Hirdetés
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Nem fogy rosszul az iPhone 16e
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszi666
őstag
Egyebkent pont az iphone real erteken nem dragult akkorat. Gyorsan rakerestem es az iPhone 3GS kerult 300ezerbe 2009ben a mobilarena tesztje alapjan. Az iPhone 11, tiz evvel kesobb 2019ben szinten 300k korul volt kaphato. Az utobbi par ev arnovekedeset a covid + haboru + eros dollar gyenge forint okozta szerintem.
de ugyis lehet nezni, hogy 2009ben a ksh szerint a beutto atlag kereset volt 200ezer, 2019ben 360ezer de kozben az iphone ara nem/alig valtozott pedig az alatt a tiz ev alatt is csunyan gyengult a forint a dollarral szemben. Persze lehet kozben tortent vmi modszertanj valtozas a kshnal
-
mhydas99
aktív tag
az csak nekem tunt fwl hogy az elmult 9 evben az ingatlanarak 2-3szorosara dragultak, a belepo autok is 2-3szorosara ahogyan a telefonok is? Persze a berek 9 ev alatt nem lettek 3szor nagyobbak sztem. De ha lettek is volna az elelmiszer, szamlak, utazas es minden mas is ennyivel lett tobb....Sztem ekkora inflacio az elmult 90 evben nem volt mint most 2014 ota ...
-
mhydas99
aktív tag
Nem az Apple vedelmeben mondom, de oszinten kozepkategorias androidokban sincs 3.2es usb a legtobb esetben. Wifi 6e sem. Csak a felsokategoriakban. Apple csak ugyanezt csinalja mivel nekik nincs "kozepkategorias" telefonjuk igy a belepo iphoneokat tekinti annak. A pro es max pedig a felsokategoria.
-
korika18
csendes tag
Első iPhone készülékem lesz idèn.
Galaxy S22 ultra után. (Csalodás volt)Forma terv ès minimális hírek alapján tetszik.
-
Rodi 4.80
senior tag
Erre tart a világ. Egyre drágábban kapunk egyre gagyibb cuccokat.
-
kchris78
veterán
válasz
kakuk.tamas #35 üzenetére
Hát azért elég nagy megtorpanás volt tavaly... Bár nem ott ahol kellett volna, pont ez a prémium kategória.
-
aujjobba
addikt
válasz
kakuk.tamas #40 üzenetére
Mindeközben, előrejelzések szerint, Xiaomi 13:
az alapmodell fekete, zöld és fehér színekben, 256 GB tárhellyel 999 euróba kerül majd, míg a Xiaomi 13 Pro fekete vagy fehér színben, szintén 256 GB tárhellyel már 1299 euróba
Ki vesz Xiaomi alapmodellt egy i14 pro áráért? -
Noukoum
veterán
válasz
Írod ezt úgy hogy a legújabb szériát használod.
-
nexwo
őstag
válasz
janeszgol #37 üzenetére
Nyilván kapsz jobbat feláron tőlük, de mint fentebb írtam [link], Nagyon kevesen használják a töltőkábelt adatmásolásra, illetve melyik az a designer aki mindent a telefonján és nem a macbook vagy icloudon tárol?
Ha 12 GB ram van a telefonban és a következő generációban csak a pro kap 16 GB rammot, akkor meg az a baj… nem mintha az A15 és A16 között észrevennél különbséget (az M1 az A14-re épült és intel i5-el vetekszik).
Szerintem jó az az irány hogy nem csak egy ful extra telefon van, hanem több variáció, csak az USB 2.0 és A17 miatt biztos nem vennék prót…. plána nem a 10Gbps wifi ami már felesleges extra.Jobb hasonlat: felete erdő tortát akarsz és ki vagy akadva hogy a lúd láb süti is kb ugyan az, miért nem lehetne fekete erdő torta…
#39 - én meg a sima iPhone 14-et használom. lehet azért nem értem meg.
-
janeszgol
félisten
De igaza van. Ezek a telefonok csúcs kategóriásak. Eddig azok voltak. Igaz már az S20-nál kezdték elhagyni ezt, de én mondjuk a FHD + felbontást nem érzem gáznak, hogy QHD+ legyen. Viszont 2.0-ás USB (Apple)? 128 GB-os induló tárhely? (Mindkét említett cég.) Na ne vicceljünk már!
-
nexwo
őstag
válasz
Teljes jogodban áll nem Apple és nem Samsung, hanem Google Pixel vagy sok más márkájú telefont venni. Ez olyan mintha kiakadnál hogy a Volvo C90/V60 és XC90 miért nem ugyan az vagy hogy van olyan Ferrári amiben nincs meg minden ami a másikban.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
janeszgol #34 üzenetére
Jó, de már elérkeztünk arra a szintre, amikor már minden gyártó kezd igazán kötsög lenni (funkciók, hardver szempontjából) és mindent is megengednek maguknak.
Mi fogyasztók meg nyelünk egy nagyot, mint a jó utcaszéli és megyünk tovább. Ahelyett, hogy mutatnánk nekik egy fuckot (értsd: nem vennénk az új szériájukat), és talán elgondolkodnának.Szóval olyan ez, mint a diktatúra: szavakkal nem lehet ledönteni.
-
janeszgol
félisten
válasz
kakuk.tamas #33 üzenetére
Ez is igaz. De csúcs készülékekről beszélünk.
-
kakuk.tamas
addikt
Gondolom én az idei SoC nem tudja a szabványt. Áttervezni meg nincs értelme, az újat meg úgy tervezték, hogy tudja.
Kíváncsi lennék majd egy statisztikára, hogy ha C-s lesz a teló, mennyien fogják használni kábellel adatátvitelre.
Tippem szerint max 5%-kal fog nőni a jelenlegi szám. Aki megszokta a felhőt, soha az életbe nem akar kábelekkel vesződni. Nincs is értelme.
-
kakuk.tamas
addikt
A Samsung is ugyanezt tervezi az S23 szériával.
Ott még a sima modell a gyorsabb adattárolót se kapja meg.
De az nem baj, igaz Vincent? -
nexwo
őstag
Én a biztonság miatt váltottam iPhone-ra amikor kiderült, hogy titkos kulcsok szivárogtak ki nagyobb gyártóktól (Samsung A72-őm volt) és nem tettek semmit [link] , illetve a levelező alkalmazása támogatja a digitális aláírást és titkosítást is. A telefont be lehet állítani hogy senki se férjen hozzá, a netet se tudja kikapcsolni így nyomkövethető marad és hiába állítják vissza a telefont vagy Mac-et, nem lehet átvenni/használni. Android telefonon csak visszaállítja az ember a rendszer és már üdvözli az új felhasználót.
Az is segített hogy az Apple nem hagyja a telefont magára 1-2 év után, hanem legalább 5 évig érkeznek frissítések, és más gyártók által előre telepített hülyeségek is nagyon zavartak, melyeket még letörölni sem lehet.
Mivel minden fájl szinkronizálódik a tárhelyen (fotózok és már el is érem PC-ről vagy MacBook AIR-ról) így a legtöbb felhasználó nem is használja a kábelt fájl másolásra. (Lehet mondani hogy a felhő nem biztonságot, de a bankok sem használnak jobb titkosítást)
Egyébként lehet utálni az Apple-t, minden nagy cég a profitból él, de a minőség legalább nem romlott, egy drága Asus Strix laptop nem annyira minőségi mint egy olcsóbb MacBook Air.Szétszerelős videókat is megnéztem (voltak baklövések pl iPhone 12) de az iPhone 14 szerelő barát lett, könnyebben javítható és az aksi sincs végleg leragasztva mint a Samsungnál [link] .
-
Fabela
csendes tag
válasz
Felesbandi #19 üzenetére
-
aujjobba
addikt
Valahol érthető, hangsúlyozni akarják mitől Pro/+/Ultra/stb a drágábbik modell, ha valakinek a legjobb kell vegye azt.
Én nem követem már egyik vonalat sem valójában, anno volt egy iSE 2016, aztán iXR amit most is használok, talán lesz majd egy i15 vagy i16 alapmodell, a Pro-t vegye akinek szüksége van rá. -
aujjobba
addikt
Az S22 eseteben is csak az S22+ tudja a 6E-t, a sima csak wifi6, tovabba a + modellben van csak UWB chip es gyorsabb gyorstoltes.
Raadaul az S22+ szintugy $999-on nyitott, mint az i14 Pro.Ugyanaz a sema, egyik sem kulonb.
(ezen cikk alapjan irom, nem ismerem testkozelbol ezeket a telokat)
-
Straw
senior tag
Csak hát ugye nem az USA az Apple elsődelges piaca. Oh wait...
Lehet ezt több irányból is nézni, de ha premium csúcs készülékről beszélünk, akkor a user igenis elvárhatja hogy az felszereltségben is legyen az ne csak árban. Ugyanez igaz a Samura is, ahol meg állítólag kispórolják a 4-es UFS-t a standard S23-ból. -
kchris78
veterán
A 2.4/5GHz eseten volt jelentosege. Ennek nagyon sok nincs
. Nem ezen az oldalon mert nyilvan le kell hozni de szerintem a hirnek maganak kicsit clickbait jellege van... Bedobni a tudatba hogy huha ez sem lesz a sima iPhoneokban. Az hogy igazabol a 6GHz wifi az EUban nem is ISM sav, az nem zavar senkit
. Vagyis csak az USAban az.
-
kchris78
veterán
Ennek a Wifi6E -nek szerintem nem sok jelentősége lesz még.. Tegye fel a kezét akinek Wifi6-ja van otthon...
-
-
Navaren
aktív tag
#Wifigate
-
törölt tag
Nincs új a nap alatt. Anno a 6-al megcsinálták, hogy 4 generáción keresztül ugyanazt a telefont adták ki alapmodelként. Most az iphone 12-vel csinálják ugyanezt.. gyakorlatilag fogunk kapni egy dinamic islandos iphone 12-t. Kiváncsi vagyok, hogy egy 3 dolláros zoom kamera, és a 120 hz mikor lesz “alapjog” az Apple-nél. Bárcsak lenne egy 13pro aluminium kerettel, kisebb akksival
még idén is sokkal jobb választás lenne..
-
Noukoum
veterán
Fórumon a Xiaomi telefonoknál az alma userek elég gyakran nevettek a 2.0-s usb c-n.
-
bali
tag
Olyan mindegy, így is vinni fogják, mint a cukrot. Egy Apple felhasználót nem érdekli, hogy milyen Wifi modul van benne, meg mennyi ram, stb...Bemegy a boltba, vagy megrendeli online és működik.
-
Gerybut
tag
Persze, hogy gáz, az egész cég gáz a debil üzletpolitikájával együtt....még is 13 Pro-t vettem nyáron, mert kíváncsi voltam...nem teszem le tőle a hajam, de jó cucc és 3-4 évig tervezek vele.
Addig sem csszem fel magam az ilyen piti dolgaikon, mert ilyen áron mindent IS bele kellene tenniük ezekbe a telefonokba, ami 2023 ban már alap a középkategóriában is! -
janeszgol
félisten
"míg az alapmodellek maradnak a 2.0-s standardnál, addig a Pro változatok 3.2-es Thunderbolt 3-mal lehetnek felszerelve."
Azért ez gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kiszivárgott Apple-dokumentum szerint idén csak a Pro modellek kapnak gyorsabb Wi-Fi kapcsolatot.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nők, nőügyek (18+)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lexus, Toyota topik
- EA Sports WRC '23
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 15 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- iPhone 16 Pro 256 GB Desert Titán - 0 Perces - HFGY42Y2HX Warranty: 2025-12-28
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kamerás bébiőr új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest