Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
Szerk: 1871-F1G T43 as notiba milyen memóriát vegyek?
az i915GM ha jól tudom dual-ban képes menni.. most 512 van benne, ha dualba akarom akkor csak 512-t tehetek bele, viszont milyen márkát érdemes? samsung? kingston? twinmos? pqi? Mikor leszedtem a fedelet csak 1 helyet láttam, ahova pakolhatok. Így a másikat csak a noti szétszedésével tudnám cserélni, amit ugye nem akarok..
Igen, képes dualban menni, ha két -minden paraméterében egyező - memóriát teszel bele. Én is nemrég bővítettem, nekem mázlim is volt, mert itt a fórumon szereztem be a másik 512MB-os modult, ami egy T43-ból lett kiszedve. Amúgy ez egy Hynix RAM, számomra ölég ismeretlen márka, de elég gyakran ilyen van a ThinkPadekben gyárilag (más hasonló ''márkák'' mellett, mint pl. Crucial, Elpida, ProMOS).
Ha meg akarod tudni, a Te gépedben milyen ''márkájú'' memória van, akkor azt kénytelen vagy manuálisan megállapítani.Szedd le a billt: [link]
S aztán nézz körül itt a PH! piacon, hátha valaki épp ilyen memóriát ad el...
Vagy vegyél Kingston-t, azt tuti szereti. -
Shadowfax
addikt
válasz
dabadab #1122 üzenetére
T7x
Ne szaladjunk annyira előre.
Biztosat ugyan senki sem tud, de egyes jólértesültek szerint már a T60-as egyes modelljei október közepétől kaphatók Merommal (az USA-ban persze), s aztán a T61-esek is megjelennek decemberben.[link]
További fontos (és már biztos, bejelentett) info: lesz wide képernyős T sorozat hamarosan![link]
-
Shadowfax
addikt
David W. Hill a Lenovo design igazgatója (?) szeretné tudni, milyen TFT-t kedvelünk jobban: a hagyományos nem tükröződőt (anti-glare) vagy a csili-vilit (glossy). Szavazás itt:
[link]
Akit érdekel: az R topikba linkeltem pár -Objectdockba való- ThinkPad ikont. -
-
Shadowfax
addikt
válasz
Dr. Akula #1096 üzenetére
Te írtad még régebben, hogy a honlapon lecsekkolva a garanciát, on-site repair warranty jött ki.
De ha a Battery recall-os oldalon az jött ki, hogy a géped akksija nem érintett a dologban, akkor azért nem jönnek házhoz, hogy ezt ellenőrizzék.
A biztonság kedvéért írj azért e-mailt nekik, s add meg a gép adatait, stb. amit ebben a hsz-ben leírtam: [link] -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1082 üzenetére
Ja, igazad van, félreértettem, amit írtál. Kiírni alapból valóban nem tudja a T41, ezt csak a T42-től lehet.
A ThinkPad fórumon [link] azt javasolják ilyen esetben, hogy az Access IBM online User's Guide nevű cumót frissítsd, s akkor elérhető az Access IBM menüjéből a ''Create product recovery discs'' menüpont. T41p-re innen letölthető a 4.0 verzió: [link]
A probléma megoldásához egy másik javaslatuk, hogy egy újabb R&R verziót installáljunk, de szerintem mindenki maradjon meg annál az R&R verziónál, amit a géphez kapott. -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1079 üzenetére
Jó, csak ugye T41-esek még nem tudják ezt a szolgáltatást, már ha jól emléxem.
Most utánanéztem, mert én sem voltam biztos benne: The HPA was introduced with the R/T/X 40 series of ThinkPads.
[link]
Szóval a Te gépeden is kellene legyen (kivéve, ha az előző tulaj letörölte). -
Shadowfax
addikt
válasz
Shadowfax #1073 üzenetére
Hehe, most kaptam válaszlevelet.
Tisztelt X!
Az Ön gépére helyszíni garancia nem vonatkozik, kérjük a gépet a szervizpartnerhez, vagy a központi szervízbe beszállítani.
A szerviz partnerek listája a garancia levél hátulján megtalálható.
Az IBM központi szervízének címe: 1017 Budapest Neumann János út. 1. (Info Park, Lágymányosi híd lábánál a budai oldalon).
Szervíz telefonszáma: 382-5885
Hát ezt a telóban is elmondhatták volna.No mindegy, szerencsére jövő hét elején úgyis a BME felé veszem az irányt, onnan meg csak egy köpésre van a központi szerviz.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1074 üzenetére
CD-ket azóta nem adnak, mióta a gépeket úgy adják ki, hogy egy rejtett partíció is van a vinyón - ezt már több notebookgyártó átvette. Viszont mellékelnek egy szoftvert, amivel az egyszeri júzer Recovery CD-ket készíthet.
Ezenkívül gariidőn belül ezt a rejtett partíciót ingyen és bérmentve visszateszi neked a szerviz, ha bármi gond van vele.
Egy kis hozzáértéssel pedig a régi vinyó tartalmát (beleértve a rejtett partíciót is) az újra mentheted.
Egyébként Herby tényleg sokaknak szerzett Recovery CD-ket... Ha jól emlékszem valami olyasmit írt, hogy viszonteladóknak csak igényelni kell, s akkor ingyen küldik nekik. -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
Természetesen csak emiatt nem fogom eladni a gépet, ezt csak első felindulásomban írtam, de mindenesetre bosszant a dolog. Nem tudom, hogy a többi noti márka esetén mennyi az esély pixelhibára vagy mekkora az LCDk meghibásodási aránya, de én kicsit csalódtam, ezért is írtam dühömben elsőkörben az eladást.
A többi márka esetén is sajna elég gyakori (vagy talán még gyakoribb) a hibás kijelző. Az ASUS esetén a legdrágább (!) notikhoz adnak ún. ZBD garanciát, de ez a szubpixelhibákra nem vonatkozik (!), s csak az első 30 napra (!) vállalják. [link]
Az LCD TFT-k átka sajna az, hogy pár pixelhibával együtt kell élni előbb-utóbb...
Mindezektől eltekintve elégedett vagyok vele
Ez a lényeg. -
Shadowfax
addikt
A szerviz nem foglalkozik vele, csak ha lesz rajta még jópár (T42-nél 8 db).
Nem a gép típusától függ, hogy mikor cserélik a kijelzőt, hanem a kijelző és a felbontás nagyságától.
Az enyémen is van 1 vagy 2 szubpixelhiba, de csak hosszas keresgélés, szemkiguvasztás után találom meg, megfelelő háttér esetén.
Atlantis utolsó mondatával egyetértek. -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1005 üzenetére
Programok telepítése és törlése - Thinkpad Power Manager - Kattintson ide támogatási információért: kiírja a verziószámot.
De nálad ilyesmik vannak szerintem (régebbi géped van, ezért más a program neve):
- Power Management (ACPI) v1.33
- Battery MaxiMiser and Power Management Features v1.38 -
Shadowfax
addikt
A Thinkpad fórumon azt írják, hogy a Power Manager 1.12 tudta ezt a fícsőrt, de az a T43-ra van (s az azóta megjelent újabb gépekre).
[link]
Valaki installálta ezt a verziót a T41-re is, ott is működött. De ilyesmit mindenki csak a saját felelősségére tegyen.[link]
Nekem most a 1.13.c verzióm van, de nálam is csak a százalékot mutatja. Engem nem zavar, nem downgradelek. -
Shadowfax
addikt
Látom, megkérdezted a másik fórumon is. Ha esetleg Fődudu utsó javaslata se jönne be, próbáld meg ezt:
1. Fn+F7 (Megnyitja a Presentation Managert), klikkelj a ''Manage Scheme''-re,
2. Jelöld ki a ''My Normal Settings''-t,
3. Klikkelj a ''Capture''-re, s a felbukkanó ablaknál az Igenre.
Hope that helps. -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #925 üzenetére
annak alapján próbálok magyar nyelvű bill-t azonosítani a géphez. De ott az FRU számnál tagozódik még tovább, van NMB, meg Chicony. Most melyik a jó?
A Chicony-t felejtsd el, ha jót akarsz, az angol ThinkPad fórumon nagyon utálják, mert klattyog, rossz helyen van a nyomáspontja, stb. Az NMB a nagy favorit, esetleg az Alps is jó (bár az a 15''-os gépekhez van).
Melyik van gyárilag a gépben?
Azt itt tudod megnézni: [link] Itt Detect and continue és szépen kilistázza neked, mi van a gépben (FRU számok). (Csak IE alatt műxik az automatikus gépfelismerés!)
Az FRU: Field Replacement Unit, nem tudom hogyan lehetne normálisan lefordítani, én magyarul csak gyári számnak hívom.
Levy1983 Nincs emiljük, egy néni ül a telefon másik végén, vele kell beszélni. -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
Lehet, hogy a hálózati beállításoknál van a gond.
Nézd meg a Vezérlőpult - Internetbeállítások - Kapcsolatok - LAN beállítások - Proxykiszolgáló használata - melletti kis négyzet nincs-e bepipálva véletlenül (úgy, hogy cím nincs is beírva). Ha igen, akkor szedd ki a pipát, s akkor működnie kell. -
Shadowfax
addikt
válasz
THomas007 #900 üzenetére
1 CD+ 1 DVD vagy kb. 6-7 CD.
Más: Valakinek van arról infója,hogy egy nem magyar xp-t mennyiért lehet az ibm-nél magyarosítani? Előre is köszi a válaszokat!
A kérdést nem biztos, hogy jól értem... Bevinnéd a szervízbe, hogy tegyenek rá magyar XP-t (a rejtett partíción lévőt is magyarra cserélve)? -
Shadowfax
addikt
válasz
bundee_rbk #901 üzenetére
Más: nektek a pöcökegér nem szokott szaladgálni néha csak úgy magától, pl elhúzom a mutatót x irányba és ő meg csak megy tovább magától? Vagy ez valami feature?
Vezérlőpult - Egér - Egérmutató beállításai - itt a ''A rámutatás pontosságának javítása'' elől szedd ki a pipát. -
Shadowfax
addikt
Felraktam néhány másik progit, természetesen egyik sem akart rendesen működni.Ezek után frankón belassult a gép, aztán a net nem akart rendesen menni.
Ööö... milyen progit raktál fel, mi nem működött?
Úgy döntöttem, hogy a kék gombot használom, újratelepítettem a gépet.(A norton licenc megújult)
Nem kelett volna azért ágyúval lőni a verébre...
A Norton egyébként lassítja a gépet, én már régóta AVG-t használok, nekem bevált. Tűzfalként meg az XP SP2 beépített tűzfalát, oszt jóccakát. Igaz, routerem is van.
Most tényleg szerver probléma lehet, vagy megszívtam, és nem tudok ezután frissíteni.
Szerintem karbantartás lehetett... Tegnap este már nem voltam gépközelben, nem tudtam lecsekkolni, de nyilván azóta már műxik. -
Shadowfax
addikt
A wlan-kártya driver frissítés és a touchpad használata közbeni ciripelő hang közt szerintem semmi összefüggés nincs.
Az angol nyelvű fórumon többen írtak erről a jelenségről, általában a Power managment-ben az Energiagazdálkodási séma megváltoztatása megoldja a problémát.
Lehet, hogy csak baromi mázlim van, de nekem nem volt gondom a frissítésekkel sem, az egyetlen kivétel a CSS 7.0, amit amúgy sem akartam használni. -
Shadowfax
addikt
Ha jól emlékszem, ehhez a Hotkey driver kell. [link]
De a legegyszerűbb az, ha a Software Installer (a ThinkVantage progamok közt kell legyen a gépeden, ha nincs, akkor innen letöltheted: [link]) programot elindítod a gépeden, az minden szükséges progit, drivert letölt a gépedre, Neked csak be kell pipálni, mit szeretnél installálni.
(A Software Installer egy újabb változata a System Update 2.0, esetleg azzal is próbálkozhatsz, ha az előbbi nem műxik már. [link]) -
Shadowfax
addikt
válasz
Angyal07 #794 üzenetére
Az első kérdésdre előbb adtam egy hasznos olvasmányt, aszerint nem adható el ThinkPad Win OS nélkül.
Mert a srác a gép alján lévő számokat megadta és az alapján az ibm oldalán beírva minden rendben volt. Írták, hogy van rá gari 2009.01-ig, stb. Ha lopott lenne, ez ennél a műveletnél nem derülne ki? Mármint az IBM honlapján a számának beírásakor? Vagy hogy van ez?
Sajnos ez nem nem garancia arra, hogy nem lopott a gép...Ui. nem mindenki tudja, hogy ha ellopták a gépét, akkor az IBM-nél (is) be lehet jelenteni, s - legalábbis az USA-ban - ekkor a garanciacsekkolásnál a website azt írja ki, hogy ''No warranty'', hogy a tolvaj ne tudja könnyen továbbadni.
De ennek részletei engem is érdekelnének, ha Blyan vagy Herby erre jár, talán tudnak tippet adni. -
Shadowfax
addikt
válasz
bundee_rbk #772 üzenetére
-
Shadowfax
addikt
A legfontosabb kérdés az, hogy ez a csíkozódás probléma csak akkor jelentkezik, ha a TV kártyát használod? Vagy esetleg filmnézés vagy komolyabb játék közben is előfordul?
A másik kérdés: próbáltad már külső monitorra dugni a gépet, s ott is jelentkezik ez a probléma?
Esetleg nem ártana lefuttatni a PC Doctor-t (nemcsak Windowsból, hanem DOS-ból is - boot közben ACCESS IBM - Troubleshoot - Diagnose hardware (bár lehet, hogy nálad Run diagnostics).
Nem tudom, hogy BFecó, Blyan, Herby ill. Dr Akula merre járnak, nagyon rég nem láttam őket, pedig mindig hasznos tanácsokat adtak.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
kaktusztea #728 üzenetére
Sziasztok. Csak beköszönök, mint újdonsült tag. A másik topikban [link] invitáltak ide
Ki volt az az őrült?
Ha nyílt WiFi hálózatra csatlakozom (pl egy ingyenes web-pontnál), akkor mennyire vagyok veszélyben, mik a kockázatok?
[link]
Ööö... s légyszí' ne használd a szomszéd láma módon nem titkosított hálózatát, mert pórul járhatsz. -
Shadowfax
addikt
Innen vannak a képek: [link]
Japán (?) oldal.De van néhány angol kifejezés is, szóval nagyjából el lehet igazodni rajta.
Az ikonsorban a 2. ikon, ami szemet ábrázol, az mutatja a gépet kívülről, a mellette jobbra lévő ikon (nyilak) pedig a gép belsejét mutatja (ez a linkelt oldal).
Baloldalt pedig lehet böngészni a többi Thinkpad típust is. Sőt, más gyártók gépeit is meg lehet nézni, ha a legfelső sorban a ''Notebook'' feliratra mész, akkor ki is írja a típusokat.
Ha valakinek a hsz-ére válaszolsz, akkor a félreértések elkerülésére használd légyszí' a ''Válasz'' gombot, az ''Új'' helyett. -
Shadowfax
addikt
Na, ezt nézzétek!
Vásároljon Lenovo 3000-es notebookot a VB alatt bármelyik Extreme Digital üzletben, és bruttó 2000 Ft visszatérítést kap minden gól után, amit Ronaldinho rúg a nyári futball világbajnokságon.
[link]
Remek marketing fogás... -
Shadowfax
addikt
Amúgy működik az AltGr billentyűd? Más karaktert tudsz vele írni? Pl. @ # stb.
Ha csak ezzel az eggyel nem műxik, akkor gondolom a c bill a hibás...
Ha meg semmilyen más karaktert nem visz be az AltGr bill, akkor esetleg próbáld meg letölteni a #680 hsz-ben linkelt készséget.
De előtte nézd meg, nincs-e fönt:
Access IBM - Configure fül - Map keys to function
[link] -
Shadowfax
addikt
Speciel engem is jobban idegesítene, ha állandóan felpörögne a venti, majd elhalkulna...
Most a bekapcs. után kb 10 perccel kapcsol be a venti az egyes fokozatba, s elvileg, ha eléri a 43°C-ot a proci hőmérséklete, akkor kapcsolna a kettes fokozatba, ami már hallható lenne. De ezt elég ritkán éri el mostanában.
Amióta ui. feltettem ezt a nemrég emlegetett Windows javítást, azóta az idle hőmérséklet 40-41-42°C.(Bár lehet, nincs is összefüggés a kettő közt.
)
Amúgy a Shimodax-féle fancontrollt és az NHC-t nem nagyon ajánlott együtt használni...
Nálam egyébként semmi ilyesmi nincs fent, full gyári beállításon van a proci fesz. -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
lletve azon filózom, hogy ha a mostani rendszert mentem le a beépített progival, ami úgyis aktuális lenne, hogy legközelebb ne legyen annyi macera a telepítésnél, akkor kell-e a recovery partíció?
Végülis a mostani állapotról is csinálhatsz egy mentést, s ha gond van, erre az állapotra vissza tudod állítani. Viszont a gyári állapotot nem tudod visszaállítani, ami egy esetleges eladásnál lehet, hogy játszana...
Herby-t elég rég láttam errefelé, de ha keresgélsz ebben a totyikban, megtalálod a nevét, s az adatlapján az emilcímét.
Én meg remélem, nem fog s*ggberúgni, amiért ajánlgatom őt.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Véletlenül?
Azért az annyira egyszerűen nem megy szerintem.
S most mire gondolsz? Windows reinstallhoz kell? Ha megcsináltad korábban a Recovery CD-ket, akkor arról megy.
Ha meg a rejtett partíciót akarod visszavarázsolni a vinyóra, ahhoz szervíz kell. De nem biztos, hogy ingyen megcsinálják, elvégre ez a felhasználó hibájából történt. -
Shadowfax
addikt
Okkersárga ThinkPad-et valaki?
Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- Xbox Ultimate előfizetések
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest