- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
battisti
tag
kedves fiúk és lányok, tegnapelőtt kiporszívóztam a laptopom ventijét (alulról és oldalról is), és stabilan 10 fokot esett a proci hőmérséklete, újra 40 körül muzsikál (a vinyó változatlanul 45 fok így nyáron). Szóval melegen ajánlom a géptakarítást másoknak is
-
battisti
tag
Mai napra rendelt láma kérdésem: úgy emlékszem, valahol be lehetett állítani, hogy a készenléti állapotból mivel lehessen felébreszteni a gépet, de a power saverben nem lelem. Most a bekapcsológombon van, de nekem igaziból billentyűzet (enter, space) kellene, az egér nem lenne jó. Emlékszik valaki?
Egyébként teljesen random módon csinálja: bizonyos napokon hajlandó lemenni készenléti állapotba, máskor nem. Eleinte azt hittem, ha az egeret a wallpaperre kattintva hagyom, akkor nem, és amikor valamelyik ablakban vagyok, akkor igen, de hosszabb távon kiderült, hogy nincs benne rendszer. Nem különösebben zavar, de talán úgy még kevesebb áramot fogyasztana, és tudnám, mire számíthatok. -
battisti
tag
válasz
Satellite #1168 üzenetére
Amikor megvettem a gépet, írtam is, hogy a desktopom wifi adaptere három hálózatot talált ott, ahol a toshiba (eredeti biosszal) nyolcat. A kedvedért most is ellenőriztem, de így hajnaltájt csak kettőt talál
majd holnap fényes nappal is megnézem, na nem mintha a nyolc nem lett volna bőven elég - főleg, hogy csak egyre csatlakozom
-
battisti
tag
válasz
ufonauta #1158 üzenetére
én már frissítettem az enyémen (Pro L100) biost, winphlash-sel, látható változás zéró (szubjektíve: hangosabb lett a venti), nem garanciavesztő, és utána akár le is lehet szedni, ha nem tetszik (előtte felkínál backup lehetőséget, alapbeállításban az van, hogy lementi a régit), de akkor legalább a wifivel lesz egy kis matatás
Én felraktam nem sokkal az után, hogy megvettem, aztán leinstalltam, aztán újra felraktam - biosból csak nem rosszabb az újabb, azt nem véletlenül szokták frissíteni, legalábbis én ezért tettem fel.
kieg. semmi nem ''romlott el'', semmit nem kellett újrarakni. Pontosan le van írva, mit kell csinálni (mindenképp hálózatról menjen a gép stb.)
[Szerkesztve] -
battisti
tag
-
battisti
tag
válasz
zolikaDB #1134 üzenetére
mindent, amit az automatikus indításból kiveszel, el tudod indítani máshonnan is. nekem csak a tps.exe (power saver) és a skype meg a nod32 van benne, ill. egy dumprep, ami nem tom, mi de gondolom, vmi rendszerhelyreállítással vagy -hibákkal kapcsolatos dolog. A többibe (boot.ini és hasonlók) nem nagyon nyúlkáltam.
-
battisti
tag
nekem futárral jött usanotitól, és addig nem fizettem ki, amíg ki nem bontottam a dobozt, le nem ellenőriztem, hogy minden benne van-e, amit a mellé adott füzetkékben írtak, meg főleg a garilevelet és a sulinetes számlakísérő igazolást, és amíg el nem indítottam a gépet (ami egyébként le volt gyári fóliázva, ezért rögtön tudtam, hogy elfelejtették belerakni a plusz ramomat
)
én felhívtam a technotrade-et is, hogy ők mennyiért vesztegetik, meg ha van, mennyi az ajánlott viszonteladói ár, és az usanoti teljesen tartotta magát ahhoz, a többieknél az már extraprofitDe olyat is láttam, hogy más felállásban adják az egyes gépeket, pl. kisebb vinyó, ilyesmi (amikor már megvolt a kiszemeltem, a notebook.hu-val hasonlítottam össze, és nemcsak az árban, hanem magában a konfigban is voltak eltérések).
-
battisti
tag
válasz
zolikaDB #1058 üzenetére
Most nem pontosan értem: te wifi adaptert keresel, egysrác keres routert, nem? Mivel neked van routered, azt kérdeztem, a kinézett pcimca kártya passzol-e hozzá szabványban. Ha igen, nincs gond. kiv. talán, ha nem csak otthon szeretnéd használni, hanem mondjuk külföldön meg hotspotokon, amik mondjuk vmiért nem kompatibilisek visszafelé (ennek mondjuk kicsi az esélye, a b-t meg az a-t szinte minden g-s támogatja).
Router tekintetében meg kinek mire van igénye, igaz, de a nagy lelkesedésben túlzásokba is esel. Ez a gigabyte a link szerint 13-16e Ft, emlékeim szerint az enyém (ami hasonló tudású) is bőven megállt tizenötből, tehát nem egy kurva drága cuccot ajánlottam. A router adatátviteli sebessége pedig nemcsak a külső (internetszolgáltató felé irányuló) sebességet, hanem a belső hálózatét is meghatározza, ami nálunk egyelőre nagyobb, mint a jelenleg 2 megás adsl-é.
és szerintem ez a téma már nem is ide való, l. a megadott topikokat
[Szerkesztve] -
battisti
tag
válasz
zolikaDB #1040 üzenetére
A felső kártyánál a linken az áll, hogy csak a 802. 11b szabványt tudja, és csak 128bites wepet, a 11 mega mondjuk elvileg bőven elég, ha csak egy gépet kötsz a routerre, a gyakorlatban max. 2 Mbitet kapsz úgyis. Milyen routered van, ez passzol hozzá? A nevesebb, okosabb kártyák viszont nem ennyibe kerülnek...
[link]
Az usb-snél érdemes talán megfontolni, hogy akkor mindig lefoglalja az egyik usb slotodat, míg ha a kártyalyukat nem használod másra, oda örökösre berakhatsz egyet.
egysrác, nekem dlinkem van (DI-624+), már több mint két éve megy, egyszer kellett resetelni vmiért, de sztem ezt már nem lehet kapni. A desktopban ezt a pci kártyát használtam hozzá: [link], bár ez a te szempontodból érdektelen. Van itt a ph!-n wireless topik, meg külön d-link is, de javaslom még a router kulcsszót is itt jobbra fent a keresőben (fórumtémák között). Pl.:
wireless hálózatok [link]
milyen routert vegyek? [link] -
battisti
tag
válasz
zolikaDB #1002 üzenetére
te, hogy kaptál a kezedbe laptopot, ha még egy nyamvadt drivert sem tudsz telepíteni?
A setup indítja a telepítést, a többi fájlban vannak az adatok (nagyjából...). A telepítők elindulnak úgy is, hogy van fent driver (mert a gépet feltelepítve kaptad - vagy te voltál, aki particionálni akarta, és rögtön legyalulta?), és kapsz egy figyelmeztetést, hogy előbb töröld a régit, mert baj lehet. A programok telepítése/törlésében is van atimegsemmisítő. Szóval lehet, hogy pl. sérült a ziped, ha nem indul el a setup.
A memobővítés hatásai nálam:
[link]
és ott katt a linkre. Mivel az xp úgyis megeszi a nagy részét, most utólag azt gondolom, tök értelmetlen volt bővítenem, mert a vista úgyis döcögni fog rajta - és még évekig nem is akarom felrakni. Mondjuk én nem játszom rajta nagyon, ha mégis, akkor is régiekkel, tehát lehet, hogy a játékoknál érezhető a bővítés hatása. Nálam még annyi előnye van, hogy kikapcsoltam a lapozófájlt, hogy ne nyekeregjen a vinyó - de hangsúlyozom, nem játszom a gépen. -
battisti
tag
nálam kerio+router hardveres tűzfal és nod32 van (utóbbi pár ezer ft diákigazolványra, de aki nem lusta, havonta letöltheti és újratelepítheti, akkor ingyenes). A nodra újabban több panaszt is hallok, hogy nem talál meg mindent, nálam nem jelentkezik probléma. Pár éve még norton virkill+tűzfalam volt, de az tényleg lassította az xp-t, és utoljára akkor kaptam vírust multiplayer játék közben
spyware-em még az életben nem volt, pedig 2000 óta vagyunk online 24/7 - egyszerűen nem kell összevissza kattintgatni
-
battisti
tag
válasz
sheepmilk #942 üzenetére
szia!
újat szimplán nem kapsz 200 alatt. használt gépekben inkább hp-ket meg talán thinkpadeket szoktak ajánlani ők:
[link]
heroes maxon, sőt kisebb részletességgel pl. a bfv is elmegy az ati x200-as chipseten (vga x300), ez gyk. a legprimkóbb kártya, amit ezekbe a gépekbe raknak.
ezek a mobil vga varázstáblázatok:
[link]
[link]
az enyém pro L100, ez nem egy csúcsmodell, de mindent tud, ami a leírás alapján neked kell. a toshiba honlapján megtalálod a specifikációit, amit összevethetsz a kinézett M-sorozattal, ha mégis maradsz a toshibánál. -
battisti
tag
-
battisti
tag
jó, de harminc fokon mi a fenéért hűt egyáltalán? és everestben, biosban is nézem a hőmérsékletet, nem változik, stabilan ennyi, és a venti ki-be kapcsol, hőmérséklettől függetlenül. szerintem ez parajelenség
a 200m a chipset, az x300 a vga. van egyáltalán ati driver a gépen?merugye az (toshibánál gépre szabott) adja az ati menüt. na jó, csak vicceltem, a toshiba adott hozzá.
-
battisti
tag
az tény, hogy az enyém minden része max. kézmeleg (még játéknál is), de ettől függetlenül folyton pörög a venti. az enyémben ati chipset&vga van, ha a tiéd inteles (bocs, most nincs lelkierőm utánanézni), annál nem tom, hol kell a videomemóriát beállítani, az atikban az ati menüben.
-
battisti
tag
Az enyém Pro L100, így télen 30 fokos a CelM380 procim (szövszerk, intenzív net), HDD32, és csúcsüzemen mégis szinte folyamatosan hűt. Na, erre varrj gombot! De egyébként sem nagyon melegszik: ''Játéknál CPU 35-40, HDD 40 (kiv. NFS5 és Call of Juarez, ahol 45/55).'', ezt még a #334-ben írtam.
A videomemóriával kapcs.ban membővítés után írtam a #466-ban:
''Ami a videomemóriát illeti, amikor még csak 512 volt benne, három választási lehetőséget (32/64/128 mb) adott a vramnál. Most, hogy 1 gb van benne, 128 és 256(!) közül választhatok, kisebbet nem, és a specifikációkban eredetileg max. 128 szerepel...''
a memobővítés hatásai nálam:
[link]
Azt viszont nem értem, hogy miért nem tudsz neki 128-at adni a megjelenítés/speciálisban.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
válasz
Silencer83 #821 üzenetére
én ezt az asszonykát hívnám:
Pécs
Technotrade kirendeltség:
Somogyiné Sztanics Rózsa
Pécs, 7633. dr. Veress Endre u. 11.
Tel.: 72/251-288, Fax: 72/251-589
E-mail: pecs@technotrade.hu -
battisti
tag
válasz
Donki Hóte #824 üzenetére
igen. az enyém 33CPU/ 35HDD fél nap menet után
-
battisti
tag
válasz
Donki Hóte #788 üzenetére
ha bootképernyőnél F12-t nyomsz, nincs választás?
egyébként én is simán újraraknám, ha friss a rendszer, és akkor legalább rögtön rendbetehetnéd a partíciókat is. -
battisti
tag
válasz
gabcsi2021 #777 üzenetére
olvastuk ám, elég egyszer beírni...
a truebrite-tal kapcsban írd be itt jobbra a keresőbe, hogy fényes - truebrite - kijelző meg hasonlókat, ott leszneka vélemények. pl. #589. hsz, neki tetszik, mások szerint tükröződik, és fényes terekben való használatra alkalmatlan.
a centrino jó (keveset fogyaszt - hosszabb akkuidő), a wifi a szokásos jó, a grafkártya új 3d-s játékokat nem tud, megfelelőek a csatlakozók, elég a memó, nem túl nehéz a gép. ez egy jó konfig, én még az árát is jónak mondanám. -
battisti
tag
válasz
zolikaDB #774 üzenetére
Én kb. ötévente egyszer particionálok, de most is csak annyira emlékszem, hogy van egy csúszka, amit arrébb kell húzni, továbbá el kell dönteni, milyen fajta partíciót szeretnél. Viszont ha már úgyis a ph!-n vagy, ajánlom, hogy itt jobbra fent írd be szépen a keresőbe, hogy particonál, válaszd ki a fórumtémáKban legördülőt, és voilá! Vagy ha úgyis újratelepítesz, az xp telepítő is megparticionálja neked a legelején (bár ezzel a toshiba recoveryvel még sosem próbáltam).
remek, időben érkeztem
[Szerkesztve] -
battisti
tag
válasz
zolikaDB #765 üzenetére
Érdekes, én nem raktam újra a windowst... simán particionáltam pmagic-kel, és a kisebb partíción ott volt szépen megőrizve, most már nem olyan hülye az a program, mint régen. Vegyél le egy másik pm változatot, hátha az a baja.
Kieg. Én először xp-n belülről próbáltam particionálni, mint a desktopomat, de azt valamiért nem hagyta, akkor nyúltam partition magichez.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
válasz
anjani182 #749 üzenetére
Asszem szövegértési problémáid vannak, idézném magamat (#334): ''Ghost Recon 3 800x600 low (az anizotropikus szűrést nem lehet kikapcsolni, pedig ez még a GeF 6600-at is megfekteti) elindul, de minek: játszhatatlan, a hang is késik.'' Vagyis - mily meglepő - van olyan játék, ami ilyesmit követel(ne), de ezt ez a kis grafkártya nem tudja teljesíteni, csak ennyit mondtam. Nyilván nem a legújabb játékok lejátszására való.
A másik (#760-ra): inkább olvassál egy kicsit, a celeronM-et nem lehet leszabályozni.
ZolikaDB: Most wanted elfut rajta, de nem egy csúcsélmény, már az NF5-nél is kockánként rajzolta fel a tájat. -
battisti
tag
válasz
anjani182 #744 üzenetére
Hót mindegy, mennyi a 3dmarkja, úgyis a gyakorlat számít. Ha ebben az L30-ban is ati x300 van, akkor csak a legújabb 3d-s (shaderes, anizotropikus szűrést követelő) játékokat nem viszi egyáltalán, fifa07 sima liba, bár az nem sokat követel, bfv is élvezhetően játszható. Mint említém, bizonyos közeli árnyalatok és a részletek (pl. játék hátterében a fűcsomók) elkülönítésével nem boldogul.
-
battisti
tag
laptopot hosszú távra?
egyszer menjen tönkre benne egyetlen kis tranzisztor....
Meg hát honnan tudod, hogy öt év múlva milyen igényeid lesznek, vagy milyen igényei lesznek a gépeden futó op.rendszernek, satöbbi. Ha a 85 a szül. éved, gondolom, még nem dolgozol, már csak ezért sem lehet tudni.
Nekem a desktopom grafkártyáján volt dvi, a monitorom is tudta, gyönyörű képe volt (ati atlantis 9600). A laptopom ''videokártyája'' (x300) is szép képet gyárt, csak az apróságokat nem nagyon tudja részletezni - de sztem ezzel minden integrált így van vmilyen szinten, szóval igaziból vszleg kár beléjük a dvi. -
battisti
tag
Én is dvi-set akartam, de nálam az ár is számított, és 260 volt a legolcsóbb (Acer), amiben volt, ráadásul igen hamar kiderült róla, hogy már két topiktársnál is megfordult, és random fagy. Aztán lett toshiba. Nem hiányzik a dvi, pedig külső monitorra kötve használom - ebben az is benne van, hogy egy integrált videokártya azért valóban nem ad minden részletében jó képet.
Ha mégis hiányozna, van egy VTbook nevű pcimca kártya, ami külföldről hozatva kb. 45e Ft-ba jön (Mao-n csak az apple árulja 75e-ért...), szóval ezt beledugod, és voilá, ott a dvi kimenet, kettő is.
[link]
[link]
lehet kapni, utánajártam, bár csak usa-ba vagy angliába szállítanak, de ha van kint haverod, megoldható. -
battisti
tag
válasz
Donki Hóte #731 üzenetére
Ha visszaolvastál volna, nem csalódtál volna
Részletesen kitárgyaltuk, én hetekig figyeltem az enyémet pl., mindenféle beállításokon. Beírod a keresőbe, L100 (ami az enyém), vagy leválogatod a hozzászólásaimat, sztem hamar megtalálod. A CeleronM órajele nem változik és kész, a fogyasztása minimálisan csökken.
-
battisti
tag
Oh, én nem bántódtam meg
csak mondtam, hogy gondold meg
és azt is, hogy sztem az enyémnek is szép a képe, de nem gyönyörű, inkább kielégítő, főleg ahhoz az Acerhöz képest, amin most nézem. A kis celeronom meg tényleg hűvös, még az elgémberedett kezemet sem melegíti fel, ahogy a táp sem.
Amikor meg a notikat nézegettem, arra jutottam, hogy 300e körül kezdődnek azok a gépek, ahol már nem igazán kell kompromisszumot kötni semmilyen tekintetben (kiv., ha játékra akarja vki használni, de hát az elég hülye, mondom én). Namármost, nekem nyilvánvalóan nem volt annyim, ez a feladatát bőven, bőven betölti, szóval ebbe nem is gondolok bele. Ilyen eccerűAzt azért fájlalom, hogy az év végi hajrában bődületesen esnek a notiárak.
-
-
battisti
tag
válasz
StoneBridge #642 üzenetére
assist itt is van, meg config free, meg summit, hotkey, touch&launch, zooming utility, na ezek közt van. és nálam mindig megy, az ikonja a tálcán két kéz ölel egy ceruzaelemet (vagy vmi hasonló).
na, így néz ki, ha ki van nyitva, az enyém ilyen szegényes:
[link] -
battisti
tag
válasz
StoneBridge #640 üzenetére
egy kérdésem van:
toshibád van?
nem tom, én aszittem, az összes satellite-ot meg sat pro-t ezzel adjákt. Az asusnak is van vmi powermanagere, az acernek, a hp-nek is, szóval nem tom, neked hova tűnt.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
válasz
StoneBridge #636 üzenetére
talán rá kellett volna nyomni egy szörcsöt a c-re... nekem a windows/system32-ben van.
bluetoothom nincs, és igaziból a leírás alapján nem is értem teljesen a problémát, szóval arra nem tudok mit mondani. Nekem van egy pcdiag a toshiba eszközök között, amiben fel van sorolva minden eszköz - még az is, ami nincs a gépben (pl. firewire), de az nyilván nem fog működni -
battisti
tag
1) natív, többet is tud, a toshiba honlapon a megfelelő modellnél ott van, hogy mennyit (az enyém 1024 -> 2048 (vagy vmi hasonló, de nagyon sok), egyébként külső monitorra van kötve, 1280x1024-en.
2) passz, ezek nem sorban vannak elnevezve. az intel oldalán volt vmi mobil chipset összehasonlító, meg hogy melyik mit tud (játék), de most véletlenül sem találom, csak a benchmark listát.
[link] -
battisti
tag
válasz
StoneBridge #632 üzenetére
ha nem találod a power saver ikont (amit alapból sok más cuccal együtt automatikusan elindít, ha nem veszed ki), akkor keresd a tpsmain.exe fájlt.
Az enyém kézikönyvében az áll, hogy nem kell kivenni (hacsak egyáltalán nem akarod használni), de havonta egyszer érdemes lemeríteni (akksiról használni). Az elektronika ügyel arra, hogy ne töltsön túl vagy ne süljön ki. Az akksi teljesítménye használatban vagy azon kívül is romlik, de így vmelyest meghosszabbítható. -
battisti
tag
válasz
hatizsak #623 üzenetére
hatizsak, bocsez, aszittem, ebben 256 van. Nekem most 1 giga van, de őszintén, olyan funkciókban vettem észre gyorsulást, amit ritkán használok (játék meg még vmi, ami most eszembe sem jut, de ide beírtam), szóval Satellite-tal ellentétben sztem alapfelhasználásra (office, streaming) elég az 512.
Ha a hangja olyan, mint amit az enyémhez írtak (l. konfigom), vmi mélyhangkiemeléses, akkor olyan, mint a kis asztali párezer forintos hangszórók, mérsékelten doboz, én pozitívan meglepődtem, amikor hallottam. Ha nem ilyen, akkor passz.
kijelzőhöz mi van írva? a truebrite a fényes, a wxga a wide, az xga a ''normál''. -
battisti
tag
Még jó, hogy Toshibát akartam venni, hogy ne legyen hangos, és ne melegedjen...
miért, nem is melegszik
Egyébként pont ezt kérdeztem a fő notis topikban, de b.tak válaszolni, hogy lehet-e ezt szoftveresen állítani (venti mikor mennyire pörögjön). ha lesz időm, utánanézek a Nagy Nemzetközi Neten. -
battisti
tag
válasz
sanya_67 #596 üzenetére
így elsőre kizárt, hogy ezt ennyiért adják, és toshiba, szóval menj el, és nézd meg, hogy tényleg ez van-e benne. Pár hozzászólással előbb volt, hogy mit adnak ennyiért, Satellite L100 vagy L30 volt, wifi nélkül, csak 256 mb rammal, csak 2 usb-vel (kevés), egy év garral (kevés).
A grafika vsz. ati x300 vagy intel GMA 900/950, szóval nem egy játékgép, a régebbiek mennek rajta, a nagyon 3d-sek élvezhetetlenek.
[link]
... elmentem az electroworldre, és csak 180e-s toshibát látok, meg drágábbat, 3. oldal.... az már reális is lehet.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
válasz
medve úr #594 üzenetére
nono.
te:
''abszolút nem pörög a venti [tehát nem igaz az állítás, hogy a prociszabályzónak nincs hatása...]''
én:
''csak a hűtés módja változik''
Tehát ugyanarról beszélünk, a különbség, hogy szerintem a hűtésváltozást nem a prociszabályozó idézi elő, hanem hogy nem/alig használod a gépet, ezért nem melegszik, ezért nem kell hűtenie, ez bármilyen procibeállításon így van. Persze lehet, hogy nálad máshogy van, ezt alapból nem kétlem, de már nem emlékszem, neked melyik fajta van. Pl. a táp nálam még soha nem volt forró, még több napos menet után sem, kézmeleg a maximum, a szomszéd (régi HP-vel) a csodájára jár.
Abban egyébként teljesen egyetértünk, hogy a power savert ki kell kísérletezni, hisz mindenki máshogy használja a gépét.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
A toshiba power saverben állíthatod be, hogyan hűtsön. Alapból az akkus üzemmódhoz az időnkénti (hangos) felpörgés, közte néma csend tartozik, a hálózatihoz meg (kb. fél óra után, mire bemelegszik) folyamatos, de az akkus felpörgéseknél (legalábbis nálam) jóval halkabb ventizaj. Ezeket te állítod be, ahogy csak akarod. Én csináltam egy olyan beállítást, hogy CPU maxra (4. szint), hűtés viszont telepfesz-kímélő, na ilyenkor az egyetlen változás, hogy lassabb lesz a weboldalak betöltése, de semmilyen más program elindulása vagy más sebesség nem változik. Ezt használom offline, de hálózatra dugva (nem akkuról), és ezt is csak azért, mert néha jobban esik a fülemnek, ha nem folyamatos a duruzsolás. Még egyszer mondom, amikor ilyenkor felpörög a venti, akkor hangosabb, mint amikor folyamatosan megy!
Az szerintem nem igaz, hogy a prociteljesítmény állítgatása (nálam 1-4. fokozat) bármit is változtatna bármin. Az everest szerint nem csökken az órajel, sem a feszültség, se semmi nem változik, én már a legelején írtam, hogy ez szerintem kamu, és csak a hűtés módja változik, illetve valamiért a fogyasztás (teljesítményfelvétel)! Menet közben is simán lehet váltani az üzemmódok között, csak kis időbe telik, mire reagál.
Az enyém nem kétmagos, hanem sima celeronM, de ezt asszem tudjátok.
Nálam most egész napos menet után CPU 30, HDD 35 fok (nem játszottam).
Azt hiszem, a venti fordulatszámot nem lehet biosban vagy máshogy (szoftveresen) állítani, hacsak nem telepítünk rá valamit. Mondjuk ez érdekelne, ha valaki tud erről, mert felőlem 40-45 fokos is lehetne mindkettő, ha mondjuk kisebb fordulatszámmal menne, és még halkabb lenne (bár nekem már ez is állati halk a szomszéd szobában zúgó cool&quiet rendszerhez képest).
Egyébként azóta is 0 a lapozófájlom, semmi gond nincs vele. -
battisti
tag
válasz
battisti #578 üzenetére
toshi honlapon megnéztem, L100-ban van wifi, 4 usb, L30-nak szélesvásznú képernyője van, csak 2 usb (kevés), és nincs wifi, mindkettő 256 ram, és mindkettőt egyórás akkuval adják. Ha muszáj e kettő közül választani, L100, de add az árához még egy lapka meg a még egy év garancia árát.
L100-at amúgy csak pclanden látom sulinetben.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
üsd be itt jobbra a keresőbe, hogy L100, és kiadja az enyémet is, hosszú, hosszú leírással, pl. hogy mi játszható rajta, milyen gyors stb. (Pro L100-132, de ahogy elnéztem, chipset, minden ugyanaz)
csak 256 mb ram? kevés lesz, az integrált vga eleve szopikál belőle.
notebook.hu nem írja, hogy lenne benne wifi, máshol meg írják, szóval nem tom, kinek higgyek, de notebook.hu azt is írja, hogy 4000 mAh (az kb. két óra akkuidő), én viszont nem hiszem, hogy tényleg ilyen akku lenne benne (ebben az árkategóriában).
Végy még egy év garanciát, ha csak egy van.
na, ha hihetünk a technotrade-nek, l100-194-ben van wifi, de hol a szöszben kapható sulinetben.
néhány link megkönnyítené a dolgunkat...
[Szerkesztve] -
battisti
tag
A tecra alapból jó széria, és ez a gép is rendben van (proci, memo, akkuidő). Játszani sokat ezen nem fogsz tudni (újabbakat, mármint), netezésre meg már az enyém is bőven elég. Csak egy nagyon picit olvass vissza, hogy mit írtunk a wide és tükröződő kijelzőkről (de van kereső is). Ha már ilyen sok pénzed van, azért talán kereshetnél könnyebb gépet, bár a notebook.hu-n 60 hónap garanciát írnak rá, ami nem elhanyagolható szempont.
-
battisti
tag
Nem tudok mindenben segíteni, csak néhány szempont:
15 colos képernyőn szerintem ennél nagyobb felbontás zavaró. Ezzel biztos nem mindenki ért egyet, de az egyszerűen annyira kicsi képernyő, hogy a windowsban mindent alapból nagyobb betűre kell állítani, az operában mindig nyomkodtam a pluszt, hogy lássak is valamit, de ettől ugye kevesebb fér ki egy képernyőnyi helyre. Ez régebben volt, most van három monitorunk: a laptop 15'' 1024x768, szerintem ez teljesen jó. A 17'' 1024x768 nekem kevés, de én már megszoktam a sajátomat (17'' 1280x1024).
[link]
Namármost, amit kinéztél, az viszont wide, natívan 1280 x 800-as és tükrös.
Ez az ''akár xx MB'' ez mindig megosztott (uma, vram - ilyen neveken fut), az említettben mindkettőben az van (ezt a lapkakészlet neve is elárulja: amiben ez van - Mobile Intel® 945GM Express - az mind megosztott, a rendszermemóból szoppantja le a neki szükségeset, és ahogy nálam a rambővítésnél kiderült, minél több van alapból, annál többet vesz el magának, 1 gb ramnál pl. nem lehet 128-nál lejjebb állítani, csak 256-ra, azelőtt volt 64 meg 32 is, és a maximum 128 volt!). kieg: ezt te állíthatod be a felkínált lehetőségeken belül, legalábbis ati chipsettel így működik, de lehet, hogy intelnél a biosban kell, majd meglátod.
Ebben az árkategóriában nem tom, van-e külön vga, ami jó is (értsd: van akkora különbség egy ilyen árú gépbe integrált illetve egy külön kártya teljesítménye között - nem hiszem, a jó vga-kat 300e Ft-on felüliekbe pakolják, úgy néztem).
Az akksinál ez az adat, amit írtál, nem bír információs értékkel. Látom, a hivatalos toshiba honlapon sem írják, hány mAh és hány cellás, talán usanotebookéknak kellene írni, hogy nézzék már meg. Ha cipelni akarod, 4000-en alul ne add.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
válasz
parandroid #540 üzenetére
Köszi! 1 gb ram mínusz 128 vram; totalcmd, szövszerk (ált. 2 ablak), szótár, két böngésző, egyiken streaming, másikban sok-sok fül, néha winamp, szóval standard irodai felhasználás. Mielőtt kikapcsoltam a virtu memót, két napig figyeltem, mikor mennyit eszik, nehogy véletlenül befürödjek (átlag kb. 200 megát swappolt), ma meg tesztelem, hogyan viseli. 8 órát ment eddig a fenti üzemmódban, eddig semmi gond. A taskman szerint 400 megát használ ''lapozófájlnak'', és így összesen a rendszermemo felét jelzi szabadnak (ha bekapcsolom az everestet is, lemegy 40% szabadra).
Azon kívül, hogy ne nyektesse a vinyót, mi más értelme van kikapcsolni?
Esetleg: az everestben miért ad ki még mindig külön virtuális memória adatot, más értékekkel?
Fizikai memória
Összes 894 MB
Használt 523 MB
Szabad 370 MB
Kihasználtság 59 %
Lapozó terület
Összes 824 MB
Használt 419 MB
Szabad 404 MB
Kihasználtság 51 %
Virtuális memória
Összes 1718 MB
Használt 943 MB
Szabad 774 MB
Kihasználtság 55 %
[Szerkesztve] -
battisti
tag
Én benne vagyok minden tesztben! holnap reggel kiveszem, és megnézem, most nem tudom megszakítani, amit csinálok.
A kísérletezés jegyében ma kikapcsoltam a virtuális memóriát (eddig sem használt sokat belőle, és még bőven volt a ramból). PeterkeT azt írta a fő notis topikban, hogy így gyorsabb, hát, nem tom. Viszont hallhatóan nem swappol, szóval legalább kímélem a vinyót
Meg a rendszer/speciális/teljesítmény/beállításokban a vizuális hatásokban a max. teljesítményt választottam (alapból a legjobb megjelenés van beállítva), na, ettől viszont érezhetően begyorsult (nincs a menüúsztatást stb.). Ez a régi gépemen is ki volt kapcsolva, csak elfelejtettem lementeni az utolsó windows beállításokat, és nem emlékeztem mindenre. -
battisti
tag
Engem pl. minden érdekel, aknázzuk ki a gép lehetőségeit!
Kipróbáltam a driver részleges cserés telepítését is, és hát bevallom, régen nem láttam már a monitoromon összesen 256 színt, de most sikerült!Elővigyázatosságból csak az ati2dvag fájlt cseréltem az újabbra, de így nem nagyon tűnt működni. Aztán dolgozni akartam, szóval visszatettem az eredetit, de majd újra próbálkozom, esetleg több fájl cseréjével, mert a zipben egy csomó másiknak újabb a dátuma 2006 áprilisnál. Nem adom fel! és az omegát meg a másik módszert még nem is próbáltam, majd a karácsonyi szünetben szakítok rá még fél órát.
-
battisti
tag
gyerekek, ugye nem végig mHa-t írtam?
mert annak nem sok köze van az amperórához -
battisti
tag
Szerintem hivatkozz a topikra, és akár ott helyben kérj egy másik ugyanolyan, feltöltött akkut (csak van!), elő a stoppert, és mivel csak egy óra, akár ki is várhatod, míg lemerül. Lehet, hogy kiröhögnek, de ennyit megér!
Még az jutott eszembe, hogy talán az is számít, milyen Celeron-M van benne. Az enyémben M380 - ezzel kapcsolatban csak ezt találtam, ránézésre minimálisnak tűnik a konstrukcióbeli eltérés az egyes rokon típusok (azonos architektúra) között:
[link] -
battisti
tag
válasz
battisti #515 üzenetére
No, akkor jelentem, Toshiba Sat Pro L100-132 (1 GB RAM, 2000 mHa akku) bírta 13.55-ig, végig volt wifis adatáramlás (streaming). Pontosan, amennyit korábban is mértem, tehát - micsoda váratlan fordulat
- a memobővítés miatt tényleg nem fogyaszt többet.
Viszont a Power Saver adatai csak kb. stimmelnek - persze, minél alacsonyabb a töltöttség, annál pontosabban jósolja be a hátralévő időt (visszaszorozva az összidőt is, de azt így is csak nagyjából közelíti):
perc - %
57 - 67 (ami ugye azt jelentené, hogy kb. 85 percig kellene bírnia)
49 - 57
38 - 49
37 - 44
26 - 37
23 - 36
25 - 33
23 - 32
24 - 30
21 - 28
20 - 26
17 - 21
12 - 15
9 - 12
8 - 10
7 - 10 (az összidőt még itt is 70-nek kalkulálja)
6 - 9
5 - 8
5 - 7 (itt elment aludni, ekkor volt 65 perc)
Na, nem fárasztom ezzel tovább a társaságot, a korábbi (pl. wifi nélküli) mérési eredményeim visszakereshetőek a topikban.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
válasz
medve úr #514 üzenetére
(úgy tudom, kell pár merítés és töltés, hogy beálljon a normálra)
Ez a téveszme mindig felmerül akksi ügyben. Tizenpár hsz-szel korábban írtuk, hogy a kisütés az csak a régi típusú, Ni-Cd akksikra érvényes, a Li-ion és Li-polimeres akksikat az elektronika nem hagyja teljesen lemerülni vagy túltölteni, ilyenképp nem kell formázni sem őket (nem is lehet), az első teljes feltöltéssel már max. üzemidőt kapsz. A centrino megint más tészta, az a pentium m-mel van egy kategóriában (alacsony fogyasztás-hosszú akkuidő), bőven túlteljesít a celeron m-en. Plusz ugye az akku fajtája (hány mHa), az olcsóbbakhoz úgy tűnik, csak 2000 ''jár''.
Most én is akkut merítek a teszteredmények kedvéért, de a wifinek mennie kell, úgyhogy az benne lesz. Kezdési időpont: 12.50.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
Teljesen igazad van. Ha kicsit visszaolvasol, az sosem derült ki számomra, hogy pl. usanotebookék milyen ramot tettek volna bele (bár azt mondták, addig próbálgatják a modulokat, amíg valamelyik csak jó lesz), de az új lapka óta nálam nem lépett fel hiba, és miután a ramos topikban elhessegettek, hogy ha láthatóan működik, ez a minimális eltérés nem probléma, na azóta nem is feszegettem tovább. Nem fagy meg semmi (az indukálható ati dvag hibától eltekintve, bár egy ideje már azt sem ''teszteltem'', úgyis tudom, mi baja), de tény, szerencse kérdése is.
Egy jó tanács: ha neten rendelitek a ramot, előtte kérdezzetek rá, pontosan milyen paraméterei vannak (sok helyen nem tüntetik fel, az mondjuk olyan is), és ahogy már valaki említette, ha nem működik együtt, 8 nap van a vásárlástól való elállásra. Ha helyben vásároljátok, vigyétek a laptopot, tegye bele a józsi, ott helyben kapcsoljátok be, futtassatok memtesztet, játékot. -
battisti
tag
A toshiba saját ramjai dupla áron vannak (Hyundai/Hynix modulok), onnan tudom, hogy én nemrég tettem az enyémbe egyet pótban, és megtudakoltam. Az enyémbe samsung került végül, és teljesen jól együttműködnek, pedig nem teljesen ua. az időzítésük (a RAM-os topikban viszont azt mondták, ez tök mindegy, ha látja és működik). Kivastagítottam, ami eltér.
Modul neve Hyundai
Modul mérete 512 MB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-533 (266 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us)
Memória időzítések
@ 266 MHz 5-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS)
Memória modul jellemzői
Early RAS# Precharge Támogatva
Auto-Precharge Támogatva
Precharge All Támogatva
Modul neve Samsung
Modul mérete 512 MB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-533 (266 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Memória időzítések
@ 266 MHz 5-4-4-11 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 266 MHz 4-4-4-11 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 200 MHz 3-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS)
Memória modul jellemzői
Early RAS# Precharge Támogatva
Auto-Precharge Támogatva
Precharge All Támogatva -
battisti
tag
az elsőre már válaszoltak, a másodikra csak azt tudom, amit a weboldalon írnak, ami remélhetőleg igaz, mert akkor min. 2 óra üzemidővel számolhatsz:
''teljesítmény : 10,8 V x 4000 mAh''
Szerintem nézd meg élőben azt a tükrös kijelzőt, nem biztos, hogy egy jól megvilágított áruházban látsz rajta valamit... szóval azt fontold meg. Meg hát legalább két év garancia, és talán még 512 mb ram, csak a biztonság kedvéért. Csak a pénztárcád szab határt -
battisti
tag
Szóval csíkos a kép (a tévén), itt passzolok. Ha a Hertz nem lenne jó, akkor csak vibrálna a kép szerintem. Megpróbálhatod az alább linkelt drivert, ha esetleg más verziód van.
Olyan memóriát vegyél bele, ami már benne van, tehát ha az 333 MHZ-s, akkor olyat, vagy mindkettőt cseréld. Van egy Everest nevű okos kis progi, ha más nem, az biztos kiírja, milyen lapkatípusokat támogat a foglalat (az enyéméhez ezt írja ki:
Támogatott memóriatípusok
DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM, DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM, DDR2-667 SDRAM, és két 533-as lapka van benne),
de lehet, hogy a vezérlőpult/eszközkezelőből is elő lehet varázsolni ezeket az adatokat, vagy a kézikönyvből. -
battisti
tag
A gépeden biztos, hogy van display driver, különben a monitorodon se sok jót látnál. Az átlagos tévék felbontása sokkal rosszabb, azért szar a kép, ezen nincs mit csodálkozni.
A toshiba oldalán meg jobbra fent a támogatás és letöltések > illesztőprogramoknál van, a sat pro drivereit adja ki az M70-re.
ati:
[link]
intel:
[link]
Hogy melyik verziód van, úgy nézheted meg, hogy vezérlőpult/megjelenítés/beállítások/speciális/adapter/illesztőprogram, vagy ha van ati tálcaikonod, akkor azzal, de ezt csak tudod. Milyen beállítást akarsz megváltoztatni? túl sok nincs.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
aktív használattal nem sokkal bír 1 óránál többet a 2000 mHa-s akksi, lehet, hogy 313313 a power saver kiírását nézte, az nem teljesen fedi a valóságot. Hamarosan lemérem pontosan, de ha visszanézed, max. 10 hozzászólással ezelőtt volt szó erről. Azt kétlem, hogy a 4000-es kétszer annyit bírna, de biztos többet.
-
battisti
tag
Nna, jó, hogy ez is felvetődik, ui. én tettem bele még 512-t, szóval ha így lemérem az akkuidőt, az végül is már nem lesz összehasonlítható a régen mért értékkel, csak ''tájékoztató adatként'' funkcionál. Viszont a ramot tuti nem veszem ki megint, akkorát kattant, amikor bepattintottam, félnék hozzányúlni.
Ami a videomemóriát illeti, amikor még csak 512 volt benne, három választási lehetőséget (32/64/128 mb) adott a vramnál. Most, hogy 1 gb van benne, 128 és 256(!) közül választhatok, kisebbet nem, és a specifikációkban eredetileg max. 128 szerepel... Szóval ez a windows olyan állat, hogy bármennyi ramot adsz neki, valahol valami eleszi benne
Szerviz ügyben meg Satellite-nak nagyon köszi az ötletet, meg is néztem, hol a helyi technotrade kirendeltség!persze biztos nem lesz rá szükség, ugye?
-
battisti
tag
Na, ezzel a monitor-akkuidővel megfogtál
Az elején önmagában tesztelgettem, és stopperoltam az időt, mert amit a PowerSaver kiír magától, arról hamar kiderült, hogy hülyeség (illetve csak nagyon tág becslés). A fényerőt mindig minimálisra vettem, nekem az is bőven elég volt, procit egyesre vagy kettesre, telepkímélő hűtés. Így jött ki az, amit írtam: ''max. 90-100 perc, de biztosan csak kb. 75 (belső hálón intenzív adatátvitel: 65 perc)''. A max. időt csak akkor hozta, amikor csak elvolt magában, és gyk. semmit nem csináltam vele (de nem készenlétben volt), egyetlen másfél órás filmet próbáltam végig nézni tele akksiról, és nem sikerült, asszem, tíz perc maradt belőle.
Most viszont már külső monitorra kötve használom, és nem nagyon méregettem a telepidőt, mert drót nélküli hálózatunk van, és folyton netezek a munkám miatt, saccra inkább a 75-öt közelíti. Majd ha legközelebb merítek, lestopperolom neked wifi nélkül, de szerintem teljesen reális, amit írtál. Az is nagyszerű, hogy most már az akksi áráról is konkrét infóval rendelkezik a topikA telepet szó nélkül ki lehet benne cserélni garivesztés nélkül, csak hát némi invesztálásba jön.
A dvd írót én is gondoltam, hogy tesztelgetni kellene (ugye, írtam az első próbálkozás kudarcáról), de írásra egyáltalán nem használom, és nem is tervezem használni. Ráadásul szintén nem pesti... Azt meg tényleg a nyavalya törje ki, aki régiókódossá tette.
Ma, amikor bekapcsoltam, 20 fokos volt a vinyópár óra alatt feltornázta magát harmincra.
-
battisti
tag
A ''teljes'' merítést nyilván nem a régi típusú, Ni-Mh vagy Ni-Cd akksik tökig merítéséhez hasonlóan értettem, hanem úgy, ahogy te írtad, ami a Li-ion és Li-polimer akksikra vonatkozik. Egyébként ezeknek a nikkeles telepeknél fejlettebb az elektronikája, van bennük önvédelmi rendszer, szóval nem is lehet teljesen kisütni, se túltölteni, idézem: ''a telep mélykisütése/túltöltése nem lehetséges, a beépített védelmi elektronika ezt nem teszi lehetővé.''
Valahol azért sajnálom - még ha nem is használom -, hogy a nyavalyások az enyémhez gyárilag ilyen gyengus telepet adtak, ami persze sehol nem volt feltüntetve, még a toshi website-on sem, mert ez idővel egyre csak rosszabb lesz. Olvasni meg a többség tud, szóval mindenki vegye magának a fáradságot, hogy elolvassa a használati utasítást, ahol külön fejezetet szenteltek a telep élettartama meghosszabbításának, és ha ott esetleg mást ír, mint amit én gagyogok, azt érdemes megfogadni. Én azt állítottam be, hogy kritikus (2%) töltöttségnél nyomja le magát készenléti állapotba, hogy ha esetleg nem vagyok a gépnél, ne vesszenek el az adataim, de ennyi.
Egyébként pontatlanul emlékeztem: az enyém kézikönyve azt javasolja, legalább havonta egyszer menessük telepről (tehát nem hetente), és ha ennél ritkábban menetnénk akksiról, akkor vegyük ki belőle. De ugye ez megoldható azzal, hogy havonta egyszer kihúzzuk a hálózati csatlakozót. Uff, én beszéltem! -
battisti
tag
Azért még nézd meg, hány mHa az akksi, ha kiveszed, rá van írva. Az enyém csak 2000, a cellaszámot nem tom. Ez azt jelenti, hogy az istennek sem tudok kicsiholni belőle 90 percnél többet (de az már nagyon jó eredmény), a wifi kikapcsolása nálam csak kb. 10 perc nyereség. De én alapból hálózatról menetem, évente átlag háromszor viszem konferenciára, és akkor sem feltétlenül akksiról megy, úgyhogy ez nálam nem volt szempont, de ha zavar, kb. 50e Ft egy új, nagyobb teljesítményű telep
A kézikönyv azt írta, hogy hetente, de max. havonta egyszer menessük akksiról, és tökig merítsük le; ha annál tovább nem használjuk telepről, nem teljesen lemerült állapotban vegyük ki belőle. Én benne tartom, és minden hétvégén lemerítem. Így is, úgyis csak kb. 500 töltést bír hivatalosan, ha használaton kívül van, vmivel kevesebbet fog. -
battisti
tag
hamarosan már annyi hozzászólást termelünk, hogy egy újabb kategóriával léphetünk feljebb . De hátha más is profitál belőle.
VGA ügyileg teljesen igazad van: a teljesítményük úgyis hasonló, szóval az intel vagy nem intel bizonyára csak preferencia kérdése, nekünk az ati volt szimpi, és annyi. Jó kis gép ez, nekem megfelel - ha alkalmazások alatt fagyna, már rég kivertem volna a balhét a szervizben. -
battisti
tag
válasz
rszombati #443 üzenetére
a kis fifikás
Képes voltál átnyálazni az összes gép specifikációját, hogy megtaláld, ami stimmel? vagy egyszerűen csak megkerested a legújabb drivert, és azok közül kerested ki a legjobban hasonlító gépet. Mindegy is, hétvégén szerintem ráúszom én is, ha addigra végzek a mostani melóval. Ez amolyan egyszerű, de nagyszerű megoldásnak tűnik, és mégis megmarad az ati driver (nem kell omega). Azért még teszteld
-
battisti
tag
válasz
rszombati #439 üzenetére
Gondolom, más típushoz a saját driverét? én Pro L100-ban utazom.
Állítgattad a videomemet? Volt ehhez vhol vmi leírás, vagy saját kútfőből? Érdekelne ui. az elv, hogy ez miért működhet - azon kívül, hogy esetleg frissebb a driver. a nyelvi fájl gondolom megmarad magyarnak. Én azóta csak egyszer tudtam kiakasztani a szokásos módon, igaz, nem is játszottam vele.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
attól függ, melyiket szerelik rá:
[link]
meg a vinyó sebességétől stb.
Nekem nincs digigépem, szóval ahhoz nem értek, csak tipp volt. Amiket én néztem, mindben volt legalább egy kártyaslot, általában a memo volt kevés, meg wifi nem volt - de én ugye alacsonyabb árkategóriában nézelődtem. A kék képernyőt viszont típushibának tekintem, tele van vele a google (ati x200 chipset infinite loop, ati2dvag error meg hasonlók).
[Szerkesztve] -
battisti
tag
Amit Kbali mondott, teljesen jó. Én viszont nem csak a legelső hozzászólást ajánlom, hanem egyáltalán, kezdj el visszafelé olvasni (a túl régi hozzászólások már lehet, hogy nem aktuálisak, de sokszor felteszik ugyanazt a kérdést, az a válasz legalább rögzülni fog). A toshi topik pedig nem hosszú, azt egy az egyben végig lehet nyálazni, és érdemes is.
Fontos még eldöntened, hogy laptopként (cipelősre, akksiról) akarod-e használni, vagy desktop helyettesítő gyanánt (ha az előbbi, akkor centrino vagy pentium M, legalább 4000 mHa akksi, minél több cellával). 280-300 körül már bőven válogathatsz, mert amiket felsoroltál, ezek minimális igények - ennyi pénzért már tök jó integrált grafkártyát kapsz. Én írtam a sajátomról, lapozz vissza, sztem nem túl jó a kijelzője ilyen célokra, de nekem rá van kötve külső monitorra, szóval az tök mindegy volt.
Egy másik link, a monitorokhoz is segítség, meg általában az alapfogalmakhoz:
[link]
Ha megvan a konkrét típus, guglizz rá, vagy itt a ph-n keress rá, nincs-e típushibája. És csak akkor vásárold meg, ha már nincsenek kétségeid, szánd rá az időt.
Ha lesznek konkrétabb kérdéseid, nyomjad nyugodtan, de sztem először olvasgass.
Még eszembe jutott, hogy ha van digifényképeződ vagy videokamerád, egy firewire (IEEE 1394, I-link művésznéven fut még) jól jöhet.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Medence topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest