- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz
kawaclipse #4080 üzenetére
Ahogy Nfol is írja, valószínűleg BIOS gond, fel kell rakni hozzá az XP-s BIOS-t, illetve az összes drivert. Toshiba honlapján megtalálsz mindent (PSL4CE a te géped jelzése tudtommal). BIOS frissítést körültekintően végezd mindenesetre!
-
ABE
őstag
A Toshiba oldalán található cuccokhoz képest ez nekem kicsit soványnak tűnik. Minden drivert érdemes felrakni, inkább azt mondom, hogy mely programok nem szükségesek feltétlenül: Acoustic Silencer, Assist, Config Free, PC diagnostic tool, Utilities, Wireless Lan Client Manager, Zooming Utility. Kb. ezek a "sallangok". Azt ajánlom, hogy az összes többi cuccot rakd fel, és akkor nem szabad ismeretlen eszköznek maradnia. A Common Module a leírás szerint ahhoz kell, hogy a Toshiba programok rendesen működjenek.
A legjobb módszer szerintem az, ha minden cuccot felraksz, és megnézed, hogy mely szoftverekre van szükséged.
-
ABE
őstag
Hotkey Utility fel van rakva, hogy működjenek a gombok? Ha igen, akkor nem kell beállítani a kezelőfelületen, hogy mire reagáljanak? Minden szükséges driver fel van rakva rendesen? Esetleg ha le tudnád írni, hogy miket raktál fel, vagy miket hagytál ki, az segítség lehetne.
-
ABE
őstag
válasz
athalas #4035 üzenetére
A drágábbikhoz jár az oprendszer is, viszont az olcsóbbik erősebb. Én azt tippelem, hogy a különbség a boltok eltérő árképzése miatt van. Szerintem az elsővel jobban jársz.
Ha komolyabb játékokat is szeretnél futtatni, akkor viszont a HD3470-es nem biztos, hogy elég lesz, inkább egy ATI HD2600-zal szerelt gépet lenne érdemes keresned például.
-
ABE
őstag
válasz
Ge-rosz #4026 üzenetére
Nulla terhelésnél elvileg vissza kell vennie, de pont ezért kell az órajelet, és nem a terhelést megnézni, hogy valóban csökkenti-e az órajelet. EVEREST ki tudja írni a proci órajelét, tehát nem csak a terhelést. Ha azt írja ki a tálcára, hogy 1.6Ghz a CPU sebessége, akkor nem veszi vissza, ha ennél kisebb érték jelenik meg, akkor igen. Az órajel visszavétel úgy történik, hogy a szorzót csökkenti le, az FSB marad.
Így tudod kiíratni EVEREST-ben: Fájl / Beállítások / Hardverfigyelés / Érzékelő ikonok menüpont alatt jelöld be, hogy "Érzékelő ikonok megjelenítése", és csak a Hőmérsékletek / CPU ikon legyen megjelenítendő. Így már tuti látni fogod az aktuális órajelet a tálcán.
-
ABE
őstag
válasz
Ge-rosz #4022 üzenetére
Asztali géphez képest magasnak fog tűnni elsőre a mért érték, de ha nem érzed nagyon melegnek a gépet, akkor nincs gond.
Nyilván az ilyen kicsi gépházba beleszuszakolt részegységek hűtését megoldani nehezebb, de ezek a procik kb. 90 fokig működnek probléma nélkül, szóval nincs gond ilyen szempontból nálad. Amit megtehetsz, hogy a szellőzőnyílásokra ügyelsz, hogy tudjon járni a levegő, és néhanapján egy porszívó csövével kicsit kiszippantod a beragadt porcicákat.
EVEREST beállításai közt van olyan, hogy hardverfigyelés, azon belül az érzékelő ikonokat be tudod állítani, hogy miket írjon ki a tálcára. Egyszerűség kedvéért jelöld be, hogy csak a CPU hőmérsékletét mutassa, és máris látni fogod az aktuális adatokat.
-
ABE
őstag
válasz
Ge-rosz #4020 üzenetére
Szia!
L40 tulajok biztos jobban tudják nálam, hogy mik a normális értékek, de legelőször tegyél fel egy EVEREST-et, amivel meg tudod nézni, hogy alapjáraton leveszi-e az órajelet a rendszer. Ha igen, akkor sajnos nincs mit tenni, nem lesz hidegebb a gép.
Esetleg egy újabb (a gép modellszámának megfelelő) BIOS-t ki lehet próbálni, de nem biztos, hogy segít. XP alatt előfordul, hogy valamiért nem hajlandó a gép visszavenni az órajelet, Vista alatt viszont szépen lehet szabályozni. Újrapasztázás esetleg segíthet, de nem hiszem, hogy ez a hiba egy új gépnél.
Milyen oprendszert használsz? Tényleg melegnek érzed a gépet, vagy csak a mért értékek tűnnek magasnak? Emlékeim szerint az L30-as Toshibám sem volt igazán hűvösebb.
-
ABE
őstag
Szerintem elképzelhető, hogy vírus okozzon ilyen hibát. Még ajánlom a Spyware Doctor nevű program ingyenes változatát, amellyel az egyéb rosszindulatú dolgokat is ki lehet szűrni. Ha a NOD32 esetleg nem bánik el a vírussal (még csökkentett módban sem), akkor az Avast Home Edition változatát próbáld ki, ami telepítés után felajánl egy "boot-idejű" víruskeresést.
-
ABE
őstag
Amennyiben eddig jó volt, akkor visszavonom, hogy BIOS gond lenne. Inkább szoftveres oldalon kellene körülnézni, hogy mi foghatja meg. Mostanában nem telepítettél valami programot, ami mindig fut, és esetleg nem tud vele mit kezdeni a Windows? Vagy nem tudod kötni valami "eseményhez" esetleg? Drivert frissítettél mostanában?
-
ABE
őstag
válasz
Schrödi86 #3955 üzenetére
Szerintem a Toshiba topicban nem nagyon fogja senki sem az Acer-t ajánlgatni.
A Toshibának kevesebb a memóriája, a procija kicsivel gyengébb, de 2 év garancia van rá, ami egy noti esetében igen fontos. Viszont érdemes elgondolkodni, vajon egy kifutó modellszéria a Toshibánál miért drágább, mint egy Acer gép.
Vagy írj be ebbe a topicba, hogy mi a véleményük másoknak, ez a topic pörgősebb: Milyen notebookot vegyek?
Amit még ajánlok neked, hogy élőben mindenképpen vizslasd meg a gépeket, és szánj rá kis időt, hogy összehasonlítsd a lehetséges típusokat.
-
ABE
őstag
válasz
Schrödi86 #3952 üzenetére
Mindkét gépben ugyanaz a VGA van, csak az egyiknél bővebben leírták a "tudását". Ráadásul az X3100 a rendszermemóriából veszi el a saját adagját, ami ugye nem egy gyors megoldás.
Viszont az általad kinézett gép jó választás, a memóriáját bővíteni pedig nem nagy tétel. Házilag megoldható, úgy 4e forint a memória bővítése 2 gigára, ha gyárilag egy modul van a gépben. Mellesleg a memória sokkal kevesebbet számít, mint a VGA vagy a processzor, az 1 giga is megteszi simán. Hirtelen nem tudnék olyan gépet mondani, ami alkalmas játékra, és bátran merném ajánlani ilyen árkategóriában. Az A200 egy kifutó széria, ennek megfelelően most elég jó áron meg lehet venni. Szerintem jobb választás, mint egy Acer. Lenovoból nem tudok mondani HD2600-zal szerelt gépet, csak a gyengébb GF 7300Go-val szerelt, és drágább modell van belőle tudtommal.
-
ABE
őstag
válasz
Schrödi86 #3950 üzenetére
Nem igazán látom a logikát. A két gép gyakorlatilag azonos teljesítményű, mégis az utóbbit kiemelten játékra is használnád? Az Intel X3100 egy elég gyenge kártya, játékok közül régebbiek mennek vele, de az újak max. lebutítva, ha egyáltalán élvezhető sebességgel futnak. COD4 abszolút lebutítva elvileg elfut ezzel a kártyával. Játékra egy ATI HD2600-zal felszerelt gép már megfelel, de attól sem szabad azért csodát várni. A Toshiba Satellite A200-1S9 olyan 160-170e forint között kapható, ha el tudsz még belőle csípni egy példányt. Ugyan csak 1.6 Ghz-es a procija, de HD2600-as VGA van benne, így játékra már be lehetne fogni. Film vágásra, vagy 3D-s tervezőprogramokhoz elég lesz az a teljesítmény is, ezeknél inkább sok memória és erős processzor kell.
-
ABE
őstag
válasz
gtomszy #3925 üzenetére
Az L40-nél komolyabb széria az A200-as, az A300-as viszont már más árkategória. Az általad kinézett gépnél - feltéve, hogy az adatlap helyes - leginkább a chipsetet lehet gyenge pontnak nevezni. Emlékeim szerint sem a memóriát, sem a processzort nem nagyon lehet a későbbiekben fejleszteni miatta, mert bizonyos korlátozások vannak. Sajnos most épp nem működik az Intel honlapja, de amint megint elérhető, utánanézek, hogy mi a helyzet. De amennyiben fejlesztési terveid nincsenek (így is elég erős gép szerintem), akkor jó ár/érték arányú notit kapsz a pénzedért.
-
ABE
őstag
válasz
Daniel_ddd #3917 üzenetére
Hordozásnál leginkább arra kell figyelni, hogy tényleg jó minőségű táskába tedd a gépet. Ha egyébként nem kelekótya módon hordozod, akkor így nem fog karcolódni, és a kisebb ütések sem ártanak meg neki. A jó minőségű, bélelt, igényes anyagokból készült táskák úgy 10e forint körül kezdődnek, ezt számold bele mindenképpen.
Véleményem szerint kicsit túl van misztifikálva a dolog, hogy melyik gép alkalmas hordozásra. Ha a kellő figyelmet és gondoskodást megkapja hurcolás közben is a gép, akkor semmi baja nem lesz egy asztali modellnek sem.
-
ABE
őstag
Kifutottam a MOD időből.
Szóval meg lehet próbálni az NHC bugfix verziót, talán segít. Panaszkodtak más gépek esetében is, hogy mindig fixnek írja a sebességet. Ha ennek ellenére érzed a beállítások hatását, akkor talán nincs gond. HDD hőmérsékletét nekem sem írja ki, pedig elvileg fejlettebb gépem van.
NHC-t sajnos már több, mint egy éve nem módosították: Vista alatt félig-meddig működik, és XP alatt is néha csak a bugfix verzió megy rendesen. Nem kizárt a programhiba...
-
ABE
őstag
válasz
FerNandor #3904 üzenetére
Van itt egy PH!-s teszt: A300 teszt
Itt látható, hogyan kell passzolnia az akksi "kisebb" részének.
Alulra kilóghat az akksi. Itt egy jobb kép róla: Akku
Vélhetően az első linken szereplő is ugyanilyen, tehát valószínűleg jó (modellszám ha egyezik a Toshiba oldalán leírttal, akkor tuti).
-
ABE
őstag
L40-nél biztos, hogy nem működik más típushoz kiadott Power Saver, ezt már próbálta valaki. Tehát lehet mondani, hogy valamennyire típusspecifikus. Elég szépen lehet vele szabályozni a sebességet, fényerőt és a hűtést, de egy jól működő NHC is megteszi. Inkább XP alatt fontos a Power Saver, illetve az L30-as széria hűtési problémáit lehet kiküszöbölni egy trükk segítségével, ha fent van a program.
Az NHC főleg azoknál a gépeknél nagy áldás, ahol bele lehet nyúlni a ventilátor, illetve a feszültségek szabályozásába. A két program nem teljesen tudja kiváltani egymást, de ha nincs gondod az NHC-vel, akkor nem kell a Power Saver hiánya miatt rágódnod.
VANESSZA1
Nyilvánvaló, hogy egy komolyabb kártya jobban melegszik. A kérdés itt az, hogy a különböző gyártók hogyan bírkóznak meg a hűtési feladattal.
-
ABE
őstag
válasz
FerNandor #3895 üzenetére
A képek alapján a két akksi nem ugyanabba a gépbe való, szerintem elírás történt.
Itt tudod megnézni a géphez kapható tartozékokat, és a megfelelő akksi pontos típusát:
Gondolom az A300-as gyárija 4000mAh-s, egy ilyen akku maximum 3-3,5 órán át tud táplálni egy ilyen gépet. A nagyobb a kapacitásának megfelelően arányosan többet bír, tehát egy 6000 mAh-s 1,5-szer annyit tud.
-
-
ABE
őstag
válasz
VANESSZA1 #3886 üzenetére
Általában csak a látható csavarok szokták tartani, de elképzelhető, hogy a műanyagot ki kell pattintani. Próbálj alányúlni egy lapos késsel, és oldalanként nézd meg, hogy enged-e. Találkoztam már ilyen esettel, ahol a csavarok mellett bepattanó kötés is rögzítette a fedelet. Ha sikerült leszedned a fedelet, akkor csak annyit kell megnézned, hogy alatta ki van-e alakítva a HDD csatlakozó is. Ha igen, akkor valószínűleg bele lehet rakni még egy vinyót (bár szerintem notiba teljesen felesleges).
-
ABE
őstag
Érdemes kicsit kutatni: beírtam a keresőbe, hogy "L300-144 chipset", és úgy látom, hogy 965GM-et említenek. A két gép közül nem tudom, melyiket vinném, élőben kéne megvizslatni mindkettőt. Lenovo abból szimpatikusabb, hogy nem festett a belső felülete, ellenben csak 1 év garancia van rá.
-
ABE
őstag
Az Intelnél a GL butított verziót jelöl, általában annyi a hátránya, hogy kevesebb procit támogat, ami egy későbbi bővítésnél hátrány lehet. Érdemesebb inkább a GM és PM jelűeket választani. Az ujjlenyomatolvasó otthoni használatra tényleg csak móka, ugyanazt tudja, mint a jelszó, csak ez puccosabb. Egy hét után megunja az ember, tehát ne legyen szempont vásárlásnál, ha egyébként nincs rá szükséged. Oprendszerről pedig csak te tudsz dönteni... Ha úgyis legyalulnád egyből a Vistát, akkor felesleges.
Szerk: Nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak a linkelt adatlapok, és tényleg más-e a chipset a gépekben.
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
válasz
07_fecc_87 #3811 üzenetére
Ha játszani is akarsz (és nem csak régi játékokkal), akkor egyételműen felejtsd el az Intel VGA-kat. Ugyanakkor abba a hibába se essél, hogy azt hiszed, egy ATI HD2600 csodákra képes (notis viszonylatban nem rossz azért),
polonic
Jó kérdés... Nálad van/volt olyan gond a meghajtóval, amit a fórumtárs leírt? Mi volt a meghajtó eredeti firmware verziója?
-
ABE
őstag
válasz
pmatthew #3800 üzenetére
Nem kell neki driver, ez inkább szoftveres gondnak néz ki. Melyik program mikori verziójáról van szó? Érdemes egy próbát tenni a CDBurnerXP nevű ingyenes progival, ha esetleg Nero-ból nincs valami újabb. Szintén lehet probléma, hogy esetleg másik gépen formázott vagy megírt lemezt nem kezel. De ami a legvalószínűbb megoldás: a Toshiba oldalán elérhető Firmware frissítés az optikai meghajtóhoz. Ezt érdemes felrakni, mert a leírás szerint néhány hibát orvosol. A honlapon 4 verzió is elérhető, ezért érdemes kicsit utánanézni, hogy a Te gépedben pontosan melyik típus van.
Szerk: Balinov megelőzött
Attix82
Passz, ötletem sincs, hogy mi történt igazából. Gondolom az USB portok zárlatot kaptak valamiért.
-
ABE
őstag
válasz
Attix82 #3797 üzenetére
A gépkönyvben biztos benne van, de a rendszereszközöknél jelzi a Windows is. Ha rákeresel Google-ban a "PCMCIA Slot" szóra a képeknél, akkor tudni fogod, hogyan néz ki (általában a gép jobb oldalán található lapos kis nyílás). De ha rákeresel a noti pontos típusára, akkor minden bizonnyal fogsz adatlapot találni, ahol le van írva.
-
ABE
őstag
válasz
Attix82 #3794 üzenetére
Ha van PCMCIA foglalat a gépben, akkor abba lehet USB bővítőkártyát tenni. Ez kb. 4-5e forint, és 2 vagy 4 USB csatlakozót ad. Egyébként igen kicsi a valószínűsége, hogy javítani lehessen az alaplapot, inkább egy bontott darab jöhet szóba csereként.
Mellesleg az internetes modem USB csatlakozója szerintem nem a net továbbítására, hanem esetleg firmware frissítésre szolgál.
-
ABE
őstag
Hali emberek!
Toshiba L30-hoz keresek kompatibilis tápegységet, ha van valakinek. Ha tud valaki használt, olcsó darabot a géphez, az kérem szóljon!
-
ABE
őstag
válasz
mocsanisi #3756 üzenetére
Vagy visszarakod a Vistát...
Esetleg az L40, WLAN, vagy WiFi szavakat írd be a topic keresőjébe, hátha mégis van megoldás ehhez a modellszámú géphez, amin csak én siklottam át. Vagy a nemzetközi Toshiba fórumon nézz szét, ki tudja, talán találtak időközben megoldást a problémára. De emlékeim szerint a WLAN gondot mindig a BIOS okozta L40-nél, és jelenleg csak Vistás BIOS elérhető a Te gépedhez...
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #3731 üzenetére
Természetesen a chipset driver is kell, ettől is lehet lassabb a gép, ha nincs felrakva (bár ez nem valószínű). A Windows Update-nél nézd meg, hogy a chipsetre ajánl-e frissítést. Ha igen, azt felrakhatod nyugodtan. A Most Wanted még a Vista előtt jelent meg, de ettől függetlenül kéne rajta futnia.
Még annyit nézz meg, hogy nincs-e véletlenül energiatakarákos sémára állítva a gép.
-
ABE
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #3723 üzenetére
A Toshiba oldaláról szedd le a legújabb VGA drivert, az ott található verziószáma 8.452. Azt ajánlom, hogy a VGA driver frissítését pedig ne engedélyezd a Windows Update-nél, csak a Toshiba drivereit használd.
-
ABE
őstag
válasz
AttyVin #3715 üzenetére
Amit én találtam a Toshiba honlapján:
- Flash Cards Support Utility: Toshiba Windows Vista 32 Bit 1.49.0.2C
- Value Added Package: Toshiba Windows Vista 32 Bit 1.1.7
Az Installation Instructions alapján a telepítési sorrend: Value Added Package és utána a Flash Cards Support Utility. Javaslatom: mindkettőt szedd le, indíts újra a gépet, tedd fel VAP-ot, megint újraindítás, mad fel a Flash Card Utility, és még egy reboot. Ezután szerintem illene működnie... Az Fn gombokért a leírás szerint a Flash Cards Support Utility felel, ezért nem működnek nálad.
Véletlenül nem engedélyezted, hogy a Windows Update valamilyen drivert frissítsen?
Végül egy buta kérdés, nem emlékszem már, de: ugye a megfelelő Vistás BIOS van fent?
-
ABE
őstag
Ötletem egyelőre egyikőtök problémájára sincs.
AttyVin
Renyó ügyben ment PÜ!
-
ABE
őstag
Jó helyen keresgélted a drivert, de hirtelen én sem találom a szükséges cuccot. VAP-nál nincs valami beállítási lehetőség? Esetleg Tiles for Mobility Center kellhet, vagy a Hardware Setup Utility?
A multimédiás gombokat külön nem kell bekapcsolni, csak a driver kell nekik általában.
-
ABE
őstag
Az A305-ös az A300-as USA változata, ha jól tudom. Mi a pontos modellszáma? A gép hátoldalán megtalálod, PSA.... a jelzése.
Ha van a géphez, akkor Hotkey driver kell, vagy pedig a Value Added Package segíthet talán. Ha megmondod a gép pontos modellszámát, megpróbálok keríteni neked egy linket, mert a Toshiba magyar oldalán az A300-hoz lehet kiválasztani a drivereket. Bár a VAP a magyar oldalról is letölthető, mert tudtommal minden Toshibához ugyanaz a program (legalábbis A300-é tuti jó).
-
-
ABE
őstag
válasz
AttyVin #3686 üzenetére
Én először megpróbálnám a Value Added Package-t, a Flash Media Driver-t és a Flash Cards Support Utility-t felrakni megint, gondolom ezeknek van köze az irányításához.
Nekem anno XP alatt volt olyan, hogy a Power Saver néha megadta magát, és olyankor az újratelepítése segített.
Ha az újratelepítés nem segít, érdemes megnézni, hogy milyen folyamatok indulnak el a Windows indításakor, hátha összeakad valamivel. Lehet, hogy kísérletezgetni kell...
Ha tudsz valamennyire angolul, akkor esetleg érdemes a nemzetközi Toshiba fórumot böngészgetni, hátha másnak is volt ilyen problémája: Toshiba Satellite A Series
-
ABE
őstag
válasz
vinczetibor #3681 üzenetére
Én speciel kipróbálnám a helyedben az Intel honlapjáról leszedhető Chipset és VGA drivert.
Egyébként azt mondtad, a 3DMark eredmények aggasztanak, de most akkor játékok se futnak?
-
ABE
őstag
válasz
AttyVin #3672 üzenetére
Újabb fejlesztésű hardverhez nyilván friss szoftvert érdemes használni, hiszen támogatnia kell az új technológiát a programnak is. Hogy a konkrét tesztprogramnál mi okozta a különbséget, azt nem tudom, de az operációs rendszer aligha magyarázhatja. Ha jól látom, a SuperPI-nél a kisebb végeredmény a jobb, vagy mi a szösz...
Egyébként nem szoktam teljesítmény teszteket végezni; amióta notim van, egyszer futtattam egy 3DMark-ot, hogy össze tudjam hasonlítani a GMA950-est és az X3100-ast. Ebből kifolyólag nem vagyok otthon a tesztprogramokban.
-
ABE
őstag
válasz
Sz.Balazs #3664 üzenetére
A T7500-as elég erős proci, itt egy lista, hogy nagyjából el tudd helyezni a teljesítményét: [CPU eredmények]
Cimborám gépe: asztali Athlon 4400 (a T7500-nál gyengébb), GF7600, 2Gb memória. Ő ezen a gépen futtat Ansys-t, SolidEdge-t és SolidWorks-öt, és nincs gondja vele.
Egyik ismerőse notin tervez rendszeresen, amiben egy GMA950-es kártya és 2 Ghz-s mobil proci van. Nála csak a bonyolultabb (kb. 80 alkatrész környéki) modelleknél érezni a gyenge VGA hátrányát. A HD2600 ennél jóval erősebb természetesen.
Az én gépemben szintén GMA950 és egy 1.83-as Core Duo van, Solid Edge-t próbálgattam eddig - igaz, csak kevés elemű modellel - de gondom nem volt. Futtattam egyetemi fejlesztésú VEM programot is, nem éreztem lassúnak.
Ezekből kiindulva szerintem az általad kinézett gép teljesítményével nem lesz gond.
Az A200-ról pedig találsz tapasztalatokat, ha az A200 szót beírod a topic keresőjébe.
-
ABE
őstag
BluEyes és chaval
Értsd a kérdést: ha egyébként felhasználás során nem érződik gyengének a kártya, minden klappol, és csak a tesztprogram eredménye gyanús, akkor minek izgulni? Honnét tudni, hogy nem csak a 3DMark ad valamiért fals eredményt, mert mondjuk nem komázza az X3100-at? Egyszerűen nem látom értelmét, hogy az ember olyanon rágódjon, amin felesleges, mert utána ott motoszkál az emberben, hogy mi van... Persze ez csak az én véleményem, mindenki azon parázik, amin akar.
-
ABE
őstag
válasz
vinczetibor #3660 üzenetére
Igen, elég gyenge az a kártya, nem játékok futtatására lett kitalálva. Pár éves játékok egyébként elfutnak rajta valahogy, de sokat nem szabad várni tőle. Valószínű, hogy XP alatt sem nagyon kapnál magasabb eredményt. Elvileg a két kártya nagyon hasonló szinten van, de ez a papírforma, az eredmény függ attól, hogy milyen drivert használsz, mikori tesztprogramot futtatsz, stb.
Végül egy költői kérdés, ne válaszolj: Ha nem játszasz a géppel, akkor miért futtattál 3DMark-ot, és miért aggódsz az eredmények miatt?
-
ABE
őstag
válasz
Balinov #3658 üzenetére
Talán Windows hiba, vagy valaminek hibás nevet adtak, mittudomén... Az én gépemen meg mindig valami Wacom Serial Pen Tablet sz@rt akar felrakni a gép (meg is jelenik az eszközkezelőben), pedig nem is Tablet gép. Te gépedhez Toshiba honlap sem említi a kártyaolvasót, szóval szerintem nem te vagy a zizi.
-
ABE
őstag
válasz
springfield0 #3654 üzenetére
Eszközkezelőben, vagy a Bluetooth beállítások közt ki szokta írni.
-
ABE
őstag
válasz
springfield0 #3652 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy csak a Bluetooth miatt lehet a hiba? Közben mást nem raktál fel?
Próbáld ki:
- Vezérlőpult / Felügyeleti eszközök / Szolgáltatások közt letiltod a Bluetooth-t
- Start menü / Indítópultból kitörlöd a Bluetooth indító ikonját
- Bluetooth beállításai közt nézz szét, hogy automata indítás be van-e állítva
Ezeket csináld meg, és csekkold le, hogy utána változik-e a helyzet. Ha igen, akkor tuti itt lesz valahol a megoldás.
-
ABE
őstag
válasz
springfield0 #3650 üzenetére
Valami akkor nem kóser azzal a driverrel. Vagy valami szolgáltatás elindul automatikusan, ami nem akar leállni magától, vagy passz... Milyen típusú a Bluetooth a gépedben? Broadcom / Widcomm?
-
ABE
őstag
válasz
springfield0 #3647 üzenetére
Talán valami kártyaolvasó?
Flash Media Driver fel van rakva? Próbáld meg azt letölteni, kicsomagolni, és manuálisan hozzárendelni a drivert az eszközkezelőben.
-
ABE
őstag
válasz
springfield0 #3644 üzenetére
Őszinte leszek, csak tippelni tudok, mert nem ilyen gépem van.
Bluetooth-t nézd meg, BIOS-ban nincs-e letiltva. Windows-on belül egy külön kapcsolóval, vagy billentyűkombinációval (Fn gomb + valami) lehet általában aktiválni. Ha jól van telepítve, akkor a tálcán megjelenik a kék ikonja. Ha az nincs ott, akkor lehet, hogy nincs aktiválva, és nem is települt a drivere. Ha eszközkezelőben nem jelenik meg, akkor talán az az egyik ismeretlen eszköz. Tehát mindenképpen aktiváld a Bluetooth-t, és telepítsd újból a driverét.
Ha ezután is marad ismeretlen eszköz, akkor azt javaslom, hogy távolítsd el az ismeretlen eszközöket, és amikor felismeri a rendszer ezeket, akkor a driver mappákban próbálj rákeresni a megfelelő eszközre.
Esetleg még az is hiba lehet, ha nem az XP-s BIOS van fent. Ezt is érdemes lecsekkolni, hátha az okoz gondot.
-
ABE
őstag
válasz
Sz.Miki #3638 üzenetére
Nem sok panasz szokott érkezni a Toshibákra, legalábbis a fórumot figyelve ez szűrhető le. A linkelt gép procija elég erős, ha semmi extra igényed nincs. A gép maga egy új darab, ennek megfelelően egyelőre kicsit túlárazottnak tűnik, de sok infó nincs róla, hogy az A200-hoz képest mi változott meg, ami indokolná az árkülönbözetet.
Szerk.:
Mindenesetre tisztázni kéne, milyen elvárásaid vannak a géppel szemben, pontosan mit futtatnál rajta, milyen körülmények között üzemelne, stb.
200e körül van viszonylag erős VGA-val Satellite A200-as, ezek most elég kedvező áron kaphatók.
-
ABE
őstag
A Toshibában lévő proci és memória szerintem mindenre elég, ha pedig játszani akarsz, akkor úgyis a VGA lesz a szűk keresztmetszet, mint ahogy az MSI-nél is. Én a helyedben megnézném élőben mindkét gépet alaposan, és elgondolkodnék, hogy vajon miért kerül többe a Toshiba...
-
ABE
őstag
válasz
springfield0 #3629 üzenetére
Használd azt, amit linkeltem, az tuti jó lesz.
Találtam a Microsoft oldalán egy ISO-t (370Mb), de nem ismerem pontosan. A linkelt exe viszont biztos jó, integrálható, teljes értékű, nincs vele szívás.
-
ABE
őstag
válasz
springfield0 #3627 üzenetére
Microsoft oldaláról exe formátumban le tudod tölteni az SP3-at. Ha ISO-ban van meg, akkor két lehetőség van:
- tényleg csak az SP3-at tartalmazza az ISO. Be kell olvasni mondjuk DAEMON Tools segítségével, és exe-ként a merevlemezre másolni, majd integrálni
- egy komplett SP3-as Windows van a birtokodban...
A helyedben ezt használnám: Service Pack 3
Még valami: ne Vista alatt integráld az SP3-at, mert abból gondok szoktak lenni.
-
ABE
őstag
válasz
AttyVin #3620 üzenetére
Nyilván jórészt a BIOS hibájának köszönhető a dolog, ugyanakkor én a helyedben módosítanám a Vista proci beállításait. Emlékeim szerint az Fn+F2 kombinációval lehet a sémák között váltani ha a VAT fel van rakva, így könnyű variálni. Csinálhatsz pl. olyan profilt is az eddigiek mellé, hogy hálózatról üzemelés közben a proci minimum és maximum órajelét 0-ra állítod be (ilyenkor az elérhető minimumon fog menni folyamatosan), így pl. netezés közben, amikor nincs szükség nagy teljesítményre, akkor tuti nem fog feleslegesen pörögni a CPU. Így szerintem némi hőmérséklet csökkenés elérhető. Próbáld ki, ha így állítod be, akkor mit tapasztalsz!
-
ABE
őstag
válasz
springfield0 #3615 üzenetére
Az nLite beszél magyarul, semmi extra nehéz nincs benne. Lemezt berakod, programot elindítod, kiválasztod, hogy drivert akarsz integrálni és bootolható ISO-t létrehozni. Majd megadod neki a mappát, hogy hol a driver, és a felugró ablaknál Ctrl+A billentyűkombinációval kijelölöd, hogy az összes drivert integrálja. Ezután már csak ki kell írni a képfájlt, és ennyi.
-
ABE
őstag
válasz
springfield0 #3611 üzenetére
Kicsomagolod, és az i965 nevű mappában lévő drivereket kell TEXT módúként integrálni az nLite-tal.
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
válasz
AttyVin #3606 üzenetére
Nem fog tönkremenni a venti szerintem, hiszen PC-ben is állandóan mennek a ventik, mégis évekig bírják akár.
NHC Vista alatt nem tökéletes, bár van belőle egy jobban használható bugfix verzió is, de csak kósza ötlet volt. Mondjuk az én gépemen minden funkciója elérhető (feszültség állítás, venti szabályozás, stb.)
.
Szvsz VAP lesz a megoldás, a Power Saver részét mindenképpen sasold végig!
-
ABE
őstag
válasz
AttyVin #3604 üzenetére
A ventilátor csere tuti nem segít, hiszen csak ugyanazt a típust tudod belerakni. Sajnos ez BIOS-ban tárolt kód, hogy mikor kapcsoljon be a hűtés. Esetleg a Notebook Hardware Control-t érdemes kipróbálni, hátha bele tud turkálni.
XP alá létezik külön a Power Saver nevű program, Vista alatt pedig a Value Added Package részeként épül be. Ha itt az energiatakarékos beállítást választod a hűtési módnál, akkor elvileg később kapcsol be a hűtés (én L30-nál használtam ezt, és 10 fokkal feljebb kapcsolt be).
-
ABE
őstag
válasz
springfield0 #3601 üzenetére
Vélhetően nem a szükséges SATA driver van beleintegrálva a telepítőbe.
-
ABE
őstag
válasz
Balinov #3597 üzenetére
Eddig azért nem válaszoltam erre kérdésre, mert ebben bizonytalan vagyok.
Biztos, hogy fel lehet rakni, de én eddig nem próbáltam, mert nem látom értelmét. Sajnos nem tudom a módját, hogyan célszerű feltenni, ezért inkább ajánlom a Vista vagy XP topicot, ott tutira tudnak választ adni, hiszen nem gépfüggő a dolog. Ha a Vista nálad gyári Recovery DVD-s, akkor azt érdemes megemlíteni, mert nálam pl. az XP Recovery DVD legyalulta teljesen a vinyót, és nem is tudtam particionálni (legalábbis nem kísérleteztem vele, inkább más lemezt használtam). Sajnos nem nagyon tudok mást tanácsolni, mint az említett topicok felkeresését.
Mellesleg megnézted a Toshiba oldalán, hogy léteznek-e XP-s driverek a gépedhez? Mert én nem találtam, úgy pedig elég macera az életrekeltés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- HP OMEN 16 Brutális teljesítmény gamereknek és profiknak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest