- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
EquinsuOtcha
csendes tag
válasz
Nwis86 #15667 üzenetére
Most vettem egy 55c745-öt. Pár órát állítgattam, rendezgettem a csatornákat és szoktam ezt a rettenet google rendszert, de minden ok volt.
Miután gépre és ps4-re kötöttem vettem észre 2-3 ordenáré piros "pattanást" a kép tetejétől 3 centire jobb oldalon. Még piros háttéren (far cry 6 menujében matatva szúrtam ki) is virítanak mint a vadállat.
Netflix-el és tv adás alatt nem látszanak.
Kipróbáltam több hdmi kábellel is. Két cucc is más más kábelt használ egyébként is
Még a "legalja" hdmi-re kötve is ugyan az.
Ez nem panel hiba hanem a hdmi-t működtető egység szarja lesz szerintem.
Fél napos a tv így visszaküldöm a francba.
Van a családban meg itthon is mindenféle tv. Samsung, Lg, philips, anyámék konyhai olcsó gaba-jától a hálószobai westel beles jvc-mig, a cégnél is van minimum 60 monitor, köztük jó is, gagyi is és így is minimum 10 éve, hogy nem láttam döglött pixelt.
Ez azért eléggé tré egy 250+ ezres készüléktől.
Már nem vagyok biztos benne, hogy kell is e ez a tcl cucc ennyiért, vagy valami papíron ugyan kevesebb, de legalább megfelelően működő... -
junior19
senior tag
válasz
Nwis86 #15667 üzenetére
Nem ilyen teszt videókkal kell beállítani a megjelenítőt. Vannak erre megfelelő tesztábrák. Honnan tudod, hogy mit kellene látnod ezen a videón, s mit amit már nem? Senki nem teszi közzé, hogyan készítették az adott anyagot, minek kell láthatónak lennie, s minek már nem.
Ezért célszerű az erre készített anyagokkal beállítani a fekete vágási szintet, s ha jó a sötét részletek megjelenítése is, akkor azt látod, amit kell.
A panel teljesen jól működik, szemben sötétebbnek kell lennie, mint oldalról.
Én a fekete vágási szint alacsony értékére tippelnék elsősorban, ezt kellene normális, erre a célra készített mintával ellenőrizni, nem műsoros videóval.
Ha ez jó, akkor a sötét részleteknél a gamma értéke magas( minden dinamikus képjavítóval csak rontasz a helyzeten), ezt igazából kalibrálással lehet csak megfelelően beállítani. Lehet próbálkozni a több pontos fehéregyensúly alsó részén az értékek emelésével, de az a lottó húzáshoz hasonló. Bár ma szombat van, minden előfordulhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bundle topik
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest