- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Amikor nem kapcsolódik, akkor milyen csatornán van az 5GHz-es WiFi?
Sajnos a TV nem mindegyik csatornán működik jól. Ha a routerben automatikus a csatorna választás, akkor lehet olyan csatorna, ami nem jó a TV-nek. 39-40 csatornán biztos jól működik. Próbáld ki hogy odaállítod fixen. Csak egy WiFi analizáló alkalmazással ellenőrizni kell, hogy mennyi hálózat van a közeledben ugyan azon a csatornán, mert az még okozhat zavarokat.
Lehet még akár automatikus IP kiosztási hiba is, azt pedig fix IP, statikus IP beállítással tudod tesztelni. -
mikrofon
veterán
válasz
Levente1991 #9060 üzenetére
Szerintem jól döntöttél hogy élvezni és használni szeretnéd nem pedig tesztelni és a hibákat keresni.
Ha jól értem a problémát, akkor igazából nem kell a BT füles kapcsolatát cserélgetni. Elég a tv-hez kapcsolni. A mi box-on állítsd be hogy hdmi-n küldje a hangot a tv-re és akkor annak a hangja is szólni fog a tv-re kapcsolt bt fülesen.
A plex helyet meg próbálj valami más megoldást találni. Szerintem.
-
mikrofon
veterán
válasz
Dadpool #9053 üzenetére
Így már értem. Valóban mindent be lehet mutatni jobbnak és rosszabbak is mint a valóság. Ezért szokott kb az első kérdés mindig az lenni, hogy valós tartalomnál látszódik-e és hogy zavaró-e. Ha igen akkor vissza kell vinni/küldeni.
@Hzsolt11 #9054: Szerintem helyesen jársz el.
Nem elég tudatos vásárlónak lenni, hanem szerintem valójában tudatos és igényes vásárlás a cél. Hiába jó ár-érték aranyú terméket választasz ki a saját valódi igényeid alapján. Ha éppen az a készülék hibás vagy nem elégíti ki az igényeket, akkor cserélni kell főleg hogy van rá lehetőség... szerintem....
-
mikrofon
veterán
Üzletből elhozva újra kedvezményes a szokott helyen a TCL 65C728 - 299.999HUF
És a TCL 65C825 is - 499.999HUF -
mikrofon
veterán
Pontosan a te képeden is látszik a négy furatot körülvevő műanyag rész. Az nyomódik neki a műanyag mögötti fém hátlapra. Közelről szabad szemmel és látható a valóságban, hogy a műanyag burkolat nem érintkezik a fém lappal csak ha rászorítod a konzolt. Akinek nincs konzolon az esetleg csinálhatna pár közeli képet, hogy látszódjon mire gondolok.
@Saccco #9003 : Igen ott van egy henger formájú bemélyedés is, aminek a kitöltésére tényleg jó lehet a valami egyedi henger furattal a csavar számára. Így már csak 1-2mm.t kell deformálni a műanyagot, mert körülbelül ekkora a távolság a hengeres műanyag furat feneke és a menetes fém lap között...
Ez a hátlap a c728 esetén elég olcsóra sikeredet
-
mikrofon
veterán
válasz
rainman72 #8969 üzenetére
Az én C728-am érzékeny arra hogyan deformálódik a keret. Kicsit megnyomom a sarkait, befeszítem. deformálom, akkor változik a felhősödés.
Ráadásul a c728 konzol rögzítési pontja szerintem elég gázok, mert a műanyag burkolaton ül fel a konzol négy rögzítési pontja, és a mögötte lévő fém lapban van a menet abba csavarod bele, de a fém lap és a burkolat között hézag van, és ahogy meghúzod a rögzítőcsavarokat oda szorítod a műanyag hátlapot a fémlaphoz, ami ugye deformációt és feszültséget okoz.....
Erre alapoztam. Illetve arra, hogy nekem attól észrevehetően lecsökkent a felhősödés, hogy a konzolon mozgatva lett a TV takarítás céljából....szerk:
mondjuk az enyém nem volt ennyire foltos mint ez -
mikrofon
veterán
válasz
Black&White #8963 üzenetére
Ezen most én is ledöbbentem, mert most hogy a fórumtárs kérdezte, hogy 400e-t ér-e a a 65c728 megakartam neki újra ezt írni, de gondoltam megnézem most éppen mennyi az ára. Hát ledöbbentem mennyit emelkedett..... Szépen látszik is az árukereső árdiagramján a változás....
-
-
mikrofon
veterán
válasz
szakalinho #8850 üzenetére
Ha a c728-hoz keresed akkor még nem találod mert nincs új hivatalos. A linkelt xda fórumon az írják hogy most már nemsokára jön.
-
mikrofon
veterán
Valaki használja a c728 intelligens beállítások / intelligens kép beállítást?
Jól gondolom hogy ez semmi mást nem csinál csak az hogy figyeli hogy milyen világos van a szobában és a szerint beállítja a fényerőt?
Nekem pont erre lenne szükségem, mert szépen beállítottam a képet, csak ugye más fényerőre van szükség nappal amikor a gyerekek nézik és másra amikor én nézem este sötétben.
Vagy ti ezt hogy oldjátok meg? -
mikrofon
veterán
válasz
szakalinho #8846 üzenetére
Szia két HSz-sal előtted @Saccco linkelt egy xda fórumot ott van két pdf is a leírásról. De én őszintén nem ezt javaslom, hanem hogy meg kell várni amíg a TCL honlapján az adott típus Letöltések / software része alá bekerül egy új firmware.
Így sokkal egyszerűbb és kevésbé "veszélyes" az eljárás.
Ebben az esetében pedig:
- jobb klikk a software feliratra
- Mentés másként
- Letöltött zip fájl felmásolása egy fat32-re formázott pendrive gyökerébe
- pendrive a tv usb pontjába
- tv eszköz információs menüjéből firmware update -
mikrofon
veterán
válasz
Levente1991 #8825 üzenetére
Szia, nézd meg a 5GHz hálózatod csatorna számát. Automatikusról állítsd át 39 vagy 40 csatornára a routeredben. Esetleg ellenőrizd le hozd nincs-e más közeli hálózat ezeken a csatornákon egy Wi-Fi analyser alkalmazással.
-
mikrofon
veterán
Ilyen van. Én már csináltam ilyet tesztként az Ugoos box-on. Amit én próbáltam az nem olyan volt min a CE, hogy egyből ez bootol, hanem hogy egy alkalmazás elindította automatikusan, kb mint a Launcher, vagy egyből utána. De emlékeim szerint ehhez root kellett....
Én amúgy ezt úgy oldottam meg most mindegyik készülékemen, hogy a netflix gombot átprogramoztam, és ha azt megynomja bárki a családban, akkor már a Kodi indul, így a gyerekek is könnyen kezelik.... -
mikrofon
veterán
amit utoljára néztél, de ez csak akkor van így ha a "fast boot" be van kapcsolva. Ha nincs akkor amikor bekapcsolod akkor mindig a saját android TV felülete nyílik meg ráadásul úgy hogy hosszabb ideig tart mert tényleg a rendesen kikapcsolt állapotból tölti be az android TV-t. Mint egy TVbox. Ezért nálam be van kapcsolva a "fast boot". Annak ellenére, hogy itt többen nem ajánlják, mert hibát okozhat. Én ezt még nem vettem észre.
-
mikrofon
veterán
válasz
HELLAFLUSH #8677 üzenetére
Olyannyira igaz ez, hogy tegnap bekapcsoltam a tv-t és a korábbi "felhősödés amit már sokszor írtam, az eltűnt. Úgy kellett keresgélnem, hogy most mivan. Feleségem meg is kérdezte, hogy miért bámulom az a fekete képet ennyire, jól vagyok?
Aztán kiderült, hogy hétvégén letakarította a TV-tetejét és hátulját is, olyannyira, hogy a kihajtható konzolt kihajtotta teljesen és amennyire lehet a TV-t is kiforgatta. Majd vissza.
Már korábban írtam, hogy szerintem a konzolos rögzítés okozza. Most már biztos vagyok benne. Sajnos nem tudom a saját lábain elhelyezni, ehhez még egy-két hónapnak el kell telnie, de kíváncsi leszek, hogy amikor a saját lábain a masszív kerethez rögzítve áll, akkor mi lesz.
Ezek alapján lehet hogy a felhősödéses panellottó nem is panellottó, hanem elhelyezési, rögzítési lottó....
Még az is lehet, hogy nemsokára kiderül, hogy ez a játék közbeni villogás sem a TV, vagy panelhibája, hanem a forrásé, tehát hogy az adott kimenetek nem stabilak hdmi 2.1 esetén...
Ugye a Yamahának és még a két másik gyártónak is van olyan hdmi 2.1-es AVR-je, amit azzal hirdettek, hogy PS5-höz direkt... Aztán a mai napig nem tudják a 4K120Hz-et, hanem majd szervizes hdmi modul csere után, ha majd beindul a cserelehetőség.... ,, -
mikrofon
veterán
2003 év végén olvadt össze a francia Thomson és a kínai TCL. Az új közös cégnek a Thomson volt 33%-os míg a TCL 67%-os tulajdonosa. Majd 2004-ben megvette az Alcatel 55%-át. Majd 2005-ben az Alcatel maradék 45% tulajdonát is megvásárolta.Majd Samsungnak gyártott kijelzőket 2008-tól, mig 2015--2020 között Blackberry-ket gyártott. Aztán pedig tavaly felvásárolta Samsung néhány kínai kijelző és lcd modul gyárát eszközöstül technológiástul. .
Így lett meghatározó szerepe a TV és mobil piacon. -
mikrofon
veterán
Köszi!
Ha kölcsön adod én megcsinálom a kepeket.
Komolyra fordítva a szót biztos nagyon jó lesz a c825. van egy bemutatóvideó c728 vs c825. Egymás mellett egyszerre mennek tartalmak a két készüléken. Itt is volt már linkelve. Maga a bemutatóvideó nagyon rossz képminőségű. De az jól kijön belőle, hogy egymás mellett a c825 sokkal kontrasztosabb és sokkal nagyobb a dinamikai tartománya is. Jól látszik hogy amikor megy az a videó mindkettőn hogy egy havas mezőn két ló legel a háttérben meg a fehér táj akkor a c728-on már csak fehér a háttér míg a c825-ön látszik hogy az egy havas táj fehér fákkal.
Egyébként ez a tesztvideó benne van @Vhiktor tesztjében is. Nincs valakinek linkje ennek a tesztvideónak a letöltéséhez? -
mikrofon
veterán
Én is a te táborodba tartozom. Kb. az elsők között vettem a 65c728-amat sokkal drágábban mint amennyiért most megy. Egyedül ezt a részét sajnálom hogy ennyivel drágábbért vettem. Viszont kb június közepe óta használom nagy elégedettséggel.
Annak idején egy fórumtársunk kérésére jó minőségű tartalomról képeket és tesztképeket is készítettem . Szerintem ezek a képek magukért beszélnek.
Emlékeztetőül itt a korábbi HSz-em a rövid leírással és a képekkel és némi magyarázattal. [link]Az 65c728-am előtt pedig egy 55c715-öm volt egy rövid ideig. Annak is elégedett voltam a képével. Semmi hibát nem találtam benne.
Én nagyon elégedett vagyok a 65c728 tv-mel és szerintem gyönyörű a képe.
-
mikrofon
veterán
válasz
szucsinka #8620 üzenetére
Szerintem ne szórakozz ezzel tovább. Fotózd le és még fenyegesd is meg őket a fogyasztóvédelemmel, hogy észhez térjenek meg hozzanak egy cserét, újat. Mert ezen látszik hogy használt, vagy leejtett vagy szétszedett vagy bármi. Elég nehezen tudnák bizonyítani hogy nem szándékosan akartak átverni....
Most direkt megnéztem az én 65c728-asom és tökéletes a gyártási és szerelési minősége. Semmilyen pontatlanság illesztési hiba, hullám, vagy hajlítás nincs. Néhány 10ed mm pontos az egész. Jobb mint amit én elvárnék.
Azért javaslom a cserét mert az hogy kivilágít a LED és hogy így néz ki a keret azt jelenti szerintem hogy el is mozdult a kijelző és/vagy szétcsúsztak a rétegek, de akár belül is lehetnek ebből adódó sérülések. Ebből pedig lehet hogy most még csak
-
mikrofon
veterán
válasz
tomisanzero #8538 üzenetére
Én azért jól elvagyok az nvidia shield tv pro 2019 lejátszóval.
Ha pedig beéred pl netflix nélkül vagy erre majd a tv-t használod, akkor az ugoos am6b plus is jó választás lehet. -
mikrofon
veterán
válasz
tocijozsi00 #8519 üzenetére
Még egy dolgot kipróbálhatsz. Nézd meg mi van a letöltött zip-ben. Lehet hogy modjuk egy másik zip és egy leírás. Akkor ki kell csomagolni. Ha nem, akkor feltehetően az lesz a baj hogy ugyan azt a verziót szeretnéd telepíteni.
-
mikrofon
veterán
válasz
tocijozsi00 #8512 üzenetére
Mikor a 128Gb-s usb3-as gyors pendrive-omat tettem bele nekem is ezt írta. Ki kellett keresnem egy régebbit azt fat32-re formáztan. Csak a zip fájlt raktam fel rá, semmi más nem volt b rajta és így működött.
Jah és lehet az sem mindegy melyik usb portba helyezed be. -
mikrofon
veterán
válasz
Levente1991 #8489 üzenetére
A routerben a Wi-Fi beállításoknál az automatikus csatornaválasztást kell átállítani manuálisan.
-
mikrofon
veterán
Neked van shield-ed ha jól emlékszem. Így akár ki is próbálhatod a plex-et. Én a külföldi shield fórumokban rendszeresen olvasom hogy nem működik megfelelően. Persze ilyenkor megjelenik mind két tábor, akik szerint hibamentes megy és akik szintén nem tudják használni, megfelelően beállítani. Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy nem egyszerű konfigurálni és/vagy nem elég stabil.
Így én kodi párti vagyok és ezt is ajánlom. Neked meg pláne aki ilyen expert benne ;)@balkoger fórumtársnak abban igaza van hogy a kodi saját adatbázist épít helyileg. Én azonban ennek nem látom hátrányát. Mert egyszer hozza létre, amit folyamatosan frissít, aktualizál. Tehát egyszer kell megcsinálni. Ráadásul ezt át lehet másolni egyikről a másik eszközre. A különböző adatbazisok közötti szinkronizálást, (melyik van már megnézve, vagy melyiket meddig nézted) trakt.tv segítségével lehet megoldani. Van hozzá külön kodi addon is meg a legtöbb kodi addon alapból integráltan tartalmazza is. Így csak regisztrálni kell magadat a honlapon azután meg be kell állítani a felhasználói adatokar és API adatokat. Ezek után az összes eszköz helyi adatbázisa szinkronizálva lesz a trakt.tv online adatbázisával. Ráadásul mind online, Streaming és offline, helyi tartalmak esetében is működik.
Az utolsó bekezdés nem kifejezetten neked szól hanem inkább egy általános leírás mint egy lehetséges módszer.
-
mikrofon
veterán
válasz
Levente1991 #8464 üzenetére
Hányás csatornán van az 5GHz-es? 39-40-en próbáld ki. Illetve nézd meg hátha másik hálózat is használja ezt a csatornát.
-
mikrofon
veterán
válasz
tomisanzero #8405 üzenetére
Én csak annyival egészíteném ki @tomp válaszát. Hogy nagyon nehéz ezt konkrét érvekkel alátámasztani. Egyszerűen ki kell próbálni egy médiabox-ot és egyből érezhető lesz hogy az egy céleszköz.
Valójában @Vhiktor is elmondja a tesztjében hogy a média tartalom fogyasztói számára javasol egy külső média lejátszót. Ez ugye lehet egy médiabox. -
mikrofon
veterán
Ez így még jól is néz ki, de nekem a gyerekek miatt az alkalmazás sor alatti összes sír le van tiltva, mert gyakran belekeveredik a gyerekek számára "túlérdekes" tartalom, akinek még a képét sem kéne látniuk.
Így meg valójában a tv képernyőnem csak a felső része van használva.
Ezek szemben az ugoos saját launcher-jében különböző csoportok hozzátok létre mint pl.: For Kids; Games; Movie; Music; Utilities; others....
Ezek pedig szépen elrendezhetőek és egy szép háttérkép is berakható. Így sokkal látványosabb és használhatóbb számomra. Ráadásul normál távirányítóra van optimalizálva ez is nem pedig légegérre. Ehhez képest nekem az androidTV egy őskövületnek tűnik. -
mikrofon
veterán
válasz
OsOnO87 #8364 üzenetére
Akár kevés is lehetne , de cserébe egy stabil 5gHz-es Wi-Fi-vel többszöröse is elérhető, stabilan.
Én bevezetékeztem rendesen a tv-hez a lan-t mire rájöttem, hogy a tv-nek jobb a Wi-Fi és a shield is elboldogul Wi-Fi-n.
Persze NAS-ként nem elég azért, de akkor már úgy is céleszköz kellene. -
mikrofon
veterán
Lehet hogy ez olyan ízlések és ficamok... De én kb az android tv rendszert utálom egyedül a shield-en meg a tv-n is. Nekem nagyon szimpatikus volt a stock android az ugoos saját "launcher"-jével. Egyszerűen szerettem. Jó konfigurálható volt, és jól használható is. Ráadásul minden programot, játékot fel lehetett rakni, nem volt korlátozva. Az android tv meg egy őskori izének tűnik.....
-
mikrofon
veterán
én azért jobban örülnék ha a Shield-re rakhatnám az Ugoos stock android rendszerét.
Amúgy légegér az ali-n kb 10 USD-ért kapható. Csak bedugod a TCL tv egyik usb portjába és már megy is. Én kipróbáltam és működött, de szinte csak böngésző esetén láttam értelmét.
Stock android-os tvbox-on szerintem nem olyan rossz a légegér, csak meg kell szokni. Ugoos Am6Plus-szal én szerettem. -
mikrofon
veterán
Mindenképpen tegyél egy próbát, hogy teljesen üres pendrive-ot FAT32-re formázol és csak a firmware-t teszed fel.
A helyzeted érdekessége, hogy teljesen egyedi eset. Egyelőre sehol nem találok én sem ilyen esetről tapasztalatot. Se arról, hogy nem lehetne vissza frissíteni, sem arról hogy baj lenne a 4K120Hz-cel. vagy villogna a kép.Nagyon úgy tűnik, hogy valami hiba nálad van "Csak"
Mivel vinyóról frissítettél img módszerrel, nem vagyok benne biztos, hogy nem-e a frissítés közben történt valami, mert ugye a img-s frissítés, az a teljes tartalmat, akár több részt is, pl bootloader és egy tárhelyeket is felül írhat. Így elképzelhető hogy eközben nem sikerült a rendes kommunikáció a HDD-vel.....Ami viszont szinte biztos, hogy csak img módszerrel fogsz tudni downgrade-lni. Vagy ugye még lehetne a számítógépről Flash-selös módszer, de nem tudom, hogy az TV-re van-e.... (androidos tv box-ok esetén működik)
Ugye az img-s módszer képes, ujra osztani a particiókat. nah ha ez megváltozott az új béta szoftver miatt, akkor valójában nem az a baja, hogy régebbi, amit most akarsz feltenni, hanem hogy más az adatkiosztás és ezt ismeri fel.Azt amúgy továbbra sem értem, hogy ha csak egy hdmi1.4 kábeled volt, akkor miért nem a kábelt cserélted először és csak az után próbálkoztál a béta firmware-rel. Arról már itt is többet értekeztünk, hogy a hdmi 2.1 nagyon kényes dolog, még a dedikált hdmi2.1-es kábellel és eszközökkel sem mindig megy probléma nélkül a 120Hz. Akkor miért menne hdmi1.4-es kábelle....
-
mikrofon
veterán
hdmi vibrálás az tipikusan kábel, vagy kontaktprobléma. Na most azt nehezen hiszem hogy mindegyik hdmi port egyszerre lett kontakthibás. Ahonnan a béta verziójú szoftvert letöltötted ott nézd meg a hsz-eket, hogy írnak-e ilyen tapasztalatot.
Az új normális hdmi2.1 kábellel próbáltad a 4K120Hz-et a régi szoftverrel is, vagy akkor már az új béta szoftver volt fent.
amúgy még lehet kimeneti probléma is a lejátszó eszközön, vagy ha átmegy pl egy AVR/sondbar egységen akkor azé is.
-
mikrofon
veterán
Nekem sajnos nem sikerült normális használatra bírni. Mert ráadásul a fülesnek is van egy kis hibája, vagyis negatív specifikációs tulajdonsága hogy csak akkor lesz aktív a HDMi bemenete, ha működik a CEC (HDMi vezérlő). Különben tök süket. Emiatt egyébként két fülest is visszaküldtem 14 napon belül. Majd a harmadiknál elfogadtam, hogy úgy tűnik ez ilyen.
Ezek miatt kellett az e-ARC. Mert az előbbi hsz-emben említett kütyü mar nagyon jól megoldotta volna hogy egyik hdmi-n megy a videó és a másikon az audió. Csak a CEC-et nem kezelte. Emiatt hiába volt audió jel a HDMi-n, mivel a CEC nem aktiválta így nem szólt. Mióta e-arc-os a tv minden működik tökéletesen. -
mikrofon
veterán
Nem tudom pontosan mi a cél, de nekem van egy olyan kütyüm ami képes hdmi kimenetet kettévalasztani, külön audió es külön videó jelre. Igazából hdmi2.0b kompatibilis. Van rajta többek között optikai kimenet is.
Ezt még azért vettem hogy ne kelljen e-arc-osra cserélnem a tv-t. Azonban cseréltem, így a fiókomban "hever". Ha érdekel írj rám privátban. -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #7948 üzenetére
Így reggel elolvasva némi hiba csúszott a gépelésembe
: tehát helyesen az utolsó bekezdés:
A fentiekből az is látszik hogy csak akkor van e-arc-ra szükségem, ha a család már alszik is és így nincs bekapcsolva az avr mert így passthrough-t módon eljut a hang a fülesig. Különben csak az avr-ig jut a hang tovább nincs is szükség rá. -
mikrofon
veterán
Igen van előrelépés mert így le tudom játszani a dolby atmos és dtsx hangsávokat tartalmazó filmeket is akkor amikor fülesen hallgatom, nem erősítőn. Mert e-arc-on kimegy a füleshez is. Míg nem volt e-arc a tv-n addig amikor fülessel halgattam filmet, újra le kellett töltenem a filmet, más formátumban mert a tv-n nem ment át egyszerűen nem volt hang a fülesben.
Amúgy nálam ez a kapcsolati sorrend:
Medialejatszó => avr => tv (hdmi2 port) => tv (hdmi e-arc port) => fejhallgatóTehát az én esetemben az e-arc nem minőségbeli javulást hozott hanem hogy működik.
Én nem a netflix-es atmos-ról beszélek mert az egy kicsit más az tényleg átmegy arc-on is, hanem a rendes hangsávról BD tartalom (50-100Gb) esetén. Ugye a netflix az egy egyszerűsített trükköt használ az ilyen audiótartalmakhoz.
A fentiekből az is látszik hogy vak akkor van e-arc-ra szükségem, ha a család már alszik is és így nem bízva bekapcsolva az avr mert így passthrough-t módon eljut a hang a fülesig. Különben csak az avr-ig zuhan nincs is szükség rá. -
mikrofon
veterán
Én is egyet értek ezzel. 3-3,5m-ről nézem a 65c728-at. Nekem semmi bajom nincs a távolsággal. Nem érzem kicsinek és látom a 4k es 1080p tartalom közötti különbséget is.
És szerintem is a c728 megéri a felárat.Hdmi2.1 hiányánál nagyobb kérdés hogy jó lesz-e e-ARC nélkül. Nekem emiatt kellett kb két hónapon belül a 55c715-öt cserélnem.
-
mikrofon
veterán
Kicsit más kérdés vagyis inkább kérés.
Kérem nézze meg valaki hogy az új Dune fent van-e Netflix-en vagy az amazon prim-on! -
mikrofon
veterán
Igazából, mivel laptopot kötsz rá, így az egyik igazi előnye az android rendszer számodra nem ad többet.
A másik előnye a hdmi2.1 és e-arc. Mivel nem a saját androidján játszod le a tartalmakat és e-arcon küldöd az erősítődre igy ez se releváns neked. Mert Gondolom a laptopról külön megy a hang az erősítőre, feltéve, ha egyáltalán van erősítőd/soundbar-od. Így ennek a csatoló felületnek az egyik előnye elveszik.
Így marad egy objektív előny a hdmi 2.1 miatti 4K 120Hz vagy 100Hz képi jel fogadása...
Ezzel szemben áll a u8qf sokkal magasabb csúcs fénye.Ezen kívül még szubjektív okok vannak, hogy itt a fórumban a tulajdonosak elégedettek a tévével. Szeretik a képét. Nem tudom ez hogyan van a másik tv esetén.
Mondjuk mint ahogy az is szubjektív, hogy én pont hálóba vennék androidos tv-t, mert akkor semmilyen más kütyü nem kell hozzá és lehet nézni amit szeretnél.Még egy dolog jutott eszembe. Esetleg az internet sebességeket vedd figyelembe a két TV-nél. Melyiken milyen gyorsan száguldozik az adat lan és Wifi felületen a valóságban, nem pedig a specifikációban..
Én személy szerint nagyon örülnék, ha megrendelnéd mindkettőt, kipróbálnád mindkettőt, majd a neked kevésbé tetszőt visszaküldenéd 14 napon belül. Ebben számomra (és talán az egész közösség számára) az lenne jó, ha ide megírnád a te szubjektív valódi tapasztalatodat. Most úgy tűnik ez igazán hasznos lenne, mert úgy látszik te nem kötődsz egyik márkához sem, ráadásul mindegyiket egyszerre vennéd és egyidejűleg tudnád kipróbálni.
Akkor is írd meg ha nem a c728 jön ki győztesnek.Esetleg @Vhiktor bemutatóját megvárhatod, hátha abban lesz számodra pro és kontra érv.
legalábbis reménykedem nem fogja nagyon lehúzni -
mikrofon
veterán
Ez fordítva is igaz. Attól hogy valaki ide jön és egymaga azt bizonygatja hogy
"Ez az igazi, jellemző kínai igénytelenség."
"Így viszont egy rossz vicc, amelyért még a jelenlegi ár fele is sok volna..."
"Az angol és amcsi felhasználók semmire nem tartják a TCL termékeket""Az általános összeszerelési minősége is jobb, mint bármelyik TCL készüléknek"
Ennek egy része szubjektív véleménye. Ezzel semmi baj sincs.
Egy része objektív fordítés, mellébeszélés.
De amiként sem az egyetemes igazság.
Ez csak egy savanyú megmondás, így hogy sosem probálta a valóságban ezt a tv-t.
Ezzel van a baj.....
Ha valódi felhasználói vélemény lenne teljesen más lenne, de itt a sokéves szakmai tapasztalataira hivatkozva mások véleménye és képe alapján bizonygatja az ellenkezőjét a valódi tapasztalatoknak és megy szembe mások valódi tapasztalataival és kérdőjelezi meg a szubjektív érzéseit.....
Nah ez a baj....
Természetesen te magad is elődöntheted, hogy hogyan vélekedsz nincs ezzel semmi ba, az is elfogadható ha neked ez a szimpatikus. -
mikrofon
veterán
válasz
Brandynew #7683 üzenetére
Teljesen igaz amit írsz. Valószínűleg neked a laptop a legjobb. Én ha haza érek már csak akkor veszem elő a táskámból a laptopot ha nagyon muszáj. Pont nem egy esti filmezéshez fogom elővenni és birizgálni. A médiabox meg ott van mindig egyszer kellett beállítani rajta a dolgokat. Azóta csak egy távirányítót kell nyomkodnom fotelből és már indul is amit szeretnék. Ráadásul a médiboxal, a gyerekek is jobban bírnak és könnyebben, meg a feleségemnek is egyszerűbb. Mondhatnám, hogy ez így egy kényelmesebb céleszköz filmezésre mesére.
-
mikrofon
veterán
"Az Ugoos lejátszóm tudja mind2-t. Az LLDV-t van amikor használom de csak HDR10-es filmeknél."
Azt tudod esetleg, hogy ilyet az nvidia shield tv pro 19 is tud? Ha igen hogy lehet ezt elvarázsolni?Azt már írtad, hogy DV-ből az nvidia csak a mel-t tudja a fel-t nem idáig számomra nem is volt ismert a két fajta DV......
-
-
mikrofon
veterán
válasz
sellerBP #7599 üzenetére
"+ garanciát (Biztosítást is)": ezt emailban külön kapod komplett szerződéssel. Ez alapján fog élni és nem a garancialevél alapján. Mert ez egy külön szerződés egy biztosítóval. Emailben benne van a rendelésszám és számlaszám is csatolmányként meg a biztosítási szerződés. A mellékelt tájékoztatóban benne van minden infó
Amikor átadják a futárnak akkor küldik ezt is! -
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #7479 üzenetére
A bemutatkozó videód alapján, szerintem hasznos lenne még egy beállitási segédlet és ajánlott beállítás a c728-hoz.
Illetve én személy szerint nagyon örülnék egy érthető leírásnak is, hogy hogyan tudom saját magam otthon kalibrálni, a legtöbbet kihozni a c728-amból, úgy hogy rendelkezem egy ColorMunki Display kalibrációs eszközzel. Ezt a monitorjaim kalibrálásához használom is, de nem jöttem még rá hogyan tudnám az androidos C728-as TV-men.....
De ugyan ilyen leírás, bemutató hasznos lehet azok számára is, akiknek nincs ilyen készülékük sem.Amúgy meg sok sikert a csatornádhoz. Érdekesnek ígérkezik.
-
mikrofon
veterán
válasz
himpike #7459 üzenetére
Hát ez egy nehéz kérdés, mert én nem nagyon találtam, igazi házimozis térhangzást reprodukáló fülest. A mit találtam az is olyan, hogy HDMi kábel köti össze az adóegységgel és az vezeték nélkül kommunikál a fülessel. Ebből is igazából két alternatívát találtam összesen:
Sony WH-L600 - 70eHUF környéki áron - Nekem most ez van, elmegy filmezéshez este mikor a család alszik, de ennek nincs igazi térhangzása, (mintha valami azért lenne de szerintem ez inkább placebo...) de az már jó, hogy az eARC miatt minden formátumot befogad, így nem kell külön más hangsávval szórakozni ha fülest használok és nem AVR-t. Ha lehet akkor inkább az AVR 5.1.2 rendszeremet használom, csak ugye ennek halkan nincs értelme.....
JVC XP-EXT1 - 350eHUF környékén.... - Olvasgattam róla, de elég kétesélyes amiket írnak, ahhoz meg brutál drága, az ár több mint a TV-é....Sokat kerestem de általában csak gamer füleseket találtam térhangzással, amik android alatt nem gazán működnek.
Pedig én is beruháznék egyre....Viszont ha te vagy valaki talál ilyet, ne tartsa magában.
-
mikrofon
veterán
Valami ilyesmire gondoltam én is.
"ezek a box-ok mind a lejátszásra vannak kihegyezve"
Nah pont ez zavar engem hogy vajon egy TV-n lévő rendszernek is nem erre kéne kihegyezve lenni? Mi másért vesz valaki androidos tv-t ha nem ezért.... igazán összeállhatna a tcl és az ugoos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged