- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Ringman
félisten
hát ez az, a beszélő fejek mondják, hogy nem fenntartható (értsd akár el lehetne költeni olyanra is, ahonnan jön kickback) az évi 2×oltás, de basszus, a minden fertőzéssel kis valószínűséggel elszenvedhető hosszan tartó/végleges egészségkárosodás, meg a munkaerő felének-harmadának évi 2×1 heti lerottyanása az nem hiszem hogy olyan baromira gazdaságos lenne.
-
Elég sok a ?jel, talán a vuhani előtörténetünk +ba1-2átesés+ ba.1-es oltás elég lesz a következő kört kibekkelni. Talán
.
Idén mindenesetre így az átesésekkel mi csinálunk egy "normal experience évet", aztán ősztől meglássuk. A kisebbik megy hamarosan oviba, de találtunk neki egy szabadtéri megoldást ami egy főnyeremény mindenféle takonykór szempontjából.
A nagyobbik oltásán vacillálok, hogy legyen-e neki egy adag Vuhani is a történetben ba1 átesés után, de sztem kihagyjuk, főleg, ha az új lötty delta-ba.1 mix lesz.
-
mozso
senior tag
-
Ringman
félisten
itt tartunk:
Omicron-specific mRNA vaccine generates immune responses in mice, hamsters and Macaques
---
március közepe:
Moderna doses first subject in Omicron-specific booster vaccine trialModerna intends to enrol nearly 375 subjects in the trial to be carried out at 20 study centres in the US.
---
Pfizer Covid vaccine was just 12% effective against omicron in kids 5 to 11, study finds---
4. dózis sima vakcina:
Pfizer and BioNTech Submit for U.S. Emergency Use Authorization of an Additional Booster Dose of their COVID-19 Vaccine for Older Adults -
"hanem az, hogy mi a valóság"
ott a pont. Én leginkább nyitott kérdéseket látok long ügyben, választ csak keveset. Amennyit én érzékelek belőle, hogy oltatlanul longoló ismerős van (vuhani törzs), oltottan áteső longoló ismerős nincs. Tudom, kicsi minta.
Én magam biztos hülyültem, de az teljesen természetes folyamat, nem gyorsult a megszokott sebesség
#60330: ennek már Tóth Bendegúz óta protokollnak kellene lennie a sakkon kívül minden sportágban
.
-
Ringman
félisten
még oltottnál is, tegnap linkeltem:
Most strikingly, individuals that experienced no or only mild symptoms with Covid-19 displayed specifically significant changes, but cortical damage seems to occur regardless of disease severity, age, sex, or vaccination status. It may be years before the long-term consequences of these structural differences are fully understood.
(amúgy nem kizárt, hogy a családban is van ilyen, de nem volt diagnózis, szóval feltételezés)
-
nem bagatelizálok, csak próbálom megfejteni, hová akarunk kilyukadni? akkor most full pánik, mert pár oltatlan iq-ja mínusz 8-ról mínusz 13-ra csökken, "nekapjukel" = gyújtsunk be a kínaiaknál szigorúbb karanténszezont és bújjunk el egy zsák krumplival a pincében?
sőt, sokmillió gyerek esett át oltatlanul, van róla vmi study, hogy butultak a betegségtől?
-
kolopele
nagyúr
Nem
Annyi "normális" sport van még ezeken kívül, hogy tényleg nem fogom megérteni, de leginkább azt nem, hogy van aki azon aggódik leginkább, hogy a covid miatt el marad majd a síelés. Tudod én mennyi mindent kihagytam miatta a családdal az elmúlt 2-3 évben? Ettől még nem dőlt össze a világ. A lényeg, hogy a két gyerek mondhatni észre sem vette, mert megoldottam mindent a számukra.
-
kenwood3
addikt
Apám is bement ma a haziorvosa tanacsara, a helyi korhaz covid ambulanciajara . Mellkasi, hati, fajdalomra ill nehezebb legzesre panaszkodik, de azt mondja nem durva. Mivel COPD-ben szenved, emiatt ajanlotta neki a haziorvosa , hogy menjen be inkabb nezesse meg magat. Teszteltek, a gyors tesztje mar negativ lett , az eredmenyei : labor , mellkas rtg, veroxigen szint mind negativ eredmennyel zarult, emiatt hazaengedtek, es azt mondtak neki, hogy ezt ki kell pihennie. 4 oltasa van 2 astra meg 2 pfizer , es megis megviseli. Mindjuk eltelt kb 5 nap az elso tunete es az elso teszt csinalasa kozben, mert vegig azt hitte, hogy csak megfazott
Ui: es meg mindig nem lehet ra venni ezek utan se , hogy szokjon le a bagorol ...pedig 30 eve minden orvosi papirjara ra van irva hogy szokjon le
-
kw3v865
senior tag
Azért állhatunk egy kicsit jobban, mert - ahogy írtad is - sokkal lazább volt a hazai szabályozás már hónapok óta. Lényegében csak a maszkviselés volt az elmúlt fél évben. Emiatt nagyobb lehet az omikronos átfertőződöttség itthon. Ez is számíthat valamennyit. Továbbá, lakosságarányosan még mindig a top 10-ben vagyunk folyamatosan, sajnos hónapok óta halálozásban annak ellenére, hogy nincs túlterhelve az egészségügy. Önmagában az emberek általános eü-állapota és az ellátórendszer minősége nem indokolja az ilyen magas halálozást. Értelemszerűen minél több eset, annál több áldozat.
-
-
-
mpo
veterán
Jobbulást nektek!
Tedd hivatalossá a fertőzést, később még jól jöhet.
Ha nem kell a háborús topikban dolgoznod, akkor hanyagold, ahogy én se látogattam, már akkor is bejelez a karkötőm, ha csak rágondolok a háborúra (100-ra állítottam a pulzust).
Most, hogy ezt írom, megint rezgett.
A hírek olvasása is túl sok már, fölmerül bennem, minek van az ENSZ meg a többi, ha ezt meg lehet csinálni.
Az a baj, hogy az erkölcsi minimum sincs meg a "kedves vezető"-ben. -
Drizzt
nagyúr
Én azt mondom, hogy nekem volt, de ez leginkább azon múlik, hogy milyen a háziorvosod. Nekem például kiírt csomó vizsgálatot, amit valószínűleg magam is megcsináltattam volna, de így ingyen lesz. Meg azért néhány dolgot maga is megnézett, szívet, tüdőt meghallgatta, mért SPO2-t a karantén lejártakor.
-
Nna, ez igencsak határozott csík
. Jobbulást újra
.
Asszem az oltás+átesés elméletem átértékelem (!="elengedem").
#60171: mostani rendszerben nincs semmi jelentősége, nem kapsz cukorkát
. ESETLEG később lehet, ha ősszel oltottságfüggően beszigorítanak és még mindíg csak vuhani löttyöt osztanak és inkább várnál pár hetet az omi-varázsfőzetre.
-
-
Vesa
veterán
Persze, én is ezért írtam, hogy a gyakorlati és mentális folyamat két külön szál. De ő nem erről beszél...tudjuk jól. Általában véve gondolja úgy, hogy a káposztától mindenki vasból van, és nem fogja sem a covid, sem az Iskander-M, tehát foglalkozni se kell semmivel mert "Föld anya, vagy isten megvéd". Nem fog...
Napi szinten durva twitter videókat nézni nem kell. Volt olyan, amitől én sem aludtam 3 napig. Arra viszont jó volt, hogy tisztán lássak és lépjek, illetve még véletlenül se hasson rám semmiféle konteós baromság. A továbbiakban viszont nem kell ilyeneket nézni, mert sokat már nem tenne hozzá semmihez.
-
lacafaca
addikt
nem tudja senki a vállán cipelni ennek a pöcének a gondjait...ha azzal foglalkozol, amire semmiféle ráhatásod nem lehet, csak magába szippant a fostenger. a világunknak már rég annyi, ezt ezerszer elmondtam már, koncentrálj magadra és a kis családodra, ragadd meg a lehetőséget és lépj...amíg lehet. csapd be azt a rohadt ajtót és ne félj kinyitni a másikat, csak legyél bátor és mutass egy középsőt az életnek, a szabályoknak és a gátaknak...jó érzés lesz, hidd el
-
lacafaca
addikt
eskü utolsó: fogd a kezedbe azt az izét (okosóra-vérnyomásmérő etc tuggyafaszom) aztán dobd ki csába, pattints föl egy jó bort, rúgjatok be a jánnyal aztán...látom mit műveltek a háborús topikban is, totál depibe süllyedtetek, pedig nemrég azt mondtad, szarsz már az egészre. tényleg kellene egy jó hosszú szabi, kiszakadni ebből a miliőből, ahol se internet, talán még ember se a közeletekbe és valóban telibeszarni a mostani történelmet, mert nagyon rossz felé halad itt sok mindenki...meg fogtok zakkani.
(csak egy baráti jótanács vót)
-
-
vagy kikötötték a gázt, vagy rossz a hőmérő. De szvsz mindkettő ok annyi idegeskedésre, hogy 70ről 80ra lépjen a pulzus
. Első verziónál az enyém valahol 150 környékén lenne...
#60114: a nagyfiú sulijelenlétével tleg meg kéne kerdezni vagy az igazgatót, vagy egy jogi szakimukit. Mi annó kóstolgattuk a gondolatot, hogy a Január-Februárt egy Tenerifei német suliban töltse a miénk, és fogadtak is volna minket, leigazolva, hogy követte a tanrendet.
-
Ringman
félisten
alvászavart néha nem könnyű a stressztől elvonatkoztatni, de anyámnak meg nekem hónapokig (!) volt, most talán jobb már - értsd nem kelek fel 1-1,5 órára 3-4 között heti többször 4 óra alvás után.
de amíg az állampolgárok jó része hisztizik a maszk miatt, a cégek/állami intézmények fosnak bele a légszűrésbe (nincsenek kötelezve) addig nem sok esély van egyénileg tenni a fertőzés ellen.
majd ha jön a nazális vakcina, akkor talán jobban fog kinézni a helyzet.
-
-
-
közben a kisfiam is lázas lett. nyugalmi pulzus már inkább 90+ (sosem néztem eddig, így fingom sincs, hogy más betegség csinál-e ilyet).
szerintem amúgy most elkaptuk. lehet, hogy már januárban is, passz, de most arra tippelnék. ez a lázas tünetek láz nélkül, szaladó pulzus, köhögés, torokfájás eléggé kiadja.
-
Ricardo
titán
Sajnos ez a van sapka/nincs sapka.
Követelik, hogy azonnal legyen valami megoldás, ha nincs megy a fika, hogy ebben a modern világban nem tudnak pikk pakk kifejleszteni semmit. Amikor meg megvan, akkor jön, hogy ez túl gyors (a több évtizedes háttérben fejlesztése a technologiának kit érdekel), tuti nem megbízható.
Összefoglalva:
-Vakcinát akarunk!
-Mikor?
-Azonnal.
-Kész van.
-Ez túl gyors volt nem bízom benne.
-
pjen
félisten
Szinte bármi, ami felmerül a koviddal kapcsolatban, legalább megbeszélés szinten. Itt erre esély sincs, vagy arról írsz, beszélsz ami az uralkodó pár ember álltal képviselt álláspont, vagy két lábbal rúgnak beléd.Hányszor írjátok, már két éve ez van ide jutott a tudomány és micsoda eredmények vannak. Közben megint karantén van és jön vissza a maszk hordás. Akkor legalábv elméleti szinten lehessen kételkedés, hiszen ami most van nem működik.
-
pjen
félisten
10% duplán oltott. És hány % 1x oltott. Mindez annak fényében, hogy az igazán veszélyezettek már meghaltak. De szerintem ez a 10% se zseniális egyáltalán. De pont erről van szó "rengeteget tudunk" csak gyógyítani nem. Sajnos a régi vírusokat se nagyon. Ha beteg lesz leginkább tüneti kezelés van.
-
mpo
veterán
Jövő pénteken egymás után a két rész.
2022.03.25 21:10 - 22:00 BBC Earth
Klímaváltozás, és ami mögötte van I./1.
2019
(CLIMATE CHANGE: THE FACTS - EPISODE 1)
2022.03.25 22:00 - 22:50 BBC Earth
Klímaváltozás, és ami mögötte van I./2.
2019
(CLIMATE CHANGE: THE FACTS - EPISODE 2)26-án szombaton Da Vinci 22:00.
Klímaváltozás számokkal kifejezve / Éghajlatváltozás számokban 1. rész -
-
-
-
pjen
félisten
Én sem. És ezért nem hiszek most a tudományban se igazán. Tudunk egy csomó mindent, csak az a baj, hogy változatlanul bele halunk. Az orvosi kamara elnöke szerint lecsengőben és fel lehet oldani az orvosok felmondási tilalmát. A WHO szerint koránt sincs vége a járványnak. Ùgy érzem a tutit senki nem tudja.
-
pjen
félisten
Pedig jó lenne, egy csomó járvány egyszerűen csak eltűnik.
Azért közben kicsit keresgéltem. 1920 ban még 2 miliárdan sem voltunk és alsó hangon 50, de egyes becslések szerint 70 milió embert vitt el a spanyol és ahogy jött, ment is. Ahogy haverom mondja lehet csak egy videó játék vagyunk. -
-
pjen
félisten
Nem az éhezés a lényeg, legalábbis nem hiszem. Indiában is 20 milka halott pedig ott nem is volt háború, ha akkor éheztek előtte is, de nem is ez a lényeg. Egyszer csak eltünt. A maszk hordási hajlandóságra gondoltam, egyébként, az meg, hogy milyen maszkot? Menj ki az utcára és Nézzél körül, milyen maszkokat hordanak. OK már nem, talán jobb is.
-
Most jött vissza egy sereg egyéb retyó, amire nem volt tavaly ismétlőhapci. Érdekelne, hogy mik mennek a levegőben, csakhát annyiféle teszt nincs...
#60022: én lassan kezdem: SzVSz oltással(!) omikron kb=oltás nélkül influenza. Pontosabban az én legutóbbi élményem, igaz elég szerencsés időzítéssel, sokkal enyhébb volt, mint a 4évvel ezelőtti influenzaborzadály. Azért csak kb, mert mondjuk a terjedés sokkalinkább a kanyaróhoz van közel.
#60021: a szoftverfrissítés a háború nulladik percében lefutott a trollokon, direkt figyletem pár vélhetően egyenesen mordorból finanszírozott példányt FB-on: ahogy megindult az orksereg, le se sz.rták az oltás-covid témát.
#60017: covid: legyen 20millió 8MILLIÁRDból, spanyolnátha: 50millió 1.8Milliárdból. Hogy a mai orvostudomány mennyire tudna segíteni spanyolnáthás páciensen nem tudom, de volt ott egy Hong Kong-i influenzajárvány '68-69-ben, ami azért már nem az eü kőkorszak, 1-4M halottal globálisan, és 30+e halottal UK-ből (korabeli népessége 55M).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Facebook és Messenger
- Total Commander
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged