- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple Watch
- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothl
addikt
válasz
Intruder2k5 #1063 üzenetére
1.28 shibby 110 e..abbol is a mindent tartalmazo
-
tothl
addikt
válasz
Intruder2k5 #1061 üzenetére
Igen elirtam 4200...elotte csak bg-s smc meg dlink routereim voltak 10 rugo alatt ez az elso dragabb. Wifinel a szimptoma az szokott lenni egy ido utan, hogy csatlakozva van a telo de nem forgalmaz adatot csak router ujrainditas segit. Ezzel nincs semmi ilyesmi...
-
tothl
addikt
válasz
Intruder2k5 #1055 üzenetére
Szia! Bizony jol gondolod......azt mondod csereljem le rtorrentre a transmissiont? Mert amugy tok jol mukodik a linksys e4300, amit most vettem, mondhatni uj dimenziok nyiltak meg.....a torrenten kivul nincs tobbe leakadt wi-fi atom stabil a cucc...
-
Ablakos
őstag
válasz
Intruder2k5 #1057 üzenetére
Értem. De jó lenne, ha kivezetnék webes felületre az iptables kezelést. Ahogy ismerem a szerencsém meg a tudásom, megint lesz soros portról felélesztés
-
g0dl
addikt
válasz
Intruder2k5 #1052 üzenetére
Igen, azt szeretném, hogy gombnyomásra váltana a státusz. Tehát gombnyomásra bekapcs, következő gombnyomásra kikapcs.
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1049 üzenetére
ok, köszi, akkor tovább keresgélek
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1047 üzenetére
Az openDNS-t megpróbáltam. Regisztráltam, beállítottam a routerben, de az opendns felületén nem jelenik meg a web config filtering, ahol megadhatnám, hogy miket szűrjön... Nem jövök rá, hogy mit csináltam rosszul...
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1045 üzenetére
Lehet, hogy elég lesz az időpont beállítás. Köszönöm, hogy utánanéztél.
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1042 üzenetére
Igen, már meg is találtam. Még egy utolsó kérdés, https oldalt hogyan tudok letiltatni?
-
válasz
Intruder2k5 #1040 üzenetére
Sőt láttam itt az apróban egy RT-N10U-t, még elég sok bolti garanciával... Ezektől olcsóbbat nem nagyon kapsz!
Szívesen!
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1040 üzenetére
köszönöm a segítséget, próbálgatom
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1038 üzenetére
És az általad említett korlátozást ill. a web szűrést hol tudom beállítani? Igazából egy másik lakásba kellene egy olyan router, amin a fent említett "korlátozásokat" tudom alkalmazni. Amennyiben ez működne, akkor kipróbálnám a sajátomon és ha beválik, akkor vennék oda is egy olyan routert, amin fut a tomato. Elég lenne egy "pár ezer forintos" is, mert gyakorlatilag csak netezésre használnák, semmi extra (pl. torrent) funkció, csak megosztás, de főleg wifin.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #1031 üzenetére
Ahogy próbálgattam a regexp-eket a blokkolásnál eltűnt a hiba és a https kivételével szépen blokkol is. Így nem tudom már megnézni. Viszont a 110-AIO tiszta telepítés után azonnal jelezte a hibát, így friss telepítésnél újra előfordulhat.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #1028 üzenetére
Köszi! Ha a routerre gondoltál "gyári" alatt, akkor természetesen Tomato van rajta. De ha csak torrentet tud, akkor annyira nem hoz lázba. Torrentet nem használok, csak fájlmegosztót. A NAS -on megy a Pyload, csak az Androidos kliensel nem vagyok elégedett. A webgui meg nem kis képernyőre van kitalálva.
-
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5 #1025 üzenetére
Köszi, megnézzem azzal. Majd írok hogy mi a helyzet.
-
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5 #1023 üzenetére
A 110-es BTgui VPN van fent.
-
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5 #1021 üzenetére
Igen arra. Hiába indítom újra a routert,semmi haszna.
Mindent úgy állítottam be, ahogy le van írva.
Ja egy vpn-es backupból lett restore-ve a beállítások.
-
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5 #1019 üzenetére
Azt csak azért csinálta , hogy hátha.
-
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5 #1017 üzenetére
Igen, de hiába pipálom be az enable gui-t, nemtom elérni belülről. Pedig hozzáadtam a port forwald-hoz is.
-
Flanagan
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1014 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Ezek alapján úgy látom, hogy a /bkp lesz a megoldás -
Game78
tag
válasz
Intruder2k5 #1011 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm...
-
Game78
tag
válasz
Intruder2k5 #1007 üzenetére
Szia!
Na végre megtaláltad a megoldást
...én is kérdeztem privátba ezt 1-2 hete.
Kipróbáltam indítja a nas-t,csak az nem világos,hogyha minden nap pl:reggel 7-kor akarom ezt akkor hogy nézzen ki a sor?
cru a HOMEPC-WOL 0 12 1 7 * ether-wake 00:00:00:00:00:00
E szerint július 7-én 12-kor indulna ha jól értelmezem.... -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #1008 üzenetére
Csak ismételni tudom magam:
KÖSZÖNÖM! -
válasz
Intruder2k5 #1007 üzenetére
Persze megint eszembe jutott valami, és kicsúsztam az időből!
Szóval, ha azt akarod, már pedig gondolom azt akarod, hogy ez egy esetleges reboot után is megmaradjon, akkor ezt a parancsot be kell tenned az init scriptbe is!
Egyébként a crontab szerkeszthető akár mc-vel is, ha úgy szimpatikusabb...
/var/spool/cron/crontabs/root
-
válasz
Intruder2k5 #1005 üzenetére
Esetleg más formátumú paranccsal, évvel együtt is le lehet kérdezni a dátumot...
date | awk '{print $6"."$2"."$3"."}'
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #998 üzenetére
Még valami eszembe jutott ezzel kapcsolatban. Esetleg lehetne nem csak újraindításhoz, hanem időponthoz is kötni a wol parancsot? Vagyis egy kikapcsolt gépet ébresszen mondjuk júli elsején, 12.00 -kor? Gondolom, itt más a metódus, mert nincs újraindítás, mint esemény, ami kiváltaná a script futtatását.
-
Ablakos
őstag
válasz
Intruder2k5 #1001 üzenetére
Edáig nem is vettem észre, hogy a classification ->outbound direction -ban lehet mozgatni a sorokat
Na próbálkozom
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #998 üzenetére
Király! Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #994 üzenetére
Igen, ez sajnos tényleg lassú
De ez ilyen is volt mindig. Viszont van néhány olyan tranzakció, stb. aminél az anonimitás fontosabb lehet, mint a sebesség. Például elektronikus utalást is szívesebben végeznék tor alatt. Na, mind1. Majd összeszedek valami infót a netről, hogy mit is csinál a firmware ezen része.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #992 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a nod-okat tárolja, hogy gyorsítsa a circuit-okat. De, persze lehet, hogy csak simán csatlakozik a hálózathoz, ennyit csinál.
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #988 üzenetére
oké, ezen elindulok. köszi!
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #986 üzenetére
de amúgy nem tudod hogy lehet engedélyezni csak bizonyos ip tartományokat wan oldalon?
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #984 üzenetére
szia! nincsen rajta vinyo.
Igazából csak tűzfal szerepe van, egy szerver van mögötte amin virutális gépek futnak.
Csak portforward-ok vannak beállítva rajta.Total / Free Memory 28.02 MB / 18.21 MB (65.00%)
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #978 üzenetére
Mondjuk jobban belegondolva 6k-nál lustább vagyok.
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #973 üzenetére
Ha csak AP módban használom, akkor a Tomato-s N16-os megér 6k-val többet, mint az OpenWRT-s 1043ND?
Úgy láttam te mindkét topicban mozogsz, így bátorkodtam feltenni a kérdést.
Stabilitás és wifi sebesség terén érdekel a dolog. -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #973 üzenetére
5Ghz nem fontos, de sajnos egy társasházban sokan alapbeállításon hagyják a wifi csatornát, így a 2,4Ghz eléggé zsúfolt. Igazából csak a tomato a fontos, a márka nem, amennyiben stabil jó routerről van szó. Az N66U pedig nagyon drága lett...
De egy ASUS-Linksys sztem az egész házat lefedné. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #971 üzenetére
"és Asus is legyen". Valóban nem könnyű kifogni egy olyan Linksys -t, ami Asus. Majdnem lehetetlennek tartom.
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #969 üzenetére
Még felmérem, hogy mennyire van teleszemetelve a 2,4Ghz, de lehet ennél maradok.
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #967 üzenetére
Jól hangzik, bár az N12HP még jobban, csak a 100Mbit karcsú.
Az antenna nélküli ASUS/Linksys routereknél félek, hogy kevés lenne a wifi ereje a vasbeton falak miatt. A WRT160N "antennája" kevés. -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #965 üzenetére
Ha jól értelmeztem kérdésed (mert csak félig vagyok okos
), akkor igen. A fő router (N66U) irányítson mindent, hogy melyik MAC cím hova kerül stb... A mellék eszközök kapják UTP-n a hálózatot, innen egy vezetékes eszköznek és wifin sok más eszköznek adják tovább.
-
tutis
őstag
válasz
Intruder2k5 #961 üzenetére
köszönöm, így már megy, egy restart is kellett neki
-
tutis
őstag
válasz
Intruder2k5 #959 üzenetére
A vendég hálózat okés, de ez e megosztás csak nem akar össze jönni..
usb support attatched deviced részen ez van
IO Mega HDD
Partition 'Ã�j kötet' fuseblk (37.27 GB / 13.66 MB free) is mounted on /tmp/mnt/__j_k__tetAkkor a file sharing részen az Additional Shares List-ben ezt az útvonalat kellene megadnom?: /tmp/mnt/__j_k__tet
Vagy rosszul gondolkozom?
-
tutis
őstag
válasz
Intruder2k5 #952 üzenetére
köszönöm, akkor neki is állok feltenni
-
StSanya
senior tag
válasz
Intruder2k5 #945 üzenetére
Aki már feltette, írja meg a tapasztalatait, köszi!
-
retexis
tag
válasz
Intruder2k5 #945 üzenetére
Köszi az infót!
Ki is próbálom.
-
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #943 üzenetére
Igen a PC is 100 megabitesnek írja.
Letöltöttem a Realtek Diagnostic Utility programot az is 100 Mbps sebbességet mutat.
Ami fura, hogy duplex üzemmód: unknown.
Átállítottam a eszközkezelőben a sebességet 1Gbps teljes duplexre.
Ez sem változtatott semmit. -
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #941 üzenetére
Köszi!
Nem szorosan a Tomato-val kapcsolatos, de azért megkérdezem itt.
Mit tudok tenni ha az N16-os router és a PC közti kapcsolat 100 megabites holott a gigabites kapcsolatra képes mindkét eszköz? Fissítettem a PC-n a drivereket, cserélgettem 8 eres Cat-E kábeleket hiába. Valamiért nincs csak 100 megabites kapcsolat.
Tomato felületét is böngésztem de ott nem találtam semmit.
Full duplex kapcsolat hiánya okozhatja ezt? -
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #939 üzenetére
Köszi!
Ez nagyon jól hangzik. Ha napokig turkáltam volna a router felületein, akkor se találtam volna meg.
Mennyire lehet stabil az így felmountolt megosztás?
Ha ez jól működne a torrent kliens futhatna továbbra is a routeren. -
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #936 üzenetére
Az egyik a routerre, a másik az usb elosztóra, aminek külön tápja van. Sajonos úgy nem ismerte fel a vinyót, ha az usb elosztót dugtam a routerre és a vinyót az usb elosztóra. Szóval egyik sem vezetett eredményre, csak az usb kábel csere.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #931 üzenetére
Köszönöm! Akkor jó nyomon vagyok, csak még finomítgatni kell a beállításokat. A szétosztás hatásosságát még én sem tudom, de a korlátozás 100% -osan hatásos. Egyszer rosszul adtam meg valamit és úgy lekorlátoztam mindenkit, hogy alig bírtam belépni, hogy visszaállítsam. Azóta az első sorban a saját IP -m van teljes sávszélességgel és ahhoz nem nyúlok, amíg nincsenek véglegesítve a beállítások. Egyébként ezt a korlátozást szoktam alkalmazni, ha valakinek nem tetszik a nethasználata. Jól lehúzom az értékeket az IP -tartományára. Csatlakozik, kap IP -t, net is van, csak nem megy vele semmire. Én meg vele együtt szidom azt a r@hadt, m@cs@k szolgáltatót.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #929 üzenetére
Köszönöm!
Akkor tehát van a limiterben tartományom. Leírás alapján, végeztem méréseket. Ezután kicsit "alálőve" beállítottam a max. le/fel sávszélességeket. Minden klienshez ezt a maximumot állítottam be, de eltérő prioritással. Az a cél, hogy egy alacsonyabb prioritású kliens is használhassa a teljes sávszélességet megosztva a többi, azonos prioritású klienssel mindaddig, amíg abból egy magasabb prioritású kliens nem igényel. Ez így működhet?
A másik kérdés, hogy ha IP tartományt limitálok, akkor van -e annak jelentősége, hogy a tartományba eső kliens vezetéken, vagy wifin csatlakozik? Az én esetemben az ismeretlen, alacsony prioritású kliensek szinte kizárólag wifin csatlakoznak. -
Ablakos
őstag
válasz
Intruder2k5 #916 üzenetére
Köszönöm, müködik! Az volt a gond, hogy a kiexportált pub.kulcsot alakítottam át. Nem olyan a formátuma az exportáltnak, mint a közvetlen puttygenból kopizottnak. Na de most jó.
-
Ablakos
őstag
válasz
Intruder2k5 #914 üzenetére
Köszönöm, erre kíváncsi vagyok.
-
Ablakos
őstag
válasz
Intruder2k5 #911 üzenetére
A routert szeretném távolról elérhetővé tenni, de nem akar működni az SSH kulcspárom. Ugyanez a pár a NAS szerveren működik. A routeren: No supported authentication methods available Próbáltam 1024, 2048 bitessel, egyikkel sem megy.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #908 üzenetére
Van itt minden, mint a bucsuban. A tetőn egy antenna, alatta szolgáltatós varázsdoboz. Onnan lejön egy utp a lakásba, bele egy másik, sokkal kisebb varázsdobozba. Onnan megy az én Linksysembe.
Nem próbáltam az itthoni PPTP klienst, de kipróbálom majd. Viszont most csoda történt, működik az FTP. Úgy tűnik, hogy nem a beállításokkal van a gond, hanem ennek a mikroizés netnek a stabilitásával. Lehet, hogy a VPN is itt vérzik el. No, majd egy stabilabb netről újrapróbálom az irodai VPN -t. Köszönöm a segítséget! -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #906 üzenetére
Lehet, hogy itt lesz a bibi? Nem ugyanaz. Kaptam a szolgáltatótól egy publikus IP -t 194.152.xxx.xxx. Ezt írja ki a linkelt program és ezen keresztül érem el pl. mobilról a routert. De a router szerint (Status/Wan) bár statikus az IP, de szerinte 10.1.xx.xx és egy 10.1.xx.y az átjáró.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #904 üzenetére
Bocsánat, ez így tényleg homályos. Szóval irodában DIGI PPPOE net, no ip -vel, a router egy ASUS RT N16, Shibby -vel. Routeren a VPN szerver, router mögött egy NAS, többek között FTP szerverrel.
Otthon ugyebár ez a 3C net, fix ip -vel. A router egy LINKSYS E3000, Shibby -vel. Router mögött ugyanúgy egy NAS.
Az irodai NAS -t szeretném elérni VPN kapcsolattal. Ha a telón beállított VPN klienst mobilnettel használom, akkor működik. De ha ugyanezzel a beállítással wifiről, az otthoni routeren keresztül próbálom, akkor nem működik. Ha bármelyik NAS automatikus FTP -feltöltés funkcióját beállítom pl. a data.hu -s táramra, akkor mindkettő működik. De ha egyik NAS -on, a másik NAS FTP szerverét állítom be, akkor nem működik. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #901 üzenetére
Megcsináltam ezt a PPTP VPN -t Androidra. Mobilról működik, de otthoni routeren keresztül semmi. De nem csak a VPN, hanem az FTP sem. Bár van fix ip, de az a gyanúm, hogy mégis az otthoni net a ludas. Ilyen, 3C mikroweb netem van. Sajnos, más szolgáltatásra nincs lehetőség. Van vkinek ilyennel tapasztalata?
-
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5 #897 üzenetére
Köszi, de gőzöm nincs hogy kel beállítani a vpn-t. Egy kis segítséget kérnék , ha lehet.
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #897 üzenetére
ja hogy nem helyi hálózaton, azon átsiklottam
OpenVPN-el szoktatok kísérletezni? nekem van beállítva több router-en site-to-site vpn is, de dög lassú
hiába próbálkoztam más titkosítással, tömörítés kikapcsolással szinte semmi nem javult.
100mb-es hálózaton, olyan 800kB/s-nél nem egy gyorsabban -
retexis
tag
válasz
Intruder2k5 #892 üzenetére
Köszi.
Még a nyomtatót is sikerült belőnöm USB-re, nagyon heppi vagyokEgyre jobban tetszik ez a tomato.
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #888 üzenetére
Hát a lakáson belül érdekes lenne, a lakásba pedig optikán jön a T-s net.
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #886 üzenetére
Nekem csak annyi kellene, hogy amelyik gépet én kábelen csatlakoztatom (mert csak én tudom), vagy wifin csatlakozik a jelszóval kellőképpen védett hálózatra az azt az IP-t kapja amit én akarok. Aki pedig wifin a guest hálózatra csatlakozik az egy dinamikus 192...-es IP címet kapjon. A két hálózat a külön Vlan miatt nem éri el egymást.
Igazából ha jobban belegondolok és a feljebb említett kapcsolót nem kapcsolom be, akkor valahogy így kellene működnie a dolgoknak. -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #884 üzenetére
Mire gondolsz?
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #881 üzenetére
Ezt én is ismerem, csak ezzel az a probléma, hogy a guest wifin is működik a tiltás. Nem lehet beállítani, hogy mely Vlan-on működjön.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #881 üzenetére
Pár napja kellett csinálom ilyen szűrést/kitiltást. Pontosan így működik. Fix IP -ken kívül kitiltott mindenkit.
-
retexis
tag
válasz
Intruder2k5 #878 üzenetére
Fel merült bennem még egy kérdés.
Itt létre lehet hozni vendég hálózatot (guest network)? -
retexis
tag
válasz
Intruder2k5 #872 üzenetére
-
retexis
tag
válasz
Intruder2k5 #870 üzenetére
Ezt lőttem hozzá.
Mást nem találtam. -
retexis
tag
válasz
Intruder2k5 #866 üzenetére
Nekem a systemben csak a RAM adatai láthatóak. Az NVRAM adatai talán rejtve lennének?
Sorry a lámaságért, de tomato-t most probálom először. -
retexis
tag
válasz
Intruder2k5 #860 üzenetére
A system szerint a memróia 92%-a használatban van.
Amúgy ennél van wireless ütemezési lehetőség? -
retexis
tag
válasz
Intruder2k5 #858 üzenetére
vissza kapcsolódott.
Most rebootoltam már sokadjára és most már rejtélyes módon jó lett.
Azért köszi. -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #855 üzenetére
Y kábel rendelve Ebay-ről. USB hubra fentebb, vagy az N66U fórumon azt mondta az egyik srác, hogy az nem volt túl stabil neki.
Remélem ez megoldja a gondot, mert a hálózaton kívül, backup funkciókra is használnám a kicsikét.Köszönöm a segítséget!
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #853 üzenetére
WD Elements SE Portable 2,5" USB 3.0-s HDD, szimpla semmi külső táp. Amihez eddig volt csatlakoztatva a telefon, ahhoz tud továbbra is csatlakozni, de a másikhoz (5ghz => 2,4ghz) már nem tud.
A df -h parancs eredményéhez nincs valahol valami leírás, hogy mi mit jelent?
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #851 üzenetére
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 8.3M 8.3M 0 100% /
tmpfs 124.9M 620.0K 124.3M 0% /tmp
devfs 124.9M 0 124.9M 0% /dev
/dev/mtdblock3 22.3M 848.0K 21.4M 4% /jffsÚj wifi kapcsolat alatt nem tudom mire gondolsz, az eszközök kapcsolódnak ugyanúgy, viszont a serveren lévő virtuális gépek nem kapnak IP címet. Ez vagy a router miatt van, vagy csak azért mert a szerverem anyja pénzért árulja a testét...
Ez az egész megbolondulás akkor kezdődött, amikor a routerre kötött vinyóra ~100Gb-t kezdtem el másolni. Egyszer csak megszűnt a smb megosztás, majd a dlna is megmakkant és elkezdett rakoncátlankodni minden.
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #849 üzenetére
Akkor ennek semmi jelentősége a belső hálózatra?
Ha Putty-al nem tudok bejelentkezni a root jelszóval, ami elvileg ua mint az admin jelszó és a vinyót se jó helyre csatolja fel, akkor nem kerek valami ugye? -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #847 üzenetére
PPPoE kapcsolat van, a modem az egyik portot netet a routernek, vagy akármi másnak, a másik négy portján pedig IPTV-t szolgáltat(hat).
-
emlekmas
tag
válasz
Intruder2k5 #844 üzenetére
Köszönöm
, megcsináltam a Reportot.
-
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #828 üzenetére
Köszi szépen!
Az hogy JFSS N10U-nál hiányzik nem kavarhat be ugye?Erre gondolok:
FIGYELEM!Akinek kisebb, 4 vagy 8MB flash memóriával ellátott routere van, azzal könnyen előfordulhat, hogy az általa feltöltött firmware-ben nincs JFFS menü, vagy ha menü éppen van is, a rendelkezésre álló hely olyan kicsi, hogy azt nem lehet formázni és felcsatolni! Ez a kis kitérő csak nekik szól, akinél megvan a JFFS, és sikerült is aktiválni, az hagyja figyelmen kívül ezt a néhány sort! Tehát, a JFFS hiánya azért lehetséges, mert a kis flash memóriában nem marad hely a firmware mellett! Kétségbe esni azonban nem kell, a dologra van megoldás, és így néz ki...
USB and NAS -> USB Support -> Run After Mounting
mezőbe másold be az alábbiakat...
Kód: [Kijelölés]
umount /tmp/mnt/*
swapon /dev/sda2
mount -t ext3 /dev/sda1 /opt
mount -t ext3 /dev/sda3 /nas
/opt/etc/init.d/rc.unslungEzután Save, majd reboot, és léphetsz is tovább a következő pontra!
Ez a lépés HDD-n nem módosított semmit amikor annak idején megcsináltam, tehát most indifferens lesz?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #834 üzenetére
Köszi!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #832 üzenetére
Köszi az infót! Ha egyszer bekonfigoltam, akkor utána nem szoktam állítgatni, így rebootolni sem igen kell. Én a stabilitás miatt választottam ezt a típust és jelenleg teszi is rendesen a dolgát. Ha gond lesz vele, akkor lecserélem a buildet, de amíg így müxik, addig nem piszkálok bele.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #830 üzenetére
Hát az tény, hogy lassabban áll fel. Ez nálam kb. 5-10 perc. Meg egy kicsit lassabban is reagál a változtatásokra. De én ezt eddig a régebbi hardvernek tudtam be. Linksys E3000 a viszonyítási alap.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #828 üzenetére
Ezt a vinyós funkciót még nem használtam (NAS van a router mögött). Kb. 2hete megvettem az N16 -ot, felraktam a legújabb AIO buildet és eddig csak a saját bénaságom okozott "hibát". Mi a gond az új buildekkel?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #823 üzenetére
Fantasztikus! Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #821 üzenetére
Köszi a választ! Nincs proxy és több IP -ről is próbáltam. Nem indítottam újra, mert dolgoznak mögötte, csak save -et nyomtam. Kellene hozzá reboot? A kérdésedből azt szűröm le, hogy ennek mennie kell pl. 8585 -ön is, csak vmit elnyomtam. Kinyomozom, hogy mit.
A másik ez az FTP -dolog. Ezt viszont más is használná, úgyhogy jó lenne rá vmi bárhonnanműködik -megoldás. Egyébként az smb sem megy. Erről olvastam, hogy problémás és a legegyszerűbb a vpn lenne (amúgy is kipróbálnám). Olvastam a leírásodat a vpn szerver beüzemeléséről. Szted ez ugyanígy működik Androidon is? A telóm is droid és otthon is Android mini PC -m van (Measy U2C). Nem nagyon használok PC -t, de ha mégis, akkor is többnyire Puppy -t. -
kavarc
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #815 üzenetére
Szia!
Valóban, van egy szabály, amely lekapcsolja a wifit 23 és 6 óra között. Bár, hogy ennek miért kell 15 percenként futnia, azt nem értem. Ennek lehet köze ahhoz, hogy a router nem bontja a kapcsolatot a wan-on?
Vagy mit nézzek még meg? Mert elég bosszantó, ha a 24 órás dsl bontás rosszkor jön. Ezért szeretném azt elérni, hogy 30 idle után automatikusan bontódna a kapcsolat. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #808 üzenetére
Köszönöm! Fogok még támadni egy hiba ügyben, mert tegnap csak resettel állt fel a router (RT-N16) egy reboot után (úgy tűnt, hogy random rebootol). Csak már nagyon fáradt voltam és elfelejtettem leírni a logból a hibaüzenetet (vmi time nyűg volt). Remélem, még meglesz.
-
Kerio
őstag
válasz
Intruder2k5 #804 üzenetére
Egy Smart TV az "illetékes". Sajnos ezeket beírni nem tudom. De most eltűnt az IP. Csak nem értettem, miért osztotta ki.
-
Kerio
őstag
válasz
Intruder2k5 #801 üzenetére
Köszönöm!Hol tudom megváltoztatni a router bejelentkező felhasználónevet és jelszó? Nem azért kérdem, mert lusta lennék.. De már 20-szor végignéztem..Megvan.
-
Kerio
őstag
válasz
Intruder2k5 #799 üzenetére
Sikerült! Köszönöm! A Remote Acces jó HTTP-n?
-
Kerio
őstag
válasz
Intruder2k5 #795 üzenetére
Sikerült. Mármint a dyndns-el összehozni. Csak fura volt, hogy az URL dyndns.com, és nemg org. De megnéztem, és ugyanaz. Frissítette az IP-t. De nem enged be a wan portról.
-
Kerio
őstag
válasz
Intruder2k5 #795 üzenetére
Köszi! De a felsorolt szerverek között nincs dyndns.org. Akkor regisztrálok egy másikat.
-
ssly
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #775 üzenetére
Elvégeztem a javasolt beállításokat. Javulást nem tapasztaltam, ha lehet, akkor még talán rosszabb lett... Aztán próbaképp bekapcsoltam a QoS-t, mert már ott tartott a dolog, hogy ha az asztali gépen futott a torrent (a gyakorlati sávszélesség 20-25%-ára korlátozva a maximális letöltési sebességet) akkor a youtube alkalmazás konkrétan nem volt hajlandó betölteni a videót, csak malmozott.
Miután bekapcsoltam, (default class: Media; Media max százalékon ki- és befelé; valamint a Classification-ben megadtam és első helyre tettem a tab Mac címét) nagyjából elviselhető sebességű lett, torrent (sebesség korlátozással) futása mellett is. QoS-t még sosem használtam, nem vagyok gamer, nem tudom, hogy amit csináltam hasznos-e egyáltalán, viszont továbbra is furának találom, hogy csak induláskor van gondja, ha már elindult a videó pár másodperc után megszűnik az akadozás. A következő videónál persze megint eljátsza. Biztos vagyok benne, hogy beállítási probléma, mert a gyári firmware-rel nem volt ilyen gondom.
-
válasz
Intruder2k5 #787 üzenetére
Miért is nem? Csak net nincs rajta, vagy a LAN-t sem éred el? Pl. a másik routert?
-
marciart11
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #787 üzenetére
Sajnos így se működik.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #789 üzenetére
Köszönöm!
Azt tudom, hogy belső hálón működik. Csak abban nem voltam biztos, hogy a bejövő hálózat hiánya nem zavar -e bele a belső ip kiosztásba, vagy az egymás közötti kapcsolat létrehozásába. Nem lenne logikus, de ezeknél az űrtechnológiás eszközöknél érhetik meglepetések az embert. -
marciart11
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #785 üzenetére
192.168.1.1
-
marciart11
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #783 üzenetére
Megváltoztattam a lan oldali ip-t de még mindig nem üzemel.
-
marciart11
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #781 üzenetére
Hoppá az lehet hogy azért nem működik mert a két router IP je egyezik?
-
marciart11
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #779 üzenetére
Igen azt adtam meg, illetve a titkosítási beállításoknál beírtam jelszót amire szeretnék csatlakozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Call of Duty: Warzone
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest