- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Amit te megfogalmaztál, az mellébeszélés és terelés a javából, mert eleve nem arról volt szó, hanem arról hogy van más opció is a közvetlen klónozáson kívül, nevezetesen a képfájlba mentés és visszaállítás, amihez a Windowsokban is van beépített eszköz. Az hogy neked ezt nem sikerült felfogni és megérteni, vagy éppen direkt félreértelmezed csak hogy trollkodhassál, az már a saját problémád...
Szakmai inkompetenciát másnál ne emlegessen egy olyan, aki még a klónozás és mentés-visszaállítás fogalmával, valamint adott programok működésével és funkcióival sincsen tisztában, sőt még a Legacy vs. UEFI boot és MBR vs. GPT téma sem teljesen tiszta, meg Windows 10 óta a beépített MBR2GPT eszköz használatának lehetősége, bekóstolni meg pont te próbáltad ennek kapcsán a Windowsokat azokkal ez eleve röhejes és hazug állításokkal, de láthatóan beletört a bicskád.
Amúgy feltűnt hogy ez itt Windows, Windows 10 téma és ezért nem kellene itt folyamatosan a Linuxszal offolni?
Láthatóan nem, az előbbihez érdemlegesen hozzászólni sem tudsz a cikkhez kapcsolódóan, pont ezért kellene inkább mellőzni az offolást. -
King Unique
titán
Miről írsz már megint te, ennyire nem értesz ehhez, ennyire fogalmatlan vagy a témában?
Arról volt szó, hogy nemcsak direktbe klónozni lehet egyik lemezről a másikra, hanem képfájlba menteni és utána abból visszaállítani is, amihez van beépített eszköz a Windowsokban.
Igen, ez neked valóban űrtechnika az olvasottak alapján. -
King Unique
titán
Ne hazudozzál újfent trollocska, én veled ellentétben nem hülyéztem le felhasználók és szakemberek millióit, az meg már a saját problémád ha te magad az vagy és alapvető hiányosságait vannak a témában, azért ne másokat okolj.
"amik együttesen a dd funkcionalitásának kb 5%-át tudják"
Ennyire fogalmatlan vagy ebben a témában, ennyire nem tudod hogy miket tudnak azok a rendszermentő és klónozóprogramok, ekkora szemellenzős troll vagy hogy az azokhoz képest korlátolt funkcionalitású dd-t azok föle helyezed? Tud a dd a mentés-visszaállítás / klónozás során pl. partíciókat a lemezterülethez igazodva automatikusan átméretezni, lemezazonosítókat és egyebeket automatikusan beállítani, az éppen futó rendszerre a mentésből visszaállítani anélkül hogy más rendszert kelljen pl. pendrive-ról bootolni, boot menüt javítani és egyebek?
Ezek szerint igen, az!Apropó klónozás, ezek szerint többek között még azzal sem vagy tisztában, hogy rendszert másolni nemcsak klónozással lehet egyik fizikai lemezről a másikra, hanem képfájlba mentéssel és visszaállítással is, ami utóbbira eleve van beépített eszköz a Windowsokban...
"A szaktudás diadalt arat, a buta, téves, hazug fröcsögők porba hullanak"
Igen, reméljük.
-
King Unique
titán
"Mondok egy példát, hirtelen lemezt kell klónoznod, linuxon beírod, hogy dd if=/dev/forrás of=/dev/cél. Windowson egy délutánon keresztül csodálatos shareware programokat keresel, amelyeket értelmi fogyatékosok fejlesztettek értelmi fogyatékosoknak, majd miután a tizenötödik böngésző vírustoolbart is nagy nehezen leírtottad, leklónozod a lemezt, ami roszabb esetben nem fog utána bootolni, amíg össze nem googlizol egy random gpt fixert hozzá, ami további fél nap, és a harmincadik toolbar kiírtása után befejezted azt a taszkot, ami linux alatt mondjuk 15 perc volt kávéval, süteményevéssel."
• Komolyan egy lapon említed azt a puritán, fapados dd-t a Windowsokra elérhető professzionális rendszermentő és klónozóprogramokkal (példák)?
• Az SSD-k gyártói a L betűs kiskedvenceidhez talán mellékelnek klónozási célra ingyenes programokat, meg talán gyári meghajtódiagnosztikai programot amivel lehet tesztelni, firmware-t frissíteni, stb? Ja, nem, nyilván nem, mert olyan téren is el vannak maradva, meg olyan programoknál is eleve a Windowsok támogatottsága a legjobb.
• Mit is tud a dd amit a windowsos programok nem? Ja, nyilván semmi olyat, eleve el van maradva azoktól, lehet UUID és egyéb dolgokkal barkácsolni, stb.
• Mikor használtál te utoljára Windowst, 10+ évvel ezelőtt, az akkori "ismereteiddel" próbálsz okoskodni most 2023-ban?
• Kiket illetsz te "fogyatékosoknak" jelzővel, az Acronis, Macrium, Samsung, MiniTool stb. fejlesztőit, valamint otthoni és céges felhasználók millióit úgy, hogy a magadfajta alapvető dolgokkal nincsen tisztában, többek között a shareware fogalmával sem, a linkelt programokat meg helyből sem ismered?
Erről írtam, a Pikari nevezetű trollnak nyilván fogalma nincsen a Windowsok alapvető működéséről, beállításai lehetőségeiről és programkínálatáról, max. sértődötten fröcsög itt, ha kiigazítják a buta, téves és hazug állításait...
Ne erőltesd ezt a Windows témát, nagyon nem megy ez neked, nagyon buta vagy hozzá.
-
jeni
félisten
felraktam,müxik.
pedig én is örülnék az alternatívának és gondolom sokan mások is.
sajnálatos ,hogy Linux nem törekszik otthon pattform-ra szélesebb körben való elterjedésére.
szerintem kellene is mert akkor a Windows nem érezné magát nyeregben.
ha látja ,hogy mások is feltudnak nőni hozzá,otthonra is kellemes mindenre használható lenne ,akkor biztosra veszem, a Win op.rendszerek olcsóbbak lennének és jobban lenne optimalizálva ha szabad ilyet leírnom.
ezt wine még nem hallottam (nem is kerestem még rá eddig).a többiektől meg elnézést kérek,tudom ez nem az a topik,hogy milyen op.rendszert használjunk otthon? melyik a jobb általános célra?
ígérem, többet itt nem szólalok meg.most beszéltem a párommal,hogy készüljön fel rá,hogy lassan kukázzuk majd az öreg Samsung laptopot,mivel Win 10-től (Win 11 fel se megy rá) lassan el kell búcsúznia
ha gépére rátenném a Debian 12-t lehet, elmenne a kedve a gépezéstől.
bár az ünnepek közelsége miatt sűrűbben lesz majd a konyhában.
de azért segítek neki mákot és diót darálni.akkor is ha nem kapok hideg Dreher sört érte.
-
King Unique
titán
Ne hazudozz, te írtad konkrétan hogy "pontosan azért használják, mert hülyék", én csak felvettettem előtte a balga állításodra, hogy akkor szerinted biztos mindenki hülye és nem ért hozzá, ami nem az én véleményen a Windows felhasználókról, hanem a tied, az a különbség.
Persze hogy nem láttál még, mert max. a saját kis mikrokörnyezetedből tudsz példákat venni, meg akkor ezek szerint fogalmad sincs a hozzáértőbb felhasználókról, szakemberekről akik ezzel foglalkoznak, ami nem is csoda, egy egybites trolltól másra nem is futja. -
King Unique
titán
Tehát akkor buta módon a világ felhasználóinak többségét 1:1-ben és kivétel nélkül szimplán lehülyézed, az komoly.
Aztán írod ezt te, aki a leírtak alapján inkább az lehetsz, meg akinek az ilyen IQ 0-s véleménye nyilván nem nagyon számít, csak üres trollkodás, meg ha már a cikk témájához nem sikerül érdemlegesen hozzászólni, mert az láthatóan meghaladja a szintet. -
King Unique
titán
Jé, még egy topiktévesztő, idetalált még egy Linux troll.
Aha, ja, annyira lassú és funkciótlan, hogy mégis azt használják otthoni és szervezeti szinten is nagy többségében asztali operációs rendszerként évtized óta, de persze mindenki hülye és senki nem ért hozzá, csak a marginális kisebbség a helikopter és csak az önjelölt fotelszakik tudják a tutit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Windows 11
- Filmvilág
- Milyen videókártyát?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Assetto Corsa Competizione
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest