- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dontorrent #8886 üzenetére
A biztonsági másolatot DVD-re fogja csinálni, nem a merevlemezre, de akár külső USB-s HDD-re is csinálhatod, csak helyreállításkor bios-ban boot sorrendet kell állítani.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dontorrent #8880 üzenetére
Ezzel vagy ilyesmivel próbálkoztál?
A gyári Recovery az a merevlemez rejtett partícióján van, szerintem az önmagában nem másolható. Olvasd el a gép manual-ját, abban biztosan benne van, hogy hogy lehet onnan visszaállni.
Ez a recovery egyébként azt a rendszert adja vissza, ami gyárilag volt, utána még frissíteni kell mindent.
Amúgy a win7-nek is van gyári recovery-je, ami néhány DVD-t készít a rendszerről, ami boot-olható. -
Kbali
nagyúr
Na ennek fuss neki még egyszer:
1. A kamera tudjon 100 Hz-et, vagy a kijelző? A kijelző biztosan nem, az biztosan 60 Hz-et tud. - Naiv kérdés: nincs rajta a kamerán egy védőfólia?
2. HDD led - passz - fontos, hogy legyen?
3. Integráltnál biztosan nem fogja kiírni külön a GPU hőmércéjét. Hővédelem amúgy van, a rendszer tudja magáról, ha túlmelegedne, lekapcsol, ha megtörténik. -
Kbali
nagyúr
válasz
cassius.clay #8866 üzenetére
Plusz, ha egy n-es környezetben van legalább egy g-s eszköz, akkor a routerek, lefogják g-re a sebességet!
-
Kbali
nagyúr
válasz
cassius.clay #8824 üzenetére
Ha kirpóbálnád az SSD-t, bizony lassú lenne a vinyó. Van egy Kingston 96 gigás, amit itt a PH!-n is teszteltek, az nem túl drága és ha a rendszert, programokat arra teszed, bazira tud gyorsítani, adattátolásra meg külső vinyó, hiszen a gyári sem sokkal nagyobb.
-
Kbali
nagyúr
válasz
cassius.clay #8822 üzenetére
Toljál bele az 1 gigás memória helyett egy kettest, meg tegyél bele SSD-t és öröm bódottá
Ennyiért jó vétel volt, bár... nekem még ez jön be ebből a kategóriából.
Sajna a Toshiba nemigen terjedt el itthon céges gépként, ezért használtban sem nagy kínálat van belőle, nemúgy, mint Thinkpadből.Én most adtam túl egy 5 éves Satellite m100-164-en 30-ért. Igaz vigyáztam rá és olyan gép, mintha új lenne.
-
Kbali
nagyúr
válasz
cassius.clay #8818 üzenetére
WWAN-t keress, maga a SIM helye általában az akku alatt van.
Ha kapcsolod a wireless eszközöket, akkor tudod kapcsolni a WWAN-t is? -
Kbali
nagyúr
válasz
conqver #8807 üzenetére
Nincs mit - sajnos a notebook-ok az a kategória, ahol ez a cserélgetés a gép többéves korában a RAM bővítésnél még megéri, mást már nemigen az ár miatt.
Esetleg a rendszersebesség növelésére megérheti egy SSD. A PH!-n tesztelt Kingston 96 gigás egész baráti árban van, egy laikus is be tudja szerelni.Ez hatványozottan igaz, ha mindehhez szerviz segítségét is igénybe kell venni. Nekem most ajánlottak egy alsó burkolat cserét 12e +Áfa áron... (ez csak a munkadíj, 16.800 + Áfa lett volna a burkolat) - a gépet 12.500-ért vettem.
-
Kbali
nagyúr
válasz
cassius.clay #8804 üzenetére
Akkor ezek szerint csak megerősítést vártál, hogy jól választottál-e? Igen!
-
Kbali
nagyúr
válasz
cassius.clay #8802 üzenetére
Tudom, azért kérdeztem csak rá az árra - egyébként pont Thinkpad kategória, de itt nemigen volt-van senkinek, általában Satellite kategóriát vesznek az emberek.
-
Kbali
nagyúr
válasz
cassius.clay #8798 üzenetére
Mennyiért kínálják? Ez egy 2 éve kifutott típus.
-
Kbali
nagyúr
válasz
conqver #8795 üzenetére
A VGA, ha MXM csatis, akkor esetleg cserélhető, procit meg úgy tudod megnézni, hogy kinézed a chipset típust és utána az Intel oldalán, hogy milyen procik kompatibilisek vele.
Te a VGA-t nem fogod tudni magad cserélni, de lehet, hogy a procit sem. Ha találsz is kompatibilis alkatrészeket, rájössz, hogy nem éri meg a csere, olyan drága.
Ha eladod a mostanit és hozzáadod az alkatrészek árát, lehet, hogy jobb gépet tudsz venni. -
Kbali
nagyúr
Vigyázz rá és nem lesz vele gond.
Én a szállítást, hurcolást csak kikapcsolt állapotban javaslom, valami jóféle táskában, hátizsákban.
Azt azért tudnod kell, hogy a Satellite sorozat az a Toshiba konzumer kategóriája, nem véletlenül kerül ennyibe.
Amire szeretnéd használni, arra jó lesz. -
Kbali
nagyúr
válasz
ro_bert17 #8735 üzenetére
Lehet, hogy valami licensz cucc és csak gyártáskor adnak ki gépre.
Amúgy driver lemez nem volt a géphez? Nekem anno a gyári leírásban volt, hogy hogyan tudok a gyári utility programokról mentést csinálni, hogy ne úgy kelljen egy újrahúzásnál összevadászni.
Esetleg próbáljátok meg, hogy írsz a Toshiba supportnak, hátha adnak elérhetőséget a szoftverhez. -
Kbali
nagyúr
válasz
Vis Major #8717 üzenetére
Biztosan Realtek hangchip van benne?
A gép alján találsz egy egyedi azonosítót, ami általában P betűvel kezdődik. A Toshiba oldalán azzal kerested a megfelelő drivert? Ill ott van olyan is, ami megpróbálja felismerni a géped típusát és + az oprendszer kiválasztásával felajánlja a megfelelő drivereket.
Vagy ha nem vagy biztos a hangchip típusában, akkor tegyél fel egy Aida vagy Speccy programot, az megmondja, milyen alkatrészek vannak a gépben. -
Kbali
nagyúr
válasz
Aryon87 #8702 üzenetére
A pontos chipset-et kellene megtudni, de a képről úgy látom, hogy faternak is ilyen van, abban T2300 core duo proci van.
A memóriát mindenképpen érdemes a max. 2 gigáig bővíteni.
A hangszórók elhelyezkedése elég rossz - gépeléskor pont letakarod, kopik a rácsról a festék, belemegy a zsíros por a membránba, egy idő után már alig hallható a hangszóró.
A nagy képernyőfelület miatt faternak tört a zsanér is anno.
Ilyen korú gépnél (legalább 4 éves) várható, hogy tele van porral belül, emiatt melegszik, ill. az akksija is már jó eséllyel szinte kuka.
Ha nagyon vigyáztak rá, ill. értettek hozzá, akkor persze lehet jobb állapotban (na a faterom pont nem ilyen - a saját 5 éves Toshibám ezerszer jobban néz ki, mint az ő fiatalabb gépe). -
Kbali
nagyúr
Pl.: Technotrade - van vidéki irodájuk is.
-
Kbali
nagyúr
Vagy - nem csak látszólag van benne rendesen az akku? Nekem szokott olyat csinálni, hogy az asztalon tologatástól a közel 5 éves gépem akkubiztosító egyik pöcökje elmozdul és az akksi egy picit el tud csúszni, nem érintkezik, nem tölt, de természetesen hálózatról megy a gép.
Persze egy másik - akár kölcsön - akkuval ki lehetne zárni, hogy maga az akksi teljesen döglött. -
Kbali
nagyúr
válasz
Krystal_s #8598 üzenetére
Szerintem amíg érezhetően nem csökken a kapacitás (akkuidő), addig ezekkel az értékekkel nem érdemes foglalkozni.
Használni kell a gépet arra, amire kitalálták, ha rossz az akku, akkor garanciaidőn belül úgyis elhalálozik, ha jó, akkor pedig kb. 3 éves korában - ennyit bírnak. Az enyém lassan 5 éves, újonnan bírta 2-2,5 órát, most 20-25 percet. Soha nem kíméltem, addig megy akksiról a gép, amíg kritikusra nem merül, akkor töltöm, majd újra merítem. -
Kbali
nagyúr
Ezért írtam, hogy ne a diag. proginak higyj, hanem annak, hogy csökken-e valóban az üzemidő. Ha nem, nincs gond. Ha egyik napról a másikra drasztikusan, akkor cellazárlat, de ha nem garis, akkor tökmindegy. Az akksira nem ugyanannyi garancia van, mint az egész gépre, ennek a garancia dokumentációban is szerepelnie kell.
-
Kbali
nagyúr
Lehet, hogy az akku cserélgetéstől is hülyül maga a diag. program.
Ha meg a teljesítmény nem csökkent, akkor mi a gond?
Az is lehet, hogy állásában mekken meg az akku. Nem szeretik a Li akksik az állást. Ha nem használod, akkor bő félig töltötten tedd el, száraz, hűvös helyre, de használni is kell néha.Én nem szórakozom az akksikkal, arra való, hogy arról menjen a gép. Ha fel van töltve, megy róla, ha merül, akkor töltés. Ennyi. Egy idő után így is, úgy is tönkremegy...
-
Kbali
nagyúr
A foglalat + chipset a lényeg. Azt érdemes esetleg felkutatni, hogy anno milyen procikkal szerelték még ezt a sorozatot. Ez azért lehet érdemi infó, mert a hűtés talán a sorozat legcombosabb tagjához van méretezve, ha annál nagyobbat raksz bele, azt már nem biztos, hogy bírni fogja, túlmelegedhet a gép, ami kékhalált vagy leállást okoz.
Nekem egy régebbi M100-asom van, ahhoz talán T7xxx-es sorozat még jó. -
Kbali
nagyúr
válasz
bmakszim #8305 üzenetére
Ha megvan még a régi proci, akkor tedd vissza bele és úgy vidd gariztatni.
Egyébként lehet, hogy poros a venti és esetleg ki kellene tisztítani.
Az is lehet, hogy csak mostanra kezd meghalni a gép a nem ehhez a hűtéshez méretezett proci miatt. Szerelték egyáltalán ezzel vagy ilyen teljesítményűvel eredetileg a gépet? -
Kbali
nagyúr
válasz
Dontorrent #8268 üzenetére
Esetleg próbáld ki a speccy nevű magyar cuccot is ,az szépen kiírja a ram-ok típusát, tulajdonságait.
-
Kbali
nagyúr
válasz
bajnokpityu #8167 üzenetére
Lehet, hogy azért, mert HDMI-n is jöhet ki a hang?
Esetleg kérdezd meg őket, hátha tudnak testközeli infót. -
Kbali
nagyúr
Celeronban nincs speedstep. Mennyi memória van a gépben? Azt esetleg érdemes lehet bővíteni 2 gigára, sokat dobhat a sebességen. Ezekben emlékeim szerint 512 mega volt gyárilag, esetleg max. 1 giga.
Ha van rá mód, esetleg oprendszer komplett újrarakása? Faterom ezeréves Toshibája gyakorlatilag megtáltosodott tőle. Ez akkor tud legjobban működni, ha mindent le tudsz gyalulni a gépről, válogatás nélkül, akár vinyó újraformázással.
Firefox sok memóriát eszik, erre nézzetek rá. Facebook flash játékokban (pl.: Farmville), akár önmaga 3-400 megát is. -
Kbali
nagyúr
válasz
LaptopSystem #8149 üzenetére
Most melyikről? Az aláírásodban lévő Quismo-ról kérdezel?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Márkibe #8130 üzenetére
Fn + valamelyik F billentyű? Elvileg rá is matricázzák a kis napocskát
- ehhez viszont kell a megfelelő Toshibás segédprogi is (keress vissza a Value Added pack-re)
Ill. oprendszerből is lehet állítani, sőt az energiatakarékos beállításoknál is kellene tudni.
Milyen oprendszer? -
Kbali
nagyúr
válasz
LaptopSystem #8066 üzenetére
Mi a kérdés? Ez egy brutál gép, bár nem a legújabb.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Thunderzolee #7992 üzenetére
A Toshibánál makk mindegy a zugwebshop, csak számla legyen meg garlevél. Be kell regisztrálni a garanciát, utána meg el lehet felejteni a boltot, szükség esetén van normális szervizhálózat is, vidéken is legalább átvevőpontokkal, de futáros is működik.
-
Kbali
nagyúr
válasz
pongyolapity #7977 üzenetére
Recovery partícióról? Külső drive-ról, USB-ről...
-
-
Kbali
nagyúr
Az akku használatáról erősen megoszlanak a vélemények, de általában a Toshibák kezelési kézikönyvében benne van, hogy mit kell csinálni. Mivel ezek az akksik már ugyanolyan technológiával készülnek, mint a mobilok akkumulátorai, ezért pont ugyanúgy kell őket használni.
Ahogy ÉN csinálnám/csináltam: nem töltök rá, hagyom addig merülni, amíg nem szól, hogy kritikus a szint a gyári beállítás alapján - ekkor töltés ~12 órán át, utána pedig igény szerint. Én sosem veszem ki a gépből az akksit, legalább szünetmentesként is funkcionál. Bizonyos töltési ciklus után ígyis-úgyis tönkremegy, inkább használd és derüljön ki garanciaidőben, ha esetleg rossz.
Az akksik legnagyobb ellensége a magas hőmérséklet és a teljes lemerülés. -
-
Kbali
nagyúr
válasz
ursaminor01 #7916 üzenetére
Nem mondtak hülyeséget - érdemes lehet feladni egy aprót vagy keresni típus alapján donort.
Az alkatrészt tényleg olcsóbban megszerezheted, de legalább kell valaki, aki beszereli és valami garancia az eladótól, hogy jó az alaplap.
Esetleg keresd meg xbiker fórumtársat, hátha tud segíteni. -
-
Kbali
nagyúr
válasz
silver-pda #7874 üzenetére
A T130-ról most volt teszt itt a PH-n.
-
Kbali
nagyúr
válasz
littleNorbi #7793 üzenetére
Olvass vissza, asszem a Value Added Pack kell neked, hogy az FN kombinációk működjenek. Egyébként külön hardveres kapcsoló nincs a WiFi-hez a gépen?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dan-szan #7783 üzenetére
Anno nekem 1 év gar. volt a gépre, 6 hónap az akksira. Amikor 2 év garanciával kezdték árulni a gépeket, akkor az akkura is 1 évre emelték, tehát már nem garanciális.
Szerintem nem okoz gondot, ha benne hagyod a gépben.
Amúgy mennyit megy az akksiról, ha feltöltve indítod? -
Kbali
nagyúr
válasz
Dan-szan #7781 üzenetére
Mennyi idős a gép? Az enyém már lassan 4 éves, még bírja az akku fél órát.
Lehet felújítani, utángyártottat kapni, meg gyárit, de sajna mindegyik tizen-huszonezres tétel.
Nézegesd meg az ajánlatokat: itt, itt, esetleg itt. Ezeken kívül is biztosan van még ezer hely, ahol foglalkoznak vele.
Egyébként a gépnek akku nélkül is kell működnie, de egy áramkimaradás esetén akkor nincs backup áramforrásod. -
Kbali
nagyúr
válasz
Dan-szan #7774 üzenetére
Mostmár simán Win alól lehet BIOS-t frissíteni, a lényeg, hogy legyen hálózaton a gép, nehogy lemerüljön flash közben.
A Toshiba hivatalos oldaláról lehet letölteni BIOS verziókat, de szerintem nem fog engedni a meglévőnél régebbit felrakni.
Ha régi a gép, akkor az archiv kategóriában kell keresni, pontos típusszám (pl: PASME - gép alján matricán megtalálható), oprendszer, szerint. Letölt, telepít, használ - ennyi. -
-
Kbali
nagyúr
A legjobb méretkategória szerintem, főleg, ha 1440x900-as a kijelzője. Nekem - nem Toshibában - de volt ilyen kijelzővel gépem, teljesen jó.
Az a baj, hogy szerintem ez már 1366x768-as lesz, ahol a képernyő magassága kisebb, mint az 1280x800, igaz szélesebb.
Beszerzési forrásnak javaslom őket, jó akcióik szoktak lenni. -
Kbali
nagyúr
Mint egy most megjelent cikkben is olvashattad, a Toshiba 25 éve gyárt(at) laptopokat.
A hazai support jó, vannak vidéki szervizek vagy legalább felvevőhelyek, de úgy tudom, ha szükséges, megy a futáros elvitel is.
Én egy jó szervizt tudok, amit ajánlgatok, az a Technotrade.
Ha jól belövöd az igényeidet, biztosan találsz hozzá egy jó Toshibát.
Bár mostanság elmentek nagyon a konzumer irányba: fényes fedél, nagyon csicsa belső, stb..., de a Tecra sorozat szerintem a jelenlegi kínálatban az egyik legolcsóbb business sorozat. -
Kbali
nagyúr
válasz
csaby89 #7720 üzenetére
Technotrade pl. garis szerviz, vanank vidéki szervizpontok is - lehet, hogy ha telefonálsz, megpróbálnak úgy is segíteni. Ha van alkatrész, lehet, a cserét is megvárhatod, de ha működőképes a cucc, akkor általában elég akkor bevinni, ha megjött a cserealkatrész.
-
Kbali
nagyúr
Ha hazabeszélek, akkor nézz meg ennyiből egy 14,1-es Tecra-t - lehet, hogy teljesítményben nincs pariban az U500-zal, de minőségben jobb, ill. matt a kijelző. Sajna Lenovoból a Tecra kategóriája inkább már 300-hoz közelít.
Ha 13,3 kell, akkor esetleg nézz szét az Acer TimelineX sorozatban, jókat írtak róla, a 250-be bőven belefér a gar. kiterjesztés is. Esetleg Asus U sorozatban is vannak ilyen gépek.
Toshibában a Thinkpad Edge-hez legjobban a Satellite T sorozat hasonlít. -
Kbali
nagyúr
válasz
Potterky #7661 üzenetére
Szia! Ha van szabad slot, akkor uccu bele a plusz RAM - bárhol megveheted, de célszerű, ha paramétereiben megfelel a jelenleginek, az adja a legjobb teljesítményt, legkevesebb problémát - ha lehet, menj olyan helyre, ahol belepróbálhatod (kisebb számtechboltok megoldják).
LAN drivert találtam, de jó lenne, ha megadnád a pontos típust (a gép alján van short model number, PSL-lel kezdődik, ha minden igaz) - és a fennlévő oprendszer típusát.
Egyébként itt kerested? -
Kbali
nagyúr
válasz
Potterky #7636 üzenetére
3 gigás modul van? A géped speckójánál találtam ezt ("2 x memóriahelyek (1 állíthatók be)) - RAM technológiára pedig ezt: "DDR3 RAM (1066 MHz)"
Eszerint az utóbbi. Ha beviszed egy számtechboltba, szerintem ki is cserélik neked, esetleg a régi RAM-ot is beszámítják. Ha 64 bites az oprendszered, akkor 4 gigát érdemes beletenni. -
Kbali
nagyúr
válasz
kalorobert #7587 üzenetére
Lehet, hogy a TV-n kell állítani, ill. HDMI kábel nem árt (bár gondolom azzal kötötted).
Ilyen beállításokról részletes topik itten. -
Kbali
nagyúr
válasz
stufen2 #7588 üzenetére
Én nem egy alkalommal csináltam már többféle gépen bios frissítést, soha semmi gond nem volt (amióta megy a winflash, kb. ugyanúgy működik, mint bármilyen szoftver telepítése). Az alapdolgokat kell betartani: nem akkuról, feltöltött, bedugott állapotban csinálni, gombot csak akkor nyomni, amikor kéri.
Neked konkrétan hogyan romlott el a dolog? -
Kbali
nagyúr
Ilyenkor általában 2-3 dolog romlik el: inverter, az LCD-t megvilágító lámpa, esetleg az átvezető kábel.
Szerintem nálad a lámpa lehet a ludas - nem biztos, hogy kell a teljes kijelzőcsere, néha javítható olcsóbban is.
Ha garis, akkor irány valamelyik hivatalos szerviz (pl.: Technotrade), ha nem, akkor nézz szét itt valamelyik topikon keresd meg Duree vagy xbiker szaktársakat, ők foglalkoznak javítással is. -
Kbali
nagyúr
válasz
Don Karesz #7575 üzenetére
Naiv kérdés lesz: a 6300-s egyáltalán tud tölteni USB-n? Sajna a Nokiánál az, hogy USB-s csatlakozó van a telefonhoz, még nem jelenti azt, hogy tölteni is tud rajta keresztül.
-
Kbali
nagyúr
válasz
vagabor #7303 üzenetére
Teljesen kikapcsolod a gépet vagy csak készenlétbe teszed? Ha készenlétben van, akkor is fogyaszt áramot, sőt hibernált állapotban is.
Ha teljesen kikapcsolod és így is merül és nincs sleep and charge-ra sem használva egyetlen USB-s eszköz sem, akkor szerintem hiba, irány a szerviz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA V
- Star Trek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest