- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Két készüléket hozott a Nubia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nozs23
addikt
Tetemes hardverelőnnyel érkezik az Apple Watch Series
89 -
moleculez
veterán
Azt hittem M1-t kap
Így is overkill, inkább az üzemidőre gyúrnának.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
strogov
senior tag
"A hírek szerint üzemidőben is jobb lesz. remélem nem acsak minimálisqan"
Csodák nincsenek. Már az is az lenne ha a wifi 2 napos üzemidő 3 napra nőne, vagy az lte verzió kibírna stabilan 2 napot (méretnövelés nélkül). Nincs is rajtuk túl nagy nyomás. Ha a GW6 nem gurít valami nagyot akkor megint versenytárs nélkül vannak.
-
Dare2Live
félisten
Aksi vonalon apple watch mindig is fejvakarós volt akinek ez fontos annak ott a pl Garmin.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Gubu0101
veterán
Reggel 6-tol most igy al az oram (S8 LTE).Nekem
ez is boven megfelel foleg,hogy este nem alszok benne,igy tolton van.2 napot siman hoz nalam.Persze az en hasznalati szokasaim mellett.Ertesitesek jonnek,nincs folyamatos Aod (folosleges),pulzus meres,lepes szamlalas stb.
Ha uzemidoben tobbet hozna az S9 akkor se valtanek.[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
strogov
senior tag
Nálam is 2 nap az SE2. Első AW-m. Legközelebb "gyorstöltőst" veszek ... de most biztosan nem váltok. Ha nem aludnék benne akkor majdnem mindegy lenne mennyit bír. 1 napot akkor is elvisz ha egész nap túrázok. Este meg simán feltölt ~1 óra alatt.
Nekem ez az 1 óra diszkomfortos. Fürdés alatt csak 35-40% megy bele. Ezért vagy előbb kell letennem, vagy nem töltöm tele, vagy lefekvés után megvárom amíg feltölt, vagy nem ezzel alszom.
Mindenképpen egy "tüske" amit nem szeretek benne. Viszont ezen az se segít ha 3 napot bír ki. Akkor 3. nap raknám töltőre, és akkor nem töltene fel teljesen. -
válasz Mr President #5 üzenetére
Apple féle mércével +1 óra .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
hogabesz
aktív tag
válasz Felesbandi #13 üzenetére
Szóval nem bír neki 2 napot. Ez kb. az, hogy én csak napi 10% merülésig használom, vagyis az enyém 10 napot bír
-
Dare2Live
félisten
A 1.5napos üzemidő ami nem baj mert minden este rárakom töltőre átka, hogy minden nap kvázi egy ciklus. Ez nagyon más mint amikor hetente kell töltőre rakni és hetente van meg töltésre az egy ciklus.
Persze ez az egész weareble olyan mint a telefon vonal átlagban 2-3évente csere. Elmúlt az a kor amikor egy 200.000Fts órától elvártuk, hogy elműködjön 20+évet. Sött ugye ezt egy 10.000Fts Casio is tudta és tudja a mai napig. Ha pedig elemet kell cserélni akkor sima mikro szabvány csillagcsavarhuzóval leszedhető a hátulja, az elem szabvány, a vízállósághoz meg az kell, hogy a gumigyürűt ne vegyük ki a helyéről pár évente kenjük át gumiápolóval/szilikonnal, hogy 20+éves távba se repedezzen ki.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Felesbandi
senior tag
-
xhege
veterán
Én másként látom. Pont egy Garmin használ több energiaigényes funkciót, ami az AW-ot kinyírja. Folyamatos pulzusmérés, véroxigén, GPS használat edzés közben. Én mindkét órát használtam és nálam AW max 1,5 nap, de ha 2 x 1,5 óra edzés van egy nap akkor csak 1 nap. Garminnal ez egy hét. Az, hogy okosfunkciók terén több minden elérhető az almánál azt aláírom, de nem ezek igényelnek extra energiát. Mindkettő folyamatos bluetooth kapcsolatot tart fenn, értesítéseket fogad és jelenít meg, pulzust mér, alvást monitoroz, edzést rögzít. Ezek igénylik az energia nagy részét. Az hogy az AW-n tudok választ írni, telefonálni és több alkalmazás tehető rá szerintem energiahasználat szempontjából nem sokat számít.
Ahogy írtam nekem teljesen azonos használat melett 1,5 nap vs 1 hét jött ki. -
moleculez
veterán
Értem én hogy minden sokkal jobb lesz, több lóerő ÉS nagyobb üzemidő, de kérdem én minek a több lóerő? Szvsz a teljesítmény bőven elég, ha egy új gyartastechnologia hoz jobb uzemidot, miért kell még is etetni a potenciális teljesítmény növeléssel? Szerintem az AW-t mint termekvonalat újra kellene gondolni az Applenél, mert egyszerűen túl sok, túl sokat akar.
A véleményem azon alapul, hogy AW4-t használok megjelenés óta, plusz nyakig az Apple ökoszisztémában használom minden lehetséges kütyüvel.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
nozs23
addikt
Melyik Garminnal hasonlítottad össze?
Az, hogy okosfunkciók terén több minden elérhető az almánál azt aláírom, de nem ezek igényelnek extra energiát.
Szerintem meg igen, mert egy olyan hardvert kell belerakniuk ami képes teljes értékű email, telefon, üzenet, galéria, maps stb.stb applikációk meghajtására, amik jóval energiaigényesebbek, mint egy szenzorból érkező adat feldolgozása. És mindezt tudnia kell telefon nélkül is (tehát nem csak az értesítés megjelenítése a cél). -
hogabesz
aktív tag
válasz Felesbandi #18 üzenetére
Ha nem tenné este töltőre, akkor másnap reggel az éjjeliszekrényről nem 60%-kal venné fel. Ezért nem bír 2 napot.
-
Fritz Teufel
addikt
A Garmin hogyan jön ide? Nem is egy kategória a két óra. Az egyik okosóra, a másik meg sportóra. Nekem is Garminom volt amíg sportoltam, most okosórát használok, mert a hobbi sporthoz az is elég.
A lényeg: ne almát a körtéhez, és akkor korrekt az összehasonítás.Hogy ON is legyek: ha jobb lesz mint amit a Galaxy Watch 4-ek produkálnak üzemidőben 1 év után (16-18óra), akkor rendben vagyunk.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
strogov
senior tag
"Folyamatos pulzusmérés, véroxigén, GPS használat edzés közben"
Tesztek szerint a garmin optikai szenzorai kanyarban sincsenek AW-hoz képest (0,8 vs 0,97 egy H10-hez képest). Egy H10-hez viszonyítva pedig az AW is csak addig jó ameddig nem mész terepre. Rázkódással erősen csökken a pontosság. Ezért pl. AW-ból az ultra a legpontatlanabb, mert az a legnehezebb is. Garmin pont azért fogyaszt kevesebbet mert alacsonyabb a mintavétel még edzés közben is. A garmin célcsoportjában ennek nincs jelentősége.
Alvas monitorozásban sem egy liga a kettő. És az AW ultra-val azonos árszintű garminokról van szó."okosfunkciók terén több minden elérhető az almánál azt aláírom, de nem ezek igényelnek extra energiát"
Anno okostelefonok megjelenésekor is ment az értetlenség, hogy a feature phone is tud sok funkciót meg érintős és egy hétig elmegy.
Az AW wifi-n is kapcsolódik nem csak BLE-n. A wifi jóval többet fogyaszt. Az LTE pedig pont az LTE miatt még kevesebb ideig bírja ... sőt erdőben előfordulhat, hogy a teljes napot se bírja ki, mert folyamatosan állomást keres.
AW-n lévő lehetőségek folyamatos üzemet igényelnek. Van siri. Bármikor bemondom azonnal válaszolnia kell. Homekit se késik. Azonnal nyitja a garázskaput ha bemondom. Nem kell "ébreszteni" az órát, folyamatosan ott van.
Ugyanazokat a funkciókat tudja mint egy okostelefon. LTE-vel konkrétan ki is válthatja. Nem kell BLE távolságban lennem a telefontól. Wifi-s verzióval is bármelyik ismert wifi hálón elérem a telefon funkcióit. Nem kell a telefonhoz mennem 10 tranzakciónként ha fizetek.
Egy epix-ben ráadásul kb. 2x akkora akku van mint egy ultra-ban.A garmin kiváló sportórákat gyárt. Aki ironman-re készül annak az kell. Van aki szereti is a kicsit spártai használatot. Sport közben az érintő képernyő kifejezetten hátrány. Kellenek a gombok. De funkcióiban nagyon messze van egy AW-tól ... amire való azt tudja, de minden másban kb. egy 30k HUF-os band szintjén van.
[ Szerkesztve ]
-
Felesbandi
senior tag
Ha egesz napi (reggel 6-tol este 10-g tarto, azaz 16 oranyi) hordassal merul ~40%-ot az oraja, akkor ejjel, amikor (8 oran at) nincs a csuklojan ugye nem gondolod komolyan, hogy annyit merul, hogy ne maradjon legalabb egy ujabb ~40%-nyi szufla benne...
Az egyetlen kerdes az egeszben, hogy tenylegesen mennyivel teszi este toltore. Ha 60%-al, akkor ugyanazzal a hasznalattal kibirhat meg 1 napot. Ha mondjuk 40-nel, akkor meg 2 napos hasznalatot emlegetni is kar. Nyilvan hasznalattol fugg.
En reggel pattintottam kicsit toltore, elvileg 6:23-kor vettem le 89%-ig toltve, most 16:03-kor allok 60%-on. Szoval ezido (kb 10 ora) alatt 29%-ot merult az enyem. AOD bekapcsolva, max fenyero es telefonaltam is rola. Ha a csuklomon mindemellett 10 ora alatt 30%-ot merult, meg merem saccolni, hogy kb 8 oranyi alvas alatt csoklorol leveve kikapcsolt kijelzovel 10-15-nel tobb nem igen mehetne le.
-
strogov
senior tag
válasz Felesbandi #26 üzenetére
AW SE2 edzés nélkül 36-38%-ot merül 24 óra alatt nálam. És rajtam van alvás monitorzással. Ergo ha nem edzek akkor gond nélkül kibír 48 órát. Edzés meg óránként 8-10%. Tehát napi 1 óra edzés is beleférhet a 2 nap üzemidőbe ... de 10% alá megy biztosan.
-
Gubu0101
veterán
válasz Felesbandi #26 üzenetére
Perpill 83%-on van.Megszokasbol rakom toltore,ha nem raknam se aggodnek,mert kibirna meg a holnapi napot.Mivel laptoprol toltom ami fix helyen van,igy mikor be van kapcsolva minden este filmnezesre tolti is az orat.Amugy kb 7 korul szoktam levenni az orat,az is szamit valamit
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Kinder
senior tag
Nekem 6-os 44-es AW van, reggel 6:30-kor veszem le a töltőről, elég sok értesítést kapok rá, sokat diktálok ( egyszerűbb így válaszolnom ), viszont nem telefonálok vele.
Éjfélkor teszem rá a töltőre, 30-40% között van, 20% alá még sosem merült ennyi idő alatt.
Szóval az enyém nem bírná ki a két napot.
Igazából amíg az én felhasználásommal aznap éjfélig nem merül 10% alá, nekem felesleges váltanom. Úgyhogy kb én az S10 felett váltok, tehát 4-5 év lehet max az S6-osomban, mert azért az akkuja majd veszít a kapacitásból.
Asszony S5-40-ese nem bírja ki éjfélig ( kb este tízig bírja 5:30-tól ), de az egyrészt még régebbi, másrészt kisebb akkus, neki már érik a csere.[ Szerkesztve ]
-
gulb
senior tag
Tesztek szerint garmin optikai szenszora kanyarban sincs?? - ez azert eros kijelentes. Milyen tesztek? Alacsonyabb mintavetelezes?? " The optical HR monitor in Garmin wearables is designed to sample your heart rate multiple times per second, 24 hours a day, 7 days a week "
Alvasmonitorozasba se egy liga mert mig az AW minden este tolton van addig a garmin ora a kezeden es meri HRV es alvasi fazisaidat amit osszesit az appon belul ami alapjan nagyon nagyon jo pontossaggal megbecsuli a masnapra varhato energia szinted es edzesi kepesseged. - ilyen osszegzo informaciorol AW eseteben en meg nem hallottam.
Terkep eseten elore pre-loaded topo aktiv terkep / siterep terkep van garmin orakban - AWben ez hol elerheto?Okos funkcioknal pedig valoban meg az Epix2rol se tudok telefonhivast inditani es nem tudok kepernyon potyogve valszolni
Az okos telefon hasonlatod ebben az esetben azert santit mert hiaba lesz 100%minden funkcio benne az oradba mint ami most a kezedben levo Iphone-ban - a 3x3cm kijelzotol kifog hullani a hajad ( na meg a szemed se fogja jol latni ugy 40+felett..) igy igazabol ez az irany, hogy mindent bele es hu de nem kell telefon erosen kerdojeles.
Amugy fizetni mar siman lehet garminnal is, wifin letolti a zeneket bt fulessel parositva lehet menni turazni futni es nem kell telefon ( legalabb nem idegesitenek az uznetek sem ).A kommentek 90% itt is nem arrol szol milyen extra uj funkcio hianyzik az AW-bol hanem ki hanyszor veszi le fel tolteni szakitva meg ezzel az adatgyujtest... AW userek tobbsege meg veletlen sem alszik az orajaban es nincs bekapcsolva a vox / pulzus folyamatos merese ejjel - pedig az alvasi adatok nagyon sokat tudnak dobni a masnapodon. Az okos funkciok meg ugy is ott vannak a telfeonban.
Vegul - AW meg az Ipademel se tudom aktivalni ellenben a Garmin elfut siman ios androval.
-
gergo5991
őstag
valaki megtudná mondani vettem egy watch 9 et, életem első okosórája.
letöltöttem rá a spotify-t de a liked songs-okat nem engedi letölteni, csak mentett albumokat
másik kérdés neten valahol olvastam, hogy max 50 vagy 100 számot enged letölteni.. ez most igaz? 64 gigás a tárhelye és 50-100 zenével kiakarják szurni az ember szemét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- DDR5 CUDIMM memóriákat villantott a Corsair
- Xbox Series X|S
- Crypto Trade
- Politika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple Watch Series SE 2023 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- Apple Watch 5 44mm Használt/1 hónap gar./Akku 79%/p3840
- Apple watch Series 7 45mm Stainless steel megkímélt kiváló akku 91%
- Apple Watch 8 45mm Használt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p3868
- Apple watch SE2 2022 44mm szép állapotú dobozos 12 hó szavatosság
- Apple Watch 9, Midnight , 45mm, újszerű, 99% akku, 1,5 év Media Markt garancia
- Apple Watch 9, Startlight ( Csillagfény ) 41mm, karcmentes, garanciális, GPs, 96% akku
- Apple Watch Ultra 2 Titán 49mm, makulátlan, új, 100% akku, Gps+ Cellular , 2,5 év garancia
- Samsung Galaxy Watch Active
- Samsung Watch 4 Classic 46mm e-sim fekete
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest