- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Hirdetés
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
D4rkm4n
őstag
Már most utálom azt a srácot, aki előttem kilyukasztja ezt a leányzót!
-
D4rkm4n
őstag
B00B!€$
-
D4rkm4n
őstag
válasz
FireKeeper #3439 üzenetére
Nagyon vagány a csajszi. A Facebook-on megosztott képeiből is ez jön le. Majd pár év múlva, ha már
jól ki lesz lyukasztvabe lesz nőve a feje lágya, vele lesznek tele a divatlapok.Jack Gleeson lelépése szerintem nagy kár. Negatív figurát talán nehezebb játszani, mint hőst. Ha Magyarországon legalább egy olyan tehetséges színész lenne, mint amilyen ő 21 éves kora ellenére, szerintem rögtön Kossuth-díjra jelölnék.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
enginev3.0 #3406 üzenetére
Szerezd meg .pdf formátumban és akkor csak egy Ctrl+F!
-
D4rkm4n
őstag
SPOILER
---> AKI NEM OLVASTA A SÁRKÁNYOK TÁNCÁT, NE OLVASSA TOVÁBB! <---
Engem nem is érdekel, hogy ki fog végül a Vastrónra ülni, már ha valaki el jut ugyan odáig... Szerintem sokkal
érdekesebb, hogy hogy fog végül minden fontos szereplő szála egybefutni! Hogyan fog Arya ismét Westerosra kerülni, hogy fog Mormont ismét a Khaleesi szolgálatába állni, hogy fog visszatérni Daenerys Mereenbe? Az oldalán a dothraki kalashaar-ral, vagy anélkül? Egyesülni fog-e a két Targaryen végül, vagy egymásnak esnek? -
D4rkm4n
őstag
válasz
batai15 #3337 üzenetére
Eddig sem a könyvben, sem pedig a sorozatban nem volt utalás arra, hogy a mások mennyire intelligens lények, így azt sem tudhatjuk, hogy ők vágyakoznak-e a hatalomra, vagy csak egyszerűen el akarnak-e terjedni az egész világon.
Az író stílusát ismerve az is előfordulhat, hogy a hatodik kötet végén a színre lép egy eddig nem is ismert család sarja, két fejezettel később pedig már ő ül a trónon.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
enginev3.0 #3329 üzenetére
Elolvasva a Sárkányok táncát én legalább tíz alternatívát látok lehetségesnek, mint befejezést. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy Daenerys megszerzi végül a Vastrónt.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
válasz
FireKeeper #3268 üzenetére
Addig pakolnád, míg ki nem hűl a teteme?
-
D4rkm4n
őstag
Illetve még egy pluszba!
Az igazi Királyölő!
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
válasz
enginev3.0 #3242 üzenetére
Ezt már rég megbeszéltük ebben a topic-ban. Nincs pedofília, csak türelmetlenség.
Szigorúan a sorozatra vonatkoztatva!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
enginev3.0 #3215 üzenetére
No pain, no entertainment!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
enginev3.0 #3212 üzenetére
Szerintem éppen elég mozgalmas egy-egy epizód, és nekem különösen tetszett, hogy egy szokványos amerikai sorozat, amiben minden rész egy komplett történet, amelyben elkapnak egy bűnözőt, megmentenek egy emberi életet, stb...
A Trónok harca lényege, hogy bűzlik az életszagtól. A valóságban a becsületes és jó ember pillanatok alatt elbukik, mint ahogy sokszor azok is, akik az igaz emberekért szállnak síkra. Ezt meg fogod tapasztalni, ha folytatod a sorozatot.
A jó az benne, hogy akit rossznak vélsz, az is átmehet olyan jellembeli fejlődésen, hogy a végén már érte izgulsz.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
válasz
ggeleven #3154 üzenetére
Elképzelek egy szórakozóhelyi jelenetet, amikor ott könyököl Havas Jon és Robb Stark között, jönnek a dögös csajok és kérdezik tőlük, hogy ők kik.
"Én alakítom Havas Jon-t a Trónok harcában!" - puff, már a szájában is van a csaj
"Én pedig Robb Starkot, Észak Ifjú Farkasát játszom." - hangosan ovulál a csajszi
"Én pedig Joffrey Baratheon-t alakítom." - tücsökciripelés -
D4rkm4n
őstag
Gondolom azért, mert egy "hétköznapi" szórakozóhelyen darabokra tépnék őket a "civilek". Jack Gleeson-t szó szerint.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
ggeleven #3136 üzenetére
SPOILER
A leírtak szerintem semmi újat nem mondanak. Mindenki biztosra veszi, hogy Victarion Greyjoy csatlakozni fog Meereen felszabadítóihoz, és hogy Dany megérkezi Drogon hátán és rommá égeti az ostromló yunkai-i hadsereget. Jobban mondva azt, ami marad belőle a járvány következtében.
Mivel Daenerysnek több, számára fontos embere fogságban van a Yunkai táborban, így Jorah és Tyrion "feladata" lesz ezen személyek kiszabadítása, amiért Tyrion jutalmat, Jorah pedig megbocsájtást nyer.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Kvelstadt #3125 üzenetére
Ezért jó egyébként a női színészeknek! Anélkül képesek elérni a nézők szimpátiáját, hogy különösebben jót alakítanának a színpadon és/vagy a kamerák előtt. Mert valljuk be, hogy a Catelyn Starkot alakító Michelle Fairley-n kívül eddig egyik női szereplőnek sem kellett igazán drámai jelenetet eljátszania.
Persze nem akarok belemenni ennek a társadalmi problémának a boncolgatásába, de ugye a filmiparban hatványozottan igaz, hogy egy csinos kis pofival és a megfelelő nemiszervvel igen szép karriert lehet befutni.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
FireKeeper #3121 üzenetére
Az Ygritte-et alakító Rose Leslie viszont sokkal idősebbnek tűnik annál, mint ahány éves. Az általad linkelt képen kimondottan koravénnek hat.
Nem vagyok pedofil, de a kis Maisie-n már ezen a képen is látszik, hogy nem olyan fiús, mint Arya, akit alakít.
Natalie Dormer le se tagadhatná, hogy egy tűzrőlpattant, furfangos és talpraesett nő. A tekintetéből is ez látszik. Nagyon jó szereplőválasztás volt Maergery Tyrell-hez!
-
D4rkm4n
őstag
Olyan kockás a hasuk, hogy a tálcát be tudja illeszteni a két kockasor közé.
Nem tudom, hogy miért cserélték le a színészt aki eddig alakította, de gyanítom, hogy hasonló okai lehetnek, mint amiről mi eddig diskuráltunk. Mondjuk általában nem jellemző erre a sorozatra, hogy elsőre nem a megfelelő színészt választják ki.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Kvelstadt #3091 üzenetére
Engem kimondottan bosszantott, hogy egy manapság a tizenéveseknek tetsző metroszexuális külsejű, a férfiasság minden megnyilvánulását mellőző karakter kapta Daario szerepét. A könyv szerint Daario a Második Fiak legjobb harcosa, aki két kardjával emberek százait küldte már halálba. Ehhez a szerephez egy olyan férfi illik, aki után a nők hangosan nedvesednek!
-
D4rkm4n
őstag
A Paddy and the Rats Ghost from the Barrow c. számáról nekem mindig egy braavosi kikötő kocsmája jut eszembe, ahogy az italozó tengerészek egymás közt mesélik el a kikötő szellemének legendáját.
-
D4rkm4n
őstag
Akkor itt egy gyűjtemény. Tudom, hogy a nagy része már volt, de ismétlés a tudás anyja!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
FireKeeper #3016 üzenetére
Nem lehet egyszerű dolga a statisztáknak talpig páncélban a 35 °C-os melegben.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
válasz
vvega30 #2958 üzenetére
SPOILER
Az eredeti sztori szerint Melisandre és Myri Thoros nem is találkoznak. Ahogy Melisandre képes volt megidézni a gyilkos árnyat, amely végzett Renly Baratheon-nal, úgy szerintem képes lesz feltámasztani Havas Jon-t is. Főleg, mivel őt nagyon sok tűzbéli látomásában látta és tudja, hogy kulcsfontosságú figura a sötétség és a fény harcában. (Melisandre többször is figyelmezteti Jon-t a rá leselkedő veszélyre.)
-
D4rkm4n
őstag
Elképzelhető lenne egy ilyen befejezés, de azért ez így ebben a formában tényleg elég bagatel volna. Amúgy lényegében a Mátrix is erről szól. Ha valami megszünteti az ellentétest pólust, akkor az a valami is megszűnik létezni. Régi filozófiai elmélet, hogy minden szubjektum (pl. jó és rossz, édes és keserű) csak addig értelmezhető, amíg van egy ellentéte. Pl. ha mindenki átváltozna Mássá, akkor már senki sem lenne többé az, hiszen nincs akihez viszonyítva ők mások lennének.
Amire rá akartam világítani: Havas Jon sebességbe fogja rakni Daenerys-t, míg Aegon pedig béjbit fog pakolni Sansába. Dacc oll. -
D4rkm4n
őstag
Rávettem egyik ismerősömet, hogy kezdje el nézni a sorozatot. Ma kaptam tőle egy levelet, melyet idéznék:
"Hogy megbaszom ezt a Game of Thrones-t
hát geci nem kinyírnak benne mindenkit..." -
D4rkm4n
őstag
válasz
Coccolino_O #2900 üzenetére
Őszintén szólva nem is emlékszem, hogy a könyvben szerepelt volna Talisa nevű szereplő.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Coccolino_O #2897 üzenetére
SPOILER
Emlékeim szerint az ötödik kötet végén is Királyvárban van a Tyrell család legjava. Egyedül Mace lovas balesetben lesérült fia van otthon Égikertben, és ahogy írtad Loras haldoklik. A többiek mind a Vastrónra fenik a fogukat.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Coccolino_O #2895 üzenetére
A könyvben sincs túl sok jelenete, a Töviskirálynő többet szerepel, mint a fia Mace.
-
D4rkm4n
őstag
SPOILER
Ha jól emlékszem akkor a lázzal küzdő Sandor Clegane-t otthagyja Arya egy folyó partján, és Myri Thorosék találnak rá. Szerintem ez elég nagy utalás. Főleg ha azt is belevesszük, hogy a sorozatban Thoros azt mondja Sandornak, hogy azért döntött úgy R'hllor, hogy a Bericcel folytatott párbajban megkíméli az életét, mert még tervei vannak vele.
-
D4rkm4n
őstag
SPOILER
Egyértelmű dolgokon agyaltok! Quyburn őt támasztja fel. A kérdés csak az, hogy akkor kinek a koponyáját küldik el Dorne-ba a Martell családnak?
Sandor Clegane is meghal, őt valószínűleg Myri Thoros támasztja fel. Szinte biztos vagyok benne, hogy valahol a végkifejletkor a két Clegane végre összecsap majd, ahogy arról mindig is álmodtak!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Coccolino_O #2818 üzenetére
SPOILER
Cersei-vel kapcsolatban nem a paráználkodás fogja a vesztét okozni, hanem egy régi jóslat, amely erről szól, hogy egy ifjú hercegnő fogja őt leváltani. Ő ugye Margaery Tyrell-re gondol, és ezért is gyűlöli annyira a Tyrelleket.
Aztán persze mi tudjuk, hogy ezt durván becumizta, mert Daenerys-től kellene bokán barnáznia magát.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Ps Vita #2735 üzenetére
SPOILER
Daenerys és Drogon vissza fognak térni Yunkai falai alá, hogy a frissen megszerzett khalasar-ral hátba támadják a várost ostromlókat. Teljesen biztos vagyok, hogy így fog történni. A kürttel pedig legfeljebb magához tudja hívni Euron a sárkányokat. Ha így is van, mit akar kezdeni velük? Nem beszéli az ős valyr nyelvet, tehát utasításokat sem tud nekik adni. Egyébiránt van pár hajója és ennyi... A Vasflottát ugye elvitte Victarion Greyjoy. Szóval Euron labdába se rúghat. Egyelőre.
-
-
D4rkm4n
őstag
SPOLIER
toturi #2635: Szerintem valahogy "megbűvölhették" az elsők. Idővel ez is kiderülhet Bran-en keresztül (mert ugye már képes látni a múltat).
oxox 2637: Havas Jon anyja Lyanna sTARK, az apja pedig valószínűleg Rhaegar Targaryen. Ez persze csak egy teória, de elég logikusnak tűnik.
Logikusabbnak tűnik, hogy ő Eddard fivére, Benjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hobby elektronika
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3700X/GeForce RTX 3080/16GB DDR4 RAM/1.25TB SSD+ 2.5TB HDD konfig eladó
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 4GB FHD 144Hz
- FBT - 5x VIVE Tracker 3.0 + 3x SteamVR Base Station 2.0 Komplett csomag
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest