Hirdetés
- Breaking News: tropára ment a hatszázezres iPhone 15 Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- Megjöttek az új iPhone-ok, de a drágább modellekre várni kell
- Pixel Pro: megint Európa húzza a rövidebbet
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- iPhone topik
- Minden új Samsung cucc, FEketén-FEhéren
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- A titkosítás és a gyerekek miatt csatáznak a Metával a britek
- Már George R.R. Martin is az OpenAI-t pereli a ChatGPT miatt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kemény büntetést kapott az Intel az AMD 20 évvel korábbi elgáncsolásáért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A közvetlen elődjével, a 3060 Ti-jal való összevetés is jó lett volna...
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Milka 78
nagyúr
Igen a 3060ti vagy 3070-el való összevetés jó lett volna, ugyanakkor ez egy jól sikerült, átlátható teszt, minden a helyén, csak így tovább!
-
Köszi a tesztet!
De mi a jóisten ez a kártya? 34 cm hűtés a 160W-os kártyára? Ez már péniszprotézisből is sok
Kéne még rá 32GB DDR3-as memória, úgy lenne teljes az élmény...
[ Szerkesztve ]
"This ain't no house of decent men"
-
flexxx2
őstag
a tetszett plecsnit én nem osztom veletek, ez harmatgyenge VGA lett
-
Baryka007
őstag
Nem szeretnék olyan infót átadni, amiben nem vagyok biztos... Ezért kezeljétek ezt az információt nem biztosnak ...De a Dirt5 öt elég sokat toltam 1080ti al 4k ban... És tisztán emlékszem, hogy 52-61 FPS között járkáltam vele... Viszont FHD ban 85 körül csak...
Mivel FHD ban +40fps-t ver a 4060ti a 1080ti ra... de 4k ban meg 5 fps el szegényebb...
Egyértelműen azt sugallja nekem, hogy ha 4k ban akarok játszani, egy 1080ti még mindig megérősebb mint egy 4060ti... Ez valahol szégyen... 3 generációval vagyunk már odébb... És ha a fogyasztást nem nézem, még mindig nem éri meg a csere 4k-n... -
flexxx2
őstag
válasz
Trailblazer #1 üzenetére
-
--HARDCORE--
senior tag
Jaja, pedig a 128bit miatt már meg kellett volna pendíteni, hogy Low Profile is érkezhet a jövőben. Sztem elférne egy picit hosszabb nyákon bőven ez a kevés cucc. Erre triple fan..
[ Szerkesztve ]
Revolut(ion)!!!_______/watch?v=WOzmhHEuT1s ____üdv:Zsolt___ /watch?v=X83rzHG_2hs
-
Kotomicuki
senior tag
De ez egy 1080p magas és 1440p közepes beállításokra megfelelő, "belépőszintű" kártya, ennél többet nem szabad elvárni tőle (8 GB VRAM) - még ha 1-1 címmel megy feljebb is - , mert a 4k-ra másik kártyák vannak rendszeresítve.
Az, hogy ennek 200k HUF a tarifája, az egy másik kérdés.A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
LazaCCC
tag
Háát, ahhoz képest, hogy ma még egy RXT 2060-al is simán minden játszható és a sok okos ember megvette a 3060Ti -t 300 ezerért (vagy akár 350-400 ezerért), 200 ezer alatt ez jó választás lehet azoknak, akik kivártak és nem kértek a túlárazott 30xx-es szériából
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz
Kotomicuki #9 üzenetére
Teljesen egyetértek veled... Csak nekem fáj, aki még emlékszik azokra az időkre, amikor a HD 4870 X2 került 120k ft ba... és ennyi infláció nem volt... Akkor az volt a legbrutálisabb VGA a piacon... Persze amíg ki nem jött a GTX 295x2 ... De az sem volt drágább, max 140k ba kerülhetett...
Most ott tartunk, hogy az irodai gépbe, aminek tudnia kell a 4k videólejátszást, abba 50k ért veszek egy RX 6400 as VGA-t... Mert nincs lejjebb...
Ugyan azokban az időkben vettem egy HD 4850 et 34k Ft.-ér ... 2011 ig kiszolgált mindenben az a kis vakarcsÉs felsőkategóriába számított az a VGA, 34k ft ér....
-
-
Robitrix
senior tag
Valami azt súgja, hogy erre nem fogom lecserélni a 12 GB-os, 192 bites RTX 3060-amat....
-
cucka
addikt
válasz
Baryka007 #11 üzenetére
Mondjuk az irodai gépben a 4k videólejátszást bármelyik integrált gpu is röhögve megoldja, ezért kár elkölteni 50 ezret egy rx6400 fostalicskára.
Eljutottunk oda, hogy ha nem akarsz modern 3d játékokkal játszani, akkor a diszkrét gpu egyszerűen pénzkidobás.[ Szerkesztve ]
-
love
tag
Számomra a 4060 és ti széria csalódás, míg a 4070 simán ott van a 3080 szintjén, addig ezek a 3070-et sem érik el, azt is csak a megemelt órajelekkel. A fogyasztás a legnagyobb előnye a 4000 szériának, ez az egy szempont az ami miatt lehet érdemesebb 4060 ti-t venni 3070 helyett, de én akkor már inkább a 4070-re mennék rá. A 16gb-os modelltől sem várnék csodát, mert ha az 4070 szinten lenne, akkor meg ki a bánat venné azt ugyan annyiért, ha ebben több lesz a ram mérete is?
Csak a Funky ;)
-
-
tobias88888
őstag
Egyedüli kivétel ha kell több monitor, mert az alaplapokon általában nincs annyi kimenet.
"Ugyan azokban az időkben vettem egy HD 4850 et 34k Ft.-ér ... 2011 ig kiszolgált mindenben az a kis vakarcs" - Volt azóta egy 100%os átlagos infláció, elektronikai termékeknél még több, csiphiány, technológiai limit elérés, kriptopénzek. Nagyszüleim fillérekért vettek fagyit, tehát legyen most is 50 fillér egy fagyi[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Megnézed guru 3D-n (csinálnak igazi teszteket), ahol már 2 hete látható, hogy ez teljesítményben pontosan egy RTX2080. Veszel egyet használtan 80e-ért, aztán vígan játszol bármivel FHD-ben, de a legtöbb játékkal 1440p-ben is. Tudom, mert ilyen szolgált 4 évig, csak 4k-ban idénre elfogyott a 8MB VRAM.
love: Számold már ki, hány évtized alatt fizeted ki a régebbi, fele se árú, hasonló tudású kártyák többlet fogyasztását áramszámlában!
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
FLATRONW
őstag
A 7600-al mi történt a Far Cry 6-ban 4k alatt?
-
Predatorr
őstag
El vagy tévedve, nem kicsit. De én is tévesztettem, mert 7600-zal néztem (csak bezavartak a 4060ti-zők a 7600 topicban
), a 4060ti kicsit erősebb. Csak annál jóval drágábban. Szóval a lényeg, ezen az áron nem éri meg az új VGA.
-
Predatorr
őstag
Ja, 1998-ban. Melyik jelenlegi alaplapba gondoltad beletenni?
Még mindig nem értem a lovat hason.
Pumba: a 2080 is elhasalt 4k-ban FC6 alatt, még 1440p-ben is játszhatatlan volt maximum grafikán, pedig semmi extrát nem tud, simán csak szar. Gondolt egyet véletlenszerűen, és átment diavetítésbe, pedig nem is evett 8GB-ot. Benchmark alatt nem jött ki.
[ Szerkesztve ]
-
yagami01
aktív tag
A Tetszett plecsnit sokallom.
És én is elnéztem volna egy 3060/Ti-t a táblázatban érdekességképp. Viszont meg lett említve az értékelésnél a széria.
Plusz pont a grafikonoknak! Így sokkal kellemesebb a szemnek.
-
Loresz
tag
Nem értem, hogy az előd, a 3060Ti mért nem került bele a tesztbe...... jah, talán mert a különbség teljes mértékben elhanyagolható!
Mondjuk már vártam, hogy az nv mikor lépi ezt meg! Eddig - már a GTX 200-as széria óta - a következő gen középkategóriája cirka hozta az előző gen majdnem csúcskategóriáját! Pl. GTX 460 = GTX 280 ( mert ugye a 300-as széria lényegében kimaradt ), GTX 660 Ti = GTX 580, GTX 1060 = GTX 980 .... stb! Ez elég nagy teljesítménykülönbség! Ebből kiindulva a 4060Ti-nak kellett volna hozni a 3080 teljesítményét, viszont ehelyett a 4070-el hozták azt! Ha ezzel a képlettel nézzük a 4060 as széria a 3050-es utódja inkább, mintsem a 3060-asoké! Ahhoz mérten hoz értékelhető teljesítménytöbbletet! Nem is értem az nvidiát! Ha ezt kiadják 4050/Ti néven mindenki venné mint a cukrot......!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Lóránd!_____Loresz_Hun !!!**Hackintosh építés**!!!____
-
-
pmartin96
csendes tag
Lehet hogy kiforratlan a driver stb... érdekes az 5700XT nem fogyott ki a VRAM-ból...Lehetséges hogy az AMD HW-es textúra tömörítő eljárása elmarad az NV megoldásától..(Ezért takarékosabb a VRAM-mal+mem sávszéllel is) ez nem tuti de lehet benne valami.
"640 kilobájt minden felhasználónak elég kell hogy legyen"
-
tibaimp
nagyúr
Köszi a tesztet!
Kár, hogy a CP2077 nem került bele az új tesztkörnyezetbe.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
lujo10
aktív tag
Köszönöm a tesztet
Mi a fenének kell egy ilyen kártyára ekkora hűtést rárakniEgy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
pzske
aktív tag
Lehet én vagyok a hülye, de végén 2 4060 értékeltek. Nem 1 4060 ti és 4070 lett tesztelve?
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
Új hozzászólás Aktív témák
ph A 4060-as trió középső, az MSI-nek köszönhetően óriási hűtővel szerelt változatát teszteltük új platformunkkal.
- Breaking News: tropára ment a hatszázezres iPhone 15 Pro Max
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Mortal Kombat 1 (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nők, nőügyek (18+)
- Gaming notebook topik
- Csak komoly előrelépéssel jöhet a Steam Deck 2
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest