- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kassadin
addikt
Igazság szerint játékvideókat szeretnék majd készíteni jövő év elejétől, a gamepod hírnevét még tovább öregbíteni, a minőségi színvonalat emelni, hiszen játékvideók terén senki sem csinál semmit sem, szóval nem igazán lesz konkurenciám.
Na meg adni akarok valamit a közösségnek, hát én így fogok.Jah, hogy válaszolni is kéne a kérdésre. Hm, én azt mondanám, hogy leginkább a Metro játékok miatt.
-
Ilsyde
őstag
UT3 megjelense elott par honappal. Utolag visszatekintve elsiettem, hiba volt (mert szar lett a game) de azota nem kellett gepet fejlesztenem. Egyszeruen nincs olyan jatek ami nem fut el med-high beallitasok mellett. Koszi koszi konzol!!
-
Kartács
aktív tag
Most vettem egy HD69502G-t úgy ámblokk a mostani és a jövendőbeli játékokra.
8800GTS640-et cseréltem le.Jelen pillanatban BF3, MW3, hatására talán.
-
A.tessz
senior tag
Diablo 2 miatt először főleg a rammal volt probléma.
Crysis 1 na igen ott videokártyával volt gond, kellett alá egy 8800 gts 640 mb rammal! -
HaaS
addikt
A Wolfeinstein 3D miatt.
Akkor vettük a 486DXII-t, amin meg annyira gyorsan futott, hogy 10 perc után hányingerem lett a forgástól, abba kellett hagyni a játékot, hogy ne hányjak össze mindent. A sztori a rosszullétet követően egy uninstallal, gyors gyógyulással és egy fogadalommal végződött.
Tartom magam hozzá
!
-
Espla
aktív tag
ha arra várnék... tíz év múlva se lenne új gépem
-
mad1
veterán
anno 4200as x2 t vettem a crysisert 7950 gx2 4gb ram stb...aztan lattam nem volt eleg,azota izmosan fut a crysis aa nelkul.azt hittem kissebb lesz a gepigenye..
-
Skyhunter
őstag
Játék miatt még sosem fejlesztettem gépet...de a Crysis-t jól beszoptam..tavaly nyáron volt gépcsere--->E6420,2gb RAM....Mindig szerettem volna egy Gainward-ot,emlékeztek a régi PC GURU első-belső oldalán állandóan hirdették ezeket a legendás kártyákat...na vettem egy 8800 GTS Golden Sample 320 mb-320 bit,minden nyalánkság ...75k (azaz kibaszott drága)...erre kiderült,ha szép grafikát akarnék,jobb lenne egy ugyanilyen,de 640 mb fedélzeti memóriával szerelt kártya...
ami akkor (2007 aug) 20k-val került volna többe...............
no comment
-
gyáliSanyi
őstag
Szerintetek melyik a mostani játékok közül az a 3 amelyikhez erős gép kell ahhoz, hogy élvezhetően lehessen játszani? (mindegy, hogy milyen, fps, autós, szimulátor, tps...stb.)
Szerintem:
1. Crysis
2. COD 4
3. MOH: Airbone -
gyáliSanyi
őstag
Helló!
Én nem vagyok nagy gamer, inkább csak demokkal játszok, hogy kipróbáljam a játékokat. Szerintem nálam a csere egy E21xx-re lesz, de csak a vista miatt, meg megprópálok halk PC-t csinálni a mostaniból(ventilátorok miatt) és annyi elég is lesz.
Túl sok pénzt költöttem a gépemre a játékok miatt, de mostmár beláttam, hogy hanyagolni kéne. -
Papi74
aktív tag
én csak vga cseréltem 8600 gt röl hd 2600 xt re a the cronicles of riddick miatt
-
doc
nagyúr
játék miatt gépcsere? na nem
sőt, gépbővítésem sem volt még játék miatt, plusz ram is főleg azért került a gépbe, hogy a videofelvételeknél legyen plusz ram ha valami terhelné a gépet, nehogy elfogyjon a puffer
amúgy minden korrektül fut, pedig a gépem nagyon nem mai vas... -
(Kolombusz)
veterán
Én játék miatt még nem cseréltem gépet. Konkrét játék miatt egyetlen bővitésem volt eddig: A TDU kedvéért vettem a 2*512 ram mellé még 2*512-t.
3-4 évente esedékes nálam a teljes gépcsere, addig csak egy-egy részegységet fejlesztgetek, ha szükségem van plusz energiára.
A mostani gép alapjai 2005. decemberiek, azonban 2008 nyarán-őszén szép lassan össze fogok rakni egy teljesen új rendszert. -
Apophis
őstag
Egyedül a WoW miatt fejlesztettem eddig gépet, nem indult el (kifagyott) az addigi 512 MB memóriával
.
-
wipes
senior tag
kimondottan játék miatt csak egyszer, még régen (max payne)
633-as celeron/128mb ram/s3 savage4 32mb -> tua 1300/512mb ram/mx440 64mb
-
Kanczy
veterán
cod 4,airborne,bioshock,stranglehold,crysis...kb ezek azok a játékok,amiket annyira akartam tolni akartam,hogy rá is áldoztam egy adag lovettát
-
Dj.Mike
senior tag
én a Call of Juarez miatt cseréltem le a gépemet vagyis pontosabban ezeket: egy Intel Celeron 1700 MHz-es proci egy 3000 Mhz-es Intel Pentium 4-re 1 MB gyorsítóval, az alaplapot egy Asus p4v8x-mx-re meg vettem még egy 512-es ramot a meglévő 512-es mellé
így most 1 GB-al megy de a mostani Ati Radeon 9550 256 MB-os videokártyát is le akarom cserélni mert ez csak egy középkategóriás kártya. ha már a videokártyánál tartok nem tudna valaki ajánlani egy felső kategóriás videokártyát ami legalább 256 MB-os és kb. mennyibe kerül mostanság? -
Vistaboy
veterán
Jó téma.
Nekem tavaly novemberben volt egy teljes csere (Adataimnál), egy 3500+-os A64-esről.A legelső gépcserém a DOOM miatt volt, egy 286-ost (Már nem tudom milyen órajele volt) cseréltem le egy 386DX40-re, 4MB RAM-mal és 20MB-os vinyóval (Az maradt a régi). Csak a DOOM és a DOS-könyvtár (Gyomlálva, 4MB összvissz) volt a gépen...
Azóta úgymond folyamatosan fejlesztgetem. Általában az FPS-ek miatt.
-
DiamondBack
senior tag
Én csak a videókártyákat irnám le:
1. S3 virge
2. Ati rage 2
3. Gef 2 mx440
4. Gef fx5200
5. Radeon 9550
6. Gef 6600
7. Radeon x850xt pe
8. Gef 6600gt
9. Gef 7800gt
10. Gef 8600gtez kb 4 év termése
ja és természetesen mindig játék miatt cserélödtek a cumok. Most utoljára a cod4 miatt. És megy is fajinul.
-
feka007
veterán
Crysis. De még tavaly novemberben!
-
athomi
veterán
Én sem cserélek csak a Crysis miatt.
Viszont tény, hogy sokan meg fogják tenni. Nekem jó a medium beállítás is, így is élvezem.
Arni: Ez igaz, de mivel nekem van egy olyan gépen, amivel még élvezhetően megy, így végig fogom tolni megjelenés után. 1 év után meg már nem fog érdekelni akárhogy is menjen. Bár a Far Cry-t én csak 2005-ben ismertem meg és végig toltam egy 9800pro-val. Az nagyon jó volt.
-
_seth_
veterán
Mindenki?
Én játék miatt nem cseréltem gépet eddig, nem is fogok
Na jó azért az meglepett amikor a Moha legújabb része kiírta indításkor a notin, hogy "Nem támogatott videókártya"... kicsit bosszantott is mert telepítés előtt is megnézhette volna, hogy 9700 128mb van a gépben... (na jó itt még nincs vége a világnak mert ott az asztali gép 7600gt-vel amire nem panaszkodott ellenben nem játszottam még vele..... majd öcsém).
De még ez is kevés ahhoz, hogy gépet cseréljek
-
athomi
veterán
Azt hiszem ide hamarosan mindenki beírja majd, hogy "a Crysis miatt cseréltem gépet!".
-
Armahun
addikt
Én anno a TomdRaider AOD végett cseréltem le 433 cerka s3 savage4 128 mb ram-os gépecskémet. A játékkal kb 3 órát játszottam aztán ment a levesbe
.
A vas azóta is működöképesen pihen a szekrény tetején.
-
Mag_
tag
Én elvagyok a mostanival:
ASUS A7N8X-E Deluxe ; AMD Duron 1.8@2.0 ; 512 (400)DDR RAM ; Radeon 8500 LE, LG L1710S TFT monitor
és ez van már 3 és fél éve.
Játékok:
-CS 1.5
-GTA VC
-Insaneigen tudom, 2007-et irunk : )
-
bagyulajuve
addikt
A WIC miatt, de jól jött a cs-hez (3x annyi fps-em lett), airborne-hoz is. Ja és lehet lesz vga csere még a krízis miatt, de még nem tom. 8800GT nem lenne rossz, ha igazak a hírek.
ja amúgy x2 3800 @2500, 2x1 giga DDR1 ram helyett lett c2d 6400@3200 + 2x1 giga 800-as
vga-m már március óta meg van -
Bencus88
nagyúr
válasz
Sirandrish #73 üzenetére
Nagyon szivesen
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Sirandrish #71 üzenetére
Majd meglátjuk
Mindenesetre ha megkeresem majd msn-en dobom.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Sirandrish #68 üzenetére
Nem nem erre gondoltam.Az emuban lehetett menteni azt hiszem volt 5 slot.Majd megadom oldal címét ahol több mint 1000 játék van n64-re
-
Ry0K3N
senior tag
HL2 de megérte, a legközelebbi gém sztem a StarCraft 2 lesz amikor is beruházok egy új gépre addíg elzötykölődik ez az Athlon valahogy.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Sirandrish #65 üzenetére
2 könyebbet.Ja amúgy, jól emlékszek ps-ben lehetet csak menteni vagy n64-ben is mert sztem később jöttem rá a mentésre na mind1 majd meglesem valamikor.
-
bdav
őstag
Eddig csak a Transport Tycoon volt az egyetlen játék ami miatt hardvert vettem, nevezetesen egy videokártyát (valami Trident akármiről S3 Virgere volt a csere v. ilyesmi
) mert nem futott.
Potenciálisan egyetlen játék van ami miatt a jövőben egyáltalán lehetőségét látom hogy felmerüljön bennem a gépfejlesztés ötletének halvány magja is, ez pediglen a StarCraft II. Bár bízom a Blizzardban annyira hogy el fog futkorászni a jelenlegi konfigomon (vagy a laptopomon) is.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Sirandrish #61 üzenetére
Zelda megvolt csak hosszú az intro.Mario is megvolt meg a kart az autos nagyon jók voltak
-
Tommee
aktív tag
Én a GTR2 és Crysis miatt. De az 1 hónapja vásárolt 8600GE vidkarim is csak átmeneti, pár hét és 8800GT lesz belőle
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Sirandrish #59 üzenetére
Én meg emut töltöttem le N64-hez és wááá donáld kacsa isteni nagyon jó gamek vannak rá lehet előveszem az emut és töltök rá pár gamet.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Sirandrish #57 üzenetére
Engem se mivel ps-em volt és nagyon elvoltam vele
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Sirandrish #55 üzenetére
Én a Mario Forever miatt
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Sirandrish #53 üzenetére
"Cserélted le a géped"
A VGA csak egy hardver -
Bencus88
nagyúr
Medal of Honor Airboren főképp
-
Sirandrish
legenda
Diablo 3ért
azért mindenképpen -
Vindicator
csendes tag
Heroes 5 ért kidobtam a Geforce 6200-ast és egy Msi RX1300Pro ra cseréltem nekem megfelel ez a kari .
Hosszú kilenc a nyerő
-
Leonyid84
tag
először a Doom1 miatt vettem PC-t
aztán csere az Unrealnél
ezt követően úgy 2001 vége-2002 eleje körül vittem fejlesztésbe a gépet, aztán 2004-ben én is a far cry miatt vettem 9800pro-t
most x1900xt-vel és x2 5000+-szal nyüstölöm a játékokat
-
Messiás
csendes tag
jah igen css-ben az isten fpse nem elég
en konkretan ezmiatt csereltem le (csésource) az 1,9 p4 256 SD ram ,ati 7500 le kombomat egy 3500+a64- 1giga ram- x1600pro ra (alaplap kozbe cserelve lett hang megsült, táp tulfeszt kapott es eldurrant, a vinyoban eltörött az olvasofej) a reginek 4 ev altt semmi baja nem volt. ez egy éves sincs
-
MaciG
addikt
Nos, én eddig 2 játék miatt cseréltem le a gépem. Először is a C&C Generals Zero Hour miat még 2005-ben akkor vettem egy új cpu-t;vga-t és ramokat, azután meg most 1 hete cseréltem le a C&C3 Tiberium Wars és a Test Drive Unlimited miatm,de most csak vga-t vettem másikat és most tökéletesen fut mindkét játék
Amúgy a C&C Generals Zero Hour nállam az örök elsőtöbb mint 4000 online meccs után is
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
Én még régen 2004-ben a Far Cry miatt cseréltem először videókártyát, mx400-ról 256-os 9600XT-re, meg vettem 2800+-os Sempront, 512 DDR-rel együtt.
Aztán rákaptam a dologra, és végülis 2005-ben jött egy inno3d 6800GT, 540J 3,2 GHz P4 HT, +512 DDR400 a BF2 meg a FEAR miatt elsősorban.
Tavaly november végén pedig megvettem a jelenlegi konfigomat, de konkrét játékot nem igazán tudok mondani, inkább csak szerettem volna először beszerezni a piac magasan leggyorsabb vga-ját magamnak, ami még most is a legjobbnak számít (Ultra úgy tűnik csak egy rókabőr róla, kicsit jobb hűtéssel és alig gyorsabb miközben irreálisan drágán adják)
Most egy nforce 680i chipsetes lapot tervezek, hozzá egy Core 2 Quadot jó hosszú távra, és még egy GB RAM-ot
Az alapján, amit a GDF-en bemutattak a Crysisból, nem kérdés mi miatt venném meg a majdani legjobb kártyát, ha a 8800GTX-en nem futna jól -
muxi-muxi
senior tag
arpi6k albérlőtársa voltam és nálam is a Doom 3 miatt szakadt el a cérna. Vettem 256 mega ramot, meg az első heat pipe-os hűtők egyikét. Ez 15 ezer forintomba került 2004-ben. A következő megőrülésem a Most Wanted miatt volt. Teljes konfigcsere. Előbb vettem hozzá egy Inno 6600 GT-t (AGP, mindenki szívott vele, én csak egy kicsit. Csak a gyári hűtőjével ment.) 48 ezerért, majd teljesen átálltam Intel/AGP kombóról A64/PCI-E re. Itt már csak a következő videókártyák mentek bele a gépembe: Gainward 6600GT (29 ezer), His Radeon X800GTO (12pipe, 32 ezer), X1800XL (2 db, az első selejt volt, 72 ezer), És egy Gainward 7900GT Bliss (erre már csak ráfizettem 15k-t), amit sosem üzemeltettem alapjáraton (570 VidCore / 1700 MemCore). Aztán elkapott a pauperizáció (csóró lettem), és el kellett adnom a gépem. Filérekért elkótyavetyéltem, és vettem egy notit (Asus A9RP). DE. Itt is elindultam a lejtőn, és elkezdtem a Most Wanteddel játszani... Felbővítettem egy gigára a ramot, és minimálbeállításokon kezdtem újra a HC-gamer létet (persze a belerakott A-Data 512-es ram instabil lett két hét után , úgyhogy most garanciázhatom, pedig egy deka tuning nem volt...). Mostanában újra elkapott az asztali rendszer iránti hév, ezért már beszereztem egypár kacatot (Ház, táp, ram, vinyó, monitor, hűtő), és ismét nekiállatm hogy MW kompatibilis legyen a gépem... Harminc évesmúltam, és én már az a generáció vagyok aki már gépen nőtt fel, ergo vénségéig fog játszani, mondjuk az NFS 203514-tel
-
athomi
veterán
Amikor megjelent a most wanted, akkor cseréltem le a 9200-as videókártyámat egy 9800pro-ra...nekem megérte!
Teljes konfigot most cseréltem decemberben, de konkrétan nem játékok miatt.
[Szerkesztve] -
Tibcee
tag
Nagyon sokáig nekem is C64-em volt. A Racer tényleg jó volt, emlékszem az volt az első játékok egyike amit megnéztem az akkori gépemen és be is szédültem tőle,de aztán nem sokkal később jött a Ballistic nevű csoda is, ami még gyorsabb volt és fél óránál tovább képtelen voltam játszani vele.
-
alien_
őstag
Jó a topic! Azok a régi szép idők... =)
Lássuk csak..:
-C64 -en a Treshold nagyon jó móka volt, de haladni kellett a korral, így szereztem egy
-486sx33 @dx66 -ot =) Sok jó gamet tolam rajta végig, Full Throttle, Doom 1/2, WarCraft 1/2, sőt, még a StarCraft-ot is ezen a gépen nyomtam.
-Következő állomás egy 333Celeron''A'' volt, eredetileg a Q3A nevű csodát volt hivatott futtatni, de sajna a videókártyára nem nagyon futotta, szóval egy intel i740-es videó karival nagy nehezen döcögött medium beállításokkal 30-40fps-el....Viszont a StarWars: Racer-t tökéletesen futtatta, ami egy nagyon jó kis game, akkoriban a leggyorsabb játék volt...aki játszott vele, tudja miről beszélek!
-Köv config egy p3 800 volt, egy gf4 (?)-el, 256 memóval, ezen már be lehetett lőni q3a-hoz a fix 125fps -t, ment a multimóka =) GTA Vice City is vígan futott már ezen.
-Majd hosszú csend után megjelent a Doom3, és az NFS2.... hihetetlen szép grafikájuk volt, főleg a kis 800as gép után, és addig piszkált a gondolat, amíg végül meg nem vettem az új configom:
-abit nf7rev2 (sux), barton2800+, 256ram, XpertVision 9800SE 128mb/256bit....Nem egy erőmű, de 800x600 ban mediuban vitte amit kellett=) később még ment bele memó.
Aztán nem is egy játék miatt, inkább egy jó alkalmi vétel keretében beledobtam egy
-Abit AV8, A643200+, 2x512 ddr400 GeiL ValueKit felállást, de videókártya maradt, ami nem picit vesz vissza az erejéből, viszont agp -s karira már nem akarok költeniEz a jelenlegi gépem.
-Most épp fejlesztés előtt állok, Full csere...s939 ->lga775, ddr->ddr2, agp->pcie....Fel kell készülöm a Hellgate:London // Crysis // StarCraft2 // QuakeWars -ra, és még sok egyéb jó kis gamére, ezzel a jószággal, ha összejön...:
asus p5b, e4300@csillagos ég >, 2x1gb ddr5400 corsair xms2, asus 8800gts 320mb.
Játékok nélkül hol lenne a hardware ipar....? =) -
maross
nagyúr
en quake3 miatt toltam a gepemet, mert oda 125fps nem artott, es akkoriban egy k6-2 450em es voodoo2-om volt (ez cirka 20-40fps
). jatszhatosaghoz amugy is kellett 60, faintos ugrasokhoz pedig 125.
utana wow miatt 2gb belemaszott a gepbe 1giga helyere, ez volt bo 2 eve. -
Hack3er
őstag
Hát én egy játék kedvéért nem cserélném le a gépemet.
Csak alkatrészeket vennék bele másikat. -
Xelo
addikt
lehet hogy a Crysis miatt fogok újítani, meg akkor már Gothic 3-ba is belenéznék (mostanin nem szuperál)
most: AMD A64 3800+ (1 mag), HIS ATI X1900GT Rev1 IceQ3, Corsair 2×1GB XMS2 DDR2 800-as memó, ASUS M2N-E lap
lehet ez lesz: AMD A64 X2 5600+, ATI Radeon HD 2800XT vagy GeForce 8800GTS 640Vram, többi marad -
viktor82
őstag
Első PC-m Pentium 166mhz mmx 64mb ram 16gb hdd cd meghajtó+floppi ezt követte celeron 1200mhz Manli 440mx geforce 80gb hdd!Én a Doom 3-megjelenésekor vettem Pentium 4 2,4ghz 512mb ram Msi 5700 DDR3-nagy csúcs volt számomra ,ez másfél évig volt mikor vettem Athlon64 3000 venice 939 nforce4,Msi 6600gt 1gb rammal ezt most cseréltem le,vagyis az alaplapon kivül mindent ezzel a konfiggal várom az idei év játékait!(crisys,ut3,tomb 8,stb)remélem nemcsalódok!
Lásd a konfig!
[Szerkesztve] -
saxicola
csendes tag
A Gothic 3 miatt újítanék, de sajnos egy paksi atomerőműre nincs pénzem.
-
Sleed
aktív tag
Sziasztok!
Én most újítottam a css miatt
Errőleleron 330 2,6 Ghz
MSI 865 PE Neo 2-V
Sapphire 9600 pro 128mb
512mb GeIL 400mhz
Erre:Gigabyte 965P S-3
Core 2 Duo E6300
Sapphire X1950XT 256Mb
2*1 Giga 800Mhz GeIL ultra. -
Szemi82
tag
Szevasztok!
Hát ez ugy zajlott hogy megérkezett kishazánkba a DOOM címü nagy vihart kavart legjobb fps.
Megvettem az akkori legbikkább konfigot:
Veszett gyors 486 dlc 40Mhz-s proci
Rengetegnek számító 4mb simm ram
és az izom 256kb-s Trident vga kártya.
Talán ez volt életem legnagyobb pénzköltése egyszerre számítógépre.
(Anno a maga idejéban 110 ezer forint. '' 1 havi fix volt kb 60 ezer'')
[Szerkesztve] -
.:Kristian:.
addikt
Hy!
Én anno a Mafia miatt újítottam be.
2003:
800-as proci.
20gb vinyó
128mb ram
valami gyenge lap + kártya.
és azután jött ez:
2100+ Amd A
GF Mx440 - 128mb
512/333
40gb vincsi
+valami gigabyte lap
Az első konfigommal is elindult a Mafia de játszhatatlan volt, minden mp-ben szaggatott.
Azóta nagyobb újítás is csak most volt.
K9N
x2 3800+
Fsp Bluestorm II 350w
512/667
6600gt
250gb maxtor sata II
[Szerkesztve] -
Kareszovics
addikt
Üdv!
Nálam ilyen hogy gép csere nem volt, de az első gépemet A Diablo 2 miatt kunyeráltam ki. Ez 2001februárjában volt, negyedikes voltam közepsuliban.
Emlékszem amikor meglett a gép azonnal telepítve lett a gáma és este 5-től másnap reggel hatig játszottam.
Bementem 8-ra a suliba, első óra után mentem kedvenc dokimhoz...
Szerk: AMD 350Mhz 128 MB RAM, 2.5GB vinyó S3 2MB kártya használt 15'' Olivetti monitor volt a konfigom
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Meg is kövezhetnélek. Inkább hagytad volna meg az FX5900-et, és vettél volna normális tápot. Baszhatod a 7600GT-t, ha elfüstöl az egész. 300W-os Cheiftec 10e Ft környékén van, az bőven elég, de a 400-as sem sokkal drágább. Hidd el, egy ilyen bőven elvisz még nagyobb gépet is, hála a gagyikénál magasabb hatásfoknak és minőségnek.
oxaher: DX7 módban nem olyan lassú az. Az én konfigom 512Mb RAM-al is viszi prímán. Manapság mibe kerül 1Gb DDR2... 15k talán, egy 3GHz-es kétmagos Pentium is 20-30. A hardverárak a béka segge alatt vannak.
[Szerkesztve] -
oxaher.
csendes tag
Cod2...Sajnos muszály a jó gép hozzá,fps nélkül élvezhetetlen a multiplayer
-
Kiskokó
veterán
Hello
Alap konfigom kb ez volt 4 éve
Intel P4 2.0Ghz
40gb hdd maxtor
Nvidia Geforce MX440 64mb
256 mb ram
noname 300as táp
meg valami gagyesz alaplap
aztén ezt bővitetem egy MSI GeForce fx 5900 128mb (ezt nagyon szeretetm jó kis vétel volt)
lett 80gb maxtor a régi tönkremnet..
jóáron tudtam 512ddr ram meg előtte vlamikor még 256 volt.. szal össz vissz 1 giga
az fx5900et egy 7600gt re zalamn hütő
aztán most Intel P4 3.ghz ez követelet alaplap cserét.. vlami MSI nemtom pontosan
ez meg új tápot követelt
kövezzetek meg Noname 500w-osnemtelet jobbra
szal mso t viszonylag gépnek nevezhető a konfigom van
A proci vásárlás kicsit a TDUnak is köszönhető.. meg nemtom..
[Szerkesztve] -
frame>24
addikt
-oblivion,
-titan quest, e 2őért nem volt érdemes!, DE:
-STALKER
-Company of Heroes
-HOMM5
-BF2 - ezek már inkább! -
Dilikutya
félisten
Manapság már ennek nincs jelentősége, nem úgy van már mint 98-99 stb környékén, mikor csak az FPS-eknek volt nagy gépigénye, a stratégiáknak 2D-s mivoltuk miatt elhanyagolható, és a szimulátorok sem dolgoztatták meg annyira a masinát. 1999-ben az Age Of Empires II fullf elbontáson sem ette a kisebb gépeket, míg a Quake 3 el sem indult rajtuk
. Fiatal voltam, bohó, életemben az egyetlen játék, amihez bővíteni akartam, és némi csúszással, de meg is tettem, az a Quake 3 volt. Mikor feltettem a Windows-t is arra az 533Mhz-es Celeron konfigra, remegő kézzel indítottam el a Q3 demó telepítőjét a PCGuru CD-ről
. Akkoriban ez még jó üzlet volt, hiszen játszottam a gépen csak (16 évesen), hamar ki is nőttem azt agépet. A mostani már 3 éves, és nem érzem, hogy gyenge lenne. Játékot elvétve veszek elő, akkor is az archívumból válogatok, egyébként meg főleg web, Office dolgok mennek rajta, zene, film, néha egy kis videóanyag konvertálgatása. Az idő múlását leginkább a Windows-on érezni, ami az összes frissítésével együtt sokkal lassabb, mint 3-4 évvel ezelőtti frissen telepített alteregói
. Nem mondom, hogy egy Core2 Duo nem könnyítené meg néhanapján az életem, de nem is érzem létszükségletnek még, egyedül a videókonvertálás az, ahol nagyon hálás jószág lehetne.
-
Nem gépet csak kártyát cseréltem le egyszer kimondottam játék miatt, az NFSMW-n a Ti4200-vel nem voltak a kamerán esőcseppek, no éppen ezért vettem egy 9600XT-t, rá olyan 2 héttel meg egy 9800PRO-t, no azokkal már szépen esett az eső.Igaz utána jött a Carbon, no neki nem ártott a több RAM akkor már legyen párban 2*512, no legyen 3200+ Venice,64bit, meg PCI-exp 7300GT, egyedül a vinyóm maradt meg a régi gépemből
. Előtte 1 2500+Barton volt Asus A7N8X-E Deluxe lappal, meg 512 memóval.Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés nekem
.
-
Boglya
senior tag
Idáig csak a legutóbbi gépfrissítésemet kötöttem játékmegjelenéshez, a játék pedig az Oblivion volt. Megérte
, bár egy kicsit megnyúlt a képem amikor a több mint 100 rugós vga-val is néhol 20 fps körüli értékeket produkált...
Szerk.: úgyhogy eldöntöttem, h soha többé nem veszek csúcskonfigot.
[Szerkesztve] -
juhi07
senior tag
Hello
Tudtok segiteni hogy ezen a gépen milyen játékok futnak el és hálozatban lehetsen játszani!!
Asus p4s533-MX
Inter Celeron 200MHz 128KB (Noortwood)
512Mb ddr 400MHz
120Gb Maxtor 8Mb buffer
Conect Radeon 9550 128Bit 128Mb Agp
Szerintettek melyik játékokal lehet a legjobban multizni egy ilyen gépen??
majd PÜ ben irjátok meg please -
Gyusz
őstag
Még 2004 elején cseréltem le egy GeForce 2 GTS-t egy FX 5700-esre elsősorban azért, mert már igencsak aktuális volt a csere, de a döntésben szerepet játszott az is, hogy nem igazán akaródzott a Beyond Good & Evil és a Prince of Persia the Sands of Time futni. Konkrétan játék miatt csak 256 MB plusz RAM került 1-2 hónappal később a gépembe, ugyanis a Far Cry eléggé akadozott negyed giga memóriával. Persze ez is szerencsés döntés volt, utána a Painkiller, a Doom 3 és a Half-Life 2 is igényelte már a több memóriát.
-
Bencus88
nagyúr
Ismerősöm ismerőse csak azért vett régen gépet, hogy a Re-voltot felrakja
Én igazából nem nagyon cserélek le semmit játék miatt régen mivel kakibb volt a gépem ezért vettem csak bele pár dolgot.
-
F3@R
tag
hi
én még anno a cod2 miatt raktam be egy kis pluszt a gépembe.. de mivel már abbahagytam eladtam ezeket a cuccokat a gépemből és most konzolon tolom a gamekat -
mcmike
őstag
Jó a topic téma, gyakori az ilyen eset szerintem...
Sorrendben:
- Duke Nukem 3D (386DX40/2MB/Trident VGA-ról AMD K5 PR100/16MB/ATI Mach 64-re)
Itt is volt szerintem valami újítás, de nem játék miatt ha jól emléxem...(asszem Celeron + GeForce2GTS) ez volt az első és egyben utolsó Intel procim
- Battlefield 1942 (1300+ AMD Thunderbird, Chaintech GeForce4 Ti4200 Special Edition) ez volt az utolsó NVidia kártyám...
- Battlefield Vietnam (2200+ AMD Thoroughbred, ATI Radeon 9800 sima nem Pro)
- Battlefield 2 (3200+ AMD Venice, ATI X1800XL)
- és most pedig Battlefield 2142 (3800+ AMD X2. ATI X1900XT)
Asszem nem nehéz rájönni, h melyik a kedvenc:
- processzorgyártóm
- VGA gyártóm
- játékom...
Segítek: AMD/ATI/BF
[Szerkesztve] -
PazsitZ
addikt
válasz
Armando_19 #3 üzenetére
Megértem, most nekem is fáj a szívem, a Test Drive Unl. miatt, mert a mostani konfigom alatt épphogy döcög
. De nem nagyon van pénzem fejlesztésre. Amúgy is ott tartok, ha lesz pénzem inkább TFT-t veszek az egészségem miatt... az többet ér
-
Armando_19
őstag
Hát nekem a fejlesztések folyamatosan folytak egy időben.566-os cerka, 1100es cerka, 1300as duron, VGA maradt mindíg GEF2, ram 512sd volt.
Aztán úgyéreztem hogy kevés a gép CS 1.6hoz, hogy stabilan meglegyen a 100FPS, és váltottam 2X512 DDR400-ra,Abit NF7, 2800+ barton és TI4400VGA. Aztán mikor kijött HL2, váltottam VGA-t 9800PRO-ra.
Utána jött a source időszak, és egy komolyabb fejlesztés, DFI Infinity lap, 3700+ sandiego,2X512 ram, 7800GT.Utána rájöttem hogy 1.6 a favorit nálam, és VGA leredukálódott egy 6600GT-re.Kb azóta is azzal játszom, de most a Test Drive Unlimited késztetett arra, hogy megint valami komolyabb VGA-ba ruházzak be.7900GS lesz a nyerő úgyérzem. -
Tibcee
tag
Üdv Mindenkinek! Épp a napokban estem túl egy átfogóbb gépfejlesztésen és felvetődött bennem egy olyan topic nyitásának az ötlete amelyben mindenki leírhatja, hogy melyik játék miatt szánta rá magát gépének felújítására vagy új konfig vásárlására. Mert bizony legtöbben mégiscsak a játékok miatt költünk a gépre.
Na, akkor kezdem is a sort: C64-ről rögtön egy 400as Cerkára váltottam Vodoo3 2000-rel még vmikor 1999 öszén,de ekkor még nem egy játék volt az oka, csak az, hogy eléggé eljárt az idő a jó öreg Commodore felett.Ezt követően 2003 szántam el magam egy komolyabb gépfejlesztésre, ennek a GTA Vice City volt az oka és a gép egy 1800+ -os Athlon Xp volt melyhez egy akkor még elég jónak számító Radeon 8500LE dukált. Mostani gépfejlesztésem oka pedig kövezzetek meg de a Test Drive Unlimited volt.
Amint látjátok én tényleg csak akkor cserélek gépet ha a játékteljesítmény szempontjából már a bányászbéka alsó fertályát súrolja a konfig, ráadásul csak akkor ha tetszik is az adott játék csak éppen rendesen akad a konfigon, de kiváncsi vagyok rá,h ez nálatok hogy működik és melyek voltak azok a korszalkotó vagy éppen nagy csalódás játékok amelyek miatt eltökéltétek magatok egy új vas összerakására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged