- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sifre
senior tag
válasz
vargalex #35816 üzenetére
Nekem megszokásból a dd-wrt lenne a legjobb
Ezt a leírást találtam. A kommentek alapján ezzel a módszerrel működésre lehetett bírni az 1.9 routerekkel a dd-wrt-t. Kellett módosítani a firmwareden az 1.10-hez? Ha nem akkor elvileg működhet a régebbi módszer?
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
vargalex #35803 üzenetére
Kicsit átnéztem mégegyszer ezt a wikit, a bridge-t a tap0 és az eth0 közt nem tudodm megcsinálni, mert nincs tap0-ás vezérlőm. (openvpn-t indítottam már)
Esetleg szerver és kliens oldali konfig file-t tudsz adni?
Mert úgyérzem mindkét oldalon gond van
Log:
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.notice openvpn(sample_server)[9979]: OpenVPN 2.2.2 mips-openwrt-linux [SSL] [LZO2] [EPOLL] built on Oct 16 2012
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.warn openvpn(sample_server)[9979]: NOTE: your local LAN uses the extremely common subnet address 192.168.0.x or 192.168.1.x. Be aware that this might create routing conflicts if you connect to the VPN server from public locations such as i
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.warn openvpn(sample_server)[9979]: NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.notice openvpn(sample_server)[9979]: Diffie-Hellman initialized with 1024 bit key
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.notice openvpn(sample_server)[9979]: TLS-Auth MTU parms [ L:1542 D:138 EF:38 EB:0 ET:0 EL:0 ]
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.notice openvpn(sample_server)[9979]: Socket Buffers: R=[163840->131072] S=[163840->131072]
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.warn openvpn(sample_server)[9979]: Note: Cannot open TUN/TAP dev /dev/net/tun: No such file or directory (errno=2)
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.notice openvpn(sample_server)[9979]: /sbin/ifconfig 10.8.0.1 pointopoint 10.8.0.2 mtu 1500
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.err openvpn(sample_server)[9979]: Linux ifconfig failed: external program exited with error status: 1
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.notice openvpn(sample_server)[9979]: Exiting -
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #35795 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Szép lassan megtanulom a linux alapjaitA kérdéses rész egyébként így néz ki:
start_instance() {
local s="$1"
section_enabled "$s" || return 1
config_get device "$s" 'device'
config_get resolution "$s" 'resolution'
config_get fps "$s" 'fps'
config_get www "$s" 'www'
config_get port "$s" 'port'
[ -c "$device" ] || {
error "device '$device' does not exist"
return 1
}
service_start /usr/bin/mjpg_streamer --input "input_uvc.so \
--device $device --fps $fps --resolution $resolution" \
--output "output_http.so --www $www -c username:password --port $port"Gondolom kéne a config_get részhez hozzáadni egy config_ get port "$s" 'valami' sort és a -c username:password helyére padig beírni a --valami $valami-t. Én a valami helyére próbáltam egy-két dolgot beírni, de azokra hibát dobott. Itt feladtam és beírtam a látható módon.
Gondolom, ha betaláltam a megfelelő parancsba, akkor sem lenne jó, még máshol is módosítanom kellett volna. Az első sorra dob hibát, ebből gondolom, hogy az /etc/rc.common fájlt is kellett volna szerkeszteni.De abba már inkább nem piszkáltam bele. -
tejeskifly
aktív tag
válasz
vargalex #35803 üzenetére
opkg update kellett -.- (pedig ma már 3x frissítettem, mert ennyiszer basztam el valamit, és tettem újra az egészet, hát most legutoljára kimaradt
)
Viszont hálózati meghajtót nem látja, annyira boldog vagyok.
Openvpn client.ovpn file-t tudsz velem megosztani, ami már be van állítva? Mert szerintem kb mindent l beállítottama routeren, csak csatlakozni nem sikerült...
Odáig eljutottam, hogy legeneráltam a különböző server, és kliens kulcsokat, de csatlakozni nem tudtam...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex #35778 üzenetére
Ráadásul a swap is a pendrive-on van, ami külön nehezítő tényező, főleg ha nem túl gyors a pendrive a kis file-ok írásában. Esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy a transmission config-ban drasztikusan csökkented a globális és torrentenkénti peer-ek számát, illetve a cache-t.
-
Boby77
csendes tag
válasz
vargalex #35774 üzenetére
Igen felismeri.
Kihúztam és visszadugtam.[ 2714.160000] usb 1-1.2: USB disconnect, device number 4
[ 2733.600000] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 5 using ehci-platform
[ 2733.710000] uvcvideo: Found UVC 1.00 device USB2.0 PC CAMERA (18ec:3399)
[ 2733.730000] uvcvideo: UVC non compliance - GET_DEF(PROBE) not supported. Enabling workaround.
[ 2733.740000] input: USB2.0 PC CAMERA as /devices/platform/ehci-platform/usb1/1-1/1-1.2/1-1.2:1.0/input/input1 -
-
szatyi
csendes tag
válasz
vargalex #35681 üzenetére
Köszönöm, 1.1.5-el elmúlt az összes eddigi problémám.
Van viszont még egy parajelenség.
ChangeIP dns-t regisztráltam, úgy tűnik működik is, de távolról csak SSH-val érem el, meg a 9091-es porton jelentkezik a transmission.
Sima címbeírás böngészőben nem hozza fel a LuCi bejelentkező felületét és FTP-vel sem tudok kapcsolódni.
Mi lehet a gond?Alex: tényleg tegyél már az oldaladra egy paypal donate gombot. Jól esne megnyomni.
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
vargalex #35705 üzenetére
Már alapconfig és megcsinálom a switch-é alakítást? Mert újrarakás után ezt megcsináltam De nem volt ip tv illetve a wifi is elszállt, miután bedugtam a settopboxot. Vagyis nem elszállt a wifi, mert volt hálózat, és noti sem mutatott semmi problémát, csak nem hozott be semmilyen oldalt. Hazaérek max megpróbálom mégegyszer
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #35704 üzenetére
Köszönöm.
Az alapvető hiba az volt, hogy a második hálózatot is az újonnan létrejött wwan -ra tettem. Viszont most nat-olt hálót kaptam aki erre van csatlakozva az nem ugyanabban a hálóban van mint a másik router. Össze lehet ezt is hozni? Mármint, hogy egy hálózat legyen, és az elsődleges router ossza a címeket? -
Boby77
csendes tag
válasz
vargalex #35687 üzenetére
Sikerült leírást találnom itt.
A kamerámat felismeri a rendszer, igaz noname típus.(I)[ 575.370000] uvcvideo: Found UVC 1.00 device USB2.0 PC CAMERA (18ec:3399)
[ 575.390000] uvcvideo: UVC non compliance - GET_DEF(PROBE) not supported. Enabling workaround.
[ 575.400000] input: USB2.0 PC CAMERA as /devices/platform/ehci-platform/usb1/1-1/1-1.2/1-1.2:1.0/input/input1(/I)De van egy problémám.
Ha beírom a leírásban szereplő sort a parancssorba:
mjpg_streamer -i "input_uvc.so -r 640x480 -f 6" -o "output_http.so -p 8080"Akkor a következő hibát kapom (de lehet nem hiba) :
MJPG Streamer Version: svn rev: exported
i: Using V4L2 device.: /dev/video0
i: Desired Resolution: 640 x 480
i: Frames Per Second.: 6
i: Format............: MJPEG
Unable to set format: 1196444237 res: 640x480
Init v4L2 failed !! exit fatal
i: init_VideoIn failedMit gondoltok mi lehet a hiba?
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
vargalex #35680 üzenetére
Az sajnos nem megoldható, mert ahhoz egyrészt kellene még egy olyan 20 méter de inkább több kábel, másrész a mostanit is alig tudták a kábelcsatornán letuszkolni, mégegy biztos nem fér oda.
Ezesetben portnyitással megoldható a dolog?
Mert ugye a router, és a gép, amin látni kellene a dolgokat, egy hálózaton vannak, mert mindkettő a t-home-os routerre csatlakozik.ssh tunellel próbálkozok még. Ilyenkor putty-ban destination-nek mit kell írnom?
192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 vagy azt a címet, amelyiken az én gépem látja 192.168.0.15?Plusz mivel elvileg majd manuálisan kell beírnom a kiszolgálót, és felhasználónevet, a felhasználóhoz mit kell majd írnom?
-
-
szatyi
csendes tag
válasz
vargalex #35673 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ.
Tehát magamnak lefordítva, ha most felteszem az 1.1.5 sysupgrade változatát minden megoldódik?
Ha így lesz, akkor ma éjjel lehet, hogy többet alszom négy óránál.Egyébként meg óriási respect Alex, az amazonnak nincs ilyen terméktámogatása.
Igazság szerint a TP-Link kéne hogy fizessen, de ha van PayPal számlád, kiírhatnád a számot az oldaladra.
Azt hiszem, ha mindenki feltenné rá egy sör árát, amikor megoldod a problémáját akkor nem lennél többet szomjas -
tejeskifly
aktív tag
válasz
vargalex #35667 üzenetére
Extra beállításként így módosult a network config file:
config 'interface' 'loopback'
option 'ifname' 'lo'
option 'proto' 'static'
option 'ipaddr' '127.0.0.1'
option 'netmask' '255.0.0.0'config 'interface' 'lan'
option 'ifname' 'eth0.1'
option 'type' 'bridge'
option 'proto' 'static'
option 'ipaddr' '192.168.1.1'
option 'netmask' '255.255.255.0'config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0.2'
option 'proto' 'dhcp'config 'switch'
option 'name' 'rtl8366rb'
option 'reset' '1'
option 'enable_vlan' '1'config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '1'
option 'ports' '2 3 4 5t'config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '2'
option 'ports' '0 1 5t'config 'switch' 'eth0'
option 'vlan0' '2 3 4 5'
option 'vlan1' '0 1 5'Viszont most úgynézki valami nem stimmel. Mert wifin csatlakozó eszközök egy pár perc után nem tudják a weboldalakat megnyitni.
Szerintam újrarakom a routert... -
Hunsaman
tag
válasz
vargalex #35649 üzenetére
Szia Vargalex!
Korábban már feltettem a kérdést, de azt mondták, hogy majd te tudod a megoldást:
1043nd-m van 1.1.5 vargalex-szel. Transmission-t futtatok, de nem a routeren, hanem a routerre kötött NAS-on. QOS-sal szeretném szabályozni a torrent forgalmat, hogy ha netezek, vagy főleg Youtube-on videót nézek, ne akadjon le, a QOS szabályozza le a torrentek sávszélességét.
A transmission-ban titkosított kapcsolat van beállítva. Gondolom ilyenkor a Bittorrent protocol nem működik.
Hogyan kellene beállítanom a QOS-t?
Segítségedet előre is köszönöm!!! -
zolee1967
tag
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #35622 üzenetére
Köszönöm. Angolul működik a Luci.
De ez a repeater mód csak nem akar nekem működni. Odáig megvan, hogy már látszik a második hálózat, de amikor azt létrehozom utána első nem akar csatlakozni a master-hez. Most még az sem világos, hogy a slave router 2. hálózatának a neve mi legyen, az ami az első, vagy más?! Eddig más ssid-el próbáltam mint az első ami csatlakozik az 1. routerhez, de nem megy.
Nincs valami lépésről-lépésre recept? -
zolee1967
tag
válasz
vargalex #35623 üzenetére
Szia Alex,
köszönöm a segítséget. Azt nem éretem, hogy eddig ez miért működött jól? Én nem állítottam át semmit.
Eddig minden ment simán, múlt hét csütörtök óta valami másként működik. pl kábel tv képe is időnként lemerevedik, de csak akkor ha a 1043-ban be van dugva a wan kábel. A t-homos routerben a 1043 DMZ-ben van, és ha jól emlékszem a 192.168.0.13 kiosztott IP címe.
Tudsz erre valami magyarázatot adni? AZ
-
Jamboo529
senior tag
válasz
vargalex #35507 üzenetére
Segíts rajtam Vargalex!
A wifit próbálom beállítani a routeren, hogy minél nagyobb sávszélt kapjak a laptopnak.
Akárhogy állítgatom nem tudok belőle többet kihozni, mint 130mbps.
A router ugye elvileg tud 300mbps-et. Hova lett a maradék?
Itt az SSIDer "véleménye" a dologról:
Ez meg a routerem beállítása:Szerk.:
Érdemes lenne esetleg frissítenem a fw-t?
Ugye akkor nem vesznek el a beállítások? -
yodee_
őstag
válasz
vargalex #35503 üzenetére
Köszi a gyors választ. És az miért lehet hogy néha a 2,4es wifi gondol egyet és onnantól nem lehet hozzá csatlakozni? igaz már csak néha használom, mert a telóm és a másik gép is 5ös, de idegesítő hogy más gépek nem tudnak fellépni rá
ilyenkor luciban egy letiltás/engedélyezés segít
-
-
deminos
aktív tag
válasz
vargalex #35485 üzenetére
Köszi, közben én is rájöttem.
Sikerült visszaállnom a régi bootloader-re, találtam hozzá olyan gyári fw-t.
Ide feltöltöttem, ha esetleg másnak is kellene. Sajnos csak német verziót találtam belőle, de addig amíg ráraktam a dd-wrt-t jó volt ez is.
Nagyon fontos, ahogy itt régebben is elmondták már, ezt csak és kizárólag gyári fw-n lehet downgradelni, mivel felülírja a bootloadert! -
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #35436 üzenetére
Sziasztok!
érdeklődnék, hogy van-e valakinek :
-openwrt-s routere (talán mindenkinek)
-android-os telefonja (már szűkítem a kört)
-ezen felül futó openvpn server-e a routeren ( vargalex, és még ki... ?!?!?! )a kérdésem nem is annyira ide tartozik, de talán itt tudnak legtöbben választ adni nekem rá. Hogyan kell android-os (Jelly Bean) telefonon beállítani a kulcs-fájlokkal rendelkező openwrt, hogy működjön?
( pc-vel megy már )
maximusz
-
kabar
senior tag
válasz
vargalex #35274 üzenetére
Köszönöm a választ. Ezek szerint akárhány DLNA-s készülékem is van fent a hálózaton, azt a router nem érzékeli, mivel nem megy rajta keresztül. Akkor félreértelmeztem a Current UPnP settings-eknek a listáját a gyári firmware-ben Vargalex félében sem.
Köszi mégegyszer. -
footy
addikt
válasz
vargalex #35251 üzenetére
Szia
Frissítettem Luci-n keresztül, kivettem a pipát azelől, hogy tartsa meg a konfigfilet. A leírásban végigcsináltam mind a 3 lépést, a router kap is ip-t, wifin keresztül is tudok netezni, de a Lucit nem érem el.
A router kap egyébként IP-t azt látom a másik routeren, de csak akkor hogyha lan portba dugom a másik router felől jövő kábelt. A Wan-ba dugva nincs net.köszi
-
-
Zirowe
nagyúr
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #35233 üzenetére
Szia!
Egy napja szenvedek vele, hogy életre keltsem és egy apró hiba miatt nem sikerült.
Azért is zavart nagyon, mert a 1043-on ment rendesen.
A php.ini-ben szerkesztésekor véletlen kétszer nyomhattam a Vi-ben i-t és így bekerült a [PHP] elé. Még egyszer átnéztem az egészet és akkor vettem észre.Most jó és köszönöm! Egyébként azokat már engedélyeztem, amiket írtál...
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #35225 üzenetére
Szia Alex!
Igen az owfs-t használom, de lehet hati arra a scriptre gondol, ami az adatbázis írását végzi.Alex, mit ronthatok el, hogy telepítettem a php5-mod-pdo-mysql 5.4.5-3 PDO driver for MySQL shared module és a php5-mod-pdo-pgsql 5.4.5-3 PDO driver for PostgreSQL shared module, de nem akar működni. Az info.php-ban sem látszik. pedig már egyszer sikerült, de most nem akar összejönni.
-
libus
őstag
válasz
vargalex #35216 üzenetére
Hogy DLNA-n, vagy Samba megosztáson azt nem tudom megmondani.
De megírom hogy futtatom a filmet, s Te biztos tudod, majd ebből.
Szóval, én egyszerűen csak Windows Intézőből belépek a routerhez csatolt HDD adott könyvtárába, s innen indítom a filmet. S hogy ez most DLNA-n, vagy Samba megosztáson keresztül megy-e azt én nem tudom.
SMPlayer-ert használok, s igaz még más lejátszóval nem próbáltam, hogy ott is fenn áll-e ez a probléma.
Nagy részben pedig Tv-n nézem a filmeket. A Pc HDMI kábellel van összekötve a Tv-vel. -
Osiris
őstag
válasz
vargalex #35176 üzenetére
Sikerült (félig) felcsatolni a megosztást:
Így:
mount -t cifs -o username= //192.168.1.117/devices /mnt/sharederedetileg így próbáltam de ez nem ment:
mount -t cifs -o username= //192.168.1.117/devices/ed2b10fc-888a-43d9-86f8-a1859069a363 /mnt/sharedSajnos most sem jó, mert a felcsatolt meghajtó mérete nem a megosztott meghajtó mérete, hanem a raspberry SD kártyáján levő root fájlrendszer mérete, viszont a tartalma a megosztott usb-s meghajtó, de a fájlokat 0bájtosnak látni a megosztásban és a torrent sem megy így..
..ezenkívül a luci felületén is hiába adom meg, hogy csatolja fel, nem történik semmi.
Nem értem mi lehet a gond, mert win alatt rendesen elérem a raspberry-n felcsatolt és megosztott meghajtót.
Van esetleg valami ötlet? -
Osiris
őstag
válasz
vargalex #35174 üzenetére
Nem mernék rá megesküdni, de szerintem nem, viszont majd kipróbálom.
A samba megosztás felcsatolását egyébként támogatja a firmwared? Mert általában nem szokott nekem gondot okozni egy ilyen művelet, de most sehogy nem jön össze, pedig win alatt simán rá tudok csatlakozni a raspberry pi-s megosztásomra. -
raidx
őstag
válasz
vargalex #35096 üzenetére
Igen, DIGI 20/10-es csomag és két-három napja jelent meg tömegesen. Azért bogarászgattam a naplókat mert kb. szintén két-három napja ha filmet nézek ötletszerűen megáll. picit bele tekerek megy tovább de van amikor egy filmnél 3-4 alkalom is van. A csatolt HDD-nél nem találok semmit. A HDD idle be van kapcsolva már nagyon rég óta. Esetleg az okozhat ilyen megállást?
-
Osiris
őstag
válasz
vargalex #35091 üzenetére
Először szeretném kipróbálni mit tud ebben a formában, mert a raspberry sem egy torrent mágus a routerben meg van 64mb ram amin elvileg csak a torrent fut és az alap router funkciók.
Hogyan tudom felcsatolni a samba megosztást a routeren?
Ez az elérési út a hálózaton: \\RASPBMC\devices\SEAGATE_500GEz alapján próbáltam: (link)
..de a csomagok egy részét nem találtam a repoban.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Mini-ITX
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- BestBuy topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest