- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stex211
csendes tag
És ez 215K. Egy 8 gigás közép kategóriáért.
215 ezret egy egész gépre akarok költeni nem egy közepes vga-ra.
Ne vegyen senki új gpu-t fulladjon meg az Ngreedya a chipjeiben. Egy termék annyit ér amennyit adnak érte, ha nem veszitek meg muszály lesz árat csökkenteniük.
-
válasz
solti_imre #149 üzenetére
Itt nem a monitor felbontása miatt nagy a különbség. 1080p-s monitoron nézem (úgy, hogy mindkettőt ugyanakkora méretben nézem), és az első kép lényegesebben rosszabbul néz ki, mint a második, 720p-nél nem tűnik jobbnak. Vagyis más az oka, valszeg le van véve az elsőnél a renderelés felbontása 1080p alá.
-
carl18
addikt
Azzal nincs is baj, egy nagy bevásárlás az ember nagy városba nem is tud máshogy megoldani.
Nekem csak a másik véglett nem jön be, mikor valaki az autó után már soha nem mozog mert minek.
#163Scarletiel
Manapság az autó státusz szimbolum is, így hát vannak akik a szomszédnak is meg akarják mutatni hogy halad. -
válasz
solti_imre #156 üzenetére
Nincs, mert amit leírtál, az valami extremista marhaság. Egyenlőségjelet teszel a nyakló nélküli olajégetés meg a visszafogott autóhasználat között. Nem attól megy tönkre a levegő, hogy havonta 3x autóval megyek bevásárolni, és a 20kg tejet + ásványvizet nem BKV-n cipelem. Na erről ennyit.
-
Scarletiel
senior tag
Amúgy meg még 10km-re is kocsival megyek, mert mire lecangázom oda meg vissza azalatt elintézhettem volna 2-3 másik dolgot munka után. Az idő nagy tényező, nem beszélve arról, amit a többiek mondtak, hogy ha orvoshoz kell menni jó ha van autó azonnal kéznél. Ha megyek látogatóba vagy haverokhoz, ezerszer autó, minthogy a 4-es 6-oson késeljenek meg egy mp3-as lejátszóért. Ezer meg egy előnye van egy autónak.
Persze van annak is értelme amit solti mond de azok kb ezek:
-Sarki boltba ne kocsival menjünk már
-Születik egy gyerek, mindenki rögtön cseréli le a normál méretű autót X22-es BMW-re meg kisbuszra mert "kell a hely" bazeg egy Suzuki Swift-be elfértem én meg húgom meg anyámék a 2000-es években. Most szigorúan a méretet nézzük, akkor erre volt pénz és nem azt néztük, hogy hányszáz csillagos a töréstesztje. Azóta is megvan a kocsi és semmi baja.
Nekem az ilyen agymenésektől megy falnak az agyam. De mint eszköz szükségesnek tartom.
A másik oldallal meg csak annyi a bajom, ha van 2 autó a családba és nem zöldek akkor se tudok mit tenni mert kocsi kell ha külön helyen dolgoztok és nem mindig termeltek annyit, hogy 7-10 millióért környezettudatos vásárlásokat csinálj. Mindig úgy veszek autót, hogy fent is tudjam tartani és ne hitelre kelljen, ha a világ nem teszi lehetővé, hogy vigyázzak rá (értem ezalatt, hogy nekem sokkal drágább vigyázni rá mint leszarni) akkor nem fogok rá vigyázni. Van elég bajom nem fogom magam belehajszolni extra kiadásokba, csak azért, hogy elmondhassam nem váltottam meg a világot azzal, hogy zöld autóm van ellenben zsírosdeszkát kell adni a kölöknek 10 évig míg apu fizeti a hitelt. -
kolopele
nagyúr
Tisztelt kommentelők!
Napi környezetszennyező és egészségügyi társalgásunkat olvashatják az RTX 4060 Ti topikban -
carl18
addikt
Nekem nem feltétlen azzal van a bajom ha valaki túl súlyos, inkább azzal hogyha a háj mellé egy jó nagy adag bunkóság is jár. Mert ilyen házi aszonyokat szoktam hallani beszélgetni
"Elkapom gexi belebaxok a szájába, ki ez te stb...."meg ehhez hasonló beszélgetéseket hallok. Szóval mondjuk ki nekem ez 5 percig hallgatni is fárasztó, és egyre több az ilyen. Nem tudom régen is ilyenek voltak az emberek vagy csak szimplán most indult hanyatlásnak a társadalom.
#157solti_imre
Mondjuk ez sok mindentől függ, ritkán néhány embernek betegség húzodik meg a hízás mögött, de emberek jó része szimplán nem is akar ezen változtatni belenyugszik hogy ö is így milyen jó ennek a világnak. Én tavaly 95 kg voltam 27% testzsír mellet 11 kg ledobtam durván 8 hónap alatt. Bár én 184 cm vagyok és nekem a 95 kg se sok de hát mindig lehet az ember jobb formába. -
kolopele
nagyúr
válasz
solti_imre #142 üzenetére
Ha te is egy komoly üzletember lennél nem így beszélnél az autóról, vagy ha tudnád hogy bármikor el kell "szaladnod" több mint 200 km - t a gyerekeddel egy orvoshoz. Ne ess már át a ló másik oldalára. Nekem is van autóm, a nejemnek is, de környezetbarát mindkettő, erről biztosíthatlak, gondolom tudod, nem kizárólag benzines meg diezel autók vannak a világon. A túlzott "zöld" szemlélettel azért ki lehetne zavarni engem is a világból, mindennek van egy határa. Amúgy szerinted ha taxizol, az miért más? Az is szennyez ennyi erővel.
-
myckey
veterán
készültem egy helyre, aztán időre úszkáltam és közben baxtattam az órámat, persze.
egy enyhén molett, betalált hogy cask úszni kell, nem figyelni az időt, meg egyébként is, minek rajtam az a sok izom, nem fogom bírni stb....aztán mikor kimászott a medencéből, mint egy túlméretezett amőbaledobtam az ékszíjat egyből.
-
solti_imre
tag
Biztosan igazad van - én mindezek ellenére nyugodtabban alszok úgy, hogy a gyermekeimnek nem szennyeztem be a levegőjét... De ha Te úgy gondolod, hogy a normális dolog az, ha rákkeltő anyagokat eregetünk a Föld levegőjébe, akkor valóban nincs miről beszélnünk - "Egyél sz@rt - 10 milliárd légy nem tévedhet!"
-
carl18
addikt
válasz
solti_imre #151 üzenetére
Nem véletlen, hogy a magyarok 60%-a elhízott zsírsertés!!!
Pont erről jutott eszembe egy 30 körüli menyecskét láttam elektromos kerékpárral.
Súlyba olyan 100-110 kg-ra tippelném, nehogy mozogjon még a véletlen veszít a zsírból. -
válasz
solti_imre #151 üzenetére
Szerintem csak erre sem felesleges, de ki mennyire aggodalmas a gyerekei kapcsán.
Amúgy meg Ezer dolog van, amit egy autóval sokkal egyszerűbb és kényelmesebb megcsinálni, különösen, ha nagyvárosban laksz - értem én, hogy ha valaki nagyon akarja, akkor meg tudja oldani nélküle is, csak sztem ez szükségtelen nonkomformizmus. Meg aztán, ha az autótulajok 90%-a nem normális, azzal azt mondod, hogy a lakosság 70-80%-a nem normális, és azért ezek a számok arra utalnak, hogy a hiba nálad van, nem mindenki másnál -
solti_imre
tag
Nem azt írtam, hogy erre felesleges, hanem azt, hogy CSAK erre felesleges. 70 éve jól megvagyok autó nélkül - ha kocsi kell, ott a taxi. Munkába 10km felett bringával, alatta gyalog jártam. Akinek a munkájához kell a gépjármű, azt megértem (pl. szobafestő létrát cipel, stb.) de aki csak azért tart "ótót" mert az trendi és a gyerekének nehogy már 500 métert kelljen gyalogolnia az iskoláig (a tulajok ~90%-a tartozik ebbe a csoportba) az a szememben nem normális. (Nem véletlen, hogy a magyarok 60%-a elhízott zsírsertés!!!!)
-
válasz
solti_imre #148 üzenetére
Taxira és mentőre is várni kell (az utóbbira főleg sokat az utóbbi időben), szóval erős túlzás azt írni, hogy az autó erre felesleges. Én is mindenhová biciklivel megyek, ahová értelmesen lehet, a szomszéd meg le van szarva, de ettől még autó kell.
-
válasz
Igen, mert ha pl. a gyerek beteg, akkor csak beülteted a számítógépbe, és már ott is vagy az orvosnál
-
carl18
addikt
válasz
+1 Igen, én is szoktam ilyesmin gondolkozni hogy egy adott egyénnek mennyi is az ökologiai lábnyoma. Én is ismerek olyan aki vett 1 millióért BMW-t hitelre önbizalom nővelés gyanán, mert így majd azt mondják rá vitte valamire az életbe.
Én se szoktam megérteni mikor valaki még wc-re is autóval jár miután megvette.
Meg úgy belegondolva neked van otthon RTX 4090 azt nem látják nálad a utcán. -
kolopele
nagyúr
Én is az OLED tévén játszom a konzolokkal, de a PC marad monitorra. Megszoktam, jó az úgy. Egyébként nekem semmi bajom a FHD felbontással, van ismerősöm aki a mai napig 1440x900p - n van, és bőven elég neki egy 1060 - as kártya. Natív felbontáson szép a képe, főleg hogy a jobb monitorok közül való, ráadásul 50cm távolságról több mint elég a 19" méret. Én a 27" - os monitorom előtt fészkelődök olykor, mert 70cm a távolság ahol vagyok (szemüveg miatt, sajnos nem bírom megszokni a multisat, ezért van 3 különböző), és néha még mindig túl közelinek érzem. Kár hogy 22" - osban nincs 4K, az lenne a jó nekem.
-
solti_imre
tag
válasz
kolopele #139 üzenetére
Pontosan! Úgyhogy az, hogy mi a drága, mi az olcsó, egyéntől függő! Ha valakinek az kell, hogy a budira is "ótóval" menjen - lelke rajta! Én előbb adok ki pár milkát egy jó számítógépre, mint akár tíz forintot egy levegőszennyező sz@rra, amit az első alkesz kábszeres "nemhiábaszületett" rommá ver egy félre sikerült előzés közben...
-
solti_imre
tag
válasz
kolopele #132 üzenetére
Persze, ha az adott játékra elég, akkor felesleges váltanod! Én végig próbáltam 3070-től az össze kártyát - sajnos még a 3090-es is csak 20-24 FPS-t produkált egy A320-assal Velence vagy Párizs felett 600 lábon... Úgyhogy nekem váltanom kellett 4090-re - kíváncsi vagyok, ez vajon meddig lesz elég?
-
kolopele
nagyúr
válasz
solti_imre #137 üzenetére
" Szerinted hány embernek van Magyarországon olyan kocsija, ami 1 milliónál többe került???"
Rengetegnek. Egy millió nem pénz egy autóért. -
solti_imre
tag
- Hogy a mai TV adásokhoz (valóságshow-k, észbontó barmok és társaik) még a fekete-fehér Junoszt TV is túl jó minőségű - egyetértek!
- Senki nem nézi hülyének azt, aki 1080p-n játszik - én legalábbis biztosan nem!- Szerinted hány embernek van Magyarországon olyan kocsija, ami 1 milliónál többe került??? Márpedig annyiból egy 4K-s monitor és egy 4090-es bőven kijön - ráadásul a levegőt sem szennyezem agyon vele!!!
-
myckey
veterán
válasz
BerserkGuts #133 üzenetére
Televízsön?
jó azon pécézni? -
carl18
addikt
Jó még a 1080P de max 24 colos felbontásig, sajnos szerintem ez fölött ez halott dolog.
Én azért 1440P írtam jelenleg az egyik legjobbnak monitort az ember nem 3 évre vásáról.
az sajnos tény és való most az Nvidia úgy árulja a 400 dolláros kártyát 1080P kártyának hogy ez már valóban nem egy jó ajánlat.Nekem a GTA 5 1660 Super mellet elég tiszteségesen hasít 1440P very high-on.
Szerintem a 1440P manapság reális opció.Pedig nem a legerősebb a én kártyám se.
-
kolopele
nagyúr
válasz
solti_imre #118 üzenetére
Én elfogadom, és eddig még amikkel játszottam mindnek elég volt 4k 60-80 fps - re a 3080 Ti 12GB. Majd ha nem lesz elég, váltok feljebb, ez ennyire egyszerű. Mondjuk a 4080 már látóhatáron belül van.
-
nubreed
veterán
Persze, mindenki a saját igényének (és szemének) megfelelőt vegyen. Az is tiszta sor, hogy vannak nagyon rossz méret és felbontás párosítások, amiket az ellenségednek se kívánnál. Én az egész témának most csak arra a részére tértem ki, hogy ne nézzük hülyének azt aki mondjuk még 2025 -ben is "csak" 1080p -n akar játszani.
Ráadásul a pc alkatrész árak se abba az irányba mutatnak, hogy ez olcsó lesz. Tudjuk jól, hogy az nVidia most kannibalizálta a középkategória piacát, 4050 -et ad el 4060/4060 Ti -nek álcázva, brutálisan túl árazva. Ne gondolja senki, hogy az 50-es sorozat jobb lesz. Miért? Mert az NVidia megteheti. De az AMD is megy utána gyönyörűen, semmivel se jobbak. Ezek után nem is csoda, ha a nagy többség továbbra is 1080p gamingben gondolkozik, kb senki nem engedheti meg magának a 4K/144 fps játszadozást. 8K? ne vicceljünk már... Egy olyan országban ahol az 1080i műsorszórás is feláras még mindig? 4K itt még 2030 -ban sem lesz, nem, hogy 8K. Tartalom sincs erre, miről beszélünk?
-
cucka
addikt
A probléma ezzel, hogy a 27"-os képernyőre igazából a 1440p az ideális felbontás. Egy akciójátékban tök mindegy, jó lenne a 1080p, de windows-ban ekkora méretben a 1080p már láthatóan pixeles.
Viszont 1440p-s monitoron nem akarsz natív 1080p-ben játszani, mert az borzalmasan néz ki, minden homályos lesz. -
carl18
addikt
Én mikor a 90PPI monitoromat lecseréltem 108 PPI értékűre hatalmas előrelépés tapasztaltam. Gondolkodni kéne? írtam nem feltétlen a 1080P felbontás a baj, hanem hogy egy nagy kijelzőre ezt a felbontás rakják. 80PPI már elég gyenge mai szemmel, lehet érvelni hogy ott a 144-165hz de a képminőséget beáldozza érte a ember.
Szóval nem nekem kéne sebbeségbe rakni az agyam, mikor nem én hibáztam.27" 1080P nem a legjobb párosítás, 21,5-22" a legjobb méret 1080P mellé.
22" 1080P (Királymód) 100PPI Tiszta szép éles kép
24" 1080P (Elfogadható) 90PPI Ez a határeset ami alá nem szabad menni.
Családba vagy ilyen Samu va panel 24" Láttam saját szemmel.
27" 1080P 80PPI ez már sok esetbe már jó látás nélkül is látható ez rossz párosítás. -
nubreed
veterán
Most őszintén, ha egyébként jó minőségű a panel a monitorban, jó képet ad, sztem a játékosoknak egy jó része pont leszarja, hogy "csak" 1080p-n játszik.Nagyon helyes, hogy még 5-15 év múlva is gyártanak 1080p monitorokat, ugyanis nem mindenkinek van szüksége továbbra sem ennél nagyobb felbontásra. Nem kell felülni a gyártók által nyomott hype vonatra, hanem csak gondolkozni kéne.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
solti_imre #123 üzenetére
Már, aki megteheti, csak sajnos az a kevesebb
.
-
carl18
addikt
válasz
solti_imre #123 üzenetére
Mondjuk ez képernyőmérettől függ 32 colon már jöhet a 4K. Egy 4090 és társai már elég tiszteségesen kihajtanak 4k monitorokat.
#124solti_imre
A ezer éves GTS 450 tartalék kártyám támogatja a 2560X1600 felbontást -
carl18
addikt
Ez jó vicc!
-
carl18
addikt
válasz
solti_imre #120 üzenetére
Azért ne legyen már a 1080P 20 éven át standard. Ahogy elnézzem még 2030-ba is fognak 1080P monitorokat gyártani, mikor 27 colos monitort gyártanak 1080P felbontáson mindig fogom a fejem, abba a méretbe már kell a 1440P.
2006-ba jelent meg a első 1920x1200 monitor/tv. Lassan de ideje lenne magunk mögött hagyni a 1080P-t és lehetne az új Standard a 2560x1440. -
carl18
addikt
válasz
BerserkGuts #114 üzenetére
Ha 2025-be körül már eljutunk oda a 8 gb bőven kevés lesz, persze ez a GPU gyártóknak jó mert lesz okod új hardvert vásárolni. De tudtommal a kapítalizmus és a tervezett elavulás kéz a kézben járnak. Ha egy kártyával jól érzed magad 5-10 évig miért vennél újat?
A 4060Ti meg pont ebből vérzik hogy már most megjelenéskor se mindenre elég az a 8gb.
3 év múlva egészen biztosan el fog fogyni, főleg 1440P felbontáson. -
solti_imre
tag
válasz
kolopele #116 üzenetére
Nem nevezném az MSFS 2020-at "optimalizálatlan gagyinak" - de vígan 16-19 GByte az igénye... (Persze a passziánsz nem eszik ennyit!
) De gondolom te sem ezt a kártyát használod: [link] - el kell(ene) fogadnod, hogy 1982 elmúlt és a 640 kByte már nem biztos, hogy mindenre elég! :-)
-
tibaimp
nagyúr
nubreed: ez egy nagyon jó kérdés, és meg is válaszoltad részben! Egyéni preferencia, mint oly sok minden.
Én a mai napig játszok a GOG/Steam-en a kedvenc játékaimmal, csak egy párat említek: Imperium Galaktika 1, Heroes III, régi SW játékok főleg űrszimek, stb.
De az a helyzet, hogy akkor is ez felé haladunk, mert a többségnek erre is van igénye, ahogy egyébként nekem is(mármint a brutál grafikára gondolok)!
kolopele: ez is jó kérdés, kicsit kisarkítva, de jogos! Csakhogy a játékpiac is egy jó nagy, több 100 milliós pénzpiac, így ezt is az irányítja...a kiadók meg ütik a fejlesztőket, még akkor is, ha a játék amúgy nincs kész...
-
kolopele
nagyúr
válasz
BerserkGuts #114 üzenetére
Most sincs még játék ami indokolná a magas VRAM használatot, kivéve az optimalizálatlan gagyik. A Resi meg simán beállítható úgy, hogy ne fusson ki a 8GB - ból, mégis sokkal szebb mint bármelyik optimalizálatlan, 12-16GB - ot is felzabáló szemét.
-
BerserkGuts
addikt
hát azért még látni mindig hogy gagyi nem valódi
de értem mit mondasz ha majd nem tudom megkülönböztetni a valóságtól mint inkább jó cgi filmeknél vagy fake news-nál látni ilyen szintet és a játékban is ilyen lesz akkor tényleg baj lehet mert összetévesztjük a valósággal aztán sokan ott fognak ragadni a matrixban
-
BerserkGuts
addikt
így van a 3Gb vs 6GB pl: Gtx1060-nál se gondoltam volna még az elejénmert nem volt játék és a 3GB-ossal elvoltam
De aztán csak megugrottak az igények pl resident stb... játékok jöttek amiknek már több vram kellett mint 3-4 most is ez lesz ahogy írod megugrik majd az a szint.
-
yagami01
aktív tag
Ennél nagyban hozzátesz az animáció és kameramozgás is. Érdekességnek rendben van, de alapvetően egyetértek. Én is nagyon szeretem, ha egy játék jól néz ki. De "játékosan" nézzen ki jól, ne teljes egészében "videóként" hasson. Lehetnek ilyenek is, de ne ez legyen az általános. Mert... unalmas. A valóság unalmas. Legalábbis játékként és ilyen környezetben én így érzem. Más környezetben, máshogy, lehet jobban működne.
-
nubreed
veterán
Kérdés, hogy szükség van-e erre. Régebben a fél karomat oda adtam volna egy ilyen hiper realisztikus grafikájú játékért de elnézve ezt: [link] rájöttem, hogy nekem ez már nem tetszik. Sokkal jobban szeretném, ha nem lépne át egy határt a realizumus. Ez már "túl valódi" és nekem ez nem jön be.
-
ughhh
senior tag
Ezen se fér el az utóbbi időkben megszokott 300% marzs, mint a kartel haver amd 7600-on.
-
carl18
addikt
válasz
kolopele #107 üzenetére
Jól nézz ki olyan ügyeségi játéknak tűnik!
De itt legalább történik valami.
Csak azt nem értem mikor ezt a gyűrűk úra játékot csinálták valóban úgy gondolták csak mert a cím támogatja a RTX-et majd elég lesz a gamereknek?
Mész egy béna kis Szmiagoldal oszt bujkálsz el ne kapjanak? ez egy játék szintje 2023-ba?
Ilyen tudtak írni 1998-ba is, technikailag ez 30 éve is ment a fejlesztőknek.Még a Stronghold Crusader HD is egy ritka gyöngyszem.
Lassan tényleg ott tartunk jobb lesz egy Indie játékstúdiót támogatni.Igen, hát mondjuk a Resident Evil tényleg jól csinálták meg, a fő baj a Cyberpunk után a többi stúdió is elkezdett hanyagol portolni. Az Age of empires 4 is szerintem eléggé elmarad a második rész felújításával szembe.
Jelenleg én csak egy játékot várok az meg a GTA 6, azon kívül nem tudok más ami biztosan megéri az árát és nem egy rom port lesz. -
kolopele
nagyúr
Hehe, pár napja találtam rá egy Sackboy nevű platform játékra, azóta azt nyúzom, próbáld ki ha nem ismernéd. Nem mai darab, de kegyetlen jó. Az utolsó világban vagyok, egy kontrollerrel kevesebb maradt
Ja, és egy pozitív ellenpéldát még hagy említsek meg: Resident Evil 4 Remake. Gyönyörű grafika 8GB vram mellett/alatt is, stabil fps. Lehet ezt így is. -
carl18
addikt
válasz
kolopele #105 üzenetére
Én csak arról írtam ez 2023-ba 8 gb kártyák ilyen drágán vicc kategória.
Tény és való most 2023 rengeteg romport jelent meg, hulladék teljesítménnyel.
Ettől függően hiába patchelik agyon ezek a játékokat, attól függetlenül még ugyan úgy elfogyhat majd alattuk a 8 gb vram.
Csak úgy érzem viccnek a 4060 8 gb-ot hogy az elődje 12 gigás volt...
De ez sehogy se jó írány, a hardverek is rossz ár-érték arány képviselnek a játékok is rosszul portolják."lehúzhatják a rolót, mert mindenki a tört verziót fogja várni"
Számomra annyira ki ábrándítóak az idei címek ha ingyen adnák se játszanák vele .Láttam videót az új Lord of the Rings játékról elég is volt, egy béna Smiagoldal szaladgálni egy barlangba ez aztán életre szóló élmény.
Egy játék ami valóban ott van a szeren és ami tutira megéri mai napig az árát.
Age of Empires 2 Definiti edition, ez emberek jól optimalizlást és minőségi alkotás. -
kolopele
nagyúr
Szerintem nem ugyanarról beszélünk. Persze, a fejlődés kell, egyértelmű, de tényleg az a jó irány, ha optimalizálatlan szemeteket adnak ki, amihez kell egy 4090 - es kártya, hogy képes legyen 30-40 fps - re? Nézd meg pl. a Gollum - ot, mi indokolja azt, hogy ilyen ocsmányul fusson, így zabálja a gépet? Ennél jóval szebb játékok voltak még 20 éve is.
A lényeg, hogy ha már magas egy játék gépigénye, akkor az a játék úgy legyen megcsinálva, hogy indokolt is legyen, és mint egy álom úgy fusson és nézzen ki egy komolyabb konfiguráción, de ha low - ra teszed vagy mediumra a grafikát, egy gyengébb is elboldoguljon vele. Bármily hihetetlen, de a Steam felmérésén még mindig az 1060 meg az 1650 viszik a prímet, és ha a fejlesztők csupa szemetet adnak ki ezentúl, lehúzhatják a rolót, mert mindenki a tört verziót fogja várni, és így lassan azt kell mondjam, meg is érdemelnék. -
carl18
addikt
válasz
kolopele #103 üzenetére
Biztos a fejlesztők nyakába varnád? Azt hogy a AMD/Nvidia lespórolja?
2016-ba jött a Pascal széria 8 gb vrammal.....
Mint ha 2008-ba azt mondanád csak 128 megás kártyák elegek és a játékokat kell rá tudni megírni. Az informatikába pont az a lényeg hogy mindig minden elavul és jönnek az egyre erőforrás igényesebb játékok. Magyarán, ne várjuk már 7 év után is elég legyen az a 8gb vram. Lehet optimalizáláshoz is köze van a vram igénynek, de az is egyértelmű ahogy megyünk előre az időbe minden cím több memóriát fog ígényelni. -
kolopele
nagyúr
válasz
BerserkGuts #99 üzenetére
Na igen, egy ilyen sz@rul optimalizált, agyon toldozott-foltozott játék esetében kevés lesz a 8GB, ez borítékolható, és sajnos nem ez az egyedüli trehány módon kiadott játék az utóbbi időben. Azért kell a 12-16-24GB VRAM, mert a fejlesztők tesznek az egészre magasról. Azért az ugye nem teljesen normális, hogy low - ra téve a grafikát is ugyanezt kapod
-
carl18
addikt
Már bocs de FSP iaréna nem létezik... Az Chieftec. Az én tesóm gépébe olyan volt. Egy GTS 450/I3-2100-at vitt nem volt agyon használva és durván 1,5 év után megadta magát szóval azért mert van példád hogy a hulladék tápok müködnek még nincs garancia arra hosszú távon is bírják-e a strapát. 12E forint volt egy Tiszafüredi informatika boltba és olyan 2016 fele lett véve.
Azért egy 300-400E forintos gépbe már illik rakni egy 20-30E forintos tápot.
Tény néhány topikba túloznak mikor tápot kell ajánlani, de az se jó véglet mikor az alja hulladék olcsó szemetet veszi a gépébe az ember.
Egy haver is ezzel szívatja magát évek óta, be sétál egy info boltba vesz valamit tápot(Amit a kereskedő rá akar sózni) 15E Codegeny,Approx és társai. Aztán mindig sír a szája 2 évente vehet új tápot mert többet nem bír, és egy egy nagy fogyasztó van rádugva egy ősi kis fing GTX 750TI.
2011-be egy 300 wattos codegeny mellet mikor diák voltam havonta pusztultak meg a ramjaim.Nekem egy CM MWE Gold 550 van, nem csúcskategória de egy középkategóriás biztonságos táp.
Viszont belépő gépbe olcsó de megbízható FSP tápok valóban nagyon jól bírják a stapát.
-
d@minator
addikt
válasz
BerserkGuts #99 üzenetére
De szép fps-ek. És pont akor esik be amikor akció van.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Baryka007 #11 üzenetére
akkor az két havi fizu is volt rendesen most is kb 1.5-2 a csúcskártya 4090 bár radeon záslóshajója olcsóbb 500k de nem ugyan azt tudja 4k dlss-el ahova szánták
hát igen még szerencsés is a 12GB mert amikor beindul a vram igény kb 1év a 8-asok kapnak egy hidegzuhanyt vizes8-asok lesznek
De ne aggódjatok már készül az újabb bőr lenyúzás és kiadják majd a nagyobb vramos 4060-at is
lehet újra megvenni nézzed má hülye gyerek ez jobban fut mint amit most vettél vegyél újat kicsit mint az átcímkézett 8800GTX esete kezd uncsi lenni
-
Mans20
addikt
válasz
Hellwhatever #90 üzenetére
Ez most melyik vga? Gainward 4060 Ti-ből én csak a Ghost-ot meg a Phoenix-et találom. Én az Asus dual meg Inno twin x2-t néztem magamnak, azokból van fehér, de nem lehet valami halk 1600RPM-en amiket yutub videón láttam.
-
Rick4
félisten
válasz
--HARDCORE-- #85 üzenetére
Miféle modort vársz egy olyan hozzászólásra, amiben érvek nélkül próbálsz meg bármiről meggyőzni?
Érdekes, hogy a saját semmirevaló hozzászólásod ellen semmiféle kifogásod sincs!
-
Trailblazer
veterán
válasz
Hellwhatever #90 üzenetére
Az nem rossz. Hangra igen háklis vagyok.
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
Trailblazer #73 üzenetére
Fractal Define R6-ból egyáltalán nem hallani ki.
#72-ben rosszul mondtam, nem Fire Strike hanem Time Spy. Akit bővebben érdekel itt egy csv dump egy körről: gainward-rtx-4060-ti-phantom-oc-time-spy-default - Pastebin.com
#76 Fejtsd ki kérlek hogy szerinted mi a gond a táppal (akár privátban), mert azzal amit eddig írtál nem sokra lehet menni. -
resident
friss újonc
Ennek a 16 gigás változata nagyon jó vétel lenne kb 200 ezer körül bár a kezdő ár jelentősen túlszárnyalja majd de év végére majd csak rendeződnek az árak főlleg ha tényleg keveset fogyasztana a 16 gb -os változat is.
-
yagami01
aktív tag
válasz
--HARDCORE-- #83 üzenetére
Nekem Bronze van még (pár nap és Platinumra ugrok). 2013 óta van a gépben kb. egy Corsair CX500 Bronze. HD7870, R9 280X majd most egy 1070 OC-t hajtott/hajt. Szerencsére ezen 10 év alatt semmi problémája nem volt. Még egy villámcsapást is kibírt. ( pont a mellettünk lévő oszlopba csapott, TV és modem elszállt, gépnek semmi baja nem esett ) De lehet, hogy csak én vagyok szerencsés vele.
-
kolopele
nagyúr
Tudom, a bányászláz idejéből beragadt készleten még egy-két darab annyiért, ahogy nézem már sehol nem kapható az e-magon kívül. Nekem van belőle kettő, de én már nem annyiért vettem meg őket nyilván, 3 hónap bányászat után kerültek hozzám töredék áron a 400 pluszhoz képest. Gyerekeimnek kiváló a 12GB VRAM végett, 3060 Ti - ket váltottak, kicsit jövő biztosabbak 1440p - n.
-
ONEFREE
aktív tag
Az Nvidia még nagyobb szakadékot akart képezni az alsó és a felső kategória között. Nincs 3 lépcső. Csak 2. 1080p vagy 4k ban akarsz játszani. Ennyi! Aki 4k kártyát akar az nyúljon be mélyen a zsebébe. A többi pedig a piaci népszerűséget kívánja szinten tartani vagy emelni. Ez az én véleményem.
-
Rick4
félisten
válasz
--HARDCORE-- #83 üzenetére
Nekem meg most is van itthon kb 45-50 db tápegység, a 300w-os picopsu-tól kezdve a Chieftec 350-es ITX-en át a 400w-os FSP iarena, gigabyte 600W, thermaltake rgb-s 600w, fsp raider, egva 750bq, 700w-os zalman megamaxból 3-4 is, 850-es pirosventis xilence, 500w-os pillekönnyű aqprox, 1200-as hp szervertápokból is van kb 10, és ezek kiszámoltan, fogyimérővel mérten a csúcsteljesítményük 85-90%-ának közelében dolgoztak a nap 24 órájából 24 órát.
Pukkanhatott volna bármelyik, egyik se tette.
Van, amelyik 10 éves, de a garázsban még van 5-6 p4-es, meg am3-as semprom 3000+-os procis gép, amikben benne a gagyi codegen táp, egy nyekkenés se volt soha, mind megy a mai napig.
Szóval az a lényeg, hogy összerakod, és nem nagyon tudsz manapság olyat venni, amire 650w van írta egy normális gyártó nevével, és nem tudja bármilyen körülmény alatt bármennyi ideig a 450w-ot leadni.Hagyjuk ezt a bohóckodást...
-
--HARDCORE--
senior tag
-
válasz
Hellwhatever #72 üzenetére
1080-re jó, nem vitás. A probléma, hogy ez elvileg középkategória, és csak 1080p-re alkalmas a kártya. Ha most kéne új kártyát vennem én is ezt venném, mert nekem is csak 1080p-re kell, és ahhoz képest keveset fogyaszt. Viszont ami nem tetszik, hogy ez lett az új belépőszint, 200 ezer forintért.
-
Rick4
félisten
válasz
--HARDCORE-- #76 üzenetére
Mivel vélhetőleg az egész gépe mindenféle teszprogramot egyszerre indítva (100% GPU + 100% CPU) sem eszik 450W-nál többet, teljesen felesleges bármiféle tápcsere.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
Bátor (vakmerő
?) az a táp egy ilyen árú vganak!Dobjál már alá egy GOLD minősítést..
-
Trailblazer
veterán
válasz
Hangerő teszt közben?
-
Hellwhatever
aktív tag
Múlt héten sajnos 3.5 év után úgy döntött az RTX 2080S-em hogy neki elég volt ennyi ezért gyorsban kellett valami ami:
- 1080p-ben lehetőleg nem gyengébb mint az RTX 2080S
- rá merem bízni az 5+ éves Chieftec CTG-650-re
- 200.000 Ft alatt legyenEzekből kiindulva a negatív fogadtatás ellenére berendeltem egy Gainward RTX 4060 Ti Phantom OC-t, gondolván hogy majd kihúzom vele egy komolyabb platform váltásig alapon.
Tegnap meg is érkezett a jövevény, első blikkre már már komikusan fest az apró PCB-jével Giga Gaming OC-s 2080S mellett.
Sokat ugyan nem volt még időm foglalkozni vele, de első blikkre meg vagyok vele elégedve. A 160W-os peak fogyasztás 13.000 körüli Fire Strike mellett a 7-8W-os idle-lel egész kellemes.
-
nubreed
veterán
válasz
Trailblazer #69 üzenetére
Értettem.
Csak én az előző gondolatommal egészítettem ki.
-
nubreed
veterán
válasz
Trailblazer #67 üzenetére
Szerintem semmi nem utal arra, hogy a GTA 6 bármilyen szinten is a megjelenés közelében lenne. Megmerem kockáztatni, hogy ki fog jönni egy még újabb konzol generáció mire kihozza a Rockstar a játékot.
-
kolopele
nagyúr
"4k/ultran tuti, de 1440p ben is kérdéses"
Ennek nagy az esélye. Az átlag user viszont a mai napig FHD - n játszik 1060 6GB - os kártyával. A 8GB még sokáig elég lehet, főleg ha a grafikai beállításoknál is megelégszik az ember high környékén, ami szinte semmiben nem különbözik az ultrától. Nyilván aki mindent maxra akar tenni, RT is Ultra, 4K, stb., ott zsebbe kell nyúlni majd. Még én nem futottam ki a 3080 Ti - vel a 12GB - ból, bár az is igaz, az RT engem nem érdekel. -
carl18
addikt
-
carl18
addikt
Vajon melyik volna most olcsobb, 8 gb ddr6 ram vagy 32 gb ddr3 ?
Amúgy egyetértek ez inkább a online infuenszereknek van, mert veszel valamit hatalmas hűtés 34 cm, csak a teljesítmény hiányzik belőle. Ahogy szokták mondani nagyobb a füstje mint a lángja
Nvidia powa, ha vonna benne powa!#55kabortex
Már csak ennyi fér beleÍgy nagyobb a haszonkulcs.
-
kabortex
újonc
Hát ez a kártya valami gyalázat lett. Kétszázér ma már csak 8gb-ot adnak?
-
Az a baj, hogy a 128 bites buszával ez már csak belépő szint. Nem alkalmas 1080p-nél magasabb felbontásra, márpedig egy középkategóriás kártyának illene megugrania az 1440p-t. Szóval az Nvidia szépen az arcunkba tol egy alsó kategóriás kártyát, amit középkategóriásnak hazudik, és ezzel meg is emelte az alsó kategória árának határát 400-500 dollárra (500 lesz a 16GB- változat).
mod:
Sajnos a 3060 Ti nem került a tesztbe, pedig fH-ban csak kb 10%-kal gyorsabb a 4060 Ti, 1440p-n csak pár százalékkal, 4k-ban meg semmivel.
Egyetlen előnye a 4060 Ti-nek a 3060 Ti-hez képest, hogy jóval kisebb a fogyasztása.Erre a kártyára a nem ajánlott plecsnit adtam volna.
-
pzske
aktív tag
Lehet én vagyok a hülye, de végén 2 4060 értékeltek. Nem 1 4060 ti és 4070 lett tesztelve?
-
lujo10
aktív tag
Köszönöm a tesztet
Mi a fenének kell egy ilyen kártyára ekkora hűtést rárakni -
tibaimp
nagyúr
Köszi a tesztet!
Kár, hogy a CP2077 nem került bele az új tesztkörnyezetbe.
-
pmartin96
csendes tag
-
Loresz
tag
Nem értem, hogy az előd, a 3060Ti mért nem került bele a tesztbe...... jah, talán mert a különbség teljes mértékben elhanyagolható!
Mondjuk már vártam, hogy az nv mikor lépi ezt meg! Eddig - már a GTX 200-as széria óta - a következő gen középkategóriája cirka hozta az előző gen majdnem csúcskategóriáját! Pl. GTX 460 = GTX 280 ( mert ugye a 300-as széria lényegében kimaradt ), GTX 660 Ti = GTX 580, GTX 1060 = GTX 980 .... stb! Ez elég nagy teljesítménykülönbség! Ebből kiindulva a 4060Ti-nak kellett volna hozni a 3080 teljesítményét, viszont ehelyett a 4070-el hozták azt! Ha ezzel a képlettel nézzük a 4060 as széria a 3050-es utódja inkább, mintsem a 3060-asoké! Ahhoz mérten hoz értékelhető teljesítménytöbbletet! Nem is értem az nvidiát! Ha ezt kiadják 4050/Ti néven mindenki venné mint a cukrot......!
-
yagami01
aktív tag
A Tetszett plecsnit sokallom.
És én is elnéztem volna egy 3060/Ti-t a táblázatban érdekességképp. Viszont meg lett említve az értékelésnél a széria.
Plusz pont a grafikonoknak! Így sokkal kellemesebb a szemnek.
-
Predatorr
őstag
Ja, 1998-ban. Melyik jelenlegi alaplapba gondoltad beletenni?
Még mindig nem értem a lovat hason.
Pumba: a 2080 is elhasalt 4k-ban FC6 alatt, még 1440p-ben is játszhatatlan volt maximum grafikán, pedig semmi extrát nem tud, simán csak szar. Gondolt egyet véletlenszerűen, és átment diavetítésbe, pedig nem is evett 8GB-ot. Benchmark alatt nem jött ki.
-
FLATRONW
őstag
A 7600-al mi történt a Far Cry 6-ban 4k alatt?
-
Predatorr
őstag
Megnézed guru 3D-n (csinálnak igazi teszteket), ahol már 2 hete látható, hogy ez teljesítményben pontosan egy RTX2080. Veszel egyet használtan 80e-ért, aztán vígan játszol bármivel FHD-ben, de a legtöbb játékkal 1440p-ben is. Tudom, mert ilyen szolgált 4 évig, csak 4k-ban idénre elfogyott a 8MB VRAM.
love: Számold már ki, hány évtized alatt fizeted ki a régebbi, fele se árú, hasonló tudású kártyák többlet fogyasztását áramszámlában!
-
tobias88888
őstag
Egyedüli kivétel ha kell több monitor, mert az alaplapokon általában nincs annyi kimenet.
"Ugyan azokban az időkben vettem egy HD 4850 et 34k Ft.-ér ... 2011 ig kiszolgált mindenben az a kis vakarcs" - Volt azóta egy 100%os átlagos infláció, elektronikai termékeknél még több, csiphiány, technológiai limit elérés, kriptopénzek. Nagyszüleim fillérekért vettek fagyit, tehát legyen most is 50 fillér egy fagyi -
love
tag
Számomra a 4060 és ti széria csalódás, míg a 4070 simán ott van a 3080 szintjén, addig ezek a 3070-et sem érik el, azt is csak a megemelt órajelekkel. A fogyasztás a legnagyobb előnye a 4000 szériának, ez az egy szempont az ami miatt lehet érdemesebb 4060 ti-t venni 3070 helyett, de én akkor már inkább a 4070-re mennék rá. A 16gb-os modelltől sem várnék csodát, mert ha az 4070 szinten lenne, akkor meg ki a bánat venné azt ugyan annyiért, ha ebben több lesz a ram mérete is?
-
cucka
addikt
-
Robitrix
senior tag
Valami azt súgja, hogy erre nem fogom lecserélni a 12 GB-os, 192 bites RTX 3060-amat....
-
Baryka007
addikt
válasz
Kotomicuki #9 üzenetére
Teljesen egyetértek veled... Csak nekem fáj, aki még emlékszik azokra az időkre, amikor a HD 4870 X2 került 120k ft ba... és ennyi infláció nem volt... Akkor az volt a legbrutálisabb VGA a piacon... Persze amíg ki nem jött a GTX 295x2 ... De az sem volt drágább, max 140k ba kerülhetett...
Most ott tartunk, hogy az irodai gépbe, aminek tudnia kell a 4k videólejátszást, abba 50k ért veszek egy RX 6400 as VGA-t... Mert nincs lejjebb...
Ugyan azokban az időkben vettem egy HD 4850 et 34k Ft.-ér ... 2011 ig kiszolgált mindenben az a kis vakarcsÉs felsőkategóriába számított az a VGA, 34k ft ér....
-
LazaCCC
tag
-
Kotomicuki
senior tag
De ez egy 1080p magas és 1440p közepes beállításokra megfelelő, "belépőszintű" kártya, ennél többet nem szabad elvárni tőle (8 GB VRAM) - még ha 1-1 címmel megy feljebb is - , mert a 4k-ra másik kártyák vannak rendszeresítve.
Az, hogy ennek 200k HUF a tarifája, az egy másik kérdés. -
flexxx2
őstag
válasz
Trailblazer #1 üzenetére
-
Baryka007
addikt
Nem szeretnék olyan infót átadni, amiben nem vagyok biztos... Ezért kezeljétek ezt az információt nem biztosnak ...De a Dirt5 öt elég sokat toltam 1080ti al 4k ban... És tisztán emlékszem, hogy 52-61 FPS között járkáltam vele... Viszont FHD ban 85 körül csak...
Mivel FHD ban +40fps-t ver a 4060ti a 1080ti ra... de 4k ban meg 5 fps el szegényebb...
Egyértelműen azt sugallja nekem, hogy ha 4k ban akarok játszani, egy 1080ti még mindig megérősebb mint egy 4060ti... Ez valahol szégyen... 3 generációval vagyunk már odébb... És ha a fogyasztást nem nézem, még mindig nem éri meg a csere 4k-n... -
flexxx2
őstag
a tetszett plecsnit én nem osztom veletek, ez harmatgyenge VGA lett
-
Köszi a tesztet!
De mi a jóisten ez a kártya? 34 cm hűtés a 160W-os kártyára? Ez már péniszprotézisből is sok
Kéne még rá 32GB DDR3-as memória, úgy lenne teljes az élmény...
-
Milka 78
nagyúr
Igen a 3060ti vagy 3070-el való összevetés jó lett volna, ugyanakkor ez egy jól sikerült, átlátható teszt, minden a helyén, csak így tovább!
-
Trailblazer
veterán
A közvetlen elődjével, a 3060 Ti-jal való összevetés is jó lett volna...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest