- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Aktív témák
-
raszputyin
senior tag
válasz
nohabmozdony #77 üzenetére
én nem ijesztgetni akarok, de hallottam, hogy egyes notebook márkáknál elvileg elveszted a garanciát, ha más op.rendszert telepítesz -- tehát akár csak ugyanazt a win xp-t rakod újra, csak nem a gyári lemezről... persze nem hangzik túl esélyesnek, hogy az IBM is ilyen legyen.
Azért valahol biztos meghúzzák a határt, mert mindig írható olyan kód, ami további felhasználói beavatkozás nélkül is hazavág egy alkatrészt
más...
remélem, előbb-utóbb gyárilag linuxos ThinkPadeket is látunk majd
én is remélem, de nagy bizodalmam nincs benne... ugyanis a saját márkanevük miatt azt nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyen support gyárilag telepített rendszerre, viszont nem tudom elképzelni, hogy épeszű cég Linuxos PC-re (a PC-t itt szó szerint értve: személyi számítógép) supportot kínáljon. Sztem Te is gondolkodóba esnél, ha meg kéne csinálnod egy rendszert, amit egy középhaladó felhasználó jól megcustomizált, aztán mégis elrontott valamitMondjuk csinálhatják úgy, hogy a felhasználó nem tudja a root jelszavát, hanem a support személyzet jelentkezik be root-ként hálózatról, ha kell
Az is kérdés, hogy milyen disztribúciót telepítenének, vagyis nem kérdés, mert nyilván valamelyik Red Hat-et (Amerikában szinte csak azt ismerik), ami szerintem szuboptimális megoldás.
Szóval úgy gondolom, hogy a legjobb, ami történhet, az az, hogy kiadnak jókis letölthető binary csomagokat, amikkel könnyen beizzítható a gép minden lehetősége.
Persze azt könnyen megérhetjük, hogy üresen is szállítsák majd, főleg ha fönt valaki eldönti, hogy mostmár be kéne tartatni a törvényeket... csak egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy úgy egy fillérrel is olcsóbb lesz, mint windows-zal -
raszputyin
senior tag
Windows nélkül (legalábbis egyelőre) sajnos nem kapsz ThinkPad-et (viszont jellemzően nagyon jól mennek pl. Linuxszal is).
tudsz valamit arról, hogy megváltozik-e ez a jövőben? én úgy tudtam, hogy az IBM nincs olyan jóba a tarkazászlósokkal... akkor miért teszik meg nekik azt a szívességet, hogy tízezrével sózzák el a pró vindózt a saját gépeikkel (törvényileg aggályosan) árukapcsolva?
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Formula-1
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest