Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
EmberXY
veterán
Meg. Előtte már eleve szóltam is, hogy szabadnapot kérek, mert nem voltam benne biztos, hogy nekem is jár-e a mentesítés, mert én nem választott SzSzB tag voltam hanem delegált, bár ugyanúgy tagnak számítottam.
Ugyebár mi nem kaptunk díjazást, csak a választott tagok, ezért nem tudtam, hogy nekem jár-e szabadnap, de kaptam egy igazolást, hogy igen, úgyhogy elvileg igen, mármint hogy nem a szabadságom terhére ment el a tegnap.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Persze, meg azért, mert az egyik urnát elhoztam, mi?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
EmberXY
veterán
Aztán voltatok-e szavazni?

-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
A recéket nincs kedvem megszámolni, de átmérőre szerintem egyeznek, mert tökéletesen fedik egymást (azonos címletű pénzérméktől ez a 21. században szerintem nem nagy elvárás, ezzel nem is foglalkoznék többet
), ha van különbség, az a vastagság, és az sem azért, mert átment volna a vonat a 2008-ason.
Vagy én hibbantam meg, de akárhogy is van, kiderítem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
customer114
üzenetére
bók -> bókony
fos -> fostalicska
stb. -
Krogoth
senior tag
válasz
customer114
üzenetére
Gyümölcslekvár pálinka? Na olyat még nem ittam

-
Krogoth
senior tag
válasz
customer114
üzenetére
Mármint:
szilva -> pálinka
barack -> pálinka
vegyes -> pálinka
akármi -> pálinka? -
válasz
customer114
üzenetére
Nem értem a kérdést.
-
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
-
-
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Ja, az igaz.

-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Egészen pontosan hol is vagy első?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Ez jutott eszembe.

Gratulálni nem fogok, de jó eséllyekkel indulsz neki a továbbiaknak, talán a sors most visszahozza amit eddig elvett, nem nagyon brillíroztál az eddigi játékokban, ha emlékezetem nem csal, és még finoman fogalmaztam.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Gyenge... Kezdők szerencséje, pünkösdi királyság....
-
válasz
üzenetére

Csak most az a gond, hogy boldog-boldogtalan ilyen technikákat használ. Ha mindet elföldelnénk max. egy pénztáros lenne minden boltban.

mondjuk én is b.sztam már földhöz a telefonom, de az azért volt mert a bank közölte, hogy sajnálják, de fel kell emelni a törlesztőrészletet. Szóval annak inkább gazdasági okai voltak, nem a technológiai hozzáértés hiánya...

-
törölt tag
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
A stresszes élet velejárója, hogy a feszültséget nem mindig tudjuk megfelelően levezetni, ezért megy fel a pumba egy-egy ilyen esetnél, ráadásul a gép az alárendelt, azt lehet ütni, egy vitapartnerrel más a helyzet, az lehet, hogy vissza is üt.

Még azt sem tartom kizártnak, hogy régebben működött a problémák ilyen szintű megoldása, de régen még az eszközök jobban állták a sarat, a mai tömeggyártott hulladék már csak egyszer használatos.
Egyébként vannak olyan területek, ahol az egyetlen problémamegoldó szerszám a nagykalapács, pl amikor a liszt vagy takarmány silókat töltik fel, beáll a tartálykocsi, pár perc múlva hallod a kopácsolást....
A cserekereskedelem és az önellátó gazdálkodás már szerintem nem működne, legalábbis nagy katasztrófának kéne ahhoz bekövetkezni, hogy egyáltalán elgondolkodjanak ezen.
-
válasz
EmberXY
üzenetére
A user error-ról még az jutott eszembe, hogy ma pont én is tálálkoztam olyan esettel, hogy a boltos pénztáros hölgy nem tudta leolvastatni a szenzorral a vonalkódot. Erre mit csinált? Ütött egyet-kettőt a leolvasón...mintha attól valami is javulna.
Régebbi: adatrögzítős munkahelyen tapasztaltam, hogy ha nem sikerült bevinni a billentyűzetről az adatot, akkor a user elkezdte ütni a monitort.
Végülis érthető, mert először mindenki ott keresi a hibát, ahol jelentkezik.

-
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
De mit is várunk a mai világban... Ha régi, azért szar, ha modern, akkor meg azért... Mint a fizetőeszközök...Ha hiperszuper paypass-os kártyád van, abban az a jó, hogy ha ellopják, legalább használni is tudják, a papír alapú utalványok azért jók, mert mindig a sorban előtted lévő keveredik vitába, hogy miért nem tudnak belőle visszaadni, emiatt plusz 5 percet áll a sor, a kp meg azért jó, mert ha 1000-nél nagyobb a címlet, akkor alig tudnak visszaadni belőle. Én már lassan inkább a Marson szeretnék élni, ott nincs ilyen probléma.

-
-
válasz
EmberXY
üzenetére
"ha blokkolódott, annak nem úgy kéne kinézni, hogy mittudomén feljön egy üzenet, hogy "blokkolva""
De, pontosan. Amikkel én foglalkoztam az azt írta ki, hogy: "A pénztárgép blokkolódott". És akkor a user már semmit se tud tenni vele. De mondom, hogy azok mobil pénztárgépek voltak, ezeket a nagy böszme "beülőseket" nem ismerem.

"akik napi szinten használják 8-10 órát, és azt hinné az ember, hogy minimum értenek hozzá,"
Én a kocsival vagyok ugyanígy. Naponta használom, de ha bedöglik nem tudom mit tennék. Nézném, mint Győzike...

-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
Ebben egyébként igazad van, egy gép soha nem hibázik, azt teszi, amire programozták/tervezték. Ha meghibásodik, az se az ő hibája, hanem a körülményeké, legyen az emberi vagy környezeti vagy akármilyen.
De visszatérve, ha blokkolódott, annak nem úgy kéne kinézni, hogy mittudomén feljön egy üzenet, hogy "blokkolva", vagy minimum valami hibaüzenetnek álcázott valami, hogy ne is kezdjék el élesztgetni....? Mert ez konkrétan lefagyott, azok, akik napi szinten használják 8-10 órát, és azt hinné az ember, hogy minimum értenek hozzá, ott álltak mellette tehetetlenül és úgy nézték, mint Győzike a kvantumprocesszort...
-
válasz
EmberXY
üzenetére
Hardveres blokkolás csak a gépház kinyitásakor van, a szalagcserénél nem (legalábbis azoknál amikkel én találkoztam). De ha szoftveresen blokkolódott, azt is csak a szerviz tudja feloldani, a user nem.
"ezt egyébként soha nem szabad!!!!, de ők is csináltak már ilyet"
Ebből is látszik, hogy minden hiba user error-ra vezethető vissza.

-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
Ja, de emlékeim szerint már 1-2 dolgot beolvasott, legalábbis arra emlékszem, hogy onnan szedte őket vissza, ahonnan már pakolni kell, úgyhogy szerintem "menet közben" nyithatta ki a tetejét...
Ekkor még nem nagyon figyeltem, mert az ilyen napi rutinszerű dolgokat lesz*rom, csak onnan lett érdekes, hogy állunk, állunk, aztán kezdődött a procedúra.De amikor gyűlt a személyzet, akkor mondták neki, hogy ki kellett volna lépni (gondolom a beolvasott dolgok ilyenkor automatikusan sztornózva vannak, vagy ezt se értem, mert egyébként a sztornózáshoz külön kártyát kell mindig leolvasni, ami soha nem lehet a pénztárosnál, hanem a boltvezetőnél, és mindig csengetnek érte, ezt már megfigyeltem, napi szinten vásárolok ott.
)Még azt is el tudom képzelni, hogy valami hardveres tiltás lép ilyenkor életbe, kvázi mintha illetéktelen felhasználó nyúlt volna hozzá, vagy ilyesmi, és ezért nem lehetett újra használni, de a jelek nem pont erre utaltak, mármint a bootloop meg a várakozás, várakozás....

Reggel már jó volt, direkt ott fizettem megint, este 18:20 óta sikerült megcsinálni, az a lényeg.
customer114: Szerintem a főkapcsoló ki/be kapcsolása is ilyen biztonsági szintű művelet lehetett, mert a kollégái megjegyezték, hogy "ezt egyébként soha nem szabad!!!!, de ők is csináltak már ilyet".... Végül sajnáltam, hogy nem várhattam meg a sikert, gondolom olyan örömujjongás lehetett, mint amikor sikerül valamit fellőni az űrbe.

-
válasz
EmberXY
üzenetére
Ki kell jelentkezni szalagcseréhez? Ilyet még nem hallottam. Vannak szervizes tapasztalataim mobil pénztárgépekkel, de ott nincs ilyen. Ha kifogy a szalag, akkor csere és minden megy tovább.
szerk: jó érzés lehetett, hogy gyűlik mögötted a vásárlósor, meg körülötted a személyzet.

-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
Nem a linuxot akartam fikázni, csak valahogy a konfiguráció nem az igazi lehetett, meg úgy általában nem ez jellemző a linuxos rendszerekre... Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy azzal indult a dolog, hogy kifogyott a szalag...
Mint utólag megtudtam (a ~15 perces huzavona közben, mikor már a fél személyzet ott volt), ilyenkor ki kellett volna jelentkeznie a pénztárosnak és úgy cserélhetett volna szalagot. Látok benne némi logikai/biztonsági megalapozottságot.
De nem így történt, hanem csak simán kinyitotta a fedelet és kicserélte a szalagot (ugyebár ez a "beülős" pénztárgép, monitorral, vonalkódolvasóval, mérleggel, szállítószalaggal, stb), ezután fagyott ki a rendszer. Jött az újraindítás, ami 5 perc után bootloop-ba fulladt, ezután áramtalanítás ki/be, ugyanez a helyzet... Lényegében a pénztárgépszoftver döglött ki, nem hiszem, hogy hardverhiba lett volna.
Erre is gondolhattak volna a fejlesztésnél, hogy mi van ha valaki menet közben nem megfelelően használja... Az igaz, hogy a művelet számviteli szempontból kb olyan lehetett, mintha szívműtét közben az orvos kimenne egy lángosért, na de 2018 van, ne a vevő szívjon már.
-
-
EmberXY
veterán
Azt is megértük, hogy lefagyott a linux... Pénztárgép kifagyott a SPAR-ban, persze, hogy épp én voltam soron... Újraindították, bebootolt a linux, majd ahogy elindult a pénztárgép szoftver, megint szétfagyott... Át kellett vinnem a cuccot egy másik pénztárhoz, ahol legalább soron kívül "fogadtak"... Mintha az Apollo-program közepén lennénk még mindig, 2018-ban.
-
-
-
válasz
EmberXY
üzenetére
Nem benzines, villanyfűrész volt. Egy fáról kellett az alsó ágakat levágni, és nehezítette a dolgot, hogy létrán kellett dolgozni. Jobb kézben a fűrész, bal kézzel fogom az ágat, beindít, felpörög...és ott akarom levágni az ágat ahol a bal kezemmel fogom.

Persze a koncentrációt segítette a munka előtti fél vodka és pár doboz sör.

-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
Kezd érdekelni a dolog.
Húztad a gázt, egy kézzel fogtad miközben hozzányúltál/igazgattad a fát (már ha egyáltalán fát vágtál, már abban se lennék biztos
), vagy az indításkori magas fordulatnál nyúltál bele (legalábbis STIHL-eknél úgy van, berántáskor pörög mint az állat, egyszer meg kell húzni a gázt és akkor áll alapjáratba).
Hogy tudtál belenyúlni a láncba?
Ez a hírhedt mém jutott eszembe hirtelen:
-
-
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
Nálunk apám hobbija a szőlő, volt egy 10 év kihagyás benne, mert a nagyszülői ház eladása után nem volt mivel foglalkozni. Itt a tanyán pár éve kezdte el telepítgetni a szőlőt, innen-onnan szedte össze, de főleg othello fajta. Tavaly már termett annyit, hogy érdemes volt foglalkozni vele, nagy odaadással és gondosan beszerzett felszereléssel, 1 délután elb***ásával elszűrtük, üvegballonba tettük, decemberben már egész jó volt...
Szerintem kicsit savanykás, ami nem feltétlenül ideális, de fater szerint "kiváló minőség az, fiam".
Az biztos, hogy ütős, viszonylag késői szüretelés volt.
Idén egy kicsivel több lesz valószínűleg, most kezd majd beállni a termés. -
Tavaszi munkák 2018, noname láncfürkész: link (!18+)
Ha eredeti Stihl lett volna, már nem lenne ujjam.
-
válasz
EmberXY
üzenetére
Nem sikerült sehogy, veszem a bort nem csinálom, és mindig más a minőség, van amikor szart adnak (Tállya és környéke).
Egyszer vettem egy hordót, gondoltam belefogok a borászatba. Egy évig vizeztem, kéneztem, foglalkoztam vele, de szőlőt nem vettem. Aztán hagytam a francba, kettévágtam a hordót, abból lett a kutyaól.

-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Először azt hittem, hülyéskedsz, de aztán rákerestem a témára. Ott hagytam abba az olvasást, hogy "az EU tiltja"...
Nem tapasztaltunk semmi ilyesmit, bár nem is iszunk olyan sokat belőle, 50 liter lett az egész, kb a harmada van még meg. Apám elosztogatta, 1-2 szer iszogattunk belőle, én személy szerint decemberben benyakaltam belőle 1,5-2 litert egyszer, mintha Tyson ütött volna ki, de semmilyen mérgezésről szó sem volt.
Bevallom, én nem is tudom elképzelni, hogy a francba lehetne abban metil alkohol, amikor semmilyen adalék nincs benne, csak simán el lett szűrve.
Szerintem a tiltása mögött inkább valami politikai lobbi lehet, kb mint az akácnál.
Szerencsére nem lételemem az alkohol, csak alkalomszerűen iszom, bár úgy tudom, a metil alkohol kis mennyiségben is látáskárosodást okoz, azt bizonyára már észre kellett volna vennem... Ezek szerint mégsincs benne?
-
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
First world problems...
Türelmesek a modik.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
-
válasz
customer114
üzenetére
Az semmi..., ilyen esetekre én inkább koxx-ot ajánlanám...
(#22514) EmberXY te tényleg mindent látsz?

-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Már látom az örömöt az arcán.

-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Hogyne lenne, épp a Soros-terven dolgozunk.
Szabadidőt mindig tudok magamnak csinálni, még nem mertek szólni érte.

(Nem tán Kalandor lesz a szerencsés?) -
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Ugyan, semmiség.
Figyelembe véve, hogy a blogodban mióta követed nyomon ezt az elvetemült szélmalomharcot, és azt feltételezve, hogy a hozzászólási listádból nem töröltél semmit, a következő hsz-eket NEM linkelted oda:
Mivel 99,9 %, hogy ezek szakmai hsz-ek, szerintem itt lesz a gond, rögtön 2, nem is egy, úgyhogy tényleg nem vagy képben egy cseppet sem, még a saját algoritmusoddal sem. Szerencséd, hogy a CIA-nak dolgozom, és fényt derítettem erre.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Kapásból megcáfollak, a 10-es komment: [link] A Formula-1 topik közösségi, szóval 0,25-ös, viszont a visszaszámlálás tekintetében ugyanúgy egyet léptél vissza, mint a többinél.

0,1-es szorzó csak a piaci kommenteknél van tudtommal, a közösségi az 0,25-ös. De már én sem tudom ezt követni, de az biztos, hogy te nem vagy képben.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
De nem is jól számolod, baszki, egyesével számolsz visszefelé, de közösségi hsz-eket linkelsz oda, bár már én se vagyok képben, hogy mi hol van, de ha a logoszféra hsz-ek is érnek (szerintem amúgy nem
) és ha az eredeti hsz-t is figyelembe vesszük, amit odalinkelsz, akkor jóbarátok közt is csak 0,5 hsz-t ér, de ha a blog nullás, akkor csak 0,25-öt.
Vagy nekem van még korán, de akkor se értem.
-
válasz
customer114
üzenetére
A jólsikerült blogod úgy elsüllyedt, hogy már nem is találtam.
Keress pörgősebb topikokat, napi 25 hsz és csütörtökre megvagy.
És utána már jöhet az egyéni arckép is.
-
válasz
customer114
üzenetére
Mesélj, mennyi van még őstag-ig?
-
customer114
őstag
Na?
-
törölt tag
válasz
EmberXY
üzenetére
Ez Metaxa, és úgy készül mint a konyak. De a konyak olyan mint a pezsgő. Nem lehet ész nélkül ráírni semmire hogy mi is az.
Amit jellemzően palackozva lehet inni, az kémiailag előállított alkohol aromákkal dúsítva. Ezek a vackok meg állítólag válogatott alapanyag, meg rendes lefőzés, meg rendes főzés előtt együtt rohasztott anyagok. Na ezeket annyi évig érlelik, amennyi alatt két-három gagyi szeszgyárat felépítenek, és elbontanak/eladnak....

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)