-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
tothjozsi96 #5975 üzenetére
komolyan vehetnéd az aláírásodat
de viccen kívül, a Tp-link-ek között is vannak rossz példányok, de azért az árát megéri, mert nagyon jó a közösség itt, szinte mindenre van megoldás
egyedül a wifi ami problémás lehet, de ez előjön a töbi márkánál is, és erősen kliens függő...
és bizonyos kompromisszumokat el kell tudni fogadni, ez talán a legnehezebb 1-2 embernek -
válasz
tothjozsi96 #5975 üzenetére
nincs olyan gyártó/típus, amiről csak és kizárólag jókat lehet hallani/olvasni, ha pedig valami aránylag olcsó, legalábbis a nevesebb gyártók azonos tudású típusaihoz képest, és amiatt többen is veszik, akkor pláne több véleményezés lesz, és a nagy számok törtvénye alapján, arányosan több lesz az esetleges negatív megnyilvánulás is.
főként a moddolt firmwar alatti wifi problémáról olvasni sokat, de az orvosolva lett mostanság. -
Zirowe
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #5973 üzenetére
Én most végig gépről való torrentezésről beszélek.
Egyébként ezt egy időben a hibás modem is okozhatta, szóval érdemes azt is megnézni.Openwrt-ről való direkt torrentezésre csak nemrég tértem át, ott a 30mbitből képes 35-öt is kicsikarni.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #5971 üzenetére
Nekem a három előző routerem folyamatosan teljesen behalt torrentezés alatt gyári fw-vel upc nettel (asus RX 3141, asus WL-520GC, tp-link tl-wr1043nd), utolsó kettőn custom fw-vel már jobb volt a helyzet, de így is akadtak szakadások, wdr3600-on már nincsenek ilyenek.
De ha alapvetően a routeren nem akarsz custom fw-t futtatni és más feladatokat rábízni a net elosztáson kívül, akkor felesleges bika routert venni.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #5965 üzenetére
Véletlenül nem upc neted van?
Ha nem a routeren akarod ezeket futtatni, akkor szerintem felesleges lecserélni, mert ennek is ki kéne szolgálnia az igényeidet, hiszen ez az alapvető router feladat, főleg azzal a sebességgel, amit írsz (1,7mb/s~13,6mbit/s).
érdemes körbenézni, hogy van-e vmi alternatív fw rá és azzal kipróbálni. -
válasz
tothjozsi96 #5967 üzenetére
a tl-wr340gd viszonylatában bármi jobb, még a régi tl-wr1043nd v1 is, de azt inkább már ne, a tl-wr1043nd v2 vagy a tl-wdr3600 legyen a kérdés tárgya.
amennyiben kell a dual band wifi és a több ram, úgy a tl-wdr3600 a te típusod.
az openwrt szempontjából mindegy. -
válasz
tothjozsi96 #5963 üzenetére
szia,
a tl-wr1043nd v1 alatt 32 megabyte ram van, az újabb tl-wr1043nd v2 alatt már 64 megabyte, viszont a tl-wdr3600 esetén meg már 128 megabyte ram dolgozik.
-
Celtis
veterán
válasz
tothjozsi96 #5963 üzenetére
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a 1043-ban kevés a RAM torrentezéshez. 1-2 torrent elindítása után összedőlt az egész rendszer.
Ilyen szempontból a 3600-as jóval erősebb.A wifi dolgot nem értem. Ez egy wifi router, tehát nyilván arra van kitalálva, hogy wifivel is lehessen rá csatlakozni.
Lehet, hogy te nem is a routeren akarod futtatni a torrentet, hanem a saját gépeden?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amatőr csillagászat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Asztalos klub
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged