- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
Most 50 megás netem van. 9-10 mbyte/s-el tudok belső hálózaton másolni wi-fi -vel. Nagyobb sebességű nettel nagyobb sebességgel tudnék másolni vagy ennyit tudnak az eszközök?
-
galaxys80
veterán
válasz
galaxys80 #15982 üzenetére
Közben utána olvasgattam egy kicsit és rátaláltam, hogy az USB3 és a 2.4 Ghz sok esetben zavarhatja egymást.
Van esetleg valami ötlet ennek áthidalására?
Szórakozzak a csatornákkal esetleg? 1,6,11?
40 Mhz-et ha kikapcsolom segíthet?
Vagy egyszerűen próbáljam meg egy USB hosszabbítóval távolabb helyezni a HUB-ot? -
galaxys80
veterán
Suste firm van a routeremen és egészen pár nappal ezelőttig minden tökéletesen ment.
Újabban viszont egyszerűen képtelen 2.4 GHz-en csatlakozni hozzá a MacBook-om (csak azzal van gondom)
Ilyenkor sokszori újraindítás, wi-fi ki-be,,hálózat elfelejtse után többnyire helyre jön.
5 GHz-en nincsen ilyen gondom.
Van valakinek ötlete, hogy mi történhetett?
Nemrég volt egy hosszabb áramszünet nálunk ha ez számít valamit. -
galaxys80
veterán
Suste firm alatt működik extroot nélkül is a Transmission?
Mert láttam, hogy web2-höz az kell.
Ha meg a 9092-es felületen be akarok lépni a Transmission WEB linkre akkor ezt a hibát dobja:Couldn't find Transmission's web interface files!
Users: to tell Transmission where to look, set the TRANSMISSION_WEB_HOME environment variable to the folder where the web interface's index.html is located.
Package Builders: to set a custom default at compile time, #define PACKAGE_DATA_DIR in libtransmission/platform.c or tweak tr_getClutchDir () by hand.
Vagy honnan lehet ezt igazából elérni?
-
galaxys80
veterán
Suste Firm van a routeren és szeretném a mostani 500 GB-os HDD-ről átköltöztetni a filmeket és egy új 1 TB-os HDD-re.
Mi lenne ennek a viszonylag leggyorsabb, legegyszerűbb módja?
Nyilván a legjobb az lenne, ha a Macbook-ra dugnám mindkettőt és másolnék. De ez ugye az EXT4 miatt nem járható út.
Vagy dugjam rá az újat is a routerre és másoljam át hálózaton a régiről a 400 GB-nyi anyagot?Igazából ez az egész történne, mert ezentúl nem csak a gyermek meséit tenném rá, hanem a letöltött és majd a későbbiekben megnézendő filmeket is ide pakolnám. uTorrentbe láttam, hogy be lehet állítani, hogy letöltés után egyből pakolja át a filmet a kívánt mappába. (Jelen esetben a routeren lévő HDD-ra)
-
galaxys80
veterán
Normális az, hogy 2.4 ghz-en 50-75% közötti a wifi-m?
Emlékeim szerint ez korábban simán 90% körül volt. Mostanában elég sokat akadozik a hálózati lejátszás a médialejátszón.
Suste 0.8.1 -
galaxys80
veterán
Nézd. Én nem értek messze,olyan szinten ehhez, mint te.
Én anno feltettem egy kérdést a topikban, hogy hogyan tudok fix ip-t adni a média player-nek.
Arra az a válasz jött, hogy a statikus bérleteknél.[link][link]
Szóval hidd el nem én találtam ki.
Nagyon sokat segítettél már itt korábban is nekem, de azt kellene megértened, hogy a kérdezők többsége nem rendelkezik azzal a tudással amivel te. A válaszokat is érdemesebb lenne ehhez viszonyítva adni.
A kolléga válaszát például egyből megértettem, pedig ezek szerint te is pont ezt mondtad.
Mindegy. A lényeg, hogy akkor a jelenlegi 197-es ip címen is rögzíthetem a a statikus bérleteknél a PC-t.
Már, ha ezt legalább jól értem. -
galaxys80
veterán
válasz
kaciokos #15054 üzenetére
Akkor így már teljesen világos. Köszönöm.
Az zavart meg, hogy anno mikor kérdeztem, hogyan csináljam a média player fixálását, akkor javasolta itt valaki, hogy válasszak egy távolabbi értéket (konkrétan a 250-et), hogy ne legyen ütközés később.
De, akkor ha mindent jól értek, akkor a jelenlegi 197 végződésű értéket is nyugodtan megadhatom a PC-nek a statikus bérleteknél? -
galaxys80
veterán
Szerintem félreértjük egymást.
Én egyelőre semmit nem állítottam be a PC-nek.
Ott tartok, hogy akkor ezek szerint DHCP foglalást csináltam a média playernek (250 lett a vége) ami tökéletesen működik is.
Ugyan ezt szeretném csinálni a PC-nek is, hogy ne változzon meg időnként az IP címe. Mivel ilyenkor pl: hiába nyitok portot az utorrentnek a 196 végződésű PC-nek, ha egyszer csak 197 végződésűre változik a PC.
Szóval a PC-nek is ugyanúgy szeretnék DHCP foglalást csinálni, mint a média player-nek, csak azt nem tudom, hogy milyen IP címet foglaljak le neki, hogy később ne lehessen ütközés.
Tehát az IC cím vége mi lehet?
Remélem kicsit érthetőbben írtam le a kérdésem. -
galaxys80
veterán
Hálózat /DHCP /statikus bérletek
Itt állítottam be anno média playernek a fix ip-t az itteni javaslatra.
utorrent miatt portot kellett nyitnom. Viszont időnként megváltozik a PC ip címe, így mindig újra kell nyitnom a portot. Erre keresem a megoldást.Őszintén szólva, hogy ez most DHCP foglalás vagy fix ip fogalmam sincsen.
DHCP tartomány-t hol tudom megnézni Luciban? -
galaxys80
veterán
Utorrent miatt fix ip-t szeretnék adni a PC-nek is.
A médiaplayer a 250 végűt kapta meg.
Mennyire lenne érdemes állítani a PC-t?
Lehet mondjuk 251 is?
Az a baj, hogy nem tudom, hogy pontosan melyik sávban oszt automatikusan.
Van eszköz 107, 121, 197 és 217-es is jelenleg. -
galaxys80
veterán
Valami nagyon nem kerek a routeremmel. Hiába nyitok portot au utorrentnek mégis mindig passzív maradok.
Egyre jobb. -
galaxys80
veterán
Srácok senkinek semmi ötlete?
-
galaxys80
veterán
Agyvérzés kerülget.
Gondoltam nyomok egy gyári visszaállítást hátha megoldja a problémám.
Nem oldotta meg.
Ráadásul most nem látja a MiniDlna a több száz mesét a HDD-n.
Ugye vissza tudom azt valahogy szerezni? -
galaxys80
veterán
Nincs megoldás egyelőre.
Próbáltam néhány appba belépni a lejátszón.
Ez az üzenet fogadott:
https://www.themoviedb.org/ can not be loaded, for SSL handsake failed.
Please check your SSL, Press return to exit application.Ezt mit jelent?
-
galaxys80
veterán
-
galaxys80
veterán
A következő problémám lett tegnap este óta: (Korábban hónapokig tökéletesen működött).
Adott egy Mede8r médialejátszó, amin tegnap óta az istenért nem működik megfelelően a wifi.
Hálózatban látható a készülék, hálózaton keresztül megy a filmlejátszás is.
Viszont nem képes borítókat letölteni, nem megy a youtube rajta és az óra is fals időt mutat.
Anno 250-es végű FIX Ip címet kapott a lejátszó és tegnap estig minden tökéletesen is működött.
A fura az, hogy sem a routeren sem a lejátszón nem állítottam azóta semmit. -
galaxys80
veterán
Külső HDD-re történő torrentezés mennyire viseli meg a vinyót?
Jelentősen csökkenti az élettartamàt? -
galaxys80
veterán
Az jutott eszembe még, hogy így akár teljesen ki is válthatná a MiniDLNA a Serviio-t. Csak az kellene hozzá, hogy a PC néhány megosztott mappáját is MiniDlna-n keresztül el tudjam érni a TV-vel. Ez is megoldható?
Vagy azért túl sokat ne akarjak már. -
galaxys80
veterán
Ez a kmod-fs-cifs telepíthető a 9092-es felületről is? Gondolom a 9092/system/installer menüből.
Ha felteszem, akkor kell valamit még konfigurálni rajta vagy elég lesz csal felcsatolni a Samba megosztást?
Gondolom, ahhoz, hogy a TV-n elérjem a Medert, ahhoz annak mindenképpen mennie kell majd ugye? (ez mondjuk hülye kérdés volt)
-
galaxys80
veterán
0.8.1 van fent.
Extroot-ot nem csináltam még.
A szabad helyet firm-ben vagy a HDD-n érted? HDD-n van 350 GB szabad hely.
Igazából az egészre nem lenne szükség, ha az a nyomorult Samsung TV (C630) DLNA-ja hajlandó lenne a Meder-ével működni rendesen. Mindenre azt írja, hogy nem támogatott formátum. Akkor nem kellene a PC-t és a Serviio-t használnom.(#14337) vargalex
Nincs valahol egy leírás arról, hogy mit kellene pontosan csinálnom?
Egyáltalán, hogy lássam, hogy ez mennyire macera és megéri-e. -
galaxys80
veterán
válasz
vargalex #14332 üzenetére
Tudja mindkettőt. Nem gondoltam volna, hogy működőképes az ötlet.
Apró szépséghiba, hogy fogalmam sincsen, hogy ennek, hogyan kellene nekiállnom.
nfs/cifs klienst sosem használtam még.Illetve, ha ezt adnám meg a média_dir-nek, attól még az mnt-be (felcsatolt HDD) felpakolt cuccok láthatóak maradnának?
-
galaxys80
veterán
válasz
Headless #14330 üzenetére
Lehet, hogy oltári baromságot kérdezek, de azért megkockáztatom.
Adott egy Meder médialejátszó amire több HDD is csatlakoztatva van. Ez hálózati meghajtóként fel van csatolva a Win7-be.
Megoldható az, hogy ez a hálózati meghajtó csatlakoztatva legyen a MiniDlna-ra és a PC bekapcsolása nélkül is látható legyen mondjuk a felső szinten lévő TV-n?
Magam sem igazán hiszek benne, hogy ez járható út, de hátha meglepődök. -
galaxys80
veterán
Megoldottam...
-
-
galaxys80
veterán
Megjött a HDD-m amit a pendrive helyett üzemelnék be.
De az istenért nem ajánlja fel a webes felületen a formázást.
● 2.1 creating 1 partition Nincs ez a menüpont.
Mellékesen iszonyatosan lassú a 9092 webes felület. -
galaxys80
veterán
Most, hogy így gondolkoztam rájöttem, hogy mikor nem látja a hálózatban a médialejátszót a PC.
Mindig ,akkor van gond, ha a lejátszót hamarabb kapcsolom be, mint a PC-t. Fordítva mindig látja. Lehet, hogy ez tényleg valami windows nyűg. Így viszont elképzelhető, hogy a fix IP sem lesz megoldás. -
galaxys80
veterán
válasz
donmackó #14107 üzenetére
Most ugrik be egyébként, hogy 209 a player IP címének a vége. Jelent ez valamit?
(#14110) Headless
Tehát a lejátszó IP címét csak bemásolom az intéző keresősávjába?
Egyébként, akkor amikor látta a PC a medert még felvettem hálózati meghajtónak.
Viszont mikor hálózatként nem látja a lejátszót, akkor értelemszerűen a hálózati meghajtónak sem sikerül csatlakoznia.
Egyébként tényleg úgy néz ki mintha a hálózatokat nem tudná mindig rendesen frissíteni. Ilyenkor újraindítom a lejátszót és egyből felismeri.
Remélem a fix IP segít valami a dolgon. -
galaxys80
veterán
Van egy MED600X3D médialejátszóm.
Az mitől lehet, hogy időnként (10-ből mondjuk 4-szer) nem látszik a PC-n a hálózatban a Med? Ami érdekes, hogy a windows-ban a Médiaeszközöknél látszik.
Ha újraindítom a Medert, akkor utána megint látszik a hálózati résznél is.
Elvileg böngészőből is el kellene érnem a médiaplay-ert, de a beütött címen csak üres lap jön be.
Elképzelhető, hogy a routerben kellene valamit állítanom? -
galaxys80
veterán
Lucibe, ha Google DNS-t akarok beírni, akkor ezt a hálózat/ DHCP és DNS/ DNS továbbítások helyre kell beírnom?
Ha mégis a szolgáltatóét szeretném visszatenni, akkor azt hol találom, hogy mennyi? -
galaxys80
veterán
Akkor lehet este tesztelgetem kicsit. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy a meder 600x3d -al fele olyan sebességgel (5mb) tudok másolni, mint a korábbi hekkelt WDTV-el. Előbbiben egy antennával ellátott wifi kártya van, míg a WD-ben egy egyszerű USB stick volt. Mindkettő 2.4 Ghz-et tud csak.
Szerinted mégis mi legyen kiinduló érték? -
galaxys80
veterán
Ennek a TX power-nek lehet bármi hatása, arra nézve, hogy mondjuk milyen sebességgel másolok wifi-n keresztül 2 eszköz között?
Vagy ennek semmi köze ehhez? -
galaxys80
veterán
Lett egy új médialejátszóm.Meder600. Abban bíztam, hogy gyorsabban fogok tudni másolni vele, mint a WD-re.
Ehhez képest fele a sebesség most. (5mb)
RX és a TX is 150 mbit/sec-et mutat. Mi lehet a gond? -
galaxys80
veterán
Igen. Valószínűleg sosem vettem volna észre, ha nem az a ramaty pen lett volna először, mert leszakadás nélkül ugye sosem jelentkezik.
De, akkor ezek szerint létező probléma az, hogy leszakadásnál nem szkennel újra a minidlna?
Mert nem szeretném feleslegesen túráztatni Headless-t sem. -
galaxys80
veterán
Köszönöm. Ez így valóban teljesen egyértelmű még nekem is.
Este ha hazaértem fel is teszem.
(#13820) vargalex
Én is erre gondoltam, de félve mondok ilyet, mert senki más nem jelzett itt eddig ilyen problémát.(#13821) Headless
Még egyszer köszönöm a felajánlott segítséget. Remélem este össze tudjuk hozni. -
galaxys80
veterán
Bár Headless kolléga hamarosan távgyógyítást ígért, azért bemásolnám ide is a MiniDlna tapasztalatomat:
Tegnap késő este tettem egy próbát és beüzemeltem egy másik pendrive-ot.(Az előző állandóan leszakadt) Azóta oda-vissza másolgattam rajta filmeket. Próbálgattam a lejátszást róla és egyelőre nem szakadt le egyszer sem. Így valószínűleg a pendrive volt a hibás.
Egy érdekes dolgot viszont észrevettem a tesztelgetés közben.
Miközben másolgattam, töröltem a fájlokat a pen-re figyeltem a Luci-ben a minidlna menüpontot. Szépen a követték a számok (videók,képek,zene) az éppen aktuális darabszámot amit felmásoltam vagy töröltem. Szinte pár másodperc után az aktuális értéket mutatta.
Próbaképpen lehúztam a pent-t, majd visszadugtam és úgy is tesztelgettem. Nos ilyenkor egészen addig amíg nem tiltottam, majd engedélyeztem újra a minidlna-t nem változtak az értékek, hiába másoltam vagy töröltem róla bármit is. Tehát úgy néz ki, hogy ha leszakadás van, akkor utána nem hajlandó újraszkennelni magától a pent egészen addig amíg nincsen meg a tiltás/engedélyezés.Hátha hasznos lehet neked is ez az információ.
A SYSUPGRADE/servicesbackups/ repair .tar fájlt a 9092/backup menüpontban tudom feltenni egyébként?
-
galaxys80
veterán
Láttam, hogy felkerült a Suste servicesbackups-ba egy 0.8.1 repair. Lehet tudni, hogy mit tartalmaz ez a javítás?
Vagy kell ezzel egyszerű halandóknak foglalkozniuk egyáltalán? -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13804 üzenetére
Megcsináltam. Minden úgy zajlott ahogy írtad. Kivétel, hogy a pen eltávolítása után is látszanak a fájlok a TV-n, de elindítani már nem tudja. Ilyenkor a luciban a minidlna-nál is írja a videók számát annak ellenére, hogy nincsen bent a pen.
De ez a lényegen nem változtat.
Egyébként próbálok a lényegre koncentrálni csak közben itt csüng rajtam a 4 éves fiam is.
A runcommand-ba másolással egyébként változott így valami, hogy errort írt? -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13797 üzenetére
Ès ez mit jelent?
Egyébként azt hiszem veszek majd egy másik pent. Hátha az nem szakad le állandóan.Egyébként, hogy teljes legyen a zavar. Most, hogy hazaértem megint látja az összes videót. Tehát az áramszünet után mikor visszajött mégis leszkennelte valószínűleg. Azt nem értem, hogy mikor leszakadt, akkor utána miért nem.
-
galaxys80
veterán
válasz
vargalex #13794 üzenetére
Elvileg ilyenkor leszakad a pendrive, mert a csatolási pontnál sdb1 lesz a neve.
Én is azt látom, hogy ilyenkor hiába mountolja vissza a pendrive-ot nem látja a tartalmat a miniDLNA. Nem scanneli le a tartalmat.
Ilyenkor, ha tiltom, majd engedélyezem, akkor újrascanneli és egyből látja.
Mi lehet akkor a megoldás?Mondjuk azt sem értem, miért szakad le ilyen sűrűn.
-
galaxys80
veterán
Ahogy látom nektek sincsen több ötletetek mitől lehet a probléma. Mindegy, ma leformázom újra a pent és megint felmásolom a filmeket.
Aztán, ha így is eldobja, akkor marad az, hogy felviszem a TV-be a pendrive-ot. -
galaxys80
veterán
válasz
galaxys80 #13789 üzenetére
Ami még beugrott, hogy anno mikor másoltam fel a filmeket a pen-re többször is kiírta, hogy megszakadt a kapcsolat és nem elérhető. Ami érdekes, hogy a hálózatban ettől még látható volt.
Ilyenkor ki kellett húznom és újra bedugni. Utána tudtam folytatni a másolást.
Lehet, hogy érdemes lenne újra leformázni a pent és megint felmásolni a meséket? -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13777 üzenetére
Sajnos ez a megoldás sem jött be.
Ma reggel ugyanaz a jelenség volt. Mese megy, majd egyszer csak megakad és visszadob a TV menüjébe. Próbáltam újra indítani, de már azt írta ki, hogy nem található videófájl.
Ránéztem Luciba és megint 0 videót ír a MiniDlna.
Nem tudom mi lehet a probléma. Esetleg lehet, hogy a pen-el van gond? Vagy hibás lehet egy fájl rajta? Bár akkor is újra kellene csatolnia és scannelnie a rajta lévő fájlokat nem?
Annyi, hogy pár percre rá megint áramszünet volt nálunk.De ennek elvileg ugye nem lehet köze hozzá.
-
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13774 üzenetére
Azóta többször is megpróbáltam, hogy lejátszás közben lehúztam a pent. Sőt a routert is áramtalanítottam.
Simán továbbindult a mese mindig.
Nem értem mi okozhatta a problémát reggel.
Egyébként mielőtt kiírta volna, hogy nincsenek videófájlok, előtte azt írta, hogy nincs lejátszható formátumú fájl. -
galaxys80
veterán
-
galaxys80
veterán
Ma megint előfordult, hogy a MiniDLNA-ról történő reggeli mesenézés közben megfagyott a film és egyszer csak kiírta, hogy nincsenek videófájlok.
PC-n hálózati meghajtón láthatóak voltak, de a Luciban a MiniDLNA-nál 0 videót írt.
Tiltottam, majd engedélyeztem és újra megjelentek a videók.
Mitől lehet ez? Már a múltkor is volt egyszer ilyen. Akkor az áramszünetre gyanakodtam, de most semmi ilyen nem volt.
Vagy a pendrive-al lehet gond? Bár akkor is automatán újra kellene mountolnia , ha ledobná nem? -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13757 üzenetére
RX sebesség TX sebesség
Jel: -45 dBm / Zaj: -95 dBm 192.168.1.169 -45 dBm -95 dBm 1.0 Mbit/s, MCS 0, 20MHz 117.0 Mbit/s, MCS 14, 20MHz
Jel: -40 dBm / Zaj: -95 dBm 192.168.1.121 -40 dBm -95 dBm 6.0 Mbit/s, MCS 0, 20MHz 72.2 Mbit/s, MCS 7, 20MHz
Jel: -29 dBm / Zaj: -95 dBm 192.168.1.142 -29 dBm -95 dBm 24.0 Mbit/s, MCS 0, 20MHz 72.2 Mbit/s, MCS 7, 20MHzDe az első az állandóan változik 1 és 130 mega között.
-
galaxys80
veterán
Annak van bármilyen hatása, hogy éppen mennyi szolgáltatás van engedélyezve suste firmben arra, hogy mennyi a wifin történő fájlmásolás sebessége?
-
galaxys80
veterán
Média könyvtáraknál /mnt/dowload és a /share van.
Ez is jó nem? -
-
galaxys80
veterán
Kezdem azt gondolni, hogy el vagyok átkozva.
Gondoltam beüzemelem a nagyobb pendrive-ot a mini dlna-hoz.
Ugyan úgy csináltam, mint korábban.
Rádugtam a routerre. Megformáztam. Meg is jelent egyből a hálózatba. Felmásoltam a filmeket a Tplink SMB-be ahogy korábban.
De az istenért nem jelennek a mini DLNA-ba a filmek. 0 videót ír a luci is.
Mi a bánatos istent rontottam el megint? -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13742 üzenetére
Pont ezért nem áll össze teljesen a kép. A mostani HDD-t még a 0.5 suste webes felületén formáztam és csatoltam. Ott mnt volt a címkéje tudtommal. Vagy a korábbi firm is másik rendszernek számít ilyen esetben?
De a formázást 0.8.1-en is meg kell tenni nem? Mondjuk a webes felületen.
Csak a csatolás automatikus. -
galaxys80
veterán
Csak puszta kíváncsiságból kérdezem, hogy ez egyébként , miért változott meg a 0.5 óta?
Ott ugye egyből mnt lett a label-je formázás és csatolás után.
0.8.1-re frissítés után meg ugye megváltozott.
Vagy, ha a 0.8.1 alatt csináltam volna a formázást, akkor alapból mnt lenne?
Bocs, ha hülyén hangzik a kérdés csak szeretném valamennyire megérteni a működését. -
galaxys80
veterán
Igen. Közben a második linken megtaláltam én is.
Mondjuk a többségéről nem igazán tudom, hogy micsoda, így inkább nem is babrálom.
A transmissiont és a nyomtatót, majd kikapcsolom, mert ezeket nem használom.Ezeket nem nagyon tudom mik.
-vsftpd -> FTP szerver -> luci/szolgáltatások/vsftpd
relayd -> wifi repeaterhez kiegésztés (csak a repeater_relayd módhoz szükséges)
-ddns -> DYNDNS -> luci/szolgáltatások/dinamikus dns
-miniupnpd -> UPNP -> luci/szolgáltatások/upnp
-multiwan -> több WAN kapcsolat kezelése -> luci/hálózat/többszörös wanEgyébként, miért érdemes kikapcsolni amit nem használunk. Gyorsít valamennyit a wifi-n? Vagy csak a routert fogja meg kevésbé?
-
galaxys80
veterán
Nem vagyok otthon, úgyhogy nem tudtam megnézni. Én csak az itteni [link] readme alapján gondoltam, hogy a Transmission-t pl engedélyezni kell.
De egyértelmű, hogy te tudod jobban.
Én csak a MiniDlna-t használom. Mik azok amiket érdemes kikapcsolni? Gondolom a luciban megtalálható mindegyik.Közben rátaláltam.[link]
-
galaxys80
veterán
A luciból csináltam egy alaphelyzetbe állítást. Végül is ártani nem árt.
Úgyis messziről (0.5) jöttem.
Most így, hogy alaphelyzetben vagyok elvileg elég lenne a HDD manager-ben az AutoMount Configs-nál az mnt-re állítva (most is azon van alapból) a set-re nyomnom?Vagy ilyen esetben is kellene a HDD label-ben az mnt?
-
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13721 üzenetére
Megcsináltam, de így meg lett 2 mappám a share-ba.
Az egyik a korábbi 6ad0f5f7-062d-4222-8bea-6902bce7d819 (itt vannak a filmjeim). A másik az mnt. Ez meg üres.
A Mount information for drive /dev/sda-ban meg ez van: /dev/sda1 mounted to /share/6ad0f5f7-062d-4222-8bea-6902bce7d819 as ext4Lehet jobban járnék, ha mindent visszaállítanék az eredeti állapotába. Csak azt meg már nem tudom, hogy hogyan volt.
(#13722) suste
Francba. Késő.
Azt írtam be.
Nem lehet valahogy inkább alapállapotba tenni? -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13717 üzenetére
Uh. Úgy érzem elvesztem. Ebből most semmit nem értettem.
Ha erre gondolsz: 6ad0f5f7-062d-4222-8bea-6902bce7d819, akkor a csatolási pontoknál is és a hálózatban is ilyen névvel jelenik meg a HDD.
Nem tudnál esetleg egy képet küldeni, hogy a HDD manager nálad hogyan néz ki?
-
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13714 üzenetére
Köszönöm szépen.
Az utolsó bekezdéssel kapcsolatban szeretnék még kérdezni:
Mit kellene itt állítanom?
Global options for all functions
- MOUNT POINT ("/mnt"=samba+dlna+ftp+torrent --OR-- "/share/LABEL"=samba+dlna)
- LABEL ÜRES
(if blank, then LABEL="mnt")
- enabling and starting transmission-daemon
1. AutoMount Configs- Mounted to /mnt "6ad0f5f7-062d-4222-8bea-6902bce7d819"
Change to: 6ad0f5f7-062d-4222-8bea-6902bce7d819" -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13708 üzenetére
Fájlrendszer Csatolási pont Elérhető Használt
rootfs
/
648.00 KB / 896.00 KB
28% (248.00 KB)
/dev/root
/rom
0.00 B / 6.00 MB
100% (6.00 MB)
tmpfs
/tmp
60.79 MB / 61.74 MB
2% (972.00 KB)
/dev/mtdblock3
/overlay
648.00 KB / 896.00 KB
28% (248.00 KB)
overlayfs:/overlay
/
648.00 KB / 896.00 KB
28% (248.00 KB)
tmpfs
/dev
512.00 KB / 512.00 KB
0% (0.00 B)
/dev/sda1
/share/6ad0f5f7-062d-4222-8bea-6902bce7d819
3.65 GB / 14.68 GB
74% (10.26 GB)Bocs, de képet most nem tudok. Ez van a csatolási pontoknál.
Annyi, hogy nálam is most a Share mappába vannak már a videók. De ez engem nem zavar. Mindegy, hogy mnt vagy share. Vagy van ennek valami jelentősége?
Itt a 0.8.1-ben, akkor már automount van? Nem kell beállítani sehol? Ha esetleg egy másik HDD-t fogok rácsatlakoztatni a mostani helyett, akkor lesz valami teendőm vagy simán felcsatlakozik, formáz magától?
Illetve nekem volt wifi időzítőm korábban a 0.5-be.
De a 9092-es felületen én egyelőre nem találtam rá erre a felületre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest