- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Eldobták az S25 Ultrát, mint egy követ
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stargate-szerű programot akar Európának az OpenAI és Altman
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hacsek
csendes tag
Hello,
kicsit regi a tema ahogy latom . . . ideje felvillanyozni.
Tud valaki valamit errol a tipusrol, azaz van tapasztalata:
Samsung P2370HD -
törölt tag
Szasztok!
Szerettem volna venni egy 910mp-t de sajnos lemaradtam róla sulinetben meg felejtős.
Tehát nekem kéne egy 19' monitor+tv egyben.Ha tudtok hol és mennyiért légyszi linkeljétek be.Köcce -
wassermann
addikt
Nekem ennyi pénz, ami a 190MP-re kellett, bár megvettük de k*rva sok. - egyébként a legfontosabb két szempontom a HDTV-kompatibilitás és a lehető legkorszerűbb panel voltak.
Ennek, nyáron a 190MP felelt csak meg - még egyszer hangsúlyozom ebben az árban!
[Szerkesztve] -
deicide
veterán
válasz wassermann #13 üzenetére
óóó, az jó sok pénz, én a 16:9-es 26'' lcd-tv-t 200ért vettem... mondjuk az monitornak már nagy egy kicsit...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
wassermann
addikt
A SAMU 910MP-nek igaz, hogy nincs DVI-bemenete, de az LCD-panel paraméterei jobbak (8, 700)!
[Szerkesztve] -
Wajk
addikt
na hogy én is mondhassak valami újdonságot, szeptembertől kapható az
LG M1740A(17'') és M1940A(19'') típusú LCD monitor beépített TV tunerrel. a'la Samu MP sorozat.
17''/19''-os képernyő
1280x1024-es felbontás
500:1 kontraszt
400cd/m2 fényerő
160° / 160°-os látúszög
12ms válaszidő
Bemenetek: analóg + DVI, antenna, SVHS, SCATR, composit
Beépített hangszórók
Fejhallgató bemenet
egy kis reklámszöveg :
FLATRON f ENGINE - a világ első, LCD monitorokhoz készült, képminőséget kihangsúlyozó chipje DAFI technológiával működik magába foglalva az ún. RCM (Real Color Management) funkciót, amely segítségével a színek élettebbé, természetesebbé válnak, valamint az ún. ACE (Adaptive Color and Contrast Enchancement) funkciót, amely a fényerőt és a kontrasztot teszi még hangsúlyosabbá. Ez a technológia ideális mozgókép feldolgozásánál, mint pl. TV, film, mobil játékok ls animációkiPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Wajk
addikt
hali, azt hallottam, hogy a 710MP-nek elég gyenge a hangfala, én 910MP-t akarnék venni TVzésre és szgépezéshez.
van valaki olyannak véleménye akinek már volt ilyen modell, a topicot már végigolvastamiPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Racecam
nagyúr
Ezt kb. negyedszer linkelem a héten, pedig még csak csütörtök van!
TCO'99 vs. TCO'03 Bővebben: link
Nincs nálunk 940MW, de 19''-os wide, TN+Film panellel 8ms-os válaszidővel.
A legjobb majd a 931MP lesz PVA 8ms.Com'è diverso il mondo visto da qui
-
wassermann
addikt
A fekete külső csak a 99-es szabványt elégíti ki, a szürke és ezüst a 03-ast is ami szigorúbb.
Mivel a fekete nagyobb kontraszbeli különbség a kép átlagához képest (szürke) igy jobban terheli a szemet -
Lacika80
csendes tag
Ha minden igaz, akkor a 930MP-n van DVI, míg a 910-esen nincs.
És mit tudtok a 940MW-ről? Eddig még csak külföldi oldalakon olvastam róla. Lehet hogy még nincs forgalomba? De ennél azt olvastam hogy a TCO'99-es szabványnak felel meg. Mi a különbség a '99-es és a '03-as szabvány között?
Szerintetek melyik a jobb? (930MP vagy 940MW)
Bocs a sok kérdésért -
wassermann
addikt
Mert olyat már csak a neten láttam és talán a dizájnja is régebbinek nézett ki.
Ha viszont venni akarsz 910MP-st, azt elég sok helyen találsz. Én speci a MIKLAND-ban vettem
[Szerkesztve] -
Lacika80
csendes tag
válasz wassermann #17 üzenetére
Szia!
Miből gondolod, hogy a 930-as régebbi model?
Én úgy olvastam, hogy abban már FM rádió is van, nem csak tv tuner? -
wassermann
addikt
Valami nem vág össze! - a mostani linkeden adott panel adatok és a
910MP amerikai adatlapja amit korábban adtál több dologban eltér!
pl. nézdd: 300cd/m2 > < 350cd/m2.
Mi a fene ez válogatott panel vagy valamiféle overdrive? Mondjuk még
a leggyengébb fényerejű ''standard''-hoz képest is visszafogottabb,
saját beállítással használjuk. -
Racecam
nagyúr
válasz wassermann #31 üzenetére
Jól van, örülök, hogy meggyőztelek!
Még valamit: 300cd/m2. És ha megnézed a Samsung panelek között, rá is bukkanhatsz, az ezekkel a paraméterekkel rendelkező típusra. Bővebben: linkCom'è diverso il mondo visto da qui
-
wassermann
addikt
Megnéztem, nem látok alulról semmit és nem akarom a falról leszerelni - mindegy na, semmiképp nem szeretnék vitatkozni, mert kettőnk közül te láttál már nálam jóval több panelt. Tudományos alapossággal meg aztán egyáltalán nem vizsgáltam őket.
Szumma szumárum mégegyszer: én ezzel a 910MP-vel így is (8ms 700:1 350cd) tökéletesen elégedett vagyok, bár nemsokára úgy is jön az OLED ... -
Racecam
nagyúr
válasz wassermann #29 üzenetére
Talán nézd meg alulról, és akkor nem kell szétszedned!
De akkor még finom voltam ahhoz a sok, hm... ''nem helytálló dolgokhoz'' képest, amit a #27 hozzászólásodban elkövettél!Com'è diverso il mondo visto da qui
-
wassermann
addikt
Lsd. a linkelt ami lap alján:
- ''Features and specifications are subject to change without prior notice.'' -
Ez szerintem azt jelenti, ha jobbat tesznek bele egyáltalán nem kell külön szólniuk!
Szumma szummárum: Nekem TV-nek is monitornak is szuper! - szétszedni
nem szeretném csak azért, hogy biztosak lehessünk milyen panel van benne -
Racecam
nagyúr
válasz wassermann #27 üzenetére
Mi nem egyértelmű?
TN+Film Bővebben: link, de linkelhettem volna a magyar oldalt is: Bővebben: linkCom'è diverso il mondo visto da qui
-
wassermann
addikt
Nem egyértelmű, mert a Samsung honlapon lévő műszaki leírás szerint az
eggyel régebbi.
Viszont az enyémet nézve a betekintési szög majdnem ±180°, ami csak a
legújabb panelokra jellemző.
Emellett a gyártási idő is nagyon közeli és nem hinném, hogy egy gyártó
alkatrészt (panelt) raktározna. Szerintem csinálnak panelt és attól függően
milyen körítés megy hozzá, még ugyanabben a gyártási menetben lesz belőle
TV vagy monitor. -
Sefter
veterán
910MP milyen panel van
Psn ID: sefter_hun
-
wassermann
addikt
válasz Riverflow #23 üzenetére
A 19'' os 190MP biztos sztereo mert a csatorna-infónál megnézhető: ki is írja, ha sztereo csatornát talál. Emellett asszem Virtual Dolby Surraund vagy mi a fene is van benne.
Egyébként az ár túl magas, a depo.hu-n vagy a pcland.hu-n a hardverek között keresgélve olcsóbban találsz is találsz 190MP-t! -
Ergil
aktív tag
-
Riverflow
csendes tag
Én úgy néztem, hogy a két tuneres Samsung monitor között nem csak a méretben van különbség. A 19''-os sokal komolyabb.
Ma láttam a Szfvári MMarktban elég drágán: kb 155 br.
Elég komolynak tűnt!
A tunerja sztereó? -
Ergil
aktív tag
Végül megvettem a Samsung 710MP-t öcsémnek.
Tapasztalok első látásra:
A tuner kiváló, mintha TV-t kezelne az ember... A kép kicsit szemcsés, de csatornától függően eltérő. Öcsém majd nyilatkozik huzamosabb használat után.
Sajnos úgy néz ki, hogy a 17'' változaton nincsenek tartó fülek a falra szereléshez, ezen még dolgozni kell. Bár a talpa mögéhajtható 90 fokkal, azon sem láttam akasztót, ettől függetlenül még szerintem rögzíthető lesz.
Tele van tömve be és kimenetekkel, SCART, video, VGA, coax bemenet van rajta. fejhallgató kimenet van, illetve a SCART kétirányúsága még kérdéses - pedig szüksélg lesz rá mivel a beépített hangszóróknak ténzleg kicsit dobozhangja van.
Szerintem ezért az árért nagyon jó.Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!
-
wassermann
addikt
LCD-t csak natív módban (pl HDTV) szabad közelről nézni. Ha a teljes képernyős mód nagyítás eredménye, akkor pl. egy 19''-ost kb. 4 méterről szabad csak,
-
TitiRii
senior tag
én most vettem egy tft 19 es moncsit
(samsun 913v)
és van egy egész jo tunerem (leadtek winfast pvr 2000)
sztem teljesképernyös modban mindenemü mozgo film(dvd divx game és tuner) nagyságrendekkel rosszab a képminösége mint a mag xj810 es monitoromon volt, ellenben ablakban tü éles képe van a tunernek és a szinei is jok
(de ez igy jó nekem, full srcenben egy tvn nézem oda lövöm a képet, ablakban meg jo minden)Akinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
wassermann
addikt
Ergil, vettél valamit? - úgylátszik egyedül maradtam.
-
wassermann
addikt
válasz BoGyo[ME] #15 üzenetére
Nem t'om milyen panel van a 910MP-mben, de megnéztem a kedvedért nézhetőséget: teljesen oldalról is látszik! (saccra kb.175° vízszintesen). A másik, hogy a gyártási idő szerint nincs egy hónapos, így remélem nem valami régi panelt pakoltak bele. A régebbi modelt már nem kapni (930MP).
-
BoGyo[ME]
tag
válasz wassermann #13 üzenetére
Na jó, utánanéztem:
de a 910MP TN paneles, és - szerény véleményem szerint - egy TV-nél fontos a nagy betekintési szög, illetve sok szép szín
(és egyébként is a szüleimnek lenne, ők meg meglehetősen ritkán FPS-eznek )
A baj az, hogy nincs összehasonlítási alapom, nem igen tartanak ilyet készleten, apropó: nem tud valaki olyan boltot, ahol a sok szép beépített tuneres monitor (NEM LCD TV!) ki van rakva egymás mellé, hogy a béna vásárló döntését megkönnyítsék? (Vagy még nem tart itt kis hazánk...?)
Tényleg milyen más gyártónak van még ilyen tuneres monitora? -
wassermann
addikt
Még egy pozitívum a SAMU 910MP mellett: pár csavar ki, és le is jön a talpa. A gyári megoldással egyébként simán mögéhajtható, de ez nekem nem tetszett mert az elipszis alakú talp egy része ilyenkor alul továbbra is kilóg. A lecsavarozás után már csak két fekvő gyuvásskatulya nagyságú tartófül lóg ki, de ez már nem zavaró. Olyan mintha a falitartóhoz tartozna.
-
wassermann
addikt
Szóval a MIKLAND-ba vettem: 20% előleg és egynapon belül meghozták (138e), hívtak telefonon mehetek érte. A kiszolgáló simán kicsomagolta és egy PC-re kötve megnéttük van-e pixel hibája - nem volt. Egyébként múlt havi gyártás, 910MP made in Slovakia.
930MP-t ne keress mert az régebbi. A kontrasztja ugyan jobb, de egy régi lomha panel van abban! -
BoGyo[ME]
tag
válasz wassermann #8 üzenetére
Nos akkor az indiszkrét kérdések:
Hol vetted? Mennyiért?
(bár én elégedett vagyok a jelenlegi monitorommal (913N), de a szüleimnek jó volna egy ilyen csoda...)
Apropó: 930MP-ről nem tud valaki valamit?
(hol lehet kapni?, mennyiért?)
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Teljesen TV-szerű a menüje és a távirányítója. A VGA bemeneten kívül van még
minden olyan bemeneti csatlakozója, ami egy normál TV-nek is van.
Az egyetlen negatívum, hogy a kis hangszórók miatt elég ''doboz'' hangja van,
ugyanúgy mint a multimédiás többi LCD-nek (lsd FUSI P19-2) - de ezt a gyenge
pontot megoldom majd: rádugok egy jobb, erősítős külső PC-hangszórópárt. -
Rover623
félisten
A tuneres TFT moncsik az általánosan elterjedt panelekkel vannak szerelve, tehát 15'' 1024x768, 17''-20'' 1280x1024, 21'' 1600x1200, 23''-24'' 1920x1200
A TV-knek sokkal kisebb a felbontása: 20-21''-ig általában 800x600.
Ennél nagyobb panelek esetén ha 4:3-as, akkor 1024x768 (akár 30''-ban is!), ha pedig 16:9-es, akkor 1280x768...
Ez azt jelenti, hogy a monitoroknál használt pixelméretnek a kétszerese van a TV-knél, tehát jóval távolabbról kell/lehet nézni őket.primus inter pares
-
Ergil
aktív tag
válasz wassermann #8 üzenetére
Igen? Na mesélj...
Milyen a tunerja? Hasonlít a TV-k menüjéhez. Nekem van külső tv-tunerom de kritikán aluli volt sajnos.
Milyen a képe? Ugye a TV-nek kisebb a felbontása?Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!
-
wassermann
addikt
Annyira megtetszett, hogy FUSI P19-2 black helyett, hasonló árban ma vettem egy SAM910MP-t és eddig úgynézem nem bántam meg.
-
wassermann
addikt
Nézegetem ezt a Samsung-ot - Tényleg jó az ára! Lehet, hogy megalkuszom és elfogadom a 700:1-et ...
-
wassermann
addikt
Valószínűleg a SONY TV-ként jobban teljesít (pl. jobb tuner egység, szebb hang, újabb dizájn) és emellett monitorként is keményen megállja a helyét (1000:1-es a panelja, mint a Fujitsu-Siemens P19-2-nek)
[Szerkesztve] -
Ergil
aktív tag
válasz wassermann #3 üzenetére
Akkor szerintem te egy számítógépre köthető TV-t láttál, azok ilyen drágák.
A Samsung nagyker ára 80+FA körül van és csak 5-10 forint a különmbség a hasonló méretű társával összehasonlítva. Ezért is keltette fel az érdeklődésemet.Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!
-
wassermann
addikt
Én a hétvégén láttam egy ilyen TV-monitor csodát a Sony boltban. Szép, de k**** drága! A MIKLAND árlistájában megtalálod őket. A 17''-os 16:9-es 172e, a 19''-os 4:3-as oldalarányú 223e. Olcsóbb megoldás egy hangszórós LCD-monitor egy távirányítós, külső TV-box-al.
-
Ergil
aktív tag
Na... Senki sem látott még ilyet működésben?
Akkor ha vki tud vmi jó tesztoldalt, ahol meg lehetne nézni... inkább angolt mint németet
[Szerkesztve]Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!
-
Ergil
aktív tag
Öcsémnek szeretnék venni egy TFT-t beépített tunerrel.
Van valakinek valami tapasztalata? milyenek a beépített tunerek?
Konkrétan a Samsung 710MP érdekelne, de megnéznék más 17''-os TFT-t is.Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenMediaVault
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Synology NAS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Diablo IV
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49AG950NUXEN) 49" NEO Q-LED 5K GAMER 240HZ ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LC34G55TWWRXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- BlackView 15,6" IPS FullHD külső/hordozható monitor - HDR- HDMI - USB-C - hangszóró - ÚJ! 2 év gar
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Asus ROG Swift PG27AQDM OLED Gaming Monitor! QHD / 240Hz / 0.03ms / G-Sync
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest