- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#48613632 #17480 üzenetére
Igen tudom de elsősorban ki akartam tapasztalni a játékot azért indítottam normálon. Az ellenfél felkonvertalason gondolkodom erősen. Fozeteket olajokat szinte egyáltalán nem használok. Több okból is nagyon nehéz beszerezni minden összetevőt a komolyabbakhoz . Meg ugye ott van az a képesség ami ha még eszel egy ételt 20 percig gyógyít sztem az egy sima cheat azt viszont használom rengeteg kajám van már úgy hogy így könnyű
-
VTom
veterán
válasz
#48613632 #17427 üzenetére
Milyen világnézet? Miről beszélsz??
Akinek egy kicsit is van fogalma a witcher világáról, azért nem érti meg, hogy miért lett Citi fekete, mert egyrészt a világ történelmébe nem illik bele, másrészt azért, mert az egész történet és világ a rasszista megnyilvánulásoktól hemzseg, így millió lehetőség lett volna beleszőni az általad magasztalt polkorrektséget a sztori érintése nélkül.
Emelj már ki egy észérvet a hsz-eidből, mert nekem csak okoskodó, másokat fikázó ostobaságnak tűnnek.
A hsz-eid száma azért probléma, mert azóta csak széttrollkodod a topikot.
Részemről lezártam a témát.
-
cyberkind
félisten
válasz
#48613632 #17432 üzenetére
Én egész végig a soriról (vagy épp a játékról) beszéltem, max te láthattál bele politikát, a téma kényes, de hát a játékban is vannak ilyen dolgok nem egyszer, gondolom a regényben is.
Azt pedig azóta is tartom, hogy ezek a lépések nem a te általad feltételezett elfogadás miatt jönnek létre, hanem a több nyereség, hírnév, hype miatt, ott az új CoD rész ami nem jön Steam-re de mégis 60$/€ PC-re, pedig minden pénz az övék, nem közvetetten de ez is egy példa.
-
cyberkind
félisten
válasz
#48613632 #17424 üzenetére
Én meg azt tartom továbbra is, hogy ez a világ polkorrektségre még részben se építhető fel, persze benne van, hogy ez csak kis része vagy egy teljesen új dolgot akarnak hozni, csak akkor miért Witcher a sorozat címe, miért a regényeket veszik alapul (ha minden igaz), illetve miért pont Ciri-t változtatják meg így aki egy elég fontos szereplője ennek a szériának, stb.. Te úgy látod, én meg így a játék után, ahol akkor is éreztették veled, hogy egy semmirekellő mutáns vagy, amikor megmentettél egy falut.
-
VTom
veterán
válasz
#48613632 #17416 üzenetére
Eddig kb. 5 hsz-ed volt ami a játékhoz kapcsolódott, meg kb. 30 amiben a majdani sorozat polkorrektségét fejtegeted.
Mindeközben olyan bicskanyitogató a stílusod, ami nálam abszolút kimeríti a trollkodás fogalmát, sőt, ez a tudálékos észosztás és mindenki más lehülyézése az ostobaságét is.Az nyilvánvaló, hogy fogalmad sincs sem a regények, sem a játék történetéről, univerzumáról, ha lenne, akkor nem vitézkednél itt a "polkorrektség nevében".
De hsz gyűjtésnek tökéletes táptalaj volt ez a téma, gondolom.
-
stefi76
aktív tag
válasz
#48613632 #17420 üzenetére
"Tulajdonképpen, szuggesszív módon, egyfajta elfogadásra, befogadásra próbálnak, gyengéd erőszakkal rávenni.
Szerintem ez, haladó gondolkodással, teljesen elfogadható."Mert alapból azt feltételezzük, hogy mindenki rasszista, intoleráns és ezáltal rossz ember, akiket nevelni kell.
Ez teljesen elfogadható, hogy - ahogy már mondtam - te vagy intellektuálisan feljebb és eldöntöd, hogy az embereket "nevelni kell", mert hát ők egyébként rosszak.És ezt tegyük meg mindenben és mindenhol úgy, hogy a valóságot eltorzítjuk, kibelezzük, megtapossuk és új értelmet adunk neki ezáltal az ideológia által.
Népnevelünk.
Mert te azt mondod, mert te tudod, hogy mit kell tenni az emberekkel. -
-
stefi76
aktív tag
válasz
#48613632 #17413 üzenetére
A te világnézeted vélhetőleg arra épül, hogy mindent másítsunk meg, hamisítsunk meg, ne legyünk korrektek.
Ezzel nincs baj, de, hogy ezt állítod be a normának, a másiknak meg az ezzel szembeni elvárást és véleményét - maradjunk meg már meg az eredetinél, amiről valóban szól a dolog - meg az abnormálisnak: na ez viszont baromi nagy gond.
-
cyberkind
félisten
válasz
#48613632 #17410 üzenetére
Mit nem lehet azon érteni, hogy x meg y karakter azért lesz kisebbségi/nem fehér ember (fogalmam sincs miként fogalmazzam meg PC módon), hogy minél nagyobb réteg nézze meg, ezáltal minél több pénz jöjjön, tehát ez alá rendelnek mindent, ami egy ilyen adaptációt tönkretesz, ez a folyamat tökéletesen megfigyelhető az új Spiderman-ben is, de a SW is jöhet ide, ami persze nem ettől szar, csak szembeötlő, hogy oda is be kell erőltetni.
Engem ugyan ez még nem zavar, de ha ilyen ütemben haladnak az úgymond kreatív változtatások akkor megy a süllyesztőbe ez is, mert az egyik lényegi elemét veszik ki a szériából.
-
stefi76
aktív tag
válasz
#48613632 #17408 üzenetére
"Továbbra is azt állítom, hogy ez a tény, önmagában semmit nem befolyásol, az mellett természetesen, hogy értem a reakcióitokat."
Továbbra is a popsiba dugott fej és az, hogy a világ elég jelentős részének már tele van törpje ezzel az iránnyal és ezt emiatt nem észrevenni, mert saját és hatalmas intellektuális magasságban való emelésükben ezt nem bírjuk felfogni, az egyéni probléma.
Kommersz szemétbányát csinálnak ebből is, a nevet használva csináljunk ebből pénzt, ennyi az egész.
Ezek a tények, a hülye duma meg senkit nem érdekel mellé.Szerk:
Na, már kezdődik is a témáról a YT-n:
El Problema con el Blackwashing en The Witcher de Netflix -
stefi76
aktív tag
válasz
#48613632 #17406 üzenetére
A helyzet az, hogy az emberek egész egyszerűen az igazságra, a korrektségre vágynak, azt akarják, mert ez a normális.
Lehet csinálni tömegterméket is és akkor mindent csavarjunk úgy, hogy abból legyen egy ilyen.
Csak hogy: az nem a Witcher lesz, hanem egy kalap kaki, egy abnormális világkép és egy szenny, egy dolog meggyalázása, egy eszmei érték, egy szellemiség - lásd SW - meggyalázása, bemocskolása, megölése mindenféle "ideiológia-gyártások" által.
A többi meg rizsa, álszent és hülye rizsa csak, hogy "milyen lesz a végeredmény". -
válasz
#48613632 #17397 üzenetére
A probléma, hogy erőltetetten akarnak polkorrektek lenni, és ezért képesek lendületből tökön rúgni a rajongókat egy feka Cirivel, mikor egyébként elképzelni sem tudok jobb alapanyagot a Witcher világánál ha az előítéletek, a vallásos bigottság vagy a rasszizmus visszásságait akarjuk bemutatni, és ehhez semmi mást nem kell tenni, mint szöveghűen megfilmesíteni a könyveket.
-
válasz
#48613632 #17391 üzenetére
Netflixről?
CIRI can often be found rough-housing with the Palace hands instead of sitting in finery at the knee of the QUEEN CALANTHE, her grandmother. That is, until Cintra is massacred by the Nilfgaardians and CIRI is orphaned, left to traverse THE CONTINENT, alone. She doesn’t know it yet, but she’s a direct descendent of LARA DORREN, an Elven Mage – which is why everyone in our series is after her. We follow CIRI as she evades her captors, and in the meantime, discovers her magical talents, her dark side, and the role she is to play in the coming apocalypse. We are looking for an extraordinary young talent to lead this series. She should be brave hearted and MUST have something truly special about he
-
válasz
#48613632 #17386 üzenetére
Igen, de ez nagyon sánta hasonlat. Heimdall egyedülálló karakter, pusztán a bőrszíne miatt nem kell módosítani a teljes skandináv mitológiát. (Példa: ha Thor lett volna néger a filmekben, akkor ugye minimum Odin és Jörd is néger lett volna, de még ez sem kizáró ok, elvégre ők istenek, ki tudja hogy néznek ki valójában.)
Egyébként lehet, rosszul magyarázom, azért nem érted, mi a különbség. Ha Ciri például egy szférikus együttálláskor, vagy varázslat segítségével, esetleg egy dimenziókapun keresztül vagy akárhogy került volna a játék/regények világába, akkor - részemről - semmi gond nem lenne azzal, hogy nem pont úgy néz ki, mint a játékban/regényekben. De ő született. Volt anyja, volt apja. (Voltak elf ősei.) Ezáltal ahhoz, hogy ő mondjuk ázsiai lehessen, ahhoz minimum a szüleinek is ázsiainak kellene lenniük (Heimdall esetében ilyenről nincs szó, mivel egyedülálló karakter a filmben, de legalábbis nem ismerjük meg a szüleit). Még ezzel sem lenne semmi gond, ha egy nemes vagy egy földesúr, esetleg egy távoli vidék parsztjainak lánya lenne. Csakhogy Ciri felmenői a Witcher világában nagyon fontos szerepet betöltő, közismert uralkodók, és bárki, aki kicsit is ismeri a Witcher világát, tudja, hogy nonszensz hogy Cintra és Nilfgaard trónján mondjuk zerrikániai ("ázsiai") uralkodó üljön.
A lényeg: ha a készítők valóban néger vagy ázsiai Cirit szeretnének, akkor Calanthe, Pavetta és Emhyr is néger vagy ázsiai kell legyen. Ami elég röhejes lenne, ismerve a Witcher világát, politikai viszonyait és népességföldrajzát.
-
-
válasz
#48613632 #17383 üzenetére
Ez nem pityogás szentem, mert ezzel tökönrúgják mind a regényeket, mind a játékokat. Az, hogy szerepel egy színesbőrű vagy épp arab színész a sorozatban, azzal nincs semmi gáz, felőlem melegek is lehetnek, semmi gond. A Witcher világában is vannak "arabok", ugye ők népesítik be Ofir földjét, a távoli kontinensen ott fekszik Zangvebar, az ott lakók színesbőrűek, és persze ott van Zerrikania, amit nagyjából a nálunk ázsiai rassznak nevezett lakók népesítenek be. Tehát simán bele lehet írni a sorozatba fekete, arab, ázsiai karaktereket, mivel ők is részei a Witcher világának - bár északon, ahol a történetek játszódnak meglehetősen ritkán találkozni velük érthető okokból.
Na, de Ciri az ősi elf vér leszármazottja, és ha ugye mondjuk néger vagy ázsiai lesz, akkor Cintra uralkodónője, Calanthe is néger/ázsiai kellett legyen, ahogy Pavetta és Emhyr is. Namost a sztori szempontjából ennél nagyobb ökörséget nehéz lenne ellőni, miszerint egy északi államot (Cintra) és a legnagyobb északi birodalmat (Nilfgaard) is egy-egy zangvebari/zerrikaniai irányítja. Ez - számomra - olyan, mintha mondjuk Vesemir karakterét nő játszaná, mert miért ne. Egy női witcher pont annyira "életszerűtlen", mint egy néger elf. -
S e t h
nagyúr
válasz
#48613632 #17345 üzenetére
Az egyetlen kontra érve hoztad fel, amit én is fel tudnék hozni. Egyébként én így látom ezt a kérdéskört.
Pro:
- Cavill nem rossz színész, legalábbis én nem látom benne, amit itt emlegettek, hogy márpedig ő erre nem alkalmas. Ha szeretnék sem tudnék felhozni példákat rá, hogy mikor és miben szerepelt rosszul.- nekem nagyon bejön a faszi, sztárallűröktől mentes, nagyon jó humora van, intelligens, nem egy Vin Diesel szerű puruttya izomcsomó.
- az ő testalkata hasonlít talán a legjobban a videójáték Geraltéhoz, ami valljuk be egészen meghökkentő, mert Geralt durván túl van húzva izomzatilag a játékban és morfológiailag ugyancsak Cavillnál húztam fel a szemöldököm, amikor megláttam vmelyik DC film forgatásán. Nem monszterré gyúrt, de plasztikus, talán egy felturbózott tornászéhoz tudnám hasonlítani.
- népszerű és erre bizony egy videójáték adaptációnak szüksége is van, mert nem hemzsegnek a pénztárnál a jól teljesítő megvalósítások és még vmi, tegyük a kezünket a szívünkre, vajon a játékosok hány százaléka találkozott a regényekkel is? Nekik Geralt = a játék és amit ott láttak az kell nekik a vásznon is és Cavill ehhez nagyon jó húzónév.
- Cavill nagyon nagy fanja a játéknak és most ezen polemizálhatunk, hogy mennyiben előny és lehet hátrány is, de úgy gondolom ő van annyira tapasztalt, hogy a végtelen rajongása pont ne akadályoztató tényezője legyen a forgatásnak. Azt hiszem, hogy az ő fansága előnyére válik a filmnek, jobban bele tudja magát élni a szerepbe, nem láthatunk tőle Geralt-idegen dolgokat a szerepjátszás során.
Kontra:
- igen, az arca. Túl sármos, jófiús, ezen dolgozniuk kell a maszkosoknak, de itt érzem a legkisebb problémát, mert hálivúdban ez nem kihívás, bár ha a supermanes bajusz eltávolításra gondolok............. -
S1M0N
senior tag
válasz
#48613632 #17341 üzenetére
Csakhogy a kinézetét nem a játékok alapján kell nézni, hanem a könyvek szerint, főleg, hogy Sapkowski is részt vesz a munkálatokban, számára pedig a játékok nem léteznek, nem az ő műve.
Szerintem meg várjuk ki a végét, személy szerint Superman szerepében láttam legtöbbször, valamint a The Man from U.N.C.L.E.-ben, utóbbiban nem volt rossz.
A szépfiús külső ellen meg lehet tenni, de igazából szinte csak ilyen szerepekben látjuk, de a Tudorokban pl. egészen el lehet képzelni witcherként, igaz, kicsit fehérebb hajjal (szakálla meg csak a Witcher 3-ban van).
Igaz, majdnem 10 éves képek, de hosszú hajjal, szakállal azért máshogy fest, mint tökéletes Supermanként...
Nem gondoltam, hogy pont én fogom őt védeni, de mivel semmit nem láttunk még a sorozatból, így semmi értelme előre temetni...
-
S e t h
nagyúr
válasz
#48613632 #17341 üzenetére
Közelítsük meg máshonnan.
Geralt alakítása a játékban milyen fokú színészmesterséget kívánna meg?
Mert akikkel kapcsolatba kerül ott olyan emberi sorsok, drámák jelennek meg, hogy ott elvárnám a nem színésztanoda szintű alakítást.
Geralt nagyjából Steven Segal szintű kelléktárral rendelkezik, de nincs is szüksége többre, itt mégis csak erről esik szó.
Egyébiránt-ha nem csak a színészkedést veszem alapul- testalkatra jobbat nem is választhattak volna.
Gondolom lesz majd képi összevetés, de egymás mellé rakva őket nem tudom ki közelítené meg jobban hasonlóságban Geraltot. -
cyberkind
félisten
-
válasz
#48613632 #17259 üzenetére
Gyakorlati hátránya, hogy pl a belefeccölt idődet nem fogja mutatni, de nincs felhő mentés sem.
ezek közül egyik sem igaz
játékidőt mutatja a GoG Galaxy, lásd pl egy korábbi hozzászólásom, és felhős mentés is van már lassan másfél éve
Telepíteni sem fogod tudni legközelebb Steam alól
so what? telepíted GoG Galaxy alól
-
chopin42
őstag
válasz
#48613632 #17202 üzenetére
Azt a ... csávót inkább ne erőltessék. Kb annyira tud színészkedni, mint Van Damme, vagy Steven Seagal. szerintem. Bár az is igaz, hogy rém ostoba, buta, gyagyi, és sz@r filmekben láttam, ez nem menti fel.
Geralt amúgy sem a szőrösszívű szörnyeteg, de Henry barátunk amúgy is inkább az első sarki bandavezérnek tűnik, akinek Geralt lecsapja a fejét, megmentve ezzel az ártatlan szűzlányt, aminek tudjuk mi a vége... -
dannyl
addikt
válasz
#48613632 #17202 üzenetére
Anson Mount? Vagány lenne! Hasonlít nagyon.
-
tuki2200
senior tag
válasz
#48613632 #17175 üzenetére
It's been a rough year for the actor, but at least he has his millions of dollars to ease the pain. 52-year-old Mads Mikkelsen has taken the No. 1 spot on top 10 highest-paid actors for 2018
https://en.mediamass.net/people/mads-mikkelsen/highest-paid.html
Jobban orulnek neki, ha valaki olyan lenne akinek a neverol meg nem is hallottunk, nem tevekenykedik AAA filmekbe es a sztargazsit a diszletekre meg az atmoszferara forditanak a gagyi CGI meg a AA vagy AAA actor helyett
-
genndy
addikt
válasz
#48613632 #17109 üzenetére
Skelligén szerintem csak a főszál annyi, egyébként teljesen vegyesen vannak ott is a küldetések nehézségben, kb. mint Velenben.
Szerintem egyébként Velen és Skellige tök párhuzamosan fut (legalábbis a melléküldik szintjéből ezt látom), csak a küldetéslistában Velen előbb van, azt jelöli be automatikusan, azért csinálja először azt a szálat mindenki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- Linux kezdőknek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Robotporszívók
- Magisk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged