- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
Pont azt írtam tegnap ,hogy a sok kicsi összegezve nagyon sok.
Ha pl. átlag napi 4x bekapcsolom a tévét , akkor éves szinten 12órát vártam mire bootol. Ha ezt az időt mondjuk munkával töltöm , asszem kicsit jobban járok.
És most hagyjuk hogy rohanó világ meg stb.... Ez csak szimpla matek és kis előrelátás. Az időt abszolút hülyeségekre kár pazarolni.
-
-
-
-
boborján2
senior tag
válasz
Komplikato #29163 üzenetére
Tipp:
A router wifi csatornát rakd át másikra.
Bár nem írtad 2.4 vagy 5ghz. De nekem pl a C835 5ghz-n nem lát bizonyos csatornákat.
Ez egyébként elvileg nem hiba.
-
boborján2
senior tag
válasz
FragMaster #29128 üzenetére
Az X2 -vel van is szoftveres baj rendesen.
Nekem X1 a 835 és majdnem hibátlannak nevezém.
Biztos vagyok benne ,hogy ez nem a tv típusa ,hanem az X1 vs. X2 miatt van.
Ha van valamiből X1 én tuti azt venném. Ezen is gombnyomásra megy minden app.
-
boborján2
senior tag
válasz
zsolt501 #29101 üzenetére
Annyi biztos hogy nagy pozitívum az USB3-as csatlakozó SSD-vel.
Az USB3-nak csak a töredékét, az USB2 átvitelnek meg (átlagban) felét sem használja ki ez a film sem. Illetve nem feltételezem ,hogy olyan sok 200Megabit/sec "tüske" volna a filmben(már ha egyáltalán egy is van) , hogy, az USB2 sebessége miatt kiürül a puffer.
Szóval hasznos ha van USB3 , de ennek a lejátszásához az USB2 is bőven elég egy alap HDD -vel.
+Egy infó... Azon ne lepődj meg ha a virágboltos mkv-k nagy része esetleg nem lesz DoVi. Ezekből az összepakolt mkv fájlokból nem fogja tudni mindet DoVi-ban lejátszani a tv. És ez nem a tv hibája!
-
boborján2
senior tag
-
boborján2
senior tag
válasz
kenicsab #28990 üzenetére
65C835 el tesztelve USB SSD-ről
Nem lejátszható egyik fájl sem(csúszik, késik,siet,nincs kép,stb...) az alábiakkal
Vlc , vimu player , kodi 21.0 , *saját lejátszója
* saját lejátszóval csak ez megy hibátlanul VC-1 1080i/29.97
Összességében egyetlen lejátszóval , egy fájl volt lejátszható
-
boborján2
senior tag
válasz
Pendragon911 #28952 üzenetére
Esetleg ha van a "közelben" adó torony , akkor egy mezei belső DVB-T antenna , és a mindig tv -n ingyenesen nézhető pár közszolgálati.
-
boborján2
senior tag
válasz
BreamHunter #28935 üzenetére
Ár / képminőségben-hangminőségeben.
(Egy elégedett 65C835 tulaj)
-
boborján2
senior tag
válasz
bringasisti #28822 üzenetére
Amennyire mögé látok oldal szögben (bocs, nem akarom kivenni) szerintem van rajta felfogatás helye.
De ez benne van a leírásában annak amit majd veszel.Illetve egy idegesítő gondja van, az a távirányító. Nekem túl puhák a gombok , és az infra is csak akkor érzékel ha majdnem pont a vevő felé néz. Persze ez azóta változhatott egy másik kiadásban.
Na meg ennyi pénzért belefér.
-
boborján2
senior tag
válasz
bringasisti #28819 üzenetére
Én vettem pl. vezetéknélküli fülest is a márkából. Elégedetten használom.
Visszatérve a tv-re ,a képminősége nyilván nem egy TCL C835 , de a célnak megfelel.
-
boborján2
senior tag
válasz
bringasisti #28817 üzenetére
1.5 éve van ilyen tévé nálunk. Tökéletesen működik.
-
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #28302 üzenetére
Nem mernék rá 100 forintot sem feltenni, de az nem lehet ,hogy a videó kódolásában van valami olyan anomália ,amit egyik tcl szoftver vagy másik márka megkajál gond nélkül , de egy másik meg nem?
Caak mert nagyon furcsa ez így hogy pont mindíg ugyanaz a képkocka. Ugyanakkor feltételezem ,hogy netflixéknél van pénz bőven és profi cuccokkal dolgoznak.Már ami a kódolást illeti a felöltés előtt.Mindenesetre jegyeztem, és én is majd ránézek C835-el. Sajnos nem láttam a sorozatot így nem akarok magamnak spoilert. Ha az slső epizódból esetleg van ilyen konkrét idöpont , hogy mikor van drop, azt szívesen csekkolnám kíváncsiságból is.
-
boborján2
senior tag
Ezt a sok szívást olvasva, egyáltalán nem bánom hogy a közelemben elérhető utolsó C835 kiálított darabot becsomagltattam és elhoztam.
A rajta lévő bevalt firmware-t pedig 2HDD -n őrizgetem + egy mentés a felhőben.
-
boborján2
senior tag
válasz
Blackeventer #28081 üzenetére
Engem a xiaomi telefonnal csúnyán megszivatott , hw szerzív és szoftveres téren is. Én a portára sem engedem be mégegyszer ha egymód van rá.
-
boborján2
senior tag
-
boborján2
senior tag
Nem vagyok futár , de itt szerintem felmerülhetnek kérdések.
Csak átvetted a csomagot vagy átvetted a csomagot,amit kibonttál átvételkor a futár jelenlétében ? Csak mert attól ,hogy vakaki átveszi még nem ismerte el automatikusan hogy minden ok.Ugyanúgy hibás termékként kell kezelni,mint ha belső láthatatlan hibája lenne. A futár meg biztos nem fogja megvárni még valaki begudja és üzembe is helyezi.
Szóval így a belső láthatatlan hibára és a külső sérülésre is ráfogható ,hogy a vevő volt.
Mindenesetre és a bolttal és a futárcéggel is azonnal kapcsolatba lépnék. Biztos vagyok benne hogy erre van értelmes megoldás.
-
boborján2
senior tag
válasz
peternac #28010 üzenetére
Szerintem a HDR10 és a HDR10+ az ugyanazzal a beállítással fut a tévén.
Ha jól tudom nem kezeli ezeket külön.
4 profilt van emlékeim szerint. SDR , HDR , DV , Game
Amikor Vhiktortól 835-re megvettem a kalibrált beállításokat , akkor nála is biztisan külön csomagban lett volna a HDR10 és a HDR 10+.
Neki több bevétel, a vevőnek még szebb kép. -
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #27974 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ami hivatalos az kint van a termék oldalán a támogatásnál vagy a tv frissíti saját magát.
Én is a gyári megoldás híve vagyok.
De a TCL nem teszi letölthetőve a szoftvert ,a tv meg nem frissít. Így vagy kerülőút vagy majdnem 400ezerért sakk-matt és így jártam.Vagy még amit írtam ,szervíz,visszaküldés ,akármi.
Na de ez mégsem egy hajszárító,hogy táskába rakom azt jónapot.
A gyártó embere nem fog egy "idegen" tárhelyet hivatalosnak nevezni. Ha tudja hogy tőlük származnak a feltöltések még akkor sem .
Ez teljesen egyértelmű.Csorbi kollégánál lesz az igazság, mert zárt loaderrel egy random fw nem fog települni. Egyébként pedig telegram fw esetén én még téglásított tévéről nem olvastam.
-
boborján2
senior tag
Kodi felhasználóktól kérdezném ,hogy létezik a programban valami DRC funkció?
Egyes filmek (főként horror) jelenetei ordítanak ,még a többi része tök halk. Nyilván ez szándékosan van így, azonban nekem sokszor jól jönne ,ha azonos hangerőn tudna végigmenni a film.
A tv menüben találtam ilyen lehetőséget ,de sajnos nem túl acélos tudással bír. Van egy sony 5.1 háimozi ami kiválóan tudja ezt a funkciót,de nincs bekötve és nem tervezem használni.
Köszi
-
boborján2
senior tag
válasz
F.B.I. #27966 üzenetére
Már nekem sincs , mert frissítettem. Ha már a gyártó erre képtelen.
@coolabácsi
Biztos hogy fw bug ,mivel egy update rendbehozta.Egyébként van a családban nagyon olcsó nagyméretű Qilive tv (auchan) is, ugyanúgy androiddal. Ott nem volt mikrolagg soha. Pedig ha valami gyenge hw ,akkor az biztosan az. C835 X1 után nyomkodva olyan ,mint ha 10 évet visszamennénk az időben.
Mindent egybevéve tökéletesen kirajzolódott már az a kép ,hogy a TCL -nél bőven vannak bajok az OTA update rendszerrel és az is tisztán látszik ,hogy fw oldalon erősen megy a spórolás(szoftver fejlesztők hiánya)
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #27956 üzenetére
Az enyém legalább 3-4 fw -vel le volt maradva.
Ha nem frissítem , meddig kellett volna várnom?
A tv soha nem frissített ,még keresve sem.Összességében az fw jó lett,csak elfelejtett megérkezni.
Hozzáteszem én frissítés előtt átolvastam néhány külföldi kommentet is nem random elkezdek bármit rátenni.Ha van majd telepíti a tv
Majd kb. 2036- an amikor piros hó esik egy keddi naponAzt akarod mondani,hogy a telegram fw amit feltettem nem a tcl-től származik , hanem egy harmadik fél írta és közzétette?
Mert mint ahogy írtam ,soha egyetlen update nem jött nekem a tv-re. Kézi kereséssel sem.Ha meg nem frissítem és a tv sem magát, akkor indulhat az örök sz.pás. Vigyem vissza ,kivizsgálják, frissítik (vagy nem) hozzam vissza. Vagy kijön valaki ,szabit vegyek ki stb.... Közben ott parkol benne 370e forintom és egy netflix filmet nem tudok megnézni.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #27951 üzenetére
Ezt én személy szerint csak annyiban vitatnám ,hogy ebben a gyártó is hibás.
1, Normális fw-t kellene írniuk (lásd C805 bugok) és ,akkor nem kellene azzal harcolni ,hogy melyik fw a leghasználhatóbb.
2, Nincs a gyártó oldalán letöltető fomában hivatalos fw, saját magát sem frissíti, így az embenek marad az alternatív megoldás. (lásd az én C835-öm, nem talált soha OTA frissítést és akadt a netflix,így telegramról frissítettem) kopp kopp kopp nekem bevált.Viszont a szervízmenüben való nyomkodást az én sem értem. Főleg ott resetelni az bátor.
-
boborján2
senior tag
válasz
petikeke #27843 üzenetére
Pl. Telefonoknál mindenki mást mond , van aki szerint csak főverzió váltáskor kell egy factory reset. De őszintén szólva volt már pár droid telefonom , jó néhány főverzió frissítéssel, de a egyszer nem factory reseteltem. A tökömnek sincs kedve ezzel húzni az időt. Mindegyik működött , pont ahogyan kell fr. nélkül is.
-
boborján2
senior tag
válasz
Sindare #27785 üzenetére
Ha mondjuk a laptopon megnézek egy hogyan végezz otthon aranyér műtétet egy kiskanállal videót, akkor az ne legyen már ott a home screen-en ha átjön a család.
Yt inkognitó mód lesz a Te barátod.Ez amúgy szerintem olyan dolog , hogy egy személyre szabott profil az valahol privát szféra. Mi egyébként úgy csináljuk , hogy a TV -n egy családi profil van beléptetve , ahol mindenki nézi amit akar. Aztán az ajánlások vegyesen jönnek és mindenki talál rajta olyat ami neki való.
Persze lehetne a profilokat váltogatni , de a tököm sem foglalkozik vele. Bekapcsoljuk és nézzük.Hogy a személyre szabhatóságban miért nem adnak nagyobb teret , azzal persze lehet vitatkozni. De nem hiszem hogy a google ezen változtatni fog a közel jövőben.
A többit hiba passz, 835 van , alma nincs , netflix és távirányító hibátlan.
-
boborján2
senior tag
válasz
winters123 #27771 üzenetére
Csak a vevő nem előbb utóbb várja a megoldást , hanem bekapcs után max. az első frissítéssel.
A yt hibát hogy kell előcsalogatni? Én garantáltan nem találkoztam még vele. (65C835)
-
boborján2
senior tag
válasz
BreamHunter #27759 üzenetére
65C835 annyira tetszett , hogy az utolsó kiállított darabot elhoztam.
Az anyaghasználat teljesen oké, 2db távirányító, kiváló kép és hang (Onkyo 2.1)
Csak a TCL
Bár az is igaz , hogy ez a széria másik ligában játszik (az ára is) és a szoftvere is rendben van.
-
boborján2
senior tag
Az lg topikban is ment erről beszélgetés.
Egyrészt mindenki szereti a zsebében tudni az eladott darabszám szorozva 2 dollárral megtakarítást.
Valaki azt is bedobta ,hogy lehet maga a SoC nem is tudná a gigabit vezetékes lan-t. Talán nem véletlen hogy 1 darab tévén nincs !?
Illetve felmerül az is hogy ez abszolút nem tömegigény,hiszen ott van a gyors wifi, ami majdnem ugyanazt megoldja. De ha ugyanazt nem is , akkor is lefedi a 4k tv-hez igényelt bitrátákat. Még virágboltos BDrip esetében is.
Bármelyik is legyen az ok, amíg az eladási számok nem igénylik a gigabit lan-t ,addig nem lesz.
Lásd samsung , ott pl. nincs DoVi (meg dts meg a mittudomén mit még ami kimarad minden tv-ből) mégis viszik mint a cukrot.
-
boborján2
senior tag
65C835 Usb-re csatlakoztatott külső lemez esetén ,minden bekapcsolásnál (gyorsindítás) felugrik a kép közepére a tallózás lehetősége. "Kép-Hang-Video-Minden fájl" vagy valami hasonló lehetőségek.
Ki lehet ezt valahogy kapcsolni?
-
boborján2
senior tag
válasz
beach head #27583 üzenetére
Tipp!
Vagy el van rejtve , hogy direkt ne mutassa a fizetős csatornákat ,vagy a keresésnél opcionálisan ki lett választva hogy a fizetős csatornákat ne is keresse és mentse el.
Azért csak tipp, mert nekem nincs digi sőt helyi dvb-c sem,hogy ezeket teszteljem.
-
boborján2
senior tag
65C835 -ön nekem is megjelent a kör alakú ikon design.
Biztos hogy nem az fw okozta ,mert az maradt ugyanaz.Illetve 592 fw után van-e valami új kiadás,amit bármiért is érdemes lenne feltenni? Hozzáteszem ezzel teljesen elégedett vagyok.
-
boborján2
senior tag
válasz
Oraculus #27522 üzenetére
Engedd el ezt az x1 x2 vonalat ,meg főleg a grafikus teljesítményt.
Ez egy tv és nem több.
Nekem 835 van ami biztosan nem x2. Megy ahogy kell minden is gombnyomásra. Cpu-ból szoftver decode-al amúgy sem szokás semmiféle tartalmat lejátszani.
+kis matekkal könnyen kiszámolható ,hogy az usb2 is elég egy 4k tévéhez.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
phoenix1989 #27469 üzenetére
Valami beállítás gond lesz ott. Így látszólag a 3d tükrözött módban fut, a 2d meg csak a monitoron.
A tévén amit bekapcsoltál az elvileg a game mód. Az is lehet higy ott csak a 3d tartalom jelenik meg ilyen esetben. Bár ennyire már én sem tudom ,mert csak egy mezei xbox one s van rákötve. A gépben van egy 4060 de lusta vagyok odaköltöztetni hogy teszteljem.
-
boborján2
senior tag
válasz
phoenix1989 #27467 üzenetére
Esetleg a pc nem feketeképet mutat szándékosan a 2. kijelzőn (tv) a játékot meg automatikusan ide teszi?
-
boborján2
senior tag
válasz
phoenix1989 #27438 üzenetére
Google nélkül is biztosan ki merem jelenteni ,hogy nem.
-
boborján2
senior tag
válasz
phoenix1989 #27436 üzenetére
Milyen vga van a gépben?
-
boborján2
senior tag
65C835 592 szoftverrel felmerült egy kérdés.
Semmi bajon a tv-vel , de most vettem észere ,higy "házikó" menüben nem jön elő a billentyűzet, így nem tudok appot telepíteni. Amik fent vannak ,azt valszeg az előző fw-vel telepítettem.
Maga a billentyűzet app biztosan működik mert a rendazer menüben előugrik,ahol kell.
Mi lehet a megoldás?
-
boborján2
senior tag
Szerinted az a tv már mennyi kilométert utazott?
Hányszor rakták le-fel a konténert daruval , a raklapokat targoncával , a tvket kézzel , és a kamion hány kátyúba ment bele ami hozta?
És meg sorolhatnám.A futár meg munkaidőben volt (gondolom) ,őt a legkevésbé érdekli átveszed e vagy sem.
De a lényeg ,hogy valszeg nem rúgott bele ,mert nem akar magának jegyzőkönyvet. A tv meg úgy van csomagolva ,hogy kibírja az utazást.
Ha pedig ennyire hímestojás kategória számodra egy tv , akkor miért nem magadnak szállítod és akkor fel sem merülhetnek ezek a dolgok ?!
-
boborján2
senior tag
Esetleg nincs a tápoknak vakami revízió száma vagy hasonló a nyákra írva? Még az is lehet hogy közben valamit már módosítottak és valóban megjavul(hat).
-
boborján2
senior tag
805 -ön nem lehet kikapcsolni az auto frissítést?
Nekem 65C835 van ,kikapcsoltam és feltételezem ,ha fél év alatt nem frissült , akkor nem is fog.
Hozzáteszem , amikor meg vettem (kiállított darab volt, kb pár hónapot ment addig) egy régi fw volt rajta és keresve sem talált frissítést.Akkor feltettem asszem a legújabbat , csak mert netflixnél mikro laggok voltak és néha kellett egy reset ,mert gyorsindításban néha nem volt hang. Szerencsére mindkettő megoldótott ezzel + megvettem vhiktor beállításait és kopp,kopp,kopp egy marha jó tévénk van azóta is és maximálisan elégedettek vagyunk vele.
Csak azért írtam le ,mert én ezzel csatlakozom az elégedett vásárlók táborához
-
boborján2
senior tag
Ez nem így működik,hogy "csinál belőle".
Nem tud csinálni vele semmit mert nem ismeri a szabványt. Egyszerűen nem rakták bele a gyárban.
(Szép magyarosan fogalmazva)Pl. Netflix esetén az a sáv fog indulni amit max támogat a cuccod.
Mkv esetén ha csak a dovi sáv van benne akkor az bukó. Ha van mellette HDR alapsáv ,akkor gondolom lejátsza. Ha meg csak az van ,akkor biztosan lejátsza.
A samsung talán az egyetlen ,aki nem ülteti még a felsőkategóriába sem a DoVi tudást. Gondolom pénzügyi okokból.
Hogy megfelelő vagy sem ez egyéni preferencia kérdése. Nyilván neked igen, mert így döntöttél.
Nem igazán van összehasonlítási alapom HDR10 és DoVi között ,mert utóbbiban nézek mindent amit lehet. Csak azt tudom biztosra hogy a HDR és a DoVi ég és föld.
De valahol azt olvastam hogy a HDR10 kontra DoVi majdnem ugyanaz.De ezt majd megmondják a szakik.
-
boborján2
senior tag
Wifi csatorna száma ha a végére van rakva a routerban, azt nem minden eszköz szereti. Ha a router auto módban van,akkor pakolgatni szokta ahol úgy gondolja épp a legjobb,csak ez nem mindog sikerül neki.
Állítsd át közép tartományba. Lehetőleg olyan csatornára , ami nem "zajos" a szomszédoktól.
Random wifi analyzer app segít ebben. -
boborján2
senior tag
válasz
adrian14 #24477 üzenetére
Csak ilyenkor sokan elfelejtik ,hogy az apple-nek adott számú fix hardverre kell fejleszteni, az androidot meg minden gyártó felteszi mindenre is. Persze ez nem menti fel a gyártókat, csak fölösleges ilyen tekintetben az almával hasonlítani.
Az ios is köhögne ,ha 100 féle hardveren kellene futnia.
(Megjegyzésként , a samsung telefonom egy hangyányit nem lassul soha és androidot futtat.)
-
-
boborján2
senior tag
válasz
st6969 #24470 üzenetére
Úgy tűnik, simán megérheti létrehozni egy céget azzal, hogy ők vállalnak 5 éves garanciát (emiatt az eladásokat a többszörösére tornázzák), majd csődöt mondanak, amikor fedezni kéne a javítási/csere költségeket...Ügyes.
Csak ezért garantáltan nem éri meg céget alapítani.
Ebben teljesen biztos vagyok! -
boborján2
senior tag
válasz
Imi1981 #24383 üzenetére
Passz , én sem tudom mi a jó megoldás.
Nekem a szekrény mögött a földön van most egy fehér fénycső és az világítja meg a falat a tv mögött.
Ha nagyon a tévére akarnám rakni a led szalagot ,akkor jó minőségű kétoldalú ragasztóból vágnék pár darab kis négyzetet azzal tenném fel a tvre.
A tvre meg előtte a négyzetek alá ragasztanék rózsaszín tessa maszkoló szalagból.
Hirtelen így oldanám meg.
A rózsaszín szalag elég kíméletes , igaz eléggé gyenge is. -
boborján2
senior tag
válasz
Piazza #24355 üzenetére
Usb2 szabványon ,mivel az van a tévében.
Egyébként USB3 500 giga HHD-t (2.5") dugtam rá 1x ,az jól működött.
Szerintem mindegy milyet veszel ,mert az usb3 szabvány vissszafelé kompatibilis.
De már csak azért is usb3-at vennék ,mert ha máshol használod ,vagy másolsz rá ,akkor legyen sebesség. -
boborján2
senior tag
válasz
dhorvath97 #24319 üzenetére
Tök mind1 hogy a boltban megy bele az óra, vagy otthon. Biztosan nem attól lett hibás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Dacia topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged