- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
Aktív témák
-
Vegha
senior tag
válasz
Intelligencs #4003 üzenetére
tényleg nagyon profi ! Ez ilyen 3M-féle, UV szűrős fólia ? Hol lehet ilyet szerezni ?
-
Vegha
senior tag
válasz
Napfénysüti #3998 üzenetére
pedig jobban jársz, ha kiveszed az akkut, ha nem használod. Tapasztalatból mondom! Az egyik vállalati Toshibánk (5 éves) ilyen használat mellett még mindig a gyári, 4-4,5 órákkal muzsikál.
(egyébként úgy emlékszem az én R60-am powermanager-ében fel is hívják rá a figyelmet, hogy ha huzamosabb ideig nincs szükségem az akkura, akkor inkább vegyem ki) -
Vegha
senior tag
Nekem azt mondták a Professzionálnál, hogy Lenovot a Lenovo szervizbe, IBMet az IBM szervizbe. Persze lehetnek átfedések, nem tudom, hogy ezt szabályozzák-e egymás között. Az tuti fix, hogy a Lenovonak szervizelnie kell az IBM gépeket, de hogy fordítva is működik-e.... Nekem R60as van és a szaki szerint a Lenovonál érezhetően keményebben bánnak a kétes esetekkel. Mint írtam az én kijelző problémám eléggé neccesen fért volna bele a garanciába, ettől függetlenül az IBMnél szó nélkül kicserélték, jóllehet Lenovonál meg sem próbálkoztam.
A Tiéd egyértelműen garanciális eset.
Egyébként IBM attól még van továbbra is, hogy a személyi számítógép üzletágát eladta a Lenovonak. Az is ismert tény, hogy az eladás előtt is már egy jó ideje a Lenovo gyártotta az IBM gépeit. -
Vegha
senior tag
válasz
all6atos #3837 üzenetére
Hali,
nemtom van-e azóta új infó a system update-ről. nekem be van rss-elve a gépemhez elérhető friss driverek, software-ek oldala, épp most láttam, hogy elérhető a System Update 3.14. Használjátok egészséggel : )
-
Vegha
senior tag
szia Feri,
ha leírod mi az a mobil broadband (ibm/lenovo szoftver?) megpróbálok segíteni, bár T-féle mobilnetet még nem nyomkodtam.
közben utána kerestem: Express Card-os modemed van ? melyik program mondja, hogy search service provider ? Elvileg egy T-mobilos kártyán ezek a beállítások rajta vannak gyárilag és meg kéne találnia a "saját" szolgáltatóját, tehát neked csak a connect gombot kéne megnyomnod.
-
Vegha
senior tag
válasz
Roodkop #3874 üzenetére
Szia Roodkop!
bratyóm T30-asa csinált ilyet anno. Abban egy Radeon 7500 volt még, az alaplapra integrálva, így a cseréjét nem vállaltuk be. azóta ott lóg a fürdőszobám valán szegény
Neked még mázlid lehet ha külső monitoron hibátlan a kép, nekünk nem volt ilyen szerencsénk. persze sokat segítene, ha megmondanád, hogy integrált vagy különálló grafikus kártya van a gépedben. ha a megosztott memóriából dolgozik a grafikus processzor, akkor futtass egy memória tesztet! lehet hogy a RAMjaid közül valamelyik defektes, szerintem ez a legolcsóbb megoldás, ezeket cserélni. Ha mégsem, hanem saját memója van a chipnek, akkor az lesz a cserés valszeg. egyébként külső monitoron tutira hibátlan ?
-
Vegha
senior tag
hali,
hátha más is így jár, mint én.
szóval az R60 15-ös kijelzőjén mindenfelé világos pöttyök voltak. pont olyan, mint amilyet akkor látni, amikor megnyomja az ember szemből, csak ez utóbbi jó esetben azonnal el is tűnik. a Delta electronicsnál egyértelműen megmondták, hogy ez attól van, hogy a billentyűzet hozzáér a kijelzőhöz, s mivel konstrukciós hiba (egyes típusokba a kijelző szélére már gumi ütközőket raktak azóta) ezért garanciában nem tudják cserélni. (megjegyzem rendszergazda vagyok, látok nap mint nap elegendő ilyen kijelzőt, de azok nagyon nem így néznek ki)
Ezután megpróbálkoztam a professzional-éknál, ott a fószer azt mondta, hogy mivel ennek a kijelzőnek a hátlapja és a káva között nincs az ütközést elnyelő "hab", így a hátulról érkező nyomódások okozták a foltokat. Garanciára ő sem volt hajlandó bevenni, illetve addig nyaggattam, míg azt mondta, hogy elküldi gariban a Lenovonak, aztán ha kiszámlázzák nekik, akkor ők is tovább számláznak nekem. nyilván nem mentem bele : )
kiszedtem a kollégából az IBM szerviz elérhetőségét (nem volt nagy titok, az Infoparkban vannak), azt mondta próbáljam meg náluk, ők valamivel jótékonyabbak a Lenovo szervizhez képest. El is vittem, a srác megállapította, hogy ez valóban a hátulról történt nyomkodásoknak köszönhető és bár nem garanciális eset, most az egyszer kicseréli. Hurrá! : )más:
spdif témában tudna valaki segíteni ? az R60 audio hangkezelőjében (standard XP-s driver) ki lehet választani, hogy Disable Digital Audio Output, vagy valami ilyesmi. szereztem is hozzá kábelt, optikai->3,5 mm Jack átalakítós szépen bele is cuppan, de hangot nem sikerül kicsalnom belőle
jól gondolom, hogy ha a headphone kimenet mögött ott van az optikai is, akkor kezemet odatéve látszania kéne a piros fénynek is ?
rágugliztam a témára és mindenhol a dockolót hozzák fel megoldásként, de valahogy nehezen tudom elhinni - ha a gép nem képes rá, akkor a dokkolóba végül hogyan kerülne ez a feature ? -
Vegha
senior tag
Még abban ha tudnátok segíteni, hogy alkalmasint szeretném majd bővíteni az R60ast mini pci-e hsdpa modemmel. úgy vettem észre, hogy jelenleg ez nem megoldható (nem találok benne pl. sim kártya férőhelyet), de tudtommal ennek az antennája is a kijelzőben van. Ha most kicseréltetem a kijelzőt, akkor vajon direkt 3g-s
kijelzőt kell kérnem vagy ugyanazzal az antennával dolgozik, mint a wifi ? van valakinek erről infója ?
-
Vegha
senior tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap megvettem első Thinkpademet (R60). némi segítségre lenne szükségem főként szervizzel kapcsolatban:
- norvég lokalizációval (XP Prof) vettem 2. tulajtól: magyar vagy angol telepítőt lehet hozzá szerezni itthon ? Bill. egyelőre megteszi felmatricázva. Majd ha gazdag leszek veszek 15e-ért egy magyart
- figyelmetlen voltam és csak itthon vettem észre, hogy több helyen foltos a kijelző. főleg világos, homogén háttérnél feltűnőek a hibák, mintha meg lenne nyomkodva.
- kijelző zsanérja eléggé lötyögős: kinyitott állapotban már lehet vele legyezni, kb. 1-2 centi holtjátéka van a kijelző felső végénél
- a jobb oldalon lévő kijelző felnyitó zsanér nyitogatása miatt van egy görbület a kijelző jobb oldalában. Nem vészes és inkább csak nyitáskor és lezáráskor tűnik fel, hogy a bal oldal tökéletesen illeszkedik, de a jobb oldal igencsak szellős, lötyögős. Gondolom az egyoldali terhelések miatt megnyúlt a kávaElsőre ennyi problémát találtam, ezeket leszámítva, hibátlan, szinte makulátlan a gép (pedig előre féltem, hogy tisztaságügyi billentyűzet+touchpad csere esedékes lesz), zsír új 9 cellás akkuval, szóval valóban vigyáztak rá.
Kérdésem tehát, hogy az említett hibákat tapasztalataitok alapján mennyire kezeli garanciálisnak a szerviz ? nekem a Professzionált ajánlották és korábban elégedett is voltam velük. Esetleg tudtok-e jobbat ajánlani ? A Lenovo oldala szerint szeptemberig garanciális a gép, addig megjátszanám, amire szükség van. Számla szükséges-e hozzá ?
Aktív témák
Hirdetés
- Macbook White 13" unibody
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest