- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Ötödik hullám ide vagy oda, mára jelentősen erősödött az elutasítása a Covid-oltás esetleges kötelezővé tételének novemberihez képest. [link]
Ép ésszel nehéz ezt értelmezni. Az ember azt gondolná, hogy a történtek után inkább egyre jobban az oltás felé húznának az emberek. Erre tessék.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
sajnos nem meglepő, ugyanis nem sikerült átadni azt, hogy
- továbbra sem ugyanolyan eséllyel fertőződsz meg, ha van 3 oltásod
- nem *ugyanannyira* vagy fertőző, lásd dán tanulmány, 3 oltással ~fele olyan eséllyel adod át az omikront háztartáson belül, mint oltatlanul vagy 2 oltással (!)
- lefolyás sok esetben enyhébb, tünetes, tünetes, na de meddig vagy az és mik a tünetek (ill. ott van a longcovid isilletve ott van a "this is mild"
vagy csak egyszerűen szeretik a hosszú várólistát az emberek és nem szeretnek eü-ellátáshoz jutni, ki érti ezt.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Drizzt
nagyúr
9717/74
3115/177.Korhaz az nagyon masszivan no. Pentek ota majdnem 500-zal.
I am having fun staying poor.
-
daneel_hu
addikt
válasz Ringman #55003 üzenetére
"- lefolyás sok esetben enyhébb, tünetes, tünetes, na de meddig vagy az és mik a tünetek (ill. ott van a longcovid is"
Ez lenne a lényeg, persze sajnos már két éve az folyik a csapból is, hogy ha fertőzött vagy akkor beteg is vagy, ergó menj karanténba/csinálj PCR-tesztet, magyarán tedd magad 10%-ra, ne menj közösségbe stb...
Valahogy az oltás lehetősége után is elbaszódott ez az egész, pedig még az volt a duma, hogy ha beoltatod magad akkor mehetsz közösségbe és majd az oltatlanok vigyázni fognak magukra stb... nem lesznek korlátozások bla bla...Kurvára el lett ez baszva.
Magyarázza meg nekem valaki azt, hogy Ausztriába az egyébként EDDIG oltatlan öcsémnek miért kell felvennie 3(!) oltást most a nulláról azért, hogy ne kelljen teszteltetnie.
Miért nem elég friss két oltás?Statisztikailag és egyénileg is az a fontos, hogy be legyél oltva, ha ezt megteszed akkor már sokat megtettél. Plusz maszk.
A sok összevissza-intézkedés mind az oltatlanok konteós hülyeségeit táplálja.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz #32839680 #55005 üzenetére
ez nem igaz, normál helyzetben is lenne rá igény a világ minden táján. európában lehet, hogy nem rúgna labdába, már csak azért sem, mert nyilván lokális cégeket (khmmm... sanofi.... khmm...) tolnák.
de azért, ha már szóba került: a balf.sz sanofi hol is van a vakcinájával? mert a sino az két perc alatt lerakott az asztalra egy működő cuccost, amit gyártott és szállított is.
picit messzebbről nézve (és szigorúan csak a termékeket, nem amit a politika művel velük) azért az itthoni "ötösfogat" mind korrekt cucc.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 9717, változás(1): +2866 (+41.8%) | elmúlt 7 napban összesen: 96018 (átlag: 13716.9), változás(2): +41928 (+77.5%) | incidencia: 1536.5
Új halálos áldozatok száma: 74, változás(1): -20 (-21.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 417 (átlag: 59.6), változás(2): -168 (-28.7%) | incidencia: 10.3
Új mintavételek száma: 18027, változás(1): +2039 (+12.8%) | elmúlt 7 napban összesen: 266446 (átlag: 38063.7), változás(2): +88085 (+49.4%)
---
Kórházban: 3115, változás(1): +426 (+15.8%) | elmúlt 7 nap átlaga: 2805.6, változás(3): +138.6 (+5.2%)
Lélegeztetőgépen: 177, változás(1): -40 (-18.4%) | elmúlt 7 nap átlaga: 192.8, változás(3): -46.0 (-19.3%)
Tesztpozitivitás: 53.90%, változás(1): +11.05% (+25.8%) | elmúlt 7 nap átlaga: 42.47%, változás(3): +8.40% (+24.6%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ringman
nagyúr
válasz daneel_hu #55006 üzenetére
A sok összevissza-intézkedés mind az oltatlanok konteós hülyeségeit táplálja.
így van.pedig még az volt a duma, hogy ha beoltatod magad akkor mehetsz közösségbe és majd az oltatlanok vigyázni fognak magukra stb... nem lesznek korlátozások bla bla...
azért ez is hiba volt, nem valami hatalmas kegyet gyakoroltak az állampolgárok, hogy hagyták magukat beoltatni, hogy jutalmazni kelljen őket.
a járványkezelésnek egy eleme a vakcina, nem az van, hogy ha elegen oltatták be magukat, akkor nem lesz korlátozás sem, ennek nem így kell működnie
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Sir Pocok
őstag
2022.01.25.
Új fertőzöttek: 9717 (a hétvégi napi átlaghoz képest -3592)
Új tesztek száma: 18 027 (a hétvégi napi átlaghoz képest -26 248)
Új halálos áldozatok száma: 74 (a hétvégi napi átlaghoz képest +33)
Kórházi ellátást igénylők száma: 3115 (az előző napi adathoz képest +194)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 177 (az előző napi adathoz képest +1)
Az első dózissal oltottak száma: 6 344 089 (az előző napi adathoz képest +1593)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 082 196 (az előző napi adathoz képest +1604)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 560 753 (az előző napi adathoz képest +6251)Megkésve de néha dolgozni is kell...
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
[CS]Blade2
addikt
Annyira fanatikusan ellenkezik a legtöbb ilyen ember, hogy egy részüknél a villamosszéknél is rosszabb az oltás, sőt... némelyik talán inkább kinyírná magát. Mindenki tapasztalhatta már személyesen is. Lehetséges, hogy sokkal nagyobb problémát okozna egy ilyen döntés, mint ami egyébként van. Velünk szemben persze igazságtalan, néhányan ráb*szunk mások hülyeségére, de a döntéshozók kénytelenek az egészet egyben nézni.
Nem tudom, hogy mennyire fog beválni az osztrákoknál a dolog. Egészen biztos, hogy hatalmas lesz az ellenállás, aki teheti, az kifizeti a büntetéseket. Óriási balhék is lehetnek.
Van valami összeállítás, hogy mely országokban kötelező? Gondolom nagyon elenyésző. Egy-két helyen van, hogy maguktól is szinte mindenki kérte az oltást. -
Ringman
nagyúr
84e 5-11 évest regisztráltak oltásra, 75e kapta meg, ez nagyon kevés. [link]
-
Coyot
őstag
válasz [CS]Blade2 #55014 üzenetére
Persze, persze. Aki über oltásellenessel találkoztam mind be lett azóta oltva mikor a kényelmes munkahelye lett a tét. Sajnos ember életbe is került, de ha a meló meg a könnyű pénz van veszélyben akkor már inkább az oltás...
Má' nem
-
Ringman
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #55016 üzenetére
lehet a "hagyományos" covaxinnak/sinonak nagyobb sikere lenne?
-
daneel_hu
addikt
válasz Ringman #55012 üzenetére
"- azért ez is hiba volt, nem valami hatalmas kegyet gyakoroltak az állampolgárok, hogy hagyták magukat beoltatni, hogy jutalmazni kelljen őket.
- a járványkezelésnek egy eleme a vakcina, nem az van, hogy ha elegen oltatták be magukat, akkor nem lesz korlátozás sem, ennek nem így kell működnie"Pedig sajnos még az értelmesebbje is konteós és hülyeségere fogékony. Köszönhető a faszombúknak...
Valami jutalom lehetett volna.Szerintem a járvány legfontosabb eleme a vakcina... azért elég sok országban letérdelt az EÜ a sok kórházi ápolt és intenzíves delikvens végett. Ezt csak vakcinával lehet csökkenteni, az nem normális ami 2020 tavaszán ment, óriási károkat okozott és ebből átkerültünk a ló túloldalára. (most el van engedve minden)
Omikron úgy terjed esély sincs arra, hogy elbújjál... ha oltatlan vagy megszívod nincs mese.
Reméljük folytatja a szelidülést a vírus, mert ha rajtunk embereken múlik a jövő akkor itt fogunk bénázni 5 év múlva is. -
BlackV
őstag
válasz daneel_hu #55006 üzenetére
"Magyarázza meg nekem valaki azt, hogy Ausztriába az egyébként EDDIG oltatlan öcsémnek miért kell felvennie 3(!) oltást most a nulláról azért, hogy ne kelljen teszteltetnie.
Miért nem elég friss két oltás?"Troll válasz: azért mert eddig cseszett kivenni a részét a járvány elleni küzdelemből, akkor most még van mit bepótolnia, pcrezzen csak.
Normális valasz: azért mert ma már 3 oltás számít alapoltásnak, mert a 2 oltás nem szélesíti eléggé a hatásspektrumot a jelenleg terjedő változatokkal szemben.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz [CS]Blade2 #55016 üzenetére
"Fogadni mernék, hogy a kötelezőkre simán viszik őket közben, és a legtöbb az opciós oltásokat is megkapja, csak ezt nem."
Pont ezért lehetne ezt is kötelezővé tenni.
Van annak értelme, hogy az állmapolgár eldönthesse mi az ami veszélyes, és szuverén módon eldönthesse melyiket adathassa be? Szerintem nincs. -
Ringman
nagyúr
válasz daneel_hu #55020 üzenetére
persze, az a legfontosabb és szerencsére rekordgyorsasággal el is készültek, csak hogy kontextusba helyezzük, korábban nem ritkán évtizedek (!) kellettek ehhez.
a vakcina egy szükséges, de olykor nem elégséges eleme a járványkezelésnek, ezt nem sikerült megértetni a társadalommal (illetve ezt nem is akarták a kormányok, csak örömünnep volt hogy ha vakcina van, akkor minden fasza, hát nem ez a helyzet), továbbá arról sincs szó, hogy a járványhelyzet nem egy statikus valami, a vírus tulajdonságai nem változatlanok, így ami tegnap elég volt, az ma nem megfelelő már.
(vö. még mindig elfogadják a szövetmaszkot maszkként, pedig nincs hiány ffp2-ből sem)a jutalom meg az, hogy nem csapja szét a szervezeted a vírus (járulékosan meg az, hogy tudsz pénzt keresni), kell ennél több?
-
mpo
veterán
Voltak itt páran, akik esetenként 20000 Ft-ért teszteltettek.
A kétballábasok vagy falábúak milliós fizetésekből nem tudnak érte fizetni.
A profi a bevételből él, az amatőr meg támogatásból.Közpénzből vesznek covid-teszteket a focistáknak
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
daneel_hu
addikt
válasz Ringman #55024 üzenetére
"a jutalom meg az, hogy nem csapja szét a szervezeted a vírus (járulékosan meg az, hogy tudsz pénzt keresni), kell ennél több?"
Nekem elég ... de mondd ezt olyan delikvensnek akinek az egész élete úgy telik el, hogy a körülmények potenciális áldozatának tekinti magát és ő semmiről nem tehet. Soha de soha...
-
[CS]Blade2
addikt
Van ilyen is, de van olyan is. Nekem a munkatársaim kb. 1/3-a annyira olyan, hogy munkahelyi kötelezésnél inkább leszámolna, pedig nálunk van kötelező hastífusz oltás a cégnél, nem is kezdhetsz új felvételisként az oltás nélkül, és, ha valamiért nem kapod meg időben az üzemorvostól, akkor lejárat esetén nem is állhatsz munkába, és ezt megkapják, meg a hepatitis elleniből is az egyiket adják pár éve, és még van aki kéri a kullancsencephalitis ellenit is, de a covid-osban 5g chip van meg méreg, stb.
Nem tudom, hogy hozzánk képest milyen arányban vannak az osztrákoknál ilyen emberek, de jó kis labor lesz ez márciusban, az tuti.
-
daneel_hu
addikt
válasz [CS]Blade2 #55027 üzenetére
"Nem tudom, hogy hozzánk képest milyen arányban vannak az osztrákoknál ilyen emberek, de jó kis labor lesz ez márciusban, az tuti."
Minél balkánabbra mész, annál inkább ez van.
Itt keleten kevésbé bíznak a politikusokban, és ennek azért oka van. Persze ha úgy vesszük olyanok a politikusaink mint mi magunk, hiszen csak közülünk kerülhetnek ki. -
Soulfly842
addikt
Stanlee korábban linkelt nekem egy elég komoly listát, amit a német PEI készített (utólag is köszönöm neki):
Most a cégtől ilyeneket kaptam:
Singclean Covid-19 Test Kit (collodial Gold Method)
Akkor ez alapján csak dísznek van a 0%-okkal, vagy nincs adat?
Ref-Nr./
ID-No. * alapján az N. a. gondolom az utóbbit jelöliValószínűleg 2-4 hónap után jelentősen esnek a százalékai az mRNS-nek is. Ezért vagyok még mindig dilemmában, hogy kellene az a 4. oltás... (korábban írtam a kardiológiai örökölt okairól, hogy nem szeretnék plusz egy kockázati faktort) 1-2 naponta járok edzőterembe, s hiába a 3500 m2, ha karácsony+újévi fogadalmak után annyian vannak, hogy néha lépni is alig lehet s ugyebár ott maszk nélkül.. (remélem, ahogy általában, februárra már a legtöbben nem tartanak ki )
Ez azért a vírusterhelést is folyamatossá teheti...
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Na a nagybátyám felesége is övsömörös lett, Ő is 60+, anyukám is, és anyósom is, biztos csak véletlen, nincsen köze az oltásnak🤔
Abban a megtiszteltetésben volt ma részem, hogy az ÁNTSZ bolgog születésnapot kívánt és elrendelte a hatósági karantént vasárnap éjfélig 😆
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Soulfly842
addikt
válasz Soulfly842 #55030 üzenetére
-
Soulfly842
addikt
válasz Soulfly842 #55032 üzenetére
Pingvin katikákban ~3200
(mondjuk furcsa, hogy ugyanaz a pack, de más a csomagolás, ez már valami újított edition lenne?):
[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
válasz [CS]Blade2 #55027 üzenetére
A többi oltást nem trollkodta szét a fébúk meg a gödény népe és nem okoztak világjárványt sem.
Az meg hogy mennyi számolna le és mennyi mondja azt, hogy ha lenne leszámolna nem lesz egyenlő szerintem. Amerre jártam mindenhol maradtak a népek.
De persze megnézzük az osztrákokat, nem lesz semmi náluk az a tipppem. Legalábbis osztrák kollegáknál nemis kérdés és a családjaikban sem. 10 kollega és családjában semmilyen oltásellens sztoriról nem tudok és a csládjaikról sem, míg csak nálam pl a család fele hülyeMá' nem
-
-
Dare2Live
félisten
válasz Ringman #55015 üzenetére
jó hír én sokkal kevesebbre tippeltem volna 10% alá.
Amúgy megint hülye voltam beleolvastam a hszekbe. Ahol a védettségi igazolvány a sátán bélyege. (Arckép) vagy a "A nagy gyógyszergyárak, kormányok, egyházi vezetők letartóztatásra számíthatnak, mivel a Bíróság elítéli őket népirtásért, betiltja az injekciókat."...
"A Nemzetközi Közjogi Bíróság ítélete felhatalmaz minden férfit és nőt a bolygón, hogy lefoglaljon és megsemmisítsen minden covid-19 kelléket, hogy megakadályozza a további tömeggyilkosságokat."Röhögcsélnék de tömegek megeszik. És majd jön az orvoségetésre való felhívás.
szerk: övsömör téma. Na jó nem nagy titok így utólag én úgy kaptam anno pfizert, hogy ismerős elment oltásra ott vmi papírt ki kellett töltenie és ráírta, hogy övsömöre van. Erre átrakták a pfizer sorba. Hát mondom ezt bepróbálom én is beírtam az auto immunt, övsömört (ebbe semmi valótlan nem volt) ha bejön, bejön alapon és engem is átraktak a pfizer sorba. Amúgy se nekem, se ismerősnek nem jött ki töle.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
Én is értem, de te se intéztél magadnak vakcinát, pedig megtehetted volna, ahogy én is.
Beálltam a sorba és vártam.
A bűnözők is közülünk kerülnek ki és mégsem olyanok, mint mi magunk.
A megfogalmazás túl általánosító volt és nem is igazán vettem magamra, hanem az általánosítás zavart.
Minden nő k.rva sem igaz.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
BlackV
őstag
-
Peat;)
veterán
"Minden nő k.rva sem igaz." Hát ha a az említett réteg olyan arányban lenne jelen a társadalomban mint a prostituáltak akkor nem írta volna le, mert az egy idilli állapot lenne.
A társadalom nagy része elfogadottnak tekinti a korrupciót, a linkelt felmérés 6. oldalán a második kérdésben kvázi elfogadják az emberek hogy korrupció legyen, feltéve ha kapnak ők is belőle (ugye ez zajlik most is a v. előtt) Konkrétan pártállástól függetlenül a nyilatkozók több mint fele fogadja el.
[link]Tetszik vagy sem, Te/mi vagyunk a kisebbség.
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
válasz t72killer #55047 üzenetére
Még egy gondolat akkor. Teljesen normális dolog, hogy nem teszik egy polcra a 2x oltottat a 3x oltottal. Főleg, hogy a frissen 2x oltott csak azért oltott, mert kötelező lett.
szerk.
Sőt. Ha nem ez lenne, akkor tulajdonképpen a régen 2x oltottakat büntetnék, szemben a lébecolóval, akik gyorsan most beoltatták magukat. Akkor ők kerülnének előnybe, azokkal szemben, akik időben beoltatták magukat.[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz daneel_hu #55029 üzenetére
Nem hiszem, hogy a politikának olyan sok köze lenne hozzá. A lapos föld, az ufó-k állandóan, stb. történetekben még csak nem is szerepel az állam és a politika, sok esetben pedig kifejezetten "azok" "ők" vannak, akikről semmit nem lehet tudni, hogy kicsodák. Biztos van minden országban egy rakat politikus is, aki sz*rozza az oltásokat, meg ilyesmi, de ez az egésznek csak egy kis része.
Szerintem előrébb van a listán mondjuk pl.: az alkohol, mint a politika. Ha megnéznék, hogy hányan %-ban vették fel az oltást, akik egyfolytában csak a politikáról tudnak beszélni, és hányan %-ban azok közül, akik elitták már az agyukat...
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest