- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
Dottore
addikt
Nem okozhat hibát a hagyományos telepítés. A srác állítása nevetséges. Az viszont még inkább az, hogy a Lenovo oldalán nem érhetőek el azok a szoftverek amik eleve gyárilag rajta vannak.
Ha jól értem a "bárhonnan le is tölthettem" mondata arra vonatkozik, hogy bárki készítheti a felvételt. Ha így van, ezt nagyon könnyen lehet orvosolni. Mosolyogsz egyet a kamerába, felmutatsz közben egy aznapi napilapot, utána megfordítod a gépet és jól láthatóan a kamerába nyomod a sorozatszámot.
Próbálj meg másik szervizt keresni.
-
Dottore
addikt
Egyik munkatársamat sikerült megtéríteni és vett egy Thinkpadet (T43) magának.
Jó volt kézbe venni, és ahogy nyomogattam nézegettem hirtelen megvilágosodtam miért is nyekeregnek az ezt követő széria tagjai. Az ok egyszerű. Ami a régebbi típusoknál csavarral van rögzítve azt a Lenovo patentos rendszerrel oldotta meg (pl. a palm rest IBM gépeknél csavar, a Lenovo pedig gondolom költséghatékonyság miatt sima műanyag karmok). Hát ennyi.
Kellene valami, vissza a csavarokat partizánmozgalom, vagy petíció.
-
Dottore
addikt
Mindenképp frissen telepített rendszeren nézegetném a terheltséget. Egyenként kellene feltenni a drivereket, programokat és ha valami után megugrik a proci terhelés akkor világos mi okozza a gondot.
Firefox alatt az Adblock Plus beépülőt preferálom. Egy jól beállított filter csodákat tud tenni. Annyira megszoktam, hogy amikor idegen gépen böngésztem ahol nem volt telepítve, nem ismertem rá az internetre.
-
Dottore
addikt
válasz
Dr. Akula #7191 üzenetére
Régebben ellenzője voltam a DVD, CD meghajtó hiányának laptopoknál, de be kell látnom ma már nem nagyon van rá szükség. Ahogy Dr. Akula is írja, lassú, kicsi a kapacitása. Rendszert telepíteni ott a pendrive. Bootolni is lehet róla mindenfélét (pl. Hiren's BootCD), szóval úgy vélem ki lehet hagyni. Fogadni nem mernék, de még pár év és nyoma sem marad.
-
Dottore
addikt
Nézd csak mit találtam neked Hardware Interrupts ügyben.
-
-
Dottore
addikt
Igen, én is ezt mondtam Mészikének. Egy driver frissítéssel mindenképp megpróbálkoznék.
Ami a hozzáadott programokat illeti, csak a legszükségesebbeket használom. A driver update viszont hasznos, annak ellenére, hogy haszontalannak hittem. Ugye volt nekem egy problémám (a kapcsolat wireless mellett egyszer csak megszakadt, ezen csak a restart segített). Heteken át nem sikerült megoldani, viszont kíváncsiságból feltettem a driver update programot. Nézem ám, hogy a WLAN kártya drivere nem az elérhető legfrissebb amit le akar szedni nekem. Gondoltam legyen, új driver le, régebbi fel... hátha. Na azóta nem fagy.
-
Dottore
addikt
A cégnél a saját gépemen nekem sem működött, míg a munkatársam gépén igen, a laptopon nem, míg az itthonin igen. Egy közös pont van abban, hogy mindenhol probléma nélkül üzemel, ez pedig egy rövid kábel. Nekem ezek után nem lehet más konklúzióm.
Következésképp vegyél egy boltban egy 20 centis kábelt és megkapod a választ. Arra, hogy tévedtem, vagy arra, hogy igazam volt. -
Dottore
addikt
válasz
csepike00 #7041 üzenetére
Elég egy kábel is, mert mint írtam már egyszer, a kábel hossza és minősége is befolyásolja a szükséges áram mennyiségét. Ha rövidet használsz nem lesz gond. Nekem két külső HDD van használatban, egy Samsung 120 GB, és egy Seagate 80 GB. Mindkettő gond nélkül működik a pár száz forintért már megvásárolható 30 cm hosszúságú USB kábellel. A hozzáadott gyárihoz már kell a másik is mert máskülönben nem üzemel.
Pár éve számtech boltban dolgoztam, és elhiheted van pár darab USB kábel a fogasra felakasztva, szóval tudom mit beszélek.
-
Dottore
addikt
-
Dottore
addikt
válasz
sweetsound #6967 üzenetére
A legokosabb ha elviszed egy szervizbe. Mondjuk ide: Laptopinfo.
-
Dottore
addikt
SATA drivereket én is integráltam. Ha valaki drivert keres, ezen a linken mindent megtalál.
-
Dottore
addikt
Mielőtt XP (32 bit) alatt a már meglévő mellé tervezel még 2GB memóriát venni, olvasd el ezt a cikket.
Felesleges a driverek integrálása. Véleményem szerint miután feltelepíted a rendszert és mindent beállítasz ahogy neked a legmegfelelőbb, készíteni fogsz mentést róla, így tehát soha nem fogsz ismét Windows telepíteni. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag gyakran jelennek meg olyan frissítések amiket nem árt alkalmazni, és hiába van integrált lemezed, ismét csak a hagyományos módszerrel kell frissítened._ak_
Vista alatt nem a Superfetch (ezt akár ki is kapcsolhatod) eszi a memóriát, hanem maga a sebtében összedobott rendszer.
Mást ne mondjak, azt gondolták jó ötlet ha a GUI összes ablakát (ha megnyitottad ha nem) előre beolvassák a memóriába. Hát nem volt az. A Win7 már nem így csinálja, amit nevezhetnénk véletlennek is, de nem hinném, hogy az lenne.
Nem akarok itt vitát gerjeszteni, de a Vista legnagyobb gondja, hogy nem kell az embereknek, mivel semmit nem tudott felmutatni amiért kis, közepes, vagy akár nagyobb vállalatoknak megérné megvásárolni. Ezek olyan piaci törvények, aminek semmi köze ahhoz, hogy szimpatikus vagy sem egy operációs rendszer. Ha nem hozza vissza azt azt az összeget amit egy rendszer megvásárlásába fektettek akkor nem veszik meg. Nem vették meg.
-
Dottore
addikt
Na akkor üdv. a klubban.
A System update remek dolog különben. Be kell jelölni, hogy nem akarod telepíteni, csak letölteni a frissítéseket. Ami kell azt felrakod manuálisan. Mondjuk én nem használom, csak kiváncsi voltam és kipróbáltam. A lassú és kürölményes módszerek híve vagyok.
-
Dottore
addikt
válasz
tototos #6866 üzenetére
Ha lezárom a tetőt, akkor nekem is (mind mindenkinek) van egy kis holtjáték az egyik sarkán. Nyitott állapotban ha előre és hátra mozgatom a fedelet akkor mivel a fizika a barátunk ugye, ez a jelenség természetes. Feltéve ha a zsanérok nem mozognak. Az nem az.
Még egy tipp, esetleg valakinek beválik. Miután tettem bele memóriát elkezdett picit nyekeregni a jobb kezem alatti rész. Szétszedtem, viszont a csavarokat nagyon óvatosan húztam meg (arra kell figyelni nehogy túlfeszítsd, mert vetemedik a műanyag), pont annyira, hogy éppen elérjék a perem alját, és lehetőleg egyforma szorítóerővel. Azóta tökéletes.
-
Dottore
addikt
ThinkPad T400: 2.3Kg
ThinkPad T500: 2.63Kg
ThinkPad T61 (15.4''): 2.55Kg
ThinkPad T61 (14.1''): 2.35Kg -
Dottore
addikt
válasz
---Lasali--- #6817 üzenetére
Töröld a drivert és tedd fel újra. én ezzel kezdeném.
Nehéz ezekre a kérdésekre válaszolni mert elég felhasználó és kiépítés függő. Például milyen driverek vannak fenn, mi történt pontosan mikor megszűnt nem működni, fut a szolgáltatás vagy sem, stb. -
Dottore
addikt
Minden tiszteletem mellett ha sokat cipeled a gépet, akkor semmiképp nem ajánlanám a 15 colosakat. Még a 14 is necces, de ennél nagyobbat semmiképp. Gyakorlatilag fárasztó és nehéz, és most még csak a hatás kedvéért sem túloztam.
Szerintem kérd kölcsön barátod laptopját, és sétálj vele fél órát. Ha ezután ok. akkor megértem.
-
Dottore
addikt
Elmagyarázná nekem valaki mit jelentenek ezek a designt capacity és stb. értékek a battery infónál? Nem nagyon értek ehhez.
Nekem ezek az értékek vannak, elvileg jónak kell lenni, hiszen új az aksi.
-
Dottore
addikt
Találtam egy ötletes kis alkalmazást (ha volt már akkor bocs), a Thinkpad, Active Protection System programjának elvén működik, és ha valaki megmozdítja a gépet hangjelzéssel riaszt. Családtagok ellen ideális megoldás.
Így működik (YouTube).
Letöltés (ThinkPad Anti Theft Manager). -
Dottore
addikt
válasz
Gondwana #6643 üzenetére
Az a gond tudod, hogy hiába mondtam a főnökömnek a két Eizot 800 ezerért, csak megvette a két wide Samsungot egy százasért.
Szóval nekem itthon egy ViewSonic VP2030b van. Tudnék monitort ami jobban kellene, de eszelősen drága, és nem indokolt. Életem nagy részét melóban dolgozom le, oda csak nem veszek.
-
Dottore
addikt
Nekem pont a Photoshop, és a grafikai, DTP programok miatt nem tetszik. Ugye nyomdánál az A4 mint méret, vagy arány, az nem ritka mint a fehér holló, és biza ezek az arányok sokkal közelebb vannak a hagyományos megjelenítőkéhez. Szokták mondani azt is, hogy na igen, de ki lehet pakolni oldalra az eszköztárakat, stb. Ha valaki viszont gyorsan és hatékonyan szeretne dolgozni akkor a kattintgatás egérrel nem járható út, marad a billentyűkombináció. Akkor viszont felesleges szórakozni a layerekkel, tools palettával, és ismét csak ott vagyok, hogy van egy széles csíkom (melóban 2 db 22" colos wide) amin azzal töltöm az időm java részét, hogy görgetek fel és alá.
Megértem azokat akiknek ezzel nincs problémájuk, hiszen ez felhasználó specifikus dolog, de ebben az esetben nekem nincs választási lehetőségem. A wide divat lett. Ez van.
-
Dottore
addikt
A wide mizéria megérne egy misét. Számomra egy bizonyos mérethatár alatt nincs semmi előnye (ha csak azt veszed, hogy pl. olvasáskor az oldalak inkább hosszabbak mint szélesebbek), csak hátránya. Ostoba divatnak tartom, 22" col alatt (asztali monitor esetében) kényelmetlenebb mint a hagyományos arány. és még nehezebb is tőle egy laptop. Bár ez nem általánosítható.
-
Dottore
addikt
Ezen a fórumon arról írnak, hogy ha feljebb emeli a szemét a billentyűzetről akkor a thinklight zavaróan bele világít a szemébe. Viszont gépeléskor jobban megvilágítja a munkaterületet.
Összefoglalva. Ha belenézel akkor az szar, de eközben nem arra használod amire való, így nem nagyon kellene belenézni. Ellenben ha gépelsz akkor a fényerő jobb mint a többi széria esetében.
-
Dottore
addikt
Jahh, és jut eszembe. Meg van válaszolva, hogy a Thinkpad aksi mozgolódása körülötti rejtély. Hiba az bizony nem fícsör. Rendeltem egy kisebb akkumulátort (a nagy kilógott, nehéz volt, és a mobil szokásaimat tekintve nem indokolt), és ez meg sem moccan, nem mint ahogy az összes eddigi ami valaha megfordult a kezeim között. Mert ugye ha direkt lenne akkor ez is mozogna. A filozofikusabb gondolkodással rendelkezőknek akik erre azt mondhatják, hogy esetleg ez lett feszesebbre forgácsolva, azt mondanám, hogy akkor meg pont ez a hiba.
-
Dottore
addikt
Részemről havi pár ezressel beszállok, de jobbat mondok, csináljuk kollektíve. Szóval nyiss egy számlát evone és ha itt mindenki így gondolja, össze is fog jönni. Bár így az a fura és meglehetősen perverz helyzet fog előállni, hogy egy Thinkpad fórumnak lesz egy közös HP notija ahogy látom.
-
Dottore
addikt
Azt ajánlanám, olvasd el ennek a fórumnak az utolsó pár oldalát.
Vannak természetesen a Thinkpadnak is hibái, ezeket tagadni ostobaság lenne. Viszont semmi nem tökéletes, hogy mást ne mondjak a választásodban nagy szerepet kell játszania annak, hogy milyen hibákat vagy képes tolerálni és miket nem. Mint ahogy írtam régebben, magam is az említett HP és a Thinkpad között vergődtem heteken át kétségek között.
A döntésem indoka nagy vonalakban a következő volt. Inkább a T61 brutális szépsége (hihi), hosszútávon való igazolt megbízhatósága, alkatrész és szerviz ellátottsága, sem mint a HP fura formáiba ágyazott még furább billentyűzete, bár az a kis dög nem recseg mint a Thinkpad.Szóval ha teheted, élőben kellene találkoznod velük. Az eldöntené melyikre van szükséged.
-
Dottore
addikt
A következő problémával küzdök, de nem találok megoldást rá.
Thinkpad T61, Windows XP SP3, kapcsolat wireless. Egyszer csak dobja a kapcsolatot (ebben nincs rendszer amihez kötni lehet, ha csak annyi nem, hogy eddig csak akkor csinálta ha épp nem dolgoztam a gépen), miközben a vezeték nélküli hálózatok kapcsolat szerint a jelerősség kiváló, de a hálózatok megjelenítése panelt megnyitni már nem lehet. Pont mintha lefagyott volna az alkalmazás. Ezután restart, ami jóval tovább tart mint más esetben, de utána minden ok. Hát ez van kb. hetente 3x.
Ha valakinek volt hasonló esete, adhat némi támpontot.
-
Dottore
addikt
válasz
---Lasali--- #6572 üzenetére
Az öledbe venni azért sem kényelmes, mert anatómiai okokból a jack az esetek többségében ott van ahol nagyon nem kellene.
Ennél bosszantóbb, hogy ha a tapipadot használod akkor a kezed tenyér felőli része folyamatosan beleakad. -
Dottore
addikt
Elsősorban nagyon attól függ milyen állapotban (karcolások, használatból eredő sérülések, stb.) van. Be kell látni, hogy ha jó árat szeretnél kapni érte akkor egy öreg laptopnak ez az egyik legvonzóbb tulajdonsága. Spec. én ha tegyük fel tökéletes (ami lehetetlen persze) hibamentes külsővel rendelkezne, akkor 80 ezret nagyon jó árnak tartanék érte. Szerintem ez a maximum, de mondom, elvileg. Egy közepes elhasználódást feltételezve, 50 és 60 ezer között. Összehasonlításként a T42 az olyan 70 és 90 ezer ft között kapható.
Ha neked fontos a hordozhatóság akkor megéri cserélni, természetesen.
-
Dottore
addikt
Hát igen, ezeket az "apróságokat" én sem értettem soha, hisz semmibe nem kerülne egy kicsit figyelni. Ami engem a leginkább bosszant az viszont az, hogy a gép első részére tették a fejhallgató kimenetet. Ez nagyon gyermeteg dolog, kíváncsi lennék melyik mérnöküknek jutott eszébe ez a baromság.
-
Dottore
addikt
válasz
Szőröstalpú #6496 üzenetére
A merevlemezek eszméletlen sokat kibírnak, de elképzelhető, hogy olvasáskor, vagy írás során a hibás szektorra téved a fej. Igazság szerint ennek nem szabadna megtörténni, mert a hibás szektorokat egy olyan területre mozgatja ahol nem lehet többet elérni őket. Ezen a fórumon segíteni fognak a lemezzel kapcsolatos problémáidban. Csinálj egy riportot és azt küld el nekik.
-
Dottore
addikt
Hát legális Vistát mondjuk balgaság letörölni és feltenni egy warez XP-t, de az ő dolguk. A Vista, home usernek simán jó egy kis finomhangolás után.
-
Dottore
addikt
válasz
Szőröstalpú #6491 üzenetére
Első tippre ez OP rendszer lesz, nem hardvare. Eseménynapló. Futtatás (Winbill.+R), beírod eventvwr.exe, és enter. Nézd meg az Alkalmazás és Rendszer alatt előforduló hibákat.
Ha ott semmi akkor Memtest. Ezt töltsd le: Memtest86 v3.4a. Ez egy ISO fájl, amit kiírsz CD-re. Gépet újraindít, lemez a meghajtóban. A BIOS-ban a boot legyen a CD, bár ha nem állítottad át akkor alapban az. A megjelenő DOS ablakban elindítod a tesztet, és vársz.
-
Dottore
addikt
válasz
---Lasali--- #6488 üzenetére
Mielőtt (ha még nem késő) nekilátsz leszedni a rejtett partíciót és stb. mindenképp készíts mentést amit később vissza tudsz állítani. Start Menu/ Minden program/ ThinkVantage/ Create Recovery Media. További infó itt. A leírásból világosan látszani fog hogyan tudod visszaállítani, elmenteni.
-
Dottore
addikt
Az nem baj ha emlékeztet. Legalább eszedbe juttatja, hogy milyennek nem szabad lenned.
Szóval a Toshiba történettel csak arra akartam utalni, hogy lehetnek összefüggések amiket ha nem értünk, attól még nem a víz a hülye mert a kacsa nem tud úszni. Ennyi, és nem több. Törekedni arra, hogy megérts valamit és érvelni mellette az nem ugyanaz.
-
Dottore
addikt
Emlékszem a Toshiba Portege R500 volt az a notebook ahol az összes tesztelő elborzadva látta, hogy mennyire "gagyi" anyagból van összerakva egy ennyire drága cucc. Nagy felháborodás volt az online sajtóban, ám az idézőjel nem véletlen. A Toshibának ezek után videon kellett elmagyarázni amit már alsós fizikából is illik tudni. Ami hajlik az nem fog eltörni.
-
Dottore
addikt
Sipinél a pont. Az nem logikus, hogy képtelenek lennének illesztés mentesen az aksit rögzíteni. Kérdeztem a fórumon tőlük, de választ egyenlőre nem kaptam. Talán ha nagyon passzentos lenne akkor nagyobb zuhanás esetén törne, így simán leválik és semmi gond. Tudom mert vágtam falhoz már egyet, és így működött.
Szerintem ezen nem érdemes ennyit rágódni. Olyan mint egy orosz tank. Néhol zörög, ropog, de a büdös életbe nem megy tönkre. Inkább ez mint a többi vacak.
-
Dottore
addikt
Nem figyelsz. Nem azt írtam, hogy nem jó, azt írtam nekem nem. Másrészt nem a Vistás frissítésre céloztam hanem a Thinkpad programjainak frissítéseire. Ez az én hibám (itt meg én nem figyeltem) mivel nem fogalmaztam érthetően.
Bár pár rendszergazdát azért megkérdezhetsz, hogy nagyobb vállalati környezetben miért nem kapcsolják be az akár XP, akár Vista automatikus frissítéseit.
-
Dottore
addikt
Azért ez erősen sztereotíp. Nekem spec. nem tetszett ahogy default állapotában érkezett a T61. Tudom, ez elegáns, gyakorlatias, és a felhasználók nagyrészének bőven megfelelő megoldás. Szóval semmi gond ezzel, a gond azzal van, hogy nem vagyunk egyformák. Egyrészt a Vistát nem preferálom, de ami inkább bosszantott az a feladatkezelőben vígan lubickoló számomra feleslegesen futó folyamatok tömege. Tehát XP fel, driverek, programok ami kell letölt, utána egy Drive Image backup, és kész. Semmi felesleges automatikus frissítés, vagy bosszantó programok amik igyekeznek kitalálni mit fogok tenni a következő pillanatban, és még sorolhatnám.
Egyetlen egy oka van amiért valaha is enyhe megbánást tanusíthatok az elmulasztott eredeti rendszer kiírása miatt. Ha el szeretném adni a gépem. De nem szeretném.
-
Dottore
addikt
Fotel
Pont erre a rugalmas, nem rugalmas dologra gondoltam mikor írtam, hogy különös elképzeléseim vannak arról mi a tökéletes. Mert ami merev az törik, ami nem, az inkább hajlik mielőtt törne, viszont ebből adódóan néhol nyekereghet is kicsit.Tototos
Nagyon attól függ mire szeretné használni. Hétköznapi felhasználásra semmiképpen nem ajánlanám. Sok program nem támogatja még, és ha igen, akkor sincs számottevő sebesség különbség. A driverekről nem is beszélve. Szerintem még két, három év mire érdemes lesz használni. Tehát nem a 64 bites Vistával van gond, vagy XP, hanem az alkalmazásokkal, driverekkel.Tim82
Attól is függ, hogy működik vagy sem, hogy mennyire hosszú a hozzáadott vezeték. Egy rövidebb kábellel simán mehet elvileg, de ez nem garancia. -
Dottore
addikt
Hát sajnálom Evone, de kívánom, hogy jobb tapasztalataid legyenek a HP-vel. Bevallom engem egyáltalán nem zavar az a kis recsegés. Különös elképzeléseim vannak arról mi a tökéletes.
A palmrest alá puha vékony szivacsot tettem, ami az alaplapok dobozában van.Tototos
Próbáld meg lebeszélni róla.Fotel
Nekem a bal hangszórónál van egy kis recsegés és a palmrest amióta RAM csere volt. Ami az aksi mozgását illeti, még életemben nem láttam olyan Thinkpadot aminek ne mozgott volna. Kérdeztem tőlük mi a magyarázata, de term. nem válaszoltak. Gondolom valami fícsör.Major Major
Nem ad le elég áramot, nem lesz elég a vinyónak. Viszont erre gondolva egyes gyártók két db usb kivezetéssel ellátott kábelt is mellékelnek. Úgy elvileg működik, hiszen ez a célja. A mobil töltése az arra alkalmas telefonnál nem jár semmi negatívummal. -
Dottore
addikt
Korrekt is. Én egy 6910p és a T61 között döntöttem a T61 javára. Ha mást kellene vennem kizárólag csak a 6910p jöhetne szóba.
Azért nem lett HP, mert ellene szólt a nekem kicsit fura billentyűzete, és, hogy a design sem tetszett annyira. Inkább a Thinkpad, még ha néhol recseg, ropog is.
-
Dottore
addikt
Nyugi.
Kövesd a videóban látható utasításokat. FRU Removals/Replacements és ott klikk a Keyboard menün.
-
Dottore
addikt
Meg hát gondolkozzunk logikusan. Óriási hiba lenne, ha egy adott cég, vegyük példának a Kingstont, ha rosszabb minőségben gyártana ramokat szólóban, mint egy kiemelt cégnek pl. Lenovo. Ez gazdaságilag sem érné meg nekik. Nem is beszélve a cég imázsáról. Nem hiszem, hogy külön gyártósorokat alkalmaznának, max. annyi lehet, hogy Lenovo megrendel x darabot és előtte megkérik ragasszanak rá matricát. Ez így logikus.
-
-
Dottore
addikt
Felesleges. Lenovo, ill. IBM RAM nem létezik. Ezek más gyártók átcímkézett gyártmányai, mint pl. Kingmax, jobb esetben Kingston, stb. Samsung helyett én spec. a Kingstonokat javasolnám.
Nekem T61 van, ehhez vettem két "mezei" Kingstont dualban. Perfect, már csak azért is mert amit kiszedtem belőle (gyári), olyan RAM gyártó nincs is.
-
Dottore
addikt
Nálam ezek vannak fenn, ezeket kell letöltened ha új Wint szeretnél (nem pedig a backupot visszaállítani, már ha van):
Audio Driver
Fingerprint Software
Intel chipset support
Intel PRO/1000 LAN adapter software
Intel Wireless LAN (11abgn, abg, bg)
Microsoft Bluetooth Support
Modem software
Display (nVIDIA Quadro NVS 140)
Power Management Driver
UltraNav Driver
ThinkPad Monitor INF file
Power Manager Utility
Active Protection SystemHa nem Nvidia kártyád van akkor term. nem ezt a drivert kell, hanem a saját gépednek megfelelőt.
-
Dottore
addikt
Mindenképpen jó lenne egy Memtest. Mondom én is kiírtam, nálam működik, mert működnie kell. Valamit sajnos nem jól csináltál.
A következő az lenne, hogy én új Windowst tennék fel, csak a legszükségesebb driverekkel amik a Thinkpad megfelelő működéséhez kellenek. Nem vagyok a híve az automatikus frissítéseknek. Csak akkor frissítek ha valami probléma van az adott driverrel, vagy az új verziója esetleg tartalmaz egy olyan fícsört amire feltétlen szükségem van.
-
Dottore
addikt
Pedig kell. Az előbb csináltam végig. Nézzük:
Fájl letölt. memtest86-3.4a.iso.zip. Ez egy zip (lehet nem csomagoltad ki).
Kicsomagol. memtest.iso (ISO)
Nero, vagy bármi más. Image vagy képfájl írása (ISO fájl megkeres, memtest.iso).
Írás kész, lemez benn marad, restart.
F12, optikai meghajtó kiválaszt, és Memtest.Így csináltad?
-
Dottore
addikt
Remek. ill. nem remek, de ez kell.
A 0x50 az memóriahiba. Ezt nem 100%, de nagyon érdemes lenne egy memtest.Töltsd le a Memtest86 v3.4a ISO image fájlt. Ez egy ISO lesz, amit kiírsz CD-re. Gépet újraindít, lemez a meghajtóban. A BIOS-ban a boot legyen a CD, bár ha nem állítottad át akkor alapban az ha jól emlékszem. A megjelenő DOS ablakban elindítod a tesztet, és vársz... vársz...
Még ne állíts vissza semmit, előbb a Memtest!!!
-
Dottore
addikt
Ha blue screen (BSoD) akkor a hibakódot kellene felírnod. Valami hasonlót kell látnod:0x0000004E (0x00000099, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000). Elég az első számsor (példánál maradva a 0x0000004E), ebből lehet következtetni a hiba okára. Ahhoz, hogy ne induljon automatikusan újra a gép, és legyen időd lejegyezni. kattints a Vezérlőpult, Rendszer, Speciális fül, Indítás és helyreállítás mezőben látható "Beállítások" gombon. Itt az automatikus újraindítás előtti pipát vedd, ki és kattints az "Ok" gombon. Most már nem fog újraindulni a gép hibaüzenet esetén.
A másik megoldás, hogy megnézed a eseménynaplóban. Futtatás (Win bill.+R), beírod, hogy eventvwr.exe, és enter. A rendszer ikont kijelölve láthatod a jobb oldalon a hibalistát, megkeresed a bejegyzést, és szépen leírod nekem a hibakódot, hogy utána tudjunk nézni.
Különben 80%, hogy hibás eszközillesztő, ill. driver miatt van. Nálam is különben.
Köszi Evone a Bios frissítés tippet!
-
Dottore
addikt
válasz
Kobak77 #6267 üzenetére
Attól, hogy a Biosban van opció, attól még kiszedhették. Nincs összefüggés a kettő között. Az is lehet, hogy az én módszerem nem működött nálad, bár gyakorlatilag kellett volna.
Szerintem várj egy picit, Shadowfaxnak biztos lesznek ötletei, tapasztaltabb Thinkpad ügyben. -
Dottore
addikt
válasz
Kobak77 #6265 üzenetére
A bluetooth nálam is probléma volt, és a következő alternatív megoldással aktiváltam:
Letöltöttem a bluetooth drivert:
Microsoft Bluetooth Support file for Bluetooth with Enhanced Data Rate
Tetöltöttem a Thinkpad Hotkey drivert:
Hotkey driver for WindowsMost jön az alternatív.
Az ingyenes Universal Extractor kis programmal kicsomagoltam a Thinkpad Hotkey drivert. Kicsimagolás után katt a ..\OSD\F5\TpFnF5.exe fájlon (ez hivatott az FN+F5 bill. kombináció alatt futni) és ha aktiválni szeretnéd a megjelenő ablakban a bluetooth kapcsolatot kéri a drivert. Ekkor megadtam a bluetooth drivert elérési utat, és kész is.
Persze fel is telepítheted a Hotkey drivert (akkor term. az Universal Extractor kihagyható) , én csak azért nem tettem mert szeretem ha nem fut feleslegesen semmi a háttérben, ha pedig be szeretném kapcsolni a bluetooth szolgáltatást akkor csak elindítom a TpFnF5.exe fájlt.
-
Dottore
addikt
Úgy van ahogy Shadowfax írja.
Tehát ha valakinek kell egy nagyobb, jelentkezzen. Gyakorlatilag alig használtam az enyémet, 2x volt feltöltve, nem hinném, hogy nagyon használtnak lehetne tekinteni.
Bár max. eladom, ha valakinek nincs egy 4 cellás cserébe, de így egyszerűbb lenne.
-
Dottore
addikt
Uraim... és Hölgyeim is most már.
A pár hetes T61 akkuját (7 cella, 14.4 V dc, 5.2 Ah) szeretném egy kissebbre "cserélni". Bőven elég lenne egy 4 cellás is, sokat cipelem és nem kell túl nagy készenléti idő. Szval ha valakit érdekelne egy kis business akkor privátban keressen meg. -
Dottore
addikt
válasz
fordfairlane #6232 üzenetére
Köszi Ford Fairlane... "eszem, 'fszom megáll".
Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest