Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HussarF

    addikt

    válasz bandus #6059 üzenetére

    Azt mondjuk itthon kell megtermelni vagy legalábbis a túlnyomó többségét. A 30%-os import fenntarthatatlan. Növelni kell a határkeresztező kapacitásokat, hogy összekapcsoltabb és stabilabb legyen a rendszer, de abba az irányba elvinni a dolgot ezáltal, hogy máshol termeltetjük meg az áramot és itt csak felhasználás van... ez az ellátásbiztonság teljes mértékben való figyelmen kívül hagyása. Ilyen gondolatnak fel sem szabadna merülnie.

    Az atomenergia lesz az egyik oszlopa a villanyszükségletnek, a másik meg a napenergia. Bár ez utóbbit nem tartom túl szakmainak, de ez a korszellem, erre a vonatra lehet most felülni. A nap miatt fog kelleni a gáz is, mert valami kell, hogy le tudja követni az időjárásfüggők termelésingadozásait.

    Vagy fél (talán 1?) éve megjelent a Bloombergen egy cikk, éltetve Németországot, hogy a sok beépített megújulóval milyen sok gázt kiváltott meg megspórolt, milyen jó is volt ez, segíti az Oroszországtól való függetlenséget... Ebből látszik, hogy hiába egy neves újság, ott is írhat bármilyen dilettáns energetikai témájú cikkeket.
    A rengeteg megújuló lehet, hogy egy részét kiváltotta a gázfogyasztásnak, csak míg az egyszeri laikus ezt továbbgondolva azt hiheti, hogy akkor a még több megújuló még több gázt vált ki a valóság a homlokegyenest ellenkezője. Az adott megújuló részarány bebetonozza az olyan gyorsindítású erőműveket, mint a gázturbinák. Mert egyszerűen kell mögé, hogy ne omoljon össze a villamosenergia rendszer.
    Ezért építették az Északi Áramlat 2-t is, mert amíg ment a nagy zöld népbutítás, addig azért titkon dolgozott a szakma és tudták, hogy ha el akarják érni azt a megújulós részarányt, amit kitűztek, akkor sok csővel összeköttetésben kell lenniük az oroszokkal, hogy érkezzen a gáz, különben összeomlik a kártyavár rendszerük.

    Egyébként belsőbb körökből azt hallani, hogy újra elővették egy SZET megépítésének tervét. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e végre ebből valami. Igény az lenne rá, főleg ha iylen brutál módon túl akarják tolni a PV-t.

Új hozzászólás Aktív témák