- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
Headless #11166 üzenetére
gyáriban szerintem nincsen MD5 ellenőrzés, tehát külső programmal kell elvégeztetni (pl amit ajánlottál)
opwnrt-ben viszont van, tehát egy késöbbi frissítésnél már nem kell külső program
a többit jól leírtad....(én pl azért nem hegyezem ki a letöltést, és elégszem meg az 1MB/s-sel, mert így biztos lehetek abban, hogy ha valakinek letöltés közben jut eszébe DLNA-n nézelődni, akkor sincsen semmi baj....
az éjszaka meg elég hosszú, hogy lejöjjön aminek le kell jönnie)
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #11136 üzenetére
de ezek az androidos programok majd tudnak csatlakozni a tplink fw-ben lévő nyomtató megosztáshoz?
mert openwrt-n sima hálózati nyomtatónak látszik amit rádugunk a routerre, de a gyárinál nem tudom hogy így van-e -
suste
veterán
válasz
galaxys80 #11134 üzenetére
Talán annyi, hogy mondjuk a routerre csatlakoztatott HDD, pendrive tartalmát elérem mondjuk mobillal is. Bár erre nekem nem igazán van szükségem.
Ez is teljesen alapszolgáltatás, gyári fw-ben is van SAMBA szerver, sőt még ftp is, így akár pc-n, akár telefonon bármikor, bárhonnan eléred a routerre dugott adattárakat!
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #11132 üzenetére
Gondolom ez kell, én nem használtam sosem gyárival
Mobilon szerintem problémás lesz, mert gondolom a mobilnak is a tplink szoftveréhez/vel kéne csatlakozni.
Nem tudom, hogy ha pl samsungos android appal rákeresnék a hálózatra, akkor megtalálná-e a gyári fw-s routeren lévő nyomtatót (szerintem nem)...Illetve még egy dolog nem teljesen világos. Ha én a nyomtatót a routerbe dugom, akkor PC-ről is tudok nyomtatni?
Hát nem erről beszéltél edddigEzt a Tether-es dolgot sosem értettem.
Amiket írnak róla, az mind alap dolog gyári és openwrt fw alatt is:
-teljes webes konfig felület, akár internet felöl is (azt állítasz be amit csak akarsz, akkor amikor akarod)
-médiamegosztás DLNA-val.Szóval minek is ez
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #11128 üzenetére
nem, a nyomtatómegosztáshoz gyár fw alatt telepíteni kell a tplink szoftverét a kliensekre
a szoftvert megtalálod a tplink oldalánopenwrt-n ez is jobb szerintem, mert ott csak a nyomtató drivert kell feltenni a kliensre, és beállítani a hálózati nyomtatót
pont nemrég olvastam, hogy valakinek azzal van baja a gyárival, hogy egyszerre nem fut több kliensen a tplink nyomtatószerver (de lehet hogy csak beállítás kérdése, nem tudom, nem használtam sosem)
openwrt-n ilyen sincsen, amelyik kliensen beállítod a hálózati nyomtatót, az tud nyomtatni rá
én még androidon is könnyen beállítottam, mert a samsung nyomtatókhoz van androidos program/driver.... -
suste
veterán
válasz
galaxys80 #11118 üzenetére
már leírták a lényeget, de egy jó példa:
Nem vagy otthon, de bárhonnan pl telefonon (ha van neted persze
) elindítasz egy letöltést az otthoni routereden, ami elvégzi a letöltést, majd meg is osztja egyből a belső hálózaton.
Hazaérsz, leülsz a TV elé, bekapcsolod, és megnézed a kölcsönzött filmet.
PC-hez nem nyúltál közben, és és a letöltő/megosztó rendszered fogyasztása kb 10W, ami elég elenyésző a legmodernebb PC-hez képest is!!!
-
suste
veterán
válasz
Graf Spee #11056 üzenetére
Ok, akkor kezdjük a fórumozási alapoknál:
Van "VÁLASZ" gomb, amit használni is kell, hogy aki segítene neked, azt ne terheld fölöslegesen azzal, hogy nyomozza a kérdésedet!!!
Van az oldalon "KERESŐ", amit szintén használni, kell, hogy ne kérdezz olyan dolgot, ami már 100X le van írva.
Nem értem, hogy a kérdezők miért hiszik azt, hogy akitől segítséget várnak, annak több ideje van a kérdezők problémájaira. -
suste
veterán
válasz
Headless #11024 üzenetére
az már egy másik probléma
de egyébként olyan sok variációtól nem esik el az ember, hiszen 5-től lefelé nincs, és 7-től felfelé sincs mit beállítani (ha az alap 11 csatornát nézzük)parancssorban állítható szerinted?
mert mintha úgy emlékeznék, hogy már ott sem fogadja el a +/- jelölést... -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #11022 üzenetére
már megszünt ez a probléma elég régen!
még jóval a végleges BB elött átálltak automata módra, tehát csak a 40Mhz-et és az alap csatornát kell beállítani, a 2. csatornát a szoftver kezeli... -
suste
veterán
esetleg próbáld meg kizárni a 743-at, mert elvileg nem lehet köze hozzá
tehát húzd le, kapcsold ki, a 743-at, és utána a 3600-ra wifin csatlakozva nézd meg a kapcsolati sebességet, és próbálj másolni valamit a routeren lévő HDD-ről
meglátjuk ilyenkor milyen sebességet produkál wifin -
suste
veterán
Jár erre olyan valaki, aki vargalex 1.1.7-et használ, és el tudja küldeni nekem a routerről a "/usr/lib/lua/luci/model/cbi/admin_system/system.lua" fájlt?
-
suste
veterán
válasz
PociAti #10979 üzenetére
A wan nem azért piros mert baj van vele! Mindig piros marad.
Viszont a kép alapján nem kap ip-t. Ott kéne lennie az ipv4-nek mint a lan-nál.
Wan melletti csatlakozás gombot próbáltad már?
Az openwrt-n a wan alapbeállitása DHCP, tehát ha nem állitgattad el, akkor jónak kéne lennie.
Azt kipróbálhatnád hogy visszakötve a régi routert, majd az újat utána kötve (lan->wan), akkor kap-e a tplink wan címet. -
suste
veterán
válasz
madarasz92 #10938 üzenetére
mikori a router? nem volt sokat melegben a táp?
tápcsere?
az első dolog ami el kezd szarakodni, ha nincsen elég táp, az pont a wifi..... -
suste
veterán
válasz
hudyfiu #10887 üzenetére
Sajnos ez a Besaba tárhely nem valami megbízható, szóval mindenki figyeljen oda, és mindenképpen csináljon MD5 ellenőrzést!!!
Már nekem is volt olyan, hogy webes felületről rosszul jött le, aztán késöbbi próbálkozásra meg jól.
A leírásban is benne van az ellenőrzésre figyelmeztetés.
Én sajna többet nem tudok tenni az ügy érdekében.(#10888) glehel
a tftp-s dolog csak akkor működik, ha routeren az újabb bootloader van (volt rajta már frissebb tplink fw csere)
de egyébként egy próbát megér, veszteni nem vesztesz vele.... -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #10816 üzenetére
bejövőnek másikat állíts, ne a 80-ast!!!
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #10792 üzenetére
én szeretem látni, hogy mikor, mennyi jön/megy
ebből látszik pl, hogy kell-e nagyobb csomag majd, vagy mikor kell külön NAS,
na meg a vendég interfészek is érdekelnek
pl ha nekem NAS-om lesz, akkor tuti, hogy azt is külön interfészre teszem, hogy lássam mennyit forgalmaz a többi eszköz.... -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #10788 üzenetére
gonddoltam hogy NAS lesz, ezért is írtam, hogy a pen is felesleges lesz
esetleg ha központi forgalom statisztikát akarsz (és azt backup-olni), akkor kellhet a szükséges csomagoknak
de pl a vnstat kis helyen elfér (nálam bent van az fw-ben), és a mentés meg mehet a NAS-ra, így ehhez sem kell közvetlen adattár a routerre.... -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #10785 üzenetére
Ha nincsen sok extra program telepítve, meg sok extra beállítás, akkor a legegyszerűbb ha leszeded a HDD-t, és a pent meg a 8081-en megformázod.
Egyébként miért kellett az extroot?
Mert ha már nem szükséges (HDD nélkül mire használod?), akkor pen sem kell....és így a legegyszerűbb -
suste
veterán
válasz
nyikszi #10774 üzenetére
Valami nálad nem jó az tuti.
A configban csak /mnt/megosztás van?Az alapbeállitásban a félkész fájloknak van külön mappája. Így ha csak annyit tesz az ember, hogy a megosztásnak csinál egy almappát (mint pl a /mnt/megosztas), és csak ez van megadva minidlna configban (és persze a TM-ben is mint letöltési könyvtár), akkor csak akkor lesz elérhető DLNA-n, ha teljesen letöltődött.
-
-
suste
veterán
válasz
nyikszi #10744 üzenetére
az extroot minek???
te írtad: Nem fog bekavarni az extroot?
ezek szerint most van extrootod (gondolom vargalex formázóval készült, és akkor az 512MB-os sda2 az), ebből arra tippeltem, hogy most is szeretnéd használni
tehát azt is vissza kell csatolni
de ha nem akarod kibővíteni a router tárhelyét, akkor nem kötelező -
suste
veterán
válasz
nyikszi #10734 üzenetére
minden fw frissítésnél az a legjobb, ha a router vissza van állítva alapra, és semmi más nincsen rádugva, csak az a gép amivel frissíted
miután fent van az fw, szépen visszacsatolod a swap-et és a /mnt-t a luciban (rendszer/csatolási pontok), majd a 8081-en a formázóban a 3.1-gyel felcsatolod az extroot-ot (figyelj a partíciószámokra!!!)
utána a vargalexes mentést nem teheted vissza, mindent elölről kell beállítani!
maximum SSH-n a config fájlokban csinálhatsz átmásolásokat (dhcp-MAC, wifi-MAC, stb)szerk:
az még könnyítés, hogy ha nem akarsz SSH-zni, hogy vargalexen csinálsz mentést,majd ezt megnyitva mondjuk TC-ben, kimásolod a MAC listákat, és az én fw-ben a 8081-en van szövegesfájl szerkesztő, ahol visszamásolhatod őket webes felületen: -
-
suste
veterán
válasz
geza844 #10700 üzenetére
Az e-mag oldalán egész jól lehet szűrni, így te is láthatod, hogy 20E alatt nincsen gigabites ASUS náluk.
Feltéve ha jó a szűrőjük, de nem néztem utána routerenként.
Így ha az árat is nézzük, akkor nincsen asus konkurencia.
Amiket írtál, azokat tudja a 3600, de azért mindent fullra hajtva nem tudja egyszerre.
pl ha 2MB/s -mal töltesz le, akkor biztos hogy nem tudsz full HD BD-t nézni DLNA-n.
Ebben az árkategóriában messze ez a legjobb vétel szerintem. De el kell fogadni a határait, vagy inkább zsebbenyúlni..... -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #10689 üzenetére
a log részletből ítélve vargalex van fent neki,amiben nem 22 a port, hanem 2222, és van bruteforce védelem
DE
azt régebben én is észrevettem, hogy a védelem miatt jobban megterhelődik a router, mint nélküle, ráadásul ugyan úgy kísérletezget a bot, tehát sok értelme nincsen szerintem
a port változtatás sem nyújt semmilyen védelmet (látható hogy megtalálták így is)szóval tuti SSH védelem csak az,ha az SSH szerverben nincsen kiskapu, és jó hosszú és sokféle karaktert tartalmazó a jelszó
én arra lennék kíváncsi, hogy a luci a 443-on mennyire van biztonságban?
mert az a nagy többségnél nyitva van, így az lenne a biztonságosabb, ha a 22 alapból zárva lenne, és csak luciból nyitná aki használni akarja, és csak addig amíg használja
persze macerásabb, az igaz, de valamit valamiért -
suste
veterán
mindegyiknek meg van az előnye és a hátránya
én jobban szeretem az egyben HDD-t, mert kevesebb az áramvesztési lehetőség, így nagyobb valószínűséggel viszi el a router külső táp nélkül (nekem ez volt a fontosabb)
viszont ha ezzel veszik össze a router (volt "szerencsém hozzá"), akkor nehezebb cserélnisajnos csak az a tuti, amit már kipróbált valaki
(nekem ilyen 1TB Hitachi van: HGST HTS541010A9E680, 20E volt Aqua-ban, eddig nincsen gond vele, nem terheli agyon a routert,mint az előző...) -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #10648 üzenetére
igen,ezt én is írtam, mint megoldást
és ezt is lehetne a cronban időzíteni
mondjuk törölni az ifname-et (uci del network.wan.ifname), bekapcsolásnál meg visszaállítani az eredetire -
suste
veterán
válasz
Zügynök #10646 üzenetére
egyedüli rizikó egyébként, az újrainduláskori idő frissítés, vagyis annak hiánya, mivel nem lesz net
vagyis ilyenkor szerintem az alap időhöz képest csak akkor kapcsol be a hálózat, amikor az alaphoz képest eléri a bekapcsolási időt
javítson ki valaki, ha nem jól gondolomolyan parancs nincs amire gondolsz, de lehet írni ilyen scriptet
ehhez viszont sokat kell utánaolvasnod -
suste
veterán
válasz
Zügynök #10642 üzenetére
az "EDIT" gombbal szerkesztheted a bejegyzéseket
amikor felviszed majd a szabályt, akkor az alul meg fog jelenniha bátor vagy, akkor kiegészítheted disabled és stop szabályokkal is, és akkor tuti nem lehet életre kelteni a hálózatot még újraindítással sem
viszont ha valamiért nem indul el reggel, akkor nem fogod elérni a routert sehogy, csak a factory reset segít, és akkor vagy visszatöltesz egy mentést, vagy mindent újra beállítasz -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #10638 üzenetére
ok, meggyőztél, marad a párnás verzió
csak nehogy legyen nekik modemjük is talonban
mert akkor a kábelt kell majd a derekára kötnieegyébként ha disabled-del kapcsolná ki, akkor működhet.....igaz kicsit rizikós
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #10636 üzenetére
ezt az időzítést is könnyebben beállíthatod a 8081-en, ha nem ismernéd a cron-t
Intruder2k5
ha nem tudják a router jelszót, akkor azért nem olyan könnyen iktatják kivagyis ezt igen, mert egy áramtalanítással elindul a hálózat
kicsit variálni kell még rajta...
vagyjobb lenne csak a WAN-t tiltani -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #10606 üzenetére
mert fw nincs is, csak mentés, ami viszont jó az összes 4MB-osra (TplinkWx-7xx-8xx-9xx)
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #10598 üzenetére
mivel AP-kra nem nagyon csinálnak openwrt-t
dehogynem!
csak Tplinkből van egy pár: 701, 730, 750, 801, 830, 850, 901(#10600) pluhi
akkor openwrt-t neki, és mehet is a WDS-ethernet
lesz roaming, és mindenki egy alhálóban lesz....
és nem lesz feleződés sem! -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Dadan01 #10574 üzenetére
a fix ip-s beállítás a gond
állítsd DHCP-re a LAN interfészt, és megoldódik a problémád(#10576) Centaurus
találsz komplett leírást vargalextől a 1043-as topicban
vagy leszeded a 4MB-os mentésemet, és kiveszed belőle, majd bemásolod a www_vargalex mappába a "switch" fájlt, akkor 2 kattintással a 8081-en indítva....
-
suste
veterán
válasz
donmackó #10551 üzenetére
1: bejelentés megvolt: [link]
(A rendszerben csak egy változás van: belekerült a "relayd" csomag. A 8081-esen frissültek a dolgok, a DDNS lista bővült, és a wifi időzítés + ki/be gomb működik együtt is.)2: webrevertek nem tüntek el, ott vanak a helyükön, csak a linkek voltak rosszak, mert a régebbi build mappa nevébe beletettem az "OLD" szót, mert többen azt tették fel az új helyett.
Linkeket már javítottam. Köszi hogy beírtad a hibát!!! -
-
suste
veterán
válasz
PistiSan #10470 üzenetére
én úgy emlékszem a cifs-nek el kell még férnie, ha semmi mást nem telepítesz!
csinálj mentést, és próbáld ki hardreset után, hogy a cifs telepítéssel kezdessz
viszont a kmod-fs-cifs -et ne az openwrt-s repoból tedd fel, hanem az enyémből
ez a közvetlen link:
suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/kmod-fs-cifs_3.10.49-1_ar71xx.ipk -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Dadan01 #10459 üzenetére
és akkor még örülhetsz, mert van olyan USB3-as, aminek a vezérlőjével még rosszabb viszonyban van a router
csak HDD csere történt, minden beállítás ua:csütürtök este volt a csere, és elötte átmásoltattam a routerrel a régiről kb 600GB-ot, ez okozta a 2,6-os loadot
egyébként 1,5-es volt a régi hdd-vel, és most pedig 0,5 -
suste
veterán
válasz
katona.jozsi #10446 üzenetére
ha jól értem, akkor túlbonyolítottad a kérdést
ahhoz hogy megszüntesd a kábelt a PC-n, ahhoz valamilyen wifikártya kell bele
vagy kábelen csatlakozik a kliens vagy wifin, más lehetőség nincsen
aki a routerhez csatlakozik (bárhogyan is), az hanszálhatja a nyomtatót -
suste
veterán
swap szerintem felesleges, kivéve, ha brutál módon tolod a torrentet (sok le és feltöltés egyidőben)
hd-idle a normál torrent felhasználásnál szerintem felesleges (folyamatos seed)
ráadásul ott a vnstat backup is
de simán felrakható a rendszer/szoftver fülön az openwrt repo-ból -
suste
veterán
Erről nem tudok mit mondani, csak azt, hogy nálam ilyen nincsen az tuti
Nálam a Samba és a Transmission is root joggal fut, így bentről nem lehet írási probléma a HDD/pen -en.
(Itthon a belső hálón csak a saját család van, az egyéb felhasználók vendéghálón vannak.)
Kinti elérésnél meg az FTP-nél lehet felvenni olyan felhasználót, akinek saját mappája van (ahonnan nem léphet ki), és még az írási jogot is el lehet venni tőle.
Mivel nem vagyok nagy linuxos, ezért ezt a csoport/felhasználó kérdést mellőztem
Vargalex természetesen tök jól megcsinálta a sajátjában, de annak aki nem ért hozzá, annak elég hamar problémái lehetnek....én már ott is átállítottam -
suste
veterán
válasz
dzsordzsó #10368 üzenetére
Az én 0.3-as fw-ben benne van a megfelelő rescan fájl, és a cronban is be van állítva 2 havonkénti futtatásra, csak inaktiválva van a "#" -tel!
Ha kitörlöd a "#" -et, elküldés gomb, majd újraindítod a cron-t, akkor már életbe is lép.
Ha az időzítést átírod mondjuk így: "2 4 20 12 * /minidlna/minidlna_rescan.sh", akkor holnap hajnalban (12.20, 04:02) megcsinálja a rescan-t. -
suste
veterán
válasz
dzsordzsó #10366 üzenetére
miniDLNA fülön rányomok
itt a luci-ra gondolsz?
mert a luciban csak szerkeszthető a fájl tartalma, de nem lehet futtatni onnan
az elküldés gomb csak menti a változtatást
futtatni vagy SSH-n tudod, vagy pedig beállítasz egy közeli időzítést a crontab fülön
a crontab-ba értelemszerűen a valós helyét kell megadni a rescan fájl helyének, ami a 0.3-as fw-ben: "/minidlna/minidlna_rescan.sh " -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #10358 üzenetére
Ezért nem barátkoztam meg a Gargoyle-val, mert szép, stabil, de nem tudom/ látom mi van beállítva a háttérben.
Sima openwrt luci-val jobb. Igaz ehhez kicsit több utánaolvasás kell az indulásnál, de azért mégse SSH.Ha SSH-n beállítod úgy ahogy én használom (luciban 2kattintás!), akkor nálad is működne!
-
suste
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Egyedi ékszerdobozka
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest