Hirdetés
Aktív témák
-
Yaye
őstag
válasz
dabadab
üzenetére
Aha, ilyesmire tippeltem. Tehát tulképpen a hdd nyákján is csücsül egyfajta ''security chip'', ami tárolja a jelszót, és kéri fölpörgés előtt? És mi van ha olyan régi vezérlőre köti az ember ami még nem is ismeri az ATA jelszót, mint olyat? Gondolom a beállított jelszó mellett a meghajtó megköveteli a vezérlőtől is hogy kezelje a jelszót, tehát nem is a gép, hanem maga a meghajtó makacskodik.
Most már csak azt nem értem, hogy ha minden modernebb hdd ismeri az ATA jelszó intézményét, akkor miért nem általános ez a lehetőség az asztali alaplapok biosában is (kivéve IBM thinkcentre)? Vagy csak én nem láttam még soha? Úgy tűnik, nem egy haszontalan, vagy könnyen megkerülhető védelem.
Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T440
- Újszerű ASUS Zenbook 13 i7 11.gen /16GB RAM/1TB SSD/300 nit
- Lenovo ThinkPad T480s - i5-8350U
- Bomba ár! HP ProBook 640 G2 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest