ennyit lehet tenni. Vagy megint végezzünk ki szektorokat, csináljunk egy elbutult digitálisan oktatott társadalmat. Biztos ez az a járvány ami miatt ez kell?
Ráadásul láthatóan nem hoz túl nagy sikert.
-
Tigerclaw
nagyúr
"Gondolom jobban megy a kontakt kutatás és izoláció is a cseheknél."
Nalunk volt egyaltalan kontaktkutatas? Mikor a csaladtagot diagnosztizaltak covidra, senkit sem erdekelt, hogy merre jart mostanaban, kivel talalkozott. Az izolacio meg onkentes volt es ha megnezzuk onkentesen hanyan hordananak maszkot, akkor az izolacio sem ert semmit.
-
Ringman
félisten
tekintve hogy itthon megint tagadási fázisban vagyunk, szerintem az esélyek nem túl jók a gyerekek számára (lásd még uk retardált hozzáállása - fertőzzünk meg mindenkit gyorsan nyáron).
viszont minden bizonnyal nem kell másfél évet várnod, az 5-11 éves korosztálynál novemberre szerintem ema-engedélyezett lesz az mrns-oltás. a trialok elkezdődtek már, de az fda nagyobb létszámú kutatást kért, mint amivel elkezdték a gyártók a vizsgálatokat, szóval csúszik az engedélyezés.
Vaccines may get authorized for young kids in October. Here are the drug companies' most likely timelines.The FDA asked both Pfizer and Moderna to expand their under-12 trials last month, citing concerns that the studies weren't large enough to detect rare side effects such as heart inflammation.
Until then, Pfizer had been studying its vaccine in up to 4,500 young children, divided among two age groups: 5 years to 11 years and 6 months to 5 years. Moderna's trial, meanwhile, included three age groups — 6 years to 11 years, 2 years to 5 years, and 6 months to less than 2 years — each with 2,265 participants. The FDA asked both companies to include at least 3,000 children in the 5-to-11 age group, The New York Times reported.
---
+ a sinopharm-trial is van folyamatban. -
Drizzt
nagyúr
Mi a magyarázat Csehországra? Ugyanúgy semmi. Egyszerűen ez van. Majd lesz rosszabb, reméljük minél később és minél kevésbé. Oltások jó lenne, ha felpörögnének, de nem fognak. Max. majd akkor, amikor beindul az új hullám. Ha a harmadik dózis felpörög, elméletben annak is jó hatása lehet a következő hullám méretére.
-
daneel_hu
addikt
-
Gothmog
senior tag
Mi a franc magyarázza a hazai adatokat...
Például az augusztus 20-i ünnepség vagy a szeptember 12-i pápalátogatás...
(Talán két napja írtam, hogy egy-két hete újra érezhetően sűrűbben száguldoznak a szirénázó mentők Budapest forgalmasabb - kórházakhoz vezető - útjain. Bár azt hozzáteszem, hogy ha ezek mind covidos betegeket vinnének, és a hivatalosan leközöltekhez képest mondjuk 10-szer annyi beteg feküdne jelenleg a kórházakban, akkor azt azért nehezen tudom elhinni, hogy ne lenne legalább egy-két egészségügyis dolgozó, aki már szivárogtatott volna erről a sajtónak.)Egyébként nézni kellene az elvégzett tesztek számát is. Nálunk nem viszik túlzásba a tesztelést, így persze a kiszűrt esetszámok is alacsonyabbak lesznek. (Ez - hellyel-közzel - kiküszöbölhető lenne, ha a nyers számok helyett a tesztpozitivitási mutatót néznénk. Ez nálunk olyan 0,5-1% között/körül mozog az utóbbi időszakban, enyhe emelkedő tendenciát mutatva.)
-
daneel_hu
addikt
Amúgy meg... megnéztem.
Szlovénia heti esetek száma 800-1000. Nálunk ez 4-500 / hét.
A táblázatodon mégis szlovénia a felső régióban tanyázik.Szlovéniában 2 millió ember lakik, de ötödakkora területen. Tehát a népsűrűségük nagyjából hasonló mint a mienk.
Elképzelhető, hogy csak pár héttel előrébb vannak a negyedikben mint mi. Más ok meg nincs. -
daneel_hu
addikt
Szerintem a kórházba bekerüléses eseteket és a halálozást kellene nézni, mert önmagában az új kovidos esetek erősen függenek a napi tesztelés mennyiségétől.
Ettől még lehet kamu bármelyik adat, de inkább a halottakat és a kórházosokat kellene összevetni.
Olyan táblázat nincs esetleg? -
BlackV
őstag
Már senki nem veszi őket komolyan.
USA elutasította az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kérését, hogy ne engedélyezze a Covid-19 elleni harmadik oltást. -
Vesa
veterán
A két aduászt kihagytad!
WHO jelentés
5 kiemelten vizsgált paraméterből, 4 esetén nem vagyunk meggyőződve a sinopharm vakcina hatékonyságáról és biztonságosságáról. A vakcinával kapcsolatban további 6 területen adathiányt állapítunk meg.WHO 1 hét múlva:
A sinopharm vakcina vélszhelyzeti alkalmazási engedélyét megadjuk.WHO
Dícséretes és példamutató Kína járványkezelése a pandémia kitörésekorWHO ma
Aggasztónak tartjuk Kína hozzáállását a pandémia kitörésének okát, különösen a laborokat célzó vizsgálatainkban való rászvátelével és együttműködésével kapcsolatban. -
Z.É.T.
őstag
Jó lenne az 50 felettieknél egy tovább bontott adat legalább 10 évenként, jó lenne látni, hogy nagyságrendileg hol van az a határvonal, ahol összeér az oltottak deltás halálozási aránya a korábbi variánsok oltatlan halálozási arányával.
Meg úgy egyébként is jobb lenne ezzel a résszel is képbe kerülni.
Az 50 alattiak 0.00026%-os halálozási aránya elképesztően kedvező, még a további bontás nélkül is. -
törölt tag
Viszont jól sejtem a most lélegeztetőre kerültek döntő többsége oltatlan? Mert eléggé breaking news lenne, ha oltottakkal lenne tele az intenzív. USA-ban is a CDC azt jelentette az elmúlt hónapokban halottak 99% oltatlan. Akkor ne azt írjuk az oltottsági arány ellenére vannak ilyen mutatók, hanem azt hoppá a vírus az oltatlanok körében tarol!
-
Vesa
veterán
Eleve oltópontra ment a reg, vakcina típusra azt írta, hogy a helyszínen az oltóorvos dönt róla (vagyis nyilván én, ha netán a kínait akarná esetleg, azt term. nem adatom be, de vektorra elvileg Pfizer lesz). Háziorvos innentől nem tudom, hol kerülne képbe. Pedig eleinte arról zagyváltak, hogy mindenki oda menjen, ahol az elős kört kapta. Szóval szokás szerint nem tiszta semmi.
Mondjuk akkor rettentő ideges leszek, ha elküldenek a háziorvoshoz.
És lehet, hogy paranoiás vagyok, de meg fogom nézni az ampullát, hogy tényleg Pfizer-t adnak-e, mert én már bármit el tudok képzelni ebben az országban.
Parci
Thx! Ha nem pusztulok meg ott helyben, akkor majd beszámolok az "élményekről". -
-
Sir Pocok
őstag
Az egész a politikai haszonszerzésről szól.
Ha azt méri majd a századvég, hogy az emberek nem akarnak korlátozást nem lesz ergo Viktor a Boris Johnson féle utat fogja választani. Bár OV most a választások miatt nagyon nehéz helyzetben a politikailag helyes utat illetően mert minden elsülhet fordítva is...
-
Drizzt
nagyúr
-
oké, tehát ezek %-os arányok az összesen belül mindkét grafikonnál. az utolsó két grafikonnál egyébként kb. értelmetlen is nézni ezeket, mert látszik, hogy olyan kicsi az egyedszám, hogy azonos %-ok jönnek ki csomó helyen. magyarán, ha véletlenül lesz egy lélegeztetett gyerek, akkor pusztán a %-ra nézve értelmetlen következtetni.
-
daneel_hu
addikt
"Minek ez a hurra optimizmus? Emlekeim szerint neked is adott a covid egy nem tul kellemes lecket. Orulok, hogy fel tudtal gyogyulni belole. Azonban a mostani varians nem annyira enyhe, mint ami neked a megprobaltatasokat okozta. Vagy tevedek?"
Ha nem tűnt fel akkor elmondom: a politikai vonal zavar ami minduntalan felüti a fejét a topikban. A jelenlegi helyzetben mégis mit kellene csinálni, parázni és bezárkózni?
Visszavenni a maszkot?
Mégis mit?A betegség margójára: mindent megtettem azért, hogy felépüljek és később védett legyek.
Mindig is optimistán látom a dolgokat, ha nagy a szar akkor is. Ez is segített.
Beoltattam magam stb...
De fosni nem vagyok hajlandó. Ez van. -
Jablocskov
tag
Azért vegyük figyelembe az eredeti cikkben szerepelő mondatot is:
"Az oltott személyek magas aránya a halottak között valószínűleg annak tudható be, hogy a lakosság körülbelül fele immár teljesen immunizált, és annak a ténynek, hogy az összes halálozás száma csökken."
Meg azt sem tudjuk, hogy az ötven feletti elhalálozottak az ötvenhez vagy százhoz voltak közelebb. Mint ahogy azt sem, amit te is írtál, hogy milyen vakcinát kaptak és mikor. Kialakult-e náluk egyáltalán immunválasz? Alaposan meg kellene vizsgálni ezeket az eseteket, ahogy a német virológus javasolta cikkben. -
sajnos az öreg immunrendszer valamennyire mindenképpen "vacak". oltással is. részben erre is értettem már fél éve is, amikor mondtam, hogy az oltás sem a szent grál, akit mindenképp elvinne a covid, ahhoz előbb-utóbb megtalálja az utat akár oltás után is. érdemes ezt fejben is elfogadni.
-
Igen, amellett próbálok érvelni, hogy a jelenlegi oltások egy éve még megoldották volna a járványkérdést, de a delta nagyrészt lenullázta a hatásukat: egy éve is a nagyszülők miatt kellett igazán aggódni, és sajnos most is ez a helyzet. (Nem teljesen nullázta azért le, szóval jobb lett a helyzet, de ez a "most már semmi baj nem lehet" hozzáállás szerintem korai.)
Amúgy a 2,2% a teljes 50 feletti népességre vonatkozik, de a kockázat az életkorral exponenciálisan nő. Nem tudom, hogy tudományosan mennyire igazolt, de valahol azt olvastam, hogy 7 évenként duplázódik. (Azaz pl. 70 évesek között nyolcszor akkora a halandóság, mint az 50 évesek között. Elméletben.)
-
BlackV
őstag
"- 50 év feletti 2 oltásos emberek, akik elkapták a deltát, azokból 2.2%-uk meghalt 28 nap alatt
Szerintem az 50 év feletti duplán oltottak halálozási aránya az nem néz ki jól."
Valóban nem néz ki jól. A kulcs ez lehet: "akik elkapták a deltát"
..mármint azok az "akik elkapták", akikről ki is derült, hogy elkapták, a többi nincs ott, hogy hígíthassák az arányt. -
nekik értelemszerűen hamarabb lehet esedékes, de itt most a topiktagok beszélgetnek épp. és azért tegyük hozzá, hogy valamiért a topik zöme abból indul ki, hogy ha az oltás "régi", akkor irány az intenzív. az emberek túlnyomó része oltás nélkül sem rogyott meg tőle, oltással, még ha régi is, feltehetően még kevesebb ember rogyik meg, simán el tudok képzelni ilyen 1-2%-ot nagyon maximum (long coviddal, mindennel). jó dolog egy időben adott booster, de szerintem nem érdemes már feltétlenül nagyon aggódni a fertőzéstől dupla/jó oltás után.
és "csomóan" azért talán nincsenek, decembertől rohadtul nem lehetett oltatni, egészségügyi dolgozók kaptak csak (őket meg amúgy is boosterelni kell).
-
de srácok, én május elején kaptam a másodikat és .nyámig voltam antitestekkel. tök korai az az augusztus. és nem is lesz olyan jellegű járvány akkor még, az immunrendszer sem lesz kifáradva stb. megmondom őszintén, én jobban aggódom a magam részéről a jövő februártól, csak hogy kontextusba tegyem.
-
Asbee
veterán
Van erre már döntő tanulmány, hogy csak úgy nyomni kell a booster shotokat? Lassan kezd ez átmenni egy határon. Össze vissza keverni a vakcinákat, így úgy tolni a 3-ik adagokat. Biztos, hogy van akinek indokolt, de engem pl hagyjanak békén 40k+ antitesttel, 2 pfizer után.
-
Ringman
félisten
[link] sote:
A teljes oltott lakossági minta esetében egy ezt megelőző egyetemi vizsgálat minden Magyarországon alkalmazott vakcinánál 96% feletti pozitivitást mutatott.
(ez megvan valakinek?)ebből 96%-os hatékonyság lett gulyásnál, dehát őt nehéz lenne hozzáértéssel vádolni
szerk:
facebookban nem vagyok otthon. -
PuMbA
titán
Sinopharm beindít folyamatokat, ez nem kérdés
Csak sokan számháborúznak, mikor bármilyen Covid teszt honlapján ott van, hogy az eredmény kiértékelés nem abból áll, hogy ránézel a kapott számra aztán jóvan-nincs jól, 0 -1, illetve fekete-fehér megállapításokat tesztünk. Ez olyan minthogy a vérnyomásod 139, akkor teljesen jó vagy, de ha 140, akkor bajod van
-
Lehet hasonlítgatni az oltottság eredményét hamarosan, UK-hez képest.
Ezzel egyébként valószínű bukta is a komplett EU-s vakcinaútlevél-rendszer.#22788: arra eleget, hogy egy "normál adag"(!) v1.0-ás vuhani (!!!) vírust semlegesítsen. Igenis számverseny, korábban többször is volt már linkelve, hogy a vuhani típusú antitestek hatékonysága töredékére csökken az indiai verziókkal szemben (legutóbbi adat 1/2.9), illetve az se mindegy, hogy mekkora vírusadagot kapsz.
-
bigdady
nagyúr
Még a végén bejön a görény féle nátha az egész
Mivel kerülnek kórházba az emberek? Hogy fokózódik, mik a komolyabb tünetek, ezzel tuti nem. Erre még orvoshoz sem mennek az emberek nem hogy tesztelésreMás:
Gyerekeknek sino-t nem tesztelik? Szívesebben adnék be old school vakcinát a gyereknek amiket amúgy is kap, mint modern mrns-t. Egyébként milyen mrns oltás létezik még és mióta?
15 év alatti éppen elindult menzeszt mennyire bolygatná? -
Ringman
félisten
a lakosság nagy része szarik bele.
tömeges tesztelést sem kell várni, azt felesleges pénzköltésnek ítélik meg.szerk:
No, we can’t treat COVID-19 like the flu. We have to consider the lasting health problems it causes -
Cs1csó
titán
A gyerekeknél még nem merik a hivatalos szervek vállalni a felelősséget az oltás miatt, de a gyerekek nem is halnak bele az más kérdés, hogy súlyos long covid tüneteik lehetnek akár maradandóak is.
Persze lehet előbb utóbb az lesz, hogy mindenkit oltanak 0-tól 100 éves korig. -
Vesa
veterán
Inkább csak az lehet, hogy gazdasági okokból ismét nem foglalkoznak ezzel addig, amíg nincsenek durva esetszámok. Turisztikai, szórakoztató és vendéglátó ipar nem bír ki még egy lezárást, sajnos ez is tény. Ezzel együtt -és ezt nem tudom semmivel magyarázni-, a maszkviselés teljes eltörlése nem tartozik a fenti ágazatokat veszélyeztető korlátozások közé, így beltérben, főleg a mostani Delta helyzetet ismerve, teljes eszetlenségnek és felelőtlenségnek tartom a kivezetését.
-
Sir Pocok
őstag
mozso én itt szoktam nézegetni az adatokat:
UK
The official UK government website for data and insights on coronavirus (COVID-19).Mindkettő hivatalos állami oldal.
-
Ringman
félisten
[link]
On vaccinating children. UK data released today reports that over ONE Year 5,800 children were admitted with Covid19, 690 children admitted with a linked paediatric inflammatory multisystem syndrome(PIMS-TS) of whom 251 required intensive care. 25 children died from Covid19.
What about Long Covid? ONS figures: 14.5% (of children aged 12-16 have symptoms lasting longer than 5 weeks, and 5.7% (4.1-8.1) lose taste and smell. If half of all children aged 12-16 became infected we might expect >100,000 to lose taste +smell.
Of course self-reported symptoms can over-estimate a problem and we don't yet have brain scan data on children. But this evidence raises sufficient doubts about longer term effects on children to NOT say the risks to them are extremely low.
---
thread - svéd helyzetről: [link]
please read this thread about Swedish children affected by long covid.
ONS estimates almost 400,000 people in May 2021 had been living with long covid for over a year. From Imperial REACT study & ONS Infection survey, 1%-2% of 13-24 year olds in England *currently* have Covid. -
-
"Száraz meleg van ott is. "
Nem. Illetve nem mindenütt.
A tengerparton mindig magasabb a páratartalom.
A focimeccseken is az üvöltözés dob nagyot a vírus terjedésen.fatal`:
Januárban még más vírustörzs volt terjedőben. Ezért nem korrekt az összehasonlítás.Még valami.
Kevesebb mint egy hét alatt duplázódott meg a München járásban a fertőzési sebesség. -
Valszeg' közrejátszik az, hogy braziloknál trópus van, ráadásul ott most van "tél".
[link]
Aztán valszeg' a bőrszínnek is köze van a dologhoz.
Előbbiből legalább egy igaz az összes országra amit felsoroltál.
Ráadásul nem igazán elterjedt a napi egy, esetleg kétszeri fürdés egyik országban sem, Indiában dettó.
Nálunk meg száraz meleg, 40 fokkal, és fehér bőrű emberekkel, és viszonylagos higiéniával. -
-
fatal`
titán
Senki nem mondta egy szóval sem, hogy nyáron nem terjed, csak azt, hogy kevésbé és még rájön az oltottság.
Mind a három országban jóval kevesebb a fertőzött, mint januárban volt.
Ha focimeccsekkel egymás hegyére-hátára engeded az embereket akkor valóban nem számít az UV, amikor direktben tízezrek között tud terjedni.
-
Asbee
veterán
Miért mástól várod el, hogy végezzen kutatómunkát? Ha állandóan bedobod ide mennyire terjed a delta náluk, akkor ne csodálkozz szóvá van téve, hogy az lenne a lényeg, mennyi a súlyosabb vagy kórházi eset és halál. A fertőzés sosem lesz teljesen megállítva, itt ez lesz a döntő, és valamilyen szinten erre is kéne összpontosítani, nem mindig csak arra terjed terjed jajj itt a világvége. Persze ez most sarkítás volt. Kint élő barátom szerint egyáltalán nem vészes a helyzet. Oltva vannak, igazából nem nagyon foglalkoznak az egésszel.... Persze ez csak ő és a környezete, lehet máshol másképpen van.
-
Dare2Live
félisten
-
Drizzt
nagyúr
Valoszinuleg a kemeny definiciojaban van koztetek a kulonbseg. Akik a masodikhoz hasonlo hullamra gondolnak, azok foleg a korhazi terheltsegre es a halalaesetekre vonatkoztatjak ezt. De mindez esetszamban lehet a harmadik koruli is.
A termeszetes immunitas merteke es minosege nagy kerdes. Abban valoszinuleg "elen jarunk". En 2-4 millio koze tennem az itteni valos legalabb egyszeri megfertozodest. Ha tenyleg ekkora, akkor ez biztos csak reszben lapolodik at a beoltottakkal. Ettol meg lehet nagy hullam, de nem nagy hullam is. Ez csak tippeles, mint mindenki mastol is, en worst case 10000 fertozott/nap es 50 halaleset/napra szamitanek. Valoban megalapozott becsleshez pontos adatok kellenenek, de azok nincsenek.
-
-
egyrészt, csak "delta kovidos" lesz innentől, mert mostantól az A covid. másrészt, a gondolkodó emberek, mint például te is, azért elég sok szempontot mérlegelnek. hogy a régebbi gondolatmeneted folytassam, nem csak akkor nehéz a gyerek szemébe nézni, ha longos lesz, hanem akkor is, ha pszichológushoz kell járni huszonévesen. ugyanúgy szembesíthet vele, hogy nem úgy döntöttél, ahogy ő döntött volna, mert egy 0,01%-os halálozási és 10%-os longozási esély miatt így alakítottad az életét.
mindenki meghozza a döntését, nehéz szívvel, és jó lenne, ha aztán nem mutogatnánk egymásra, miután lefutott az egész. utólag könnyű okosnak lenni, de ahogy "te megmondtad", más meg azt mondta meg, hogy hülyeség volt bezárnod a gyereked. az, hogy aztán ki mondhatja a másiknak, hogy "én megmondtam", csak azon múlik, hogy hogy fut le nála ez a szar.
szóval, onnantól, hogy valaki mérlegelve és nem gúnyolódásból, keménykedésből, érzelemből hozza meg a saját döntését, szerintem megszűnik az abszolút igazság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Apple asztali gépek
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged