Keresés

Aktív témák

• raszputyin

senior tag

válasz Terminus_ #106 üzenetére

És ez a Celeron-M 1400Mhz mire képes?
    A teljesítménye a legtöbb dologhoz elegendő, van olyan jó, mint egy 2400/2600-as Celeron D. Viszont lényegesen többet fogyaszt, mint a Pentium M.

• raszputyin

senior tag

válasz nohabmozdony #77 üzenetére

én nem ijesztgetni akarok, de hallottam, hogy egyes notebook márkáknál elvileg elveszted a garanciát, ha más op.rendszert telepítesz -- tehát akár csak ugyanazt a win xp-t rakod újra, csak nem a gyári lemezről... persze nem hangzik túl esélyesnek, hogy az IBM is ilyen legyen.
    Azért valahol biztos meghúzzák a határt, mert mindig írható olyan kód, ami további felhasználói beavatkozás nélkül is hazavág egy alkatrészt ;]

más...
    remélem, előbb-utóbb gyárilag linuxos ThinkPadeket is látunk majd
    én is remélem, de nagy bizodalmam nincs benne... ugyanis a saját márkanevük miatt azt nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyen support gyárilag telepített rendszerre, viszont nem tudom elképzelni, hogy épeszű cég Linuxos PC-re (a PC-t itt szó szerint értve: személyi számítógép) supportot kínáljon. Sztem Te is gondolkodóba esnél, ha meg kéne csinálnod egy rendszert, amit egy középhaladó felhasználó jól megcustomizált, aztán mégis elrontott valamit :D Mondjuk csinálhatják úgy, hogy a felhasználó nem tudja a root jelszavát, hanem a support személyzet jelentkezik be root-ként hálózatról, ha kell :DD
    Az is kérdés, hogy milyen disztribúciót telepítenének, vagyis nem kérdés, mert nyilván valamelyik Red Hat-et (Amerikában szinte csak azt ismerik), ami szerintem szuboptimális megoldás.
    Szóval úgy gondolom, hogy a legjobb, ami történhet, az az, hogy kiadnak jókis letölthető binary csomagokat, amikkel könnyen beizzítható a gép minden lehetősége.
    Persze azt könnyen megérhetjük, hogy üresen is szállítsák majd, főleg ha fönt valaki eldönti, hogy mostmár be kéne tartatni a törvényeket... csak egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy úgy egy fillérrel is olcsóbb lesz, mint windows-zal :(

• raszputyin

senior tag

válasz WN31RD #43 üzenetére

Windows nélkül (legalábbis egyelőre) sajnos nem kapsz ThinkPad-et (viszont jellemzően nagyon jól mennek pl. Linuxszal is).

tudsz valamit arról, hogy megváltozik-e ez a jövőben? én úgy tudtam, hogy az IBM nincs olyan jóba a tarkazászlósokkal... akkor miért teszik meg nekik azt a szívességet, hogy tízezrével sózzák el a pró vindózt a saját gépeikkel (törvényileg aggályosan) árukapcsolva?

Aktív témák