- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nwis86
aktív tag
válasz
#48613632 #15680 üzenetére
Igen "movie" módba használom, és PC-módba, nekem ez monitornak is szolgál, most is erről írok
Bár igazából egyik mód se tetszik. A mozi mód nekem túl fakó, de a többivel sokkal több a gondom, így marad ez...
A HDR módot én feladtam, ahogy írod youtubon tökéletes, filmeknél viszont bárhogy állítgatom katasztrófa, az eleve sötét jeleneteknél nézhetetlenül sötét lesz, semmi se látszik.
De DV-nél jó, így amit HDR-rel akarok nézni DV-be fogok leszedni ha van, és a probléma megoldva. Én nem használok Kodit, egyenlőre a tv gyári média lejátszóját használom, szóval nem hiszem hogy neked a kodi lenne a gond mert nekem a gyárival is sötét... Nálam HDR esetén a dinamikus 1 hajszállal talán még rosszabb is mint a mozi mód, szóval érdekes hogy nálad az jóbb. Viszont nekem nincs semmiféle fényerő visszaugrálás, 1x beállítom az úgy marad ameddig át nem állítom. Most direkt megnéztem dinamikus beállításoknál is, de nekem úgy marad. Viszont nekem a képarány állítódik el, nem minden egyes filmnél, hanem kb úgy 2-3 fájl lejátszás indítást követően, külső hdd-ről indítva, full képernyőre állítodik széthúzva, fekete sávok nélkül, mindig be kell mennem a beállításokba és beállítani, na engem ez idegesít... Mindegy hogy automatára vagy fix 16:9re állítom, akkor is ezt csinálja.Visszatérve a HDR-re én se a mozinál se dinamikusnál nem találtam olyat hogy ECO mód és társai, az egész menüpont hiányzik HDR esetén. SDR-nél ott van az ECO mód, de szerintem nézhetetlen, nagyon sötét, de kikapcsolva tökéletes, a sötét filmeknél meg a fényerő+ mód a nyerő. Érdekes hogy nekem a SDR 1080p tartalom tetszik a legjobban, 2,8 méterről ágyból nézve ezzel van a legkevesebb gondom
A HDR sötét jelenetei nézhetetlenek, a nappali jelenetek szépek de kicsit fakók, dinamikus módba jók a színek de úgy meg eltűnnek részletek, a DV aránylag jó de 1 picit az is sötét és szintén fakó.... Az SDR közel 3 méterről nézve tökéletes, igaz nem olyan részletes mint 4k HDR 1,5 méterről fotelből nézve, ez lett volna az eredeti kialakítás a gamer sarokbaDe egyszerűen sehogy se tetszik igazán a kép... Így valószínűleg SDR 1080p tartalmakat fogok továbbra is leszedni és nem térek át a 4k-ra.
Csak így meg azon gondolkozok volt-e értelme ezt a 50C735-öt vennem. Ha már úgy is inkább távolabbról filmezek akkor a képátló a fontosabb, lehet jobban jártam volna egyszerűbb P635 szériával, olcsóbb és nagyobbat is vehettem volna, bár még mindig vissza küldhettem eztValakinek van itt P635 széria 55-58 as méret? megvan vele elégedve?
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok, írtam korábban hogy nekem a 50C735 túl sötét szemből és pixel hibás monitorként használva, többen is írtatok, most lett időm ide írni, sajnos hétköznap semmi időm.
A gondok 1 része megtoldódott, a pixelhiba 1 új HDMI kábellel teljesen eltűnt.
A sötét képet is be tudtam úgy állítani hogy nézhető legyen, de totálisan más beállításokkal mint amiket Vhiktor ajánlott. Nekem minden tartalom SDR, HDR, DV is túl sötét, ha a jelenet eleve sötét, ott van pl az "1899" sorozat, ott rengeteg a sötét jelenet, SDR tartalom, az ajánlott beállításokkal pl mikor a hajón pakolják a szenet a kazánba, ott konkrétan csak az ember szemét látni semmi mástés ezt szó szerint kell érteni, majdnem mintha ki lenne kapcsolva a TV, Erről fotót se tudok csinálni mert olyan sötét hogy semmi nincs rajta, be kell kapcsolnom a dinamikus fényerőn belül a "fényerő+" funkciót és úgy máris látni hogy ott lapátolja a szenet 1 ember
De így viszont a nappali jelenetekkel lesz némi gond, amik amúgy tökéletesek lennének.
A HDR csak úgy jó ha mindenféle dinamikus és helyi kontrasztot bekapcsolok különben ott se látni semmit. De ahogy "pitepeti71" írta a HDR egyszerűen sötét, leszedtem én is kíváncsiságból a Fekete párducot DV-be, és sokkal jóbb mint a HDR verzió!
Lényegében teljesen nézhető lenne ha nem lenne nekem még valami + anomália is a tv-vel. Mégpedig hogy ha pontosan szemből nézem akkor sötétebb mint akár csak 10cm-el oldalról nézve, olyan mintha a panel betekintési szöge fordítva működne... pont szemből rossz és oldalról jó, szemből elvesznek apró részletek, ha csak megmozdítom valamelyik irányba a fejem máris változik a kép, nem hiszem hogy ez normális, de soha nem láttam még eddig VA panelt szóval nem tudom. Igazából ez a 1 gondom marat, mert a többit a fényerő+ beállításokkal megtudom oldani... De mindent összevetve még így is 10x jóbb ez a TV mint a kb 10 éves IPS monitorom amit eddig használtamÍgy továbbra se tudom mi legyen a TV-vel, nem igazán szeretném visszaküldeni, azóta már drágább és annyiért nem veszem meg újra... Esetleg Dorog, Esztergom környékén valakinek nincs ilyen TV-je, és ránézhetnék 5 percre? Ha sokkal jobbnak látnám akkor az segítene hogy rávegyem magam a visszaküldésre
Csináltam pár képet is, itt az üveg szarvas közepén a fekete résznél nézzétek a tükröződéseket. Vhiktor beállításait használtam.
A tv bal oldaláról szemből fotózva, nincs döntve a fényképező ezért log le a tv jobb oldala, de a lényeg középen van, a tükröződések. A kép tökéletes!
Középről szemből fotózva, a tükröződések nem látszanak, 1 fekete terület az egész
A fenti képen jól látni a problémámat, na most képzeljétek el ha az egész kép csak fekete és szürke árnylatokból áll 1 esti jelenetnél, na ott minden úgy eltűnik mint itt a tükröződések, azt le se tudom fotóznia, oldalról persze jó, szóval ha kirakom a fotelt a tv bal oldalára, akkor jó lenne, de kényelmetlen és idegesítő...
Ugyanerről csináltam 1 videót is, itt is látni hogy 2 oldalról és fentről is részletes, szemből pedig nem -
Nwis86
aktív tag
Sajnos így se jó, egyedül az segít a sötét jeleneteknél ha a gammát -3 ra rakom, de utána meg akkor a nappali jeleneteknél lesz fakó a kép
Amúgy a nappali jelenetek normális beállítások mellet gyönyörűek, alapvetőleg nagyon tetszik a tv, csak a sötét jelenetek katasztrófa.
Rohadt idegesítő ez, fél éve TV-t keresek, az euronics akciókról mindig lekéstem, most végre emagon elcsíptem ezt jó árba, 155-ért, most már 165 az ára. De volt 180 is. Erre 1 ilyen szart kaptamAmúgy a dobozt nyitva kaptam, furcsálltam hogy nyitva van, de a tartozékok zárt csomagolásba voltak, lehet már 1 visszaküldött tv-t kaptam ?
Én soha nem küldtem még vissza semmit, nem is tudom mi a menete, utána kell olvasnom.
A "P" szérián gondolkozok az olcsóbb, abból nagyobbat is tudnék venni és még úgy is olcsóbb lenne, kérdés mennyivel gyengébb annak a képe, mennyit számít a qled, valaki aki esetleg már látta mind a 2 típust, tudna erről valamit mondani? Nyugodtan vehetem a P szériát is, 635-öst, vagy most már ez a C735 után azt rondábbnak fogom látni? -
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja az emagról rendeltem egy 50C735 -ös tv-t, 1 napig csak youtube 4k hdr demókat néztem, meg hagytam menni a tv-t ha valami baja van az kijöjjön. De semmi gond nem volt, nagyon elégedett is voltam a tv-vel. Aztán ma gondoltam megnézek 1 filmet a Fekete párduc 2-öt, ebbe elég sok a sötét jelenet és feltűnt hogy egyszerűen túl sötét, sok jelenetnél alig látok valamit, elkezdtem állítgatni de semmi nem segített, aztán rájöttem hogy ha nem pontosan szemből nézem akkor jó a kép... Ha felállók a fotelből akkor előjönnek a részletek, ha fél méterrel balra vagy jóbbról nézem pár fokos szögbe akkor is jó, de ha szemből akkor túl sötét és eltűnnek a részletek is, sok minden 1 sötétebb folttá válik szemből ha a jelenet eleve sötét. A nappali jelenetek gyönyörűek! Beletekertem más filmekbe is, és mindenhol ezt tapasztalom. Nagyon idegesítő mert pont szemből így nem jók a filmek, csak ha kicsit oldalról nézem... Aztán néztem a youtubon 1 tesztet "Vhiktor" youtube csatornáján, ahol végig mennek a színek, a feketével semmi gond, szerintem egységes, a színek is mind jók, nincsenek foltok semmi, de a szürke képeknél fekete vonalak foltok vannak kb középen, de ezek is igazából csak szemből feltűnőek. Pedig elvileg a VA panelnek pont szemből kéne jónak lennie szóval nemértemPróbáltam fotózni de telefonom vagy 5 éves így nem tökéletesek a képek de azért látni a problémámat...
Fekete szerintem ez jó
Szürke nem emlékszem már hány %-os fehér mellett (A ragasztő csikókat még nem szedtem le a tv-ről, azok lognak be a szélén)
Szintén szürke magasabb fehér % mellett
Film sötét jelenet szemből, ülve fotózva
ugyanez, felállva fotózva kicsit lefelé (ez a kékes köd a valóságba nincs ott, csak a mobil rakta rá, ez a valóságba tökéletes)
középről
fél méterrel arrébb ültem a ball oldalra
középről
enyhén balról
A filmek külső HDD-ről mentek 30+ GB-os jó minőségű verziók.
Ezen kívül 1 másik problémám is van, pc-vel összekötve több tucat pixelhiba van... vagy legalábbis pontosan úgy néz ki a jelenség mint a pixelhiba, de ugrálnak össze vissza, van pár pixel ami ugyanott villan fel fehéren vagy zölden, de a 99%-uk össze vissza véletlenszerűen villog, erről fotót nem tudtam csinálni mert olyan gyorsan eltűnnek és új helyen villanlak fel, de videót csináltam a tv 1 kis részéről közelről, hogy látható legyen, de így is teli van villanásokkal, az egész kijelzőn ennél vagy 5x több van! Ez a jelenség csak is pc-vel való összekötésnél jelentkezik, 2db hdmi kábelt is próbáltam, mind a 2vel ilyen, nem azonnal jelentkezik kb 5-10 perccel a pc- jelre váltás után.
Szerintetek mit kezdjek ezekkel a gondokkal? Vagy ez normális? :S Valami beállítás segíthet? Ha lehet nem szeretném vissza küldeni, már drágább is azóta hogy én kb 1 hete rendeltem, nem szeretném drágábban újra megvenni, vagy lehet cserét is kérni? igazából nem tudom milyen lehetőségeim vannak.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Nwis86
aktív tag
válasz
nexus6 #15414 üzenetére
Én 5 perce rendeltem 50C735-öt, tegnap egész nap én is azt próbáltam kideríteni, hogy akkor most ez 144hz vagy nem, mindenhol mást írnak, de a hivatalos oldal alapján arra jutottam, hogy nem! Ott csak nem írnak hülyeséget, és ott azt írják hogy 55 alatt nem tudják azokat a funkciókat ami miatt ezek a 735-ös széria tagjai.... és lényegébe ezek a kisebb méretek tök ugyanazok mint a C635-ös modellek. De nekem igazából nem feltétel a 60+ hz, csak jó lett volna, szóval én így is megrendeltem. (Amúgy c635-öt akartam venni euronicsba, csak arról lemaradtam)
De aztán lehet nem így vanha valaki tutira tudja megírhatná.
Amúgy tök nem értem hogy miért kell a c735-ből is 43 és 50 es modell ha lényegében ezek tényleg csak 635-ös modellek átcímkézve, nem lenne átláthatóbb ha a 735 eleve csak 55"-től indulna...A hivatalos oldalon a 43/50 és 55 közt ezt a kölönbséget írja
43/50-es
Picture Performance Index: 3100
Color management: 20P & 2P calibration
Motion Clarity: Pro55 felett
Picture Performance Index: 3600
Color management: 3D LUT, 10P & 2P calibration
Motion Clarity: 120 Hz Supreme -
Nwis86
aktív tag
Sziasztok, a napokba, lehet holnap terveznék TCL 50C635 tv-t venni, (euronicsba most nagyon jó árba van 150k) de most ezekkel a pixel hibákkal elbizonytalanítottatok
ilyen gyakori hogy ezeken a TCL-eken ilyen hamar eljönnek?
Amúgy ha pixel hibás lesz, vagy bármi egyéb gond pl oldalt túl erős bevilágítás stb, akármi ami nekem nem tetszik akkor hogy megy a csere? (Egyáltalán cserélik 1-2 pixel hiba miatt) Nagyon nem vagyok otthon ezekbe, 2009 óta nincs TV-m... nem tudom manapság hogy kezelik ezeket, pár napon belül vissza lehet vinni a boltba kicserélik?
Hogy érdemesebb venni, személyesen vagy neten rendelni? Rendelés esetén tudom hogy van a 14 napos elállás jog, arra hivatkozva vissza tudnám küldeni ha pl pixel hibás lenne stb, de én szívesebben elhoznám személyesen, az gyorsabb, kérdés ha gond van hogy járok jobban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest