Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wody21

tag

Sziasztok Toshiba notebook GURUK!

Ma "megjött" húgom új laptopja, egy Toshiba C660-180 személyében. Ezzel a géppel kapcsolatban szeretnék néhány dolgot kérdezni, megtudni.
    Először is: szépen feltelepült néhány perc alatt a Windows, és van két kb 100-100 gb-os partíció. Ez így ok, használhatjuk tehát ahogy kényelmes (tehát amin az op.rendszer van arra is mehetnek a "dolgok", mert 100 giga egy csöppet sok magának csupaszon a winfosnak.) Van recovery-re lehetőség? Tehát mint pl HP-éknál, ahol ha valami gáz van (virus) akkor gyorsan újra lehet húzni a friss rendszert. Vagy ezt érdemes most beállítani Win 7-ben...?
    Másodszor: Úgy érdemes (kell) használni a gépet, hogy ha hálózatról kapja a táplálást', akkor kivesszük az akksit, aztán használjuk akksival mikor kell, és utána feltöltés, ha 100%-on van, akksi kivétel? Tehát ez a procedúra az akksi élettartamára van kedvező hatással? Érdemes két három hetente egyszer kb. 20-30%-ig "lemeríteni" az akksit - tehát arról működtetni - ? (hogy "meg legyen járatva" néha...) Ha nem 2-3 hetente, akkor milyen időközönként?
    Harmadszor: tapipad: Vertikális illetve horizontális görgetés "meglehetősen darabos" (1/4-ed oldalakat ugrik). Ezen lehet finomítani? (hogy folyamatosabb legyen)
    Tapipad 2: Multitouch: Úgy tudom van, ezt hogyan kell beállítani, illetve hogyan lehet megnézni, hol/mikor is használható ez a fícsör' pontosan?
    Negyedszer: Felmentem Utube-ra, és megnyitottam egy 1080p videót, és bizony rendesen szaggatott... Ezen azért gondolom valami beállítással (bios RAM biztosítás integrált vga-nak?) lehet javítani. Vagy tévedek, és nem tud DVD minőségnél komolyabb videót lejátszani (rendesen)?

+ Energiagazdálkodási módok/profilokat, hogyan kell, érdemes beállítani, váltogatni? Ehhez kapcsolódóan: P6100: Mikor nincs (nagyon) hajtva, akkor leveszi "magát" 1v-ra, illetve csökkent órajelén, vagy mindig 100%-on megy...? Ha igen, ezen nem lehet véletlenül változtatni?

Bármi egyéb jó tanácsot, know-how-t ha meg tudtok osztani, szívesen meghallgatom!

Köszönettel: w21.
    szerk1: többes számban beszéltem, de természetesen testvérem fogja használni, nekem "csak" karban kell majd tartani :D

Új hozzászólás Aktív témák