- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41900 üzenetére
Penny vazze ... Weiller Simmerbergben és Lindauban is a kedvenc boltom, van egy csomó cool cucc (thai chef leves, cevapcici, platte, Turmbrau, Jagdschloss, nixe halkonzervek, olcsó sós mogyoró) minden is sokkal olcsóbb. 0.29eurorért már válogatok a gyümölcsjoghurtokban.
Na mondom itt MO-n is biztos tuti hely lesz, bár az egyik közepesen kiesik a másik pedig borzasztóan, de biza átnyergelek oda mert jóság.
Elmentem mindkettőbe a nagyon kiesősbe is meg a másikba is és tök ugyanaz a tapasztalat : Semmi nincs abból amit keresek, cserébe k*rva drága. Jagdschloss még volt is eleinte az egyikbe, de már az sincs évek ótaElmentem a Hajdúszoboszliba, hátha, de tök ugyanaz, és leginkább drága.
Lidl : tavaly nyílt egy nekem nagyon útbaeső helyen, így gyorsan fel is fedeztem. hátha az enyhén kieső Tescot le tudnám váltani. Nos, sajnos ez nagyon messze nem sikerült
Zacskósleves kínálat egyenesen szegényes és semmi normális nincs, de valahogy a többi cucc sem nyerte el a tetszésemet, olyan "Tesco lite" feelingem volt benne, és pont nem azokat leválogatva amiket én keresek. Ráadásul nem olcsó ez sem
Kifelé pedig kamukijárat van, 5 emberből 4 arra próbált meg kimenni, de tök máshol kell. A jó fekvése miatt vésztartaléknak fejben van tartva, de ennyi.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41896 üzenetére
Ez nekem scifi ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41896 üzenetére
Nekem továbbra is 0-0 minden
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41888 üzenetére
Látom vágod a KRESZT és a lényegét
Én barátnőm klubcardját használtam, de valami bedöglött, azóta nem használok semmilyet, pedig hozna kedvezményt.
"7 ezerért virágokat vettem nőnapra" - barátnőm kapni fog egy oreós fehér Milka csokit a gyűjteményemből, aztán részemről a nőnap letudva -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41862 üzenetére
Én vegyes zenei ízlésű vagyok, Berlinben ugyanúgy örültem a Rammsteinnek, mint ahogy Scooternek tudnék, bár tény, hogy a '90-es évek beli számai jönnek be mai napig messze a legjobban. Ha már mindenképp definiálni kell magam akkor hip-hop mert kb az visz olyan 60%-ot.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41858 üzenetére
Jól emlékszel. Ciprus is ilyen. Cipruson Agrost vagy Néha Kykost ittam, ezek ásványvizek amik arról a faluról kapták a nevüket ahol van a kút, amiből jön a víz. Az Agrosz az a világ legmélyebb (több mint 1800 méter) ivóvíz kútjából hozzák fel a vizet. És a legfinomabb víz amit valaha ittam.
Agros amúgy nagyon szép hely, és télen még sielni is lehet, pedig a mediterránium közepén helyezkedik el, 123km-re légvonalban Török ország legdélebbi tengerpartjától. -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41850 üzenetére
Engem sajnos tegnap megkárosított az euro 8-as dartsgép, ugyanis 4db 50-est nyelt el mire
rájöttem, hogy 20-assal működikvégre beadta a játékot. Csak azért nem vertem rá egyet, mert egy ilyen gép borsos árú, és azt sem akartam, hogy esetleg kitiltsanak a kedvenc helyemről. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41843 üzenetére
Mert a valósággal az a baj, hogy nincsen hozzá háttérzene, kérdés, hogy átérzed-e?
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41828 üzenetére
Szóval úgy sikerült elrejtőzködnöd, mint a magyar újjáépülő haderőnek a két világháború között
Ezt átérzem, lassan az enyémre is elég sokat kéne költeni, pedig az 1994-es építésű. Asszony van, gyereket egyelőre nem merünk. (főleg a világ eseményeinek alakulásának tekintetében)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41822 üzenetére
Olyan amilyen a Finneknél van? Ide főleg nagyon kellene, mert nagyon unom, hogy 2-3-4 alkalommal kell bizonyos palackokat beadni neki, mire végre hajlandó bevenni. Ez akkor sem kellemes ha egyedül vagyok, de ha mögöttem van 3-4 ember akkor hatványozottan kellemetlen tud lenni.
A másik dolog, hogy nem is értem, hogy miért nem minden műanyag palack (pl ecetes üveg) visszaváltható, mikor az is szennyez, az is műanyag. A szín szerinti dolgot megtudják oldani, és jó eséllyel újra hasznosítani, és a pet kör csak egy irány.
Szóval én várom a zsákos beöntésű gépet.
Ami pedig a mi bölcs vezérünket illeti a következő 2/3-adot várhatja, perpillanat úgy tűnik, ha minden így halad, akkor az sem biztos, hogy többségben marad. De addig még lesz egy nagyon nagy osztogatás (amiből majd megint jól kimaradok, az abból gerjesztett inflációból persze nem)#41820 totron : Ahogy mondod, szerintem is erről lehet szó
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41819 üzenetére
Szép kis tanya, nem tűnik vészes állapotúnak sem így kivülről. Szóval itt húztad ki a rejtzőzködés éveit... Sokkal lerobbantabbnak képzeltem.
Régen még tudtak építeni, ment 30-40 éve még a kalákába felhúzott házak intézménye is. Eltudom képzelni, hogy itt-ott kokány volt, de legalább 2-3-4 év alatt lett az embernek egy (kertes) háza. Ma ez kb elérhetetlen álom, még lassan azzal együtt is, hogy 30-40 évre eladósítja magát az ember.
-
KROK640
nagyúr
Cigó pack következő (nem) felvonás : Sajnáljuk, de az automata technikai okok miatt nem üzemel.
Szóval ma is csak egy extra köröm volt, ezügyben, mert ilyenkor infó sincs kint, hogy és mégis meddig nem jó?
Kezd nagyon gyatra lenne a statisztikám ezzel az automatával, főleg odamenés/kaszált pénz arányban, amin nem javít az sem, hogy az APP szerint még mindig 0db-ot váltottam vissza (de a számlámra megérkezetzt a múltkori pénz is).
Jó lenne ha az APPban valós időben lehetne követni, hogy működnek-e eme szarok, és akkor indulás előtt ránéznék, hogy röfög-e a jószág, és ha igen, akkor vinném csak a szemetem. Még akkor is megállhat még odaérek, de sokkal kisebb az esélye. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41815 üzenetére
A tulajdonhányad 25%. Tehát ez azt jelenti, hogy 408 ezret ér a ház, (és még 1-2 szántó, ami önmagában többet kéne érjen). Ma MO-n szerintem a föld amin a ház áll többet ér, és akkor még feljebb árazzák ha van rajta valami bontandó rom. Sok-sok éve Csenyétén volt egy 200 ezres faluvégi utolsó düledező komfort nélküli viskó, körbe tásmír szomszédsággal, egy olyan faluban, ahová a mentő se megy ki.
Egy havernak évek óta nézünk házat, folyamatosan emelkedő ktg vetéssel, 2 milláról indultunk, most 6nál tartunk, és ezért kb lakhatatlan düledező viskók vannak, az isten háta mögötti zsákfalvakban.
Csodaszőllő is egy csodás hely, de akármilyen lerobbant is az a ház, ha lakható tuti ennél többet ér. Nincs alapja?Azt hittem már 200 éve alap az alap, aminek meg nem volt, eddigre rég összedőlt.
Közben most nézem, hogy milyen izolált hely, Bocskai kertől gyalog és autóval sem lehet átjutni röviden, pedig légvonalban tök közel van. Gyakorlatilag Józsa meg Zelemér után kanyarodott le a busz anno mikor párszor jártam arra.#41814 EmberXY : szerintem is az lesz
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41808 üzenetére
"maga ezt miből számolta ki?" Szigorúan Lölő hangján.
Emlékeim szerint 2% az öröklési adó (ha azóta nem változott és jól emlékszem), vagyis ez a 18458ft a 922900 Ft két százaléka.
Tippre autó, vagy házrész lehet. Talán föld(rész). Na nem egy egészFelőlem fizetheti a fát, meg ha mér így belejött akkor pár kellemes fiatal hölgyet is hozhatna, hogy amíg itt mozgósítja magát a fával, addig én se unatkozzak
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41792 üzenetére
Milyen kis univerzális vagy
kerítést is kéne itt is csinálni, mert a szomszéd b*szik helyreállítani. Alapból nem zavarna, hogy a saját telkét is az enyémhez csapta, csak az egyik oldalán nincs neki kerítés, így az ő telkén át közvetve ugyan, de be lehet jönni hozzám az utcáról.
Hű, micsoda elit mezőnyben bizonyulsz a legjobbnak
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41784 üzenetére
Na, ez a legdurvább mikor az elsőt bedobva telik meg, tehát az ember még a folyamatot is megszakítja.
Legalább mögötted káromkodtak és neked valóban nem kellett. Személyzet gondolom gyorsan megoldottaIgazából maga a rendszer nagyon jó szerintem, elérték, hogy a csövesekből is megélhetési takarítók lettek, csak a megvalósítással van gond.
Nekem pl tele a hócipőm, hogy a palacknak miért kell tökéletesen épnek lennie, mikor úgyis egyből lezúzzák?
Miért kell úgy, olyan finom mozdulatokkal kimérten berakni a palackot mintha forrasztani készülnék? Miért nem lehet csak úgy begórni mint a finneknél? És miért nem lehet minden műanyagot és üveget bedobni?
Egyébként a hócipőm tele van ezzel, ma gyakorlatilag a visszavitt palack állomány 50%-áért kaptam pénzt, a másik fele összegyűrve a közeli kukába került. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41776 üzenetére
Akkor most gazdag Koshmar leszel
Nekem két fa is kidőlt az elmúlt években, persze egyik sem irányítottan, az egyik a lugast vitte, meg a redőnyt, a másik a kerítést
igaz ezutóbbi a szomszédé volt. Aki azóta is "helyreállítja" a károkat. Cink, hogy nem lakik itt, csak övé a telek meg ami rajta van, aztán simán nem jött erre hónapok óta.
Azért vigyzz magadra, mert ha becsípődik a derekad, akkor valakinek át kell vennie a helyedet a Rüffkéknél
-
KROK640
nagyúr
PfandrückgabeMohus palackvisszaváltó automata következő forduló : ma két kört mentem, és az elsőnél sehol senki. Több palackot sem vett vissza, és több volt (főleg a 2 litereseket nem bírja) amit 2-3-4 alkalommal kellett bedobjak mire elfogadta. A második körnél sem volt jobb a helyzet, a kis fél literes palackokat, Helles dobozt ilyesmit imádja, de a nagy 2L-es palackok szinte mindig 3-4 fordulósok. Ígyis volt amit sehogy sem sikerült bevetetnem, a két szállítmánynak pontosan a fele(!) került bevételre, a másik fele összegyűrve a szomszédos kukában végezte. (egy üveget sem vett be, biztos gyűrött volt XD ). Mindkét alkalommal köszönte, hogy papírmentes voltam.Az app szerint továbbra is nullát gyűjtöttem be, és egyelőre a számlámon sem jelent meg semmi.
Ezután pont mikor végeztem megjelent Lajos bácsi, aki 2007-ben a Horvát tengerpartot szervezte, és neki 6db palackot dobtam be - megmutatván a folyamatot - és ekkor megtelt a gép. Mondtam neki h mi a helyzet, kezébe adtam a boltban levásárolható cetlit ő meg sétálhatott vissza 2,5 zsák cuccal a fekete ML Mercihez.
Mivel amúgyis bementem a boltba, ott jeleztem, hogy megint tele van az a szar, mint kiderült a pénztárosoknak extra feladatuk ez, hogy pátyolgassák a gépet, és "majd ha ráérnek" alapon.
Még csak kedd van (12:29 2025. 03. 04.) de a hétre már leszerepelt a cucc (tegnap semmit sem tudtam visszaváltani, mert technikai okok miatt zárva volt), ma meg 25ft/palack átlaggal sikerült zárnom, ráadásul extra mennyiségű szarakodással, de legalább azt tudom, hogy a nagyobb üvegekkel van baja.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41767 üzenetére
ÚÚÚÚ, hát így tényleg eléggé megbonyolítottad a dolgokat.
De olyan rossz sorod nem lehet, mert fórumozni szerencsére van időd(bezzeg Koshmar, egész nap gyűjti a palackokat és nincs ránk ideje.
Somogyib meg szerintetek megsértődött valamin? lelépett a topicból egy ideje)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41765 üzenetére
"ha leírnám a pontos összeget, akkor ki lehetne számolni, hogy mennyi a fizu.
" - és? Kiderülne, hogy már Lölönél is okosabb vagy?
Na most a két helyen hogy? Itt is 8-at meg ott is
, vagy egyik hétvége, másik hétköznap? Még a végén túlhajtod magad. (mondjuk nekem is volt pár éve ilyen időszakom, hogy két helyen dolgoztam, egyik helyen szarabbul fizettek mint a másikon, végül ezért is hagytam ott a másod állását, mert nem volt hajlandó emelni, nekem meg nem érte meg, hogy 8 óra munka után hazaesve még elmentem 4 órára, és még nyáron is világosodástól sötétedésig voltam oda.
Egyébként ez azt jelenti, hogy az utalt fizud 63%-a a teljes bevételed. Ebből gondolom ez a fgő, 8 órás melóhely. Na most vagy 6 órás a fő melóhely, vagy 8+6 órában dolgozol, vagy a mellék melóban jobb az órabér.
Azért havi 31% sem rossz, én tavaly Magyarban 10%-nak is örültem volna havi szinten. Ausztria más, ott nyilván a fizum 75-80%-át félreteszem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41763 üzenetére
EmberXY a nagy businesshez konyit,
8 évesen példaképül választotta Jockey-tTehát minden hónapban a fizetésed felét le tudod tenni?
Azért az nagyon nem gyenge ma MO-n. Mikor legutóbb MO-n dolgoztam havi 10 ezret alig tudtam lerakni
Mondjuk nálad nincs asszony, azzal is sokat spórolsz
Ha az alkesz neveldén tőzsdéznének, akkor sosem vesztenének, és túl sok energiát sem kellene beleölniük
Céges számla más... bár emlékszem, hogy a pénzforgalom javarésze a nyelviskolában még KPban ment, és a széf nem kért fentartási költséget -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41759 üzenetére
Hát ha szigorú akarok vele lenni, akkor eddig a négy körből kettő volt sikeres, kettő nem, de az egyik sikeres körből is előbb technikai hiba elhárításra kellett várnom, a másik sikeres körből meg 7-ből 3 palackot (azaz majdnem a felét) nem ette meg végül.
Szóval eddig akárhogy nézem, ez inkább nem siker minthogy az lenne, és lassan kezdem megérteni azokat akik inkább kidobják mégis. Hihetetlen, hogy mennyi szarakodás van vele. Még jó, hogy olyan közel van, hogy simán hazaérek a pack-al pár perc alatt (biciklivel persze) a sikertelen ürítés után.
Kitaláltam, hogy mostantól 2-3assával kéne vinnem, hogyha nem tudom visszavinni is elég legyen a bevásárlás után hazajönni vele, csak hát 2-3 darabért meg kerüljek (mert azért kerülő út) a bolt mögé, meg mostmár a bicikli tároló is eltűnt, úgyhogy 50 métert sétálhatok.
(Érdekes Ausztriában nem zavar a napi 40 ezer lépés, egy bulisabb este nem zavar 12-15 ezer lépés, de ilyenkor 50 méter is, ami ráadásul oda-vissza már 100)
-
KROK640
nagyúr
Közben ciga nová packová következő forduló : rendesen felpakolva megcéloztam a
tó közepét, és felbukkanni láttam a szörny fejétfrissen nyíltpfandrückgabeMohus palackvisszaváltó automatát. Ez első ami feltűnt, hogy a bicikli tároló, ami múltkor került mellé, az eltűntA második dolog pedig amikor bementem, hogy "Technikai hiba miatt nem üzemel".
Nos, a dolgokat ismerve, akkor a héten már nem is kell nagyon arra járni.
Legszívesebben kib*sztam volna helyben az egészet, de ennyi palackot nem dob csak el úgy az ember, úgyhogy jöhettem haza, majd kanyarodhattam vissza a boltba. A mosolyom nem volt olyan őszinte mint Koshmarnak mikor HELL-es dobozt talál a földön. -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41751 üzenetére
Én a lejárati dátumra úgy tekintek, hogy addig biztos jó (nyilván néha előfordul, hogy nem) utána érdemes figyelni, de ha olyan a szaga mint a jónak, akkor meglehet kóstolni, ha olyan az íze mint a jónak, akkor jó. ha kicsit fura az íze akkor nem szoktam erőltetni, de sok esetben az sem jelenti azt, hogy mérgező, maximum egy kiadós cifra fosás vagy róka lesz az ember osztályrésze.
Egyébként termékektől is függ, hogy mennyi idővel utána még jó. Ropit 16 hónappal később simán bevállalnám, sőt mostugrik be, hogy nagy eséllyel van is itthon ropim (amit még németből hoztam 2022 nyarán) De egy tejföllel már 16 nappal se mernék kísérletezni a lejárta után. Konzervnél meg a 2 év is belefért. BTW vagy 2 hete ettem meg egy olyan Németben vett Cevapcici-t amit még 2020-ban vettem. 1 éve volt lejárva kb.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41748 üzenetére
Ettem már meg 2 éve lejárt halkonzervet is, semmi baja sem volt.
Az élelmiszerek lejárati dátuma meg sokszor csak egy ráírt dátum. Az angol jobban kifejezi "Best before" vagy a legjobb a dátum előtt. De senki sem mondja, hogy utána mérgező lenne. Ráadásul az emberi szervezet ebben nagyon jó, mert a régen lejárt dolgokat büdösnek, rossz ízűnek, és taszítónak látod, de még ha megeszed sem feltétlenül lesz tőle bajod, lásd surströmming. Ember... ha éreztél büdös halkonzervet, na az az... de nem lesz tőle bajod, pedig gyakorlatilag romlott hal. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41742 üzenetére
Érdemes lenne megcsináltatni, persze tipus és baj nélkül nehéz ezt mondani, de sanszosan olcsóbb.
nekem 2017-ben jött a mostani gép, és azért, mert az 1986-ban jött Hajdu-nak az elektronikája döglött meg, és azzal meg a munkadíjjal együtt már többe került volna a javítás mint amennyit ért volna utána az egész gép.
Pláne, hogy egy szerencsés fordulatnak köszönhetően pont tudtam szerezni kvázi "ingyen" egy új gépet. (egy haver egy elvégzett melót úgy fizetett ki, hogy vett nekem egy gépet és házhoz is hozta) -
KROK640
nagyúr
EmberXY Ezt a videót mindenképp úgy nézd meg, hogy közben a zacskós levesed eszed. Én is azt tettem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41736 üzenetére
"ennek a többlet maceráját neked kell vállalnod (előírhatja, hogy csak a pénztárban veheted fel, ami lehet, hogy X várossal arrébb van, mert ott a székhelye, stb" - vagyis mégis bele vagy kényszerítve. Mert ugyan hivatalosan nem, de megtudják úgy nehezíteni a dolgod, hogy te azt ne akard.
"vagyis éves szinten kb 20 ezer" - ami pontosan ennyivel több évente, mintha egy pénztárcában tartanád. Jó, persze sok esetben kényelmesebb. Meg persze van cserébe ügyfélszolgálatod, amit tavaly alig két hétnyi próbálkozás után egy szombat hajnal fél 5-kor sikerült is elérnem. Ők segítenek megoldani minden olyan problémát, amik a bankszámlád nélkül nem is lennének
Arra nem gondolok, hogy kereskednének az adatainkkal (ahogy arra sem, hogy egy esetleges szivárgás után bármekkora kártérítést is adnának nekünk) de a mai világban egy ilyen frissített adatbázis önmagába véve is hatalmas érték. A költési szokásaink megintcsak, amit anonim módon is lehet értékesíteni, plus rengeteg érdekes dolgot lehet belőle megállapítani.
És ahogy mondod, a pénzükkel is rendelkeznek, amit tudnak használni.Külföldön és itthon is tökéletesen működik. Egyébként nem fölöslegesen raksz rá pénzt, mert sosem baj ha az embernek kicsit több lábakon áll a pénze.
Számomra a revolut a tökéletes példa arra, hogy ígyis működhetne ez az egész bankszámlás dolog (ingyen). Amúgy tapasztalataim szerint a bankszámla fentartás MO-n igencsak drága a többi országhoz képest, a Ciprusi számlám pl beéri évi(!) 5 euroval -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41733 üzenetére
Megnyomom a + gombot az appban és a magyar kártyámról lövök rá pénzt. Külföldön pl nem is viszem a magyar kártyát, csak utalok a revora aztán kalap
Mert szemben a magyar kártyámmal, az külföldön is használható, volt olyan nap, hogy euroban és svájci frankban is költöttem róla, közben utaltam ft-ban.
Sajnos a fizetést nem szeretik rá küldeni, ezért kell a magyar számlámat is fentartani ami meg nekem horrorde ezt nyilván leszarják a munkáltatók
Azt amúgy felháborítónak tartom, hogy állami szinten bele van rántva a nép egy plusz kötelező költésbe. Azt már észrevettem, hogy minél nehezebb helyzetben vagy, minél szegényebb vagy, a bank annál jobban és jobban lehúz. De rá lett kényszerítve az ember, hogy bankszámlát használjon.
Az 1980-as évekig a bankok pl Magyaroroszágon nonprofit szervezetként működtek. Manapság mit adsz nekik? Az adataidat, a pénzedet, és még te fizetsz számlavezetési díjat, meg különféle tranzakciós százalékokat. Mindezért mit kapsz cserébe? Hogy bár náluk a pénzed, de ha csalók elviszik akkor mégis tied a felelősség. Ha ők leveszik? Az is a te bajod.
Tulajdonképpen a bankoknak kellene számlavezetési díjat fizetniük nekünk, hiszen egyrészt a frissen tartott adatainkkal is fizettünk, másrészt a pénzünket is használhatják, és még a költési szokásainkat is ismerik.
Ma egy közepes szolgáltatású bankszámlacsomag havi díja többe kerül mint 1 Millió ft havi kamata, vagyis ha még 1M ft-ot rajta hagysz érintetlenül, akkor is fogyni fog a pénzed, miközben más használja.
Ezzel szemben a pénztárca a benne lévő összegtől függetlenül nem kér havi díjat, bármennyi is legyen benne, és nem lehet lenyúlni messziről.Mostanában a revot szoktam használni, mert ott nem kell félni ilyesmitől, és az apróval sem kell szarakodni
(és vannak bizonyos helyek, ahol pedig maradok a KPnál)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41732 üzenetére
Javarészét biztos ő issza ki.
Az ideje miatt meg nem kell aggódni, saját bevallása szerint délelőttönként az irodában alussza ki az előző esti kocsmázás viszontagságait, délután pedig mindenre is ráér
Egyébként irigyelem, mert ez a harmadik munkahelye és az első is hasonló volt, a második az tényleg kemény volt, de 1 hónap után kirúgták, és azóta is arról panaszkodik, hogy egyszer volt neki egy milyen kemény munkahelye ... (Ausztriában minden évben hónapokig annál picit nehezebbet csinálok). De hét mindenkinek a maga keresztje mint tudjuk ... -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41722 üzenetére
Lehet, hogy kamatozott neki valamennyit. De ha valakitől nem sajnáljuk, az Lölö. Egyrészt rászorul szegény, másrészt okosabb mint Cukiberg, szóval minden fillért megérdemel.
Egyébként példaképem, hasonlóan gyorsan fogok megvagyonosodni, amint meglesz az első 1 Milliárd (euro).Revolut : 2017 óta vagyok felhasználó, vagyis 8 éve. Ezalatt kevesebb pénzembe került mint a magyar bankszámlám egy fél év alatt. Mindeközben toronymagasan sokkal-sokkal jobb szolgáltatásokat nyújt, 100% megbízható. Ráadásul képes (legalább részben) kiváltani a Ciprusi és a másik egyéb ország beli bankszámlámat, míg a magyar ehhez hozzá se szagolna ...
Emellett tökéletesen üzemel cripto (baszd át a másikat spekuláció során) ügyletekehez, napi váltásokhoz, és még nem jártam országban, ahol nem tudnék vele fizetni. Ez a magyar cuccal nem mondható el.
Képes virtuális kártyázni, és számlázni, remekül lehet vele variálni. Villámgyors utalásokat tesz lehetővé, a haverok között.
A meghívások esetén pedig ténylegesen jóvá írja az összeget (ha régiót váltasz vele más pénznemben többet lehet vele keresni alkalmanként). De ezt campaing off-al ki tudod kapcsolni és nem zaklat.
Életem egyik legjobb döntése volt a revolut. (nem, nem kaptam ezért a Revoluttól semmit, tényleg így gondolom) -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41721 üzenetére
Hát oda se neki, amíg nem 4000 éves fagyott víz, addig nekem nem éri meg. (akkor meg főleg nem)
Nem, Ferinek emellé van egy olyan fizuja, aminek szerintem még EmberXY is örülne (és állandóan kér tőlem kölcsön) de ahogy szokás mondani : mindig az kapja akinek nincs is igazán szüksége rá. Majd kérek Béla haveromtól is shootot ha nem felejtem el, az övé még ennél is sokkal durvább.
Mi kispálya vagyunk ebben, azt hiszem. -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41716 üzenetére
Arra emlékeztem, hogy valahol nagyon messze laksz, de az már nem is rémeltt, hogy Afrikában. Mifelénk kinyitom a csapot és jön belőle (igaz MENTES!*) víz.
Jó, ez menciális, mert sparkling. De látom, hogy hasít a palack business, talán jobban is, mint Feri haveromnak, igaz ő még nemrég kezdte.* MENTES? IT'S MADNESS!
-
KROK640
nagyúr
Megvolt a második kör is. Ezúttal mindenképp számlára akartam, így az appot a lyukban addig forgattam mozgattam, amíg egyszercsak hatalmas csippanással tudatta a gép, hogy sikerült, és üdvözölt is.
majd mielőtt elsőt bedobhattam volna közölte, hogy megtelt a gép. Épp indultam volna a személyzetért, mikor megjelent egy boltos nőci, kezében a kulccsal, és végignézhettem amint kiürítik a gépet.
Majd mikor újraindult, a scannelésea QR kódomnak elsőre sikerült! Ezután bedobáltam a palackokat, hát nem túl jó aránnyal. A 7db palackból mindössze négyet vett be, azt is többszöri nekifutásra, hármat pedig egyszerűen ott kellett hagyjak, mert a boltos csaj, a egy random nő és én mi hárman sem tudtuk megetetni a géppel.
Ezután mikor kész voltam akkor jött a random nő több zsáknyival. Én meg megnéztem az app-ot és 0db 0ft-al. Pár percet még ott beszélgettem eredmény ugyanez.
Hazajöttem, annyi történt az app kifizetések részénél, megjelent egy olyan tétel, hogy "ismeretlen helyszi... 200ft folyamatban"
Ha holnap reggelig megjön, akkor OK, ha nem akkor részemről innentől mindig kuponra fogom kérni. Egyelőre 7 palackból 0ft. Ez a második kör sokkal szarabb volt mint az első. -
KROK640
nagyúr
Nos, ma délelőtt elvittem a következő adag cigó packot. A helység zárva volt, sehol senki. Kilincset lenyomva bejutottam, a gép üzemel, örülés. Sehol senki, akkor legyen végre számlára a cucc. Mindent bevetett kicsit és nagyokat is bár három is volt amit háromszor kellett megpróbálni, és egy amit kétszer, de akkor is megevett mindent.
Már a folyamat elején próbáltam a QR kódot képről és appból egyaránt scannelni (közben rájöttem nekem miért nem fogja vinni képről) de semmi. Ezután bedobtam, a palackokat, majd a végén rányomtam a banki kifizetésre, ekkor jött, hogy scanneljem be a QR kódot, de hiába dugtam be a nyílásba a telefont ahová elvileg kell, meg se nyekkent a rendszer több próbálkozásra sem
De addig sem jutottam, hogy legalább megpróbálja felismerni a kódot
Pedig eléggé egyértelműnek tűnik, hogy hová kell tenni a telefont. (Francba le kellett volna fényképezzem az automatát) de amúgy ilyen automatát én még nem is láttam mint a miénk, és youtube videókban is másfajták vannak.
Úgyhogy végül kénytelen voltam ismét papírra kérni
Ezzel a lendülettel, ha már ott vagyok, akkor vásárolok is, főleg, hogy a papírt csak elgórnám. Sikerült is mindjárt extra 3 rongyot még otthagyni a boltban a tetemes mennyiségű pack árán felül.De végülis most nincs sor, az automata sincs tele, tojást is elfelejtettem venni, palack is van bőven, azon filózok, hogy visszamegyek
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41709 üzenetére
Na nekem pont egy olyan reklám szatyor van elcsomagolva a táskámba, nagy és erős. Mindig ott van. Hogyha kell. Eredetileg kettő volt, de a kisebbiket egyszer egy random csajnak adtam a bolt előtt. Igen, jó csaj volt.
Nekem olyan 40 körüli palackom lehet, pontosan nem számoltam. Lehet, hogy holnap csapok párral egy kört. Az a baj, hogy a legtöbbje 2 literesígy ha nem akarok szatyrozni akkor négyessével tudom elhordani őket csak. Már ha le tudom egyáltalán adni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41707 üzenetére
Nekem szerencsére ez az automata olyan közel van, hogy inkább hazabiciklizek vele, minthogy vegyek ezért szatyrot. De most még egy ideig szándékosan nem is viszem, mert gondolom mindenki most engedi ki a "bombaterhet" feszt tele lesz, kínlódjon vele más.
Sokkal jobban bosszant, hogy a nagy 2L-es flakonokt nem nyomhatom össze, mert 4db-al konkrétan tele van a táskám.
165ft-ért milyen szatyor az? Lindauba vettem vászonszatyrot, tök szép, meg vászon, meg egész nagy, valami 2 euroért. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41693 üzenetére
Hát, én évekkel ezután kezdtem a pályafutást. Virsli sose volt már akkor, a sört meg dobozosban elvitelre a végén.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41689 üzenetére
Na, az se most lehetett. Anyám is ilyenekről mesélt. A 2000-es évek közepe fele mikor elkezdtem járni, ez már nem volt. Eleinte még doboz sört adtak is meg utalványt, aztán már azt sem. Volt ugyan "retro véradás" ahol lehetett sört meg virslit enni, de az sem gyakori különleges alkalmakhoz van kötve. Manapság egy fél literes ásványvíz, egy ostya szelet és 1000ft-ot utalvány jár.
Összehasonlításképp : 2003-ban 500ft-ost adtak. Hogy mennyi a különbség, elárulom : akkor ez minimális ráfizetéssel 2 üveg (La Fiesta) vörösborra és két csomag chipsre volt elég. Ma az 1000ft-os utalványra még rá kell fizessek egy LaFiesta vörösborhoz.A virsli megint tragikus, anno egy olcsó dolog volt, ma néztem a boltban a legolcsóbbnak is 3200ft volt kilója, de van 4000ft felett is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41687 üzenetére
A RolFLEX egy gyűjtőnév ezekre a csodákra, úgy minthogy FLEXelni jók csak.
Legalább az órád legyen okos?Na, közben voltam véradáson, tök jó volt, és minden ott megállapítható értékem rendben volt. Ennek ünnepére ma nyílhat egy kis vörös bor is
Azért kemény, hogy 2025-ben 1000ft-os utalványt kaptam érte (összehasonlításul : 2003-ban az első alakalommal 500ft-os utalványt kaptam), de legalább kaptam csokit is. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41685 üzenetére
ÓÓÓ, én a Rolflex alatt valami ilyesmire gondoltam
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41676 üzenetére
Sós kifli, parizer, trappista sajt, hagyma
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41673 üzenetére
Linuxokhoz nem értek, de az 1GB-os pendrive hogy lett volna már sok?
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41666 üzenetére
Nem tudom, hogy az internet hogy váltotta ki nálad a pendriveokat, nálam a net csak egy plusz dolog volt, de oprendszert telepíteni, meg pár gigát mozgatni kellett.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41663 üzenetére
Azért van mert akik negatívat adnak, sokan le is írják mi a gond. A többi értékelés, meg botok, simán fel van húzva botokkal, hogy azt hidd milyen jó, meg az algoritmus is előre sorolja.
Egyébként aki jót írt, lehet, hogy nem is jött még rá, hogy hamis. Vagy kevésbé szar a tied mondjuk 1GB-os volt alapból, az övé meg 32-es és még nem vette észre.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41652 üzenetére
Spagetti, mexikó szósszal, erős pistával, horriblis mennyiségű reszelt sajttal és darált hússal
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 1 / 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V50 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V3 - i5-10400F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V2 - i3-14100F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Bitmain Antmimer K7 63.5th ckbminer
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest