- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
nicu71 #30361 üzenetére
Nem azt mondom, hogyha maximumra csavarod az X-230-on a mélyet és bevágsz egy nagyon basszussal teli zenét, akkor ne lépné le a TV hangrendszerét, de filmek szempontjából én nem vettem észre azt, hogy gyengébb lenne az Onkyo, mint a Logi 2.1
boborján2: PC-n mindid VLC-t használtam a NAS-ról történő lejátszásra, sosem volt gond a feliratokkal.
Ha esetleg a későbbiekben belefutok abba, hogy a TV gyári médialejátszója nem boldogul, akkor felteszem a Kodit.
-
Qtya123
őstag
válasz
boborján2 #30356 üzenetére
NAS van nálam, arról mennek a 4K DoVi tartalmak, DLNA megoldással. Ezt találtam a legegyszerűbbnek. Mappa megnyit->fájl megnyit. Semmi cicoma nem kell. És így is onnan folytatja, ahol abbahagytam a videót.
Ha mondjuk PC-n indítok NAS-ről egy videót, ott is csak annyit teszek, hogy a hálózati meghajtón megnyitom VLC-vel az adott videót.
Nem tervezem bonyolítani, netflixes borítós látványvilágot kreálni, stb.Vhiktor: Nagyon köszi, megnézem a videódat.
-
Qtya123
őstag
válasz
Volband #30331 üzenetére
Én most ruháztam be egy 845-re, X2 verziót kaptam. Beállításkor frissítettem a firmware-t, meglátjuk mennyire lesz tapasztalható X2-vel bug, remélem semennyire.
Mondjuk nálam olyan fapados a felhasználás, hogy szoftverekkel vergődni nem fog a TV, ha esetleg olyan bugok is vannak. Se google fiók, se semmi.
DLNA eléréssel nagyrészt Dolby Vision tartalmakkal etetem a rajta található médialejátszóval. Másra nem használom.Egy kérdésem is lenne:
Vhiktor fórumtárs kalibrálása tervben van a közeljövőben, így a szakértői beállításokhoz nem nyúltam, az már az ő terepe.
Viszont a többi képbeállítást ezen videó alapján lőttem be: [link]
Jó ez így, vagy nagy blődségek vannak benne? -
Qtya123
őstag
válasz
Parmezan77 #20152 üzenetére
Tehát akkor ha jól értem ez az átalakító arra jó, hogy a TV 100as LAN portja helyett ezzel USB-n csatlakoztatva a router gigabites portját, több lesz az adatátvitel?
Rápróbálok a wifire, ha nem ok, akkor jön ez.
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Némi információgyűjtés után úgy döntöttem, hogy egy TCL 65C845 típusú készülék fogja váltani az ezer éve megbízhatóan működő, de elavult Samsung UE40F6100AW-t.
Gyakorlatilag 100%-ban mozizás a cél. Viszont mivel nem igazán vagyok képben a TV-k lejátszási képességének fejlődésével és túlzottan a videó formátumokkal, kodekekkel, miegymással sem, így lenne egy kérdésem:
A fent említett Samsung TV pl már nem játsza le a H265 formátumot és úgy rémlik, hogy a H264 közül se mindent.A TCL 65C845 készüléket úgy tervezem használni, hogy a NAS-ben lévő merevlemezen található 4K videókat szeretném nézni (NAS--->Router--->TV útvonalon).
A videók általában az alábbi tulajdonságokkal rendelkeznek, legalábbis ahogy megnéztem ezeket találtam:
H265, Main10 L5, DoVi, dvhe.08.06 BL + RPU, HDR 10, BT.2020
vagy például H.265, Dolby Vision, HDRAudio tekintetében pedig a következő: E-AC-3 5.1 768 kbps
Ezeket "megeszi" a TV, vagy pedig kelleni fog külső lejátszó is?
Továbbá nem tudom van-e jelentősége, az adatátvitelnél, hogy CAT5e, vagy CAT6 kábel legyen-e. 4 méteres UTP kábelről kapná az adatot a routerből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest