- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
icsigo123
csendes tag
Üdv!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy olyan telefon kellene aminek jó a térereje és nem ugrik le 1-re vagy 0-ra. Olyan telefon érdekelne aminek stabil a (Térereje), és nem drága. Egy árat is kérnék kb mennyibe kerülne. Használtan újonnan. -
Ice-ozsé
tag
Én Telenoros voltam, és szomorúan tapasztaltam, hogy a lakásomon nem volt térerő.
Pedig földszinti régi bérű lakásban lakom, a másik két szolgáltatónak teljesen jó a térereje.
Ja és Budapesti a lakás. -
Sztbeni
őstag
Néhány friss tapasztalat:
Keszthelytől Dombóvárig a közutak mentén 95%-ban van Vodafone 3G. Telekom és Telenor jóval kevesebb, 30-40%ban van.
Dombóvártól Pécsig a vasúton Voda 3G 60% körül van, a maradék helyen 2G se nagyon van. Telekom és Telenor 3G szinte nincs, GSM is max 60%-ban.
Elmondható, hogy a Voda 3G nagyon jó. Viszont a Mecsek környéki GSM lefedettség siralmas.
-
fojuzer
aktív tag
Nos mai tapasztalatok.Hm-itt a XIII.ker ben eléh szar a térerö a lehel piac környékén.Csak GPRS-EDGE van az alig 3G,elérhetelen telokon max 150-220 Kibit/Sec nos ez van 4G-LTE hát az sem valami durranás mind-mind drága a mobil internet,de ez van.Nos HSPA Laptopo nál napközben 2-3MB//Sec este 10-reggel 6,30 között eléri a 6-8 Mbit/Sec a 31Mbit/sec melyre képes volna soha,nem érte-éri el.Tehát a szokgáltatok dumája részben igaz,lehet a Dunapart-Parlament környékén ezt tudják,másutt sehol.Magyarországon,sajnos nem szakemberek,intézik,felügyelik az ilyen beruházást,/Politikusok/ ök meg a semmihez értenek csak.Kb 5-10 év kell az EUROPA szinthez,követelmény ott már van.s lefedettség is-Drága mobil internet gyenge szolgáltatások hazánk csak ezt tudja adni!
-
habo11
csendes tag
Profi... köszi a segítséget kipróbálom...
Gondold el milyen pazarlás mindig visszahívni illetve nem időben érkező információk miatt a késlekedés és szívások...
Vagy valaki be akar jönni hozzám a várba 30 perc az ingyenes áthajtás és rám csörög, hogy otthon vagyok-e? Aztán ki vagyok kapcsolva...Köszi a segítséget!
-
club1
veterán
Van ilyesmi, femtocellának hívják, de publikus elérhetőségről csak a Vodafone-nál tudok. A működéséhez állandó szélessávú internet-elérés kell, mert azon keresztül csatlakozik a szolgáltatóhoz (és továbbítja a beszélgetést).
Vagy veszel egy régi (külső antennás) mobilt, azok kis térerőnél is használhatóak voltak. A régi nokiák nagy része egyébként csalt a térerő-jelzéssel, 1-2 vonással szinte lehetetlen volt velük hívást indítani, a 3 vonás is gyakran szakadozott.
Az amcsik tuti hogy blokkolják helyenként a mobilvételt, de a 200 m soknak tűnik. Egyszerűen fel lehet egyébként mérni, hogy valamelyik szomszédod blokkol-e: Csak 2G használatára állított mobillal végigmész az utcán a házad környékén. Amerre csökken a térerő, ott lesz valami, a 2G cellák ui. még kis adóteljesítmény mellett is 3-4x nagyobb sugarú kört fednek le, mint a 3G-sek. -
habo11
csendes tag
Az biztos nincs.
Az amerikaiak vannak kb. 200 méterre, de ha kimegyek az utcára ott van térerő...
Az udvaron valamennyi van, de nem korrekt, a lakásban sehol csak az utcai ablakra tapadva. Sőt az emeleten is gázos a vétel!!!
Nincs lehetőség valami házi módszerre vagy külön erősítőre amit be lehetne tenni, hogy legyen térerő, mert ez a külső antenna bevezetett kábellel és dokkolóba tenni az egy kicsit szánalmas kőkorszaki megoldás. Ráadásul egy fix telefonná butítjuk a MOBIL-t... Nem is értem ezt... Volt olyan melós aki vodás kártyával jött valami régi melóra használt nokiával és volt vétele... igaz 2-3 as, de volt ...
Szóval van esetleg valami beltéri szórási lehetőség szerinted? -
club1
veterán
Nem lehet, hogy a szomszédodban páncélterem/szerverterem/elnöki tárgyaló stb. van? Mert én a várban ilyen helyeken nem szoktam - talán nem véletlenül - térerőt találni... Ha ui. a legtöbb cellaazonosítót akarja az ember egy helyen összegyűjteni, a vár talán a legideálisabb helyszín ehhez...
-
habo11
csendes tag
Hello
Sajna nem csak nekem van ezzel problémám... bárki jön hozzánk eltűnik az éterből... különböző telefonokkal jönnek és nincs térerő! Tudom, hogy kellene lennie térerőnek még sincs! Ez a trémobil szolgáltatása!
-
habo11
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mit lehetne csinálni ha Budapest közepén a Budai várban, bent a lakásban nincs térerő!!! Az udvaron is térerő vadászatot kell szervezni ha telefonálni szeretnénk! A trémobil adott egy antennát amit az ablakon kívülre kell valahova tenni ahol tud egy kis térerőt összeszedni majd bevezetni a lakásba egy kábelen keresztül és egy dokkolóbba beletenni a MOBILT és így lesz térerő!!!! Szánalmas, hogy ilyen szolgáltatást tudnak nyújtani. Blackberry-m van. Vodanak érdekes módon kicsit erősebb a sugárzása. Nem nagyon szeretnék szolgáltatót váltani mert több előfizetésünk, és üzleti csomagunk van...
Mi lehet a megoldás? Van esetleg valamilyen erősítő vagy más technika? Ha más nem lesz vehetek másik mobilt és Viber...
Arról nem is beszélek, hogy vannak helyek a belvárosban, de a várban a Dísz téren is ahol egyszerűen megszűnik a vétel!!! Aztán lehet újra hívni, ami indokolatlan plusz költség... Ha perc alapú előfizetésnél korrekt... Egyre több helyen észlelem ezt. Már megszokássá vált, hogy a trémobil így szolgáltat...
Köszönöm, Dzsoki
-
gologolo
tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok.
Ma este a Galaxy Mini-m (T-mobilos) térerő problémákat mutatott, másfél éves használat után először. A telefon hibátlanul működik amúgy, megy a Wi-Fi, blutooth és a többi. Azt nem értem hogy mitől adódott a probléma ilyen váratlanul. Nem ejtettem le a héten és a mai nap még minden jól ment. Újraindítás, sim kártya vakargatás semmi nem segített. Aztán volt hogy visszajött a vétel egy rövid időre majd újra elment. Szerintetek mi okozza a problémát? (rootolt teló sok "nem hivatalos progival" 2.35-ös Androiddal, belső memória bővítéssel)
Mellettem van egy másik T-s telefon is és azon van vétel.. -
club1
veterán
válasz
kisselandras #236 üzenetére
Azért van, mert az okostelefonokat olyan helyekre tervezték, ahol van rendes lefedettség (pl. 3G, ahol a cellák max. 5 km-enként, de inkább néhány száz méterenként követik egymást). A régi telefonokat pedig arra, hogy a cellák egymástól akár 20-30 km-re vannak, ezért ezekben jóval nagyobb (méretre és nyereségre is) antenna van.
-
kisselandras
senior tag
Kérdésem lenne T-mobilos vagyok és 2 db telefonom van van egy okos telefonom és van egy régi 3310 esem 3310 nek van térereje de az okostelefonnak pedig hol van hol nincs és ezzel nem csak nekem van problémám a faluban
ez mért van?válaszokat előre os köszönöm
-
vizimento
senior tag
Gyakran járok szlovákiába, Dunaszerdahely környékére. Van valakinek valami infoja, hogy van-e esélyem onnan bármelyik magyar hálózatot elérni?
-
Sztbeni
őstag
nem a 2100 helyett, hanem mellett van-e 900 megahertz. Mert ha mindkettő van, akkor szerintem még kevésbé terhelődik. Csak kérdés, hogy anyagilag megéri-e.
Amúgy szerintem egyik magyar háló minőségével sem lehetünk teljesen elégedettek. Mindnek van valami hibája. Bár a Voda a legnagyobb hibáját (EDGE hiánya) kijavította. Külföldön ennél sokkal jobb hálókkal találkoztam. Pl. a Voda hálókkal külföldön mindenhol elégedett voltam.
-
club1
veterán
Nagy előfizetői sűrűséggel rendelkező helyeken nem célszerű 900 MHz-es cellákat telepíteni, mivel az így egy cellával elérhető előfizetőkre egyenként kevesebb sávszélesség marad. A Telenor 3G hálója csak annyival lett jobb, amit azóta az új/plusz cellák beüzemelésével elértek, plusz a technológia fejlődés. De ugyanúgy megszűnik a 3G cellától 500 méterre a térerő abban a kis alföldi faluban ahol az egyik igazgató telke van mint 3 évvel ezelőtt, csak most már a hívások is megszakadnak a toronytól 300 méterre. Viszont az energiahatékonysága sokkal jobb az új rendszernek...
-
Sztbeni
őstag
hát ez gáz. Mondjuk én a Voda hálójával nem tapasztaltam ilyet. Bár ismerek itt Keszthelyen pár helyet, ahol aa sem megbízható. Amúgy azt nem tudod, hogy a Voda 900MHz-en csak az eddig lefedetlen területeket fedte le, vagy a városokat is? Ja, én a Telenor hálója nem javult azóta, hogy ZTE eszközökre cserélték az Ericsson hálót?
-
club1
veterán
Persze. Kettős módban vagy csak 3G-re állítva ez elég gyakori jelenség a Telenyomor hálózatában. Ott stabil a 3G-s hívás, ahol 1-200 méteren belül van cella. De nálam Vízfone hálóban sem ismeretlen ez a jelenség akkor, hogyha beszélgetés közben kimegyek a teraszra, és hirtelen 4 új cellát lát meg a telefonom...
-
timea1991
tag
maroslelén igazán fejleszthetne a t-mobile
-
Sztbeni
őstag
A haveromnak van egy Telenoros N8-a. Mostanában gyakran megszakadt beszélgetés közben a vonal. Megnéztem én is, nekem is megszakadt. A készülék 3G hálózatokra volt állítva, és maximális vagy majdnem maximális volt a jel. Akkor mondtam neki, hogy próbáljuk ki csak 2G hálón. Átállítottam, és működik. Nem szakad meg.
Kérdés: más tapasztalt már hasonlót? Akár Telenor, akár más hálón.
-
IJGabor
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg a Vodafonnal van szerződésem, de elképzelhető, hogy szolgáltatót váltok. A budapesti metrójáratokon való internet sebességgel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Amikor a Voda megcsinálta a 3G a metróban, annak volt némi médiavisszhangja, hogy a többi szolgáltató is megcsinálta volna, arról én nem hallottam. Találtam egy cikket, miszerint a T-nek is megvan a 3G lefedettsége.
Érdeklődöm, hogy milyen tapasztalataitok vannak?
Én a Vodát felemásnak tartom. Amikor már a szerelvényen ülsz és utazol, akkor a net szerintem elég stabilan és gyorsan megy. De több aluljáróban gyakran megszakad a beszélgetés.Köszönöm szépen!
Üdv -
endre1989
csendes tag
A telenor az most mindenkinek szarakodik vagy csak nekem? Akármilyen telóba teszem a Simkártyámat, ha bemegyek egy vájogházba vagy pincébe vagy elmegy, vagy csak nagyon kevés a térerő.
-
jbl
senior tag
Coverage Mapper - Lefedettség Mapper a tömeg eredetű sejtek lefedettség térképészeti alkalmazás.
Lefedettség Mapper rögzíti, és benyújtja a térerõ elég erõs adatokat egy központi szerver, hogy létrehoz a pontos térképek lefedettsége a szolgáltató.
Kérjük, nézd meg a honlapon (http://www.coveragemapper.com), lehetőleg egy számítógépen, hogy jobban megértsék az alkalmazás letöltése előtt. Az alkalmazás csak a naplók adatait. Ez nem nem jeleníti meg a térképen.
Ahogy utazik az alkalmazás fut, rögzíti a készülék jel erőssége, kötődik az aktuális tartózkodási helyét. Ez az adat az összes feltöltött egy központi szerverre, ahol az összesített adatokat a többi felhasználó, és átlagosan a pontos lefedettségi térképek azt mutatják, nem csak, ahol egy szolgáltatónak lefedettség, hanem az, hogy milyen jó a lefedettség.
CDMA támogatás a tesztelés, de működnie kell.
Coverage Mapper -
aljuzer45
csendes tag
Nos Térerök?? (EDGE-2G) 3G-már 4G is.Nos hát nem eszik forron az ételt,Lefedettséget kellet volna elösször tökélesiteni,elérhetövé.Mert biz a letöltögetések,hagyomásan,lassuak,drágák,adatforgalom dija.Biz még Budapesten sem egységesen elérhetö a gyorsaság.Pl,XIII.jer. Hm max 20-25kibit/sec ez biz még este 22-06 H között sem mene feljebb.letöltésben,mert a gyorsaság eggyenlö több pénz kiadása,ehez szükséges.kütyük,elöfizetés a régi már kiépitett bázis állomások bövitése,teljesitmény növelés,Hát ezt nem lehetett,tudták biztositani,A hagyományos igénybe vehetö sávban biz gyenguci//(20-25Kbit/Sec)) Nos ma még ezek vannak.
-
club1
veterán
Sajnos a Telenor 3G cellái eléggé pontszerü (néhány 100 m átmérőjű lefedettséget biztosítanak), ezért aztán elég sok helyen gyakori a 3G-2G és 3G-2G váltogatás, amit a Telenor hálózata jelen állapotában még nem mindig tud zökkenőmentesen (szakadás nélkül) megoldani. Megoldásként én átállítottam a telefonomat csak 2G (gsm) módú használatra, és csak ott állok vissza kettős módra, ahol közvetlen a cella mellett vagyok (pl. a munkahelyemen).
-
amerigo80
csendes tag
Szia nekem is Xperia mini-m van és ugyanezt produkálja. Holnap beviszem a T-be és a torkukon nyomom le, ha nem cserélik. Jan. 25.-én vettem és már most rossz. Akkor mit várjak tőle később?? Ha sikerül megjavítanod valahogy akkor azért írd meg légyszi. Már mindent kipróbáltam, de semmi sem javított rajta. Volt, hogy reggel 8-17:30 ig semmi térerőm sem volt rajta, míg a többi T-s ismerősőmnek full térereje volt a közvetlen közelemben.
-
kidpepi
tag
A következő problémában kérnék segítséget:
Olyan helyen lakunk, ahol nagyon nagyon ingadozik a térerő (Telenor), sokszor megszakad, akadozik a beszéd. Viszont egyes telefonokkal jobb, másokkal rosszabb. Tudtok-e ajánlani olyan készüléket, ami arról "híres", hogy ilyen körülmények között is jól használható. (Minél egyszerűbb, annál jobb.)
Előre is köszönöm! -
Lall
veterán
A T.-t és a technikusait még nem jártam meg, de ha ez járható út, akkor bemegyek és kérdezősködöm a debreceni irodájukba. Mondom, nem a T.-vel van bajom (percdíj vagy más szolgáltatás), hanem a mindennapi életem keseríti meg néha a térerő eldobás vagy egyszerűen nem létezés dolga. Hollókő nem számít, mert egy völgyben van ott elfogadom, de az alföldön 2 helyen és pont ahol "élnék" az mégiscsak zavaró. Mindenesetre kösz a tanácsot , akkor a T.-nél folytatom siránkozásom.
-
club1
veterán
Általában erre hivatkozva nem mondhatod fel a szerződést, mivel az antennák nagy része elektronikusan (távolról) állítható iránykarakterisztikájú, így a problémádról tudnia kell az ügyfélszolgálatnak, és meg kell járnia a technikusokat. Ha megjártad a kört, akkor szokták felajánlani a szerződésbontás lehetőségét. Mondjuk tényleg csodálkozom, én eddig mindig csak a hegyek (Bakony, Börzsöny, Mátra, Bükk, Zemplén) belső völgyeiben vagy igen mély (többszintes) pincékben találtam fehér foltokat...
-
Lall
veterán
Nem telefon probléma sajnos, több fajta telefonnal is próbáltam. 2G/3G kapcsolgatásával sem változik. Úgy látszik mind a 3 helyen bermuda háromszögében vagyok.
Hollókőn még csak-csak elfogadom, de a saját lakásomban nehezen. Amúgy a kezdetektől ilyen, de gondoltam majd készüléket cserélek és azzal jobb lesz. Hát nem lett...
dellfanboy:
Jó, de akkor vegyek a feleségemnek is egy T-s telefont és akkor már ketten leszünk a lakásban akik nem tudnak telefonálni?Úgy már hozzám szól a szolgáltató?
A kérdésem csak arra vonatkozott volna, hogy ha a saját lakóhelyemen nem vagy nehezen tudok telefonálni akkor sincs méltányosság a szolgáltató részéről? Tudom, ezek nem arról híresek.
-
Lall
veterán
Terero gondjaim vannak a T-Mobillal. Debrecenben lakom es a lakasban alig van tererom, tovabba Puspokadanyban vannak rokonok akikhez surun jarunk, ott semmi tererom nincs es ha ez nem lenne eleg, akkor Hollokon van egy nyaralonk (a falu kozepen), ahol szinten nincs terero. Kisse kezd bosszantani a dolog, mert ez az a 3 hely, ahol a legtobb idot toltom. Telenorrol valtottam a kedvezobb percdijak miatt, de annak legalabb mindenhol volt terereje. Nem lehet a szolgaltatonal megreklamalni a dolgot, mert igy kb. foloslegesen fizetem a 11 rongyos havidijat. Ha a szolgaltato nem tud minosegi vagy egyaltalan normalis szolgaltatast nyujtani az nem szamit szerzodesszegesnek, nem mondhatom fel a szerzodest erre hivatkozva?
-
timea1991
tag
Maroslelén (m43 as mellett) a víztornyon van a telenor és a vodafone átjátszó Adói 3 antennával. a t-mobile saját tornyot épített az orvosi rendelő mögé egy elemből álló antennával s sajnos a falu egyik felén alig van térerő kérdésem lenne a t-mobil miért nem rak fel még a toronyra antennát?
-
mercedescs2
csendes tag
Csobánkán rendszeresen elmegy a térerő a v odafonnál
-
Walacky
csendes tag
Nem tudom, térerő probléma-e, de azért hátha tudtok segíteni.
Adott egy T-Mobile kártyás mobilnet.
Eddig minden rendben működött rajta, azonban a napokban előjött egy probléma. Nem lehet se e-mail-ben, sem MSN-en fájl-t küldeni vele. A szöveges üzenet átmegy rendesen, de a fájl (még a kicsi is) "elakad" valamiért. (Fájl-t azonban tud fogadni mindkét úton). Korábban ez a jelenség nem állt fent.
Tudni kell még, hogy ahonnan próbáljuk használni, ott kábeles net nincs, és a mobilnet se túl erős - mondhatni szinte már a nincs jellegű a jelerősség. Lehet, hogy ez okozza?
A válaszotokat előre is köszönöm.
-
pava
csendes tag
Sziasztok! Van egy Xperia Mini Pro-m. Az a problémám vele, hogy elég gyakran lemegy a térerő 1 vonásra átlagban csak félig van. Még ugyanezekben a helységekben a Nokia e51-emnél maximális a térerő. Igazából nem is zavarna, ha nem menne a beszélgetés minőségének rovására. Többször panaszkodtak, hogy visszhangzom, és én is jelentősen rosszabb minőségben hallom a másik felet mint a régi telefonomnál.
Van valakinek ilyen készüléke? Tapasztalt ilyet? Gondolom ez nem normális dolog. Előre is köszi. -
Sztbeni
őstag
Itt vagyok most falun, és ki kell jelentenem, hogy Magyarországon a városon kívüli helyzet katasztrófális. A Trémobilt itt el is lehet felejteni, a lakásban térerő se nagyon van, még az udvaron se jó igazán, így nem is próbáltam a netet. A Telenor az udvaron stabil, de bent már gondok vannak. EDGE van, de nagyon szakadozik. A Voda kint és bent is jó, néha elhalkul, de használható. Viszont nincs EDGE, a GPRS meg szar, de ez még itt a legjobb. Már jó lenne ha ide is elérne a Voda EDGE. Hát sajnos ez van Mo.-n, amíg ilyen a net vidéken, addig menjenek a francba a reklámjaikkal.
Ja, és néhol jóval erősebben jön az osztrák 3G (!), mint a magyar 2G.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest