Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
Nálatok nem akadozik és megáll a kép youtubeon TCL tévén? A hang megy tovább csak a kép áll meg. Itthon minden android tv és Google tv eszközömön ezt csinálja! Valami elhibázott frissítés vagy máshol keressem a hibát? IPhone -on ugyan azon a wifin semmi probléma.
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
Mától elkezdett akadozni és felbontást össze vissza váltogatni a youtube. Youtube frissítés miatt lehet? Nálatok jó? Például a tech2 új videóját nézem és már elég hamar megáll a kép meg később össze vissza váltja a felbontást . A végén 480p -re váltja ami csúnya.YouTube alkalmazás adatok törlése megoldotta a problémát.
-
Imi1981
veterán
válasz
BreamHunter #28285 üzenetére
Nekem sosem kell áramtalanítani az 55C745 -öt! Gyorsindítás ki van kapcsolva és ennyi. Ha gyorsítás be van kapcsolva akkor egy idő után a ram nem ürül amikor kéne és belassúl. Én kis ideig használtam még újkorában és bizony kb 5 naponta belassúlt meg furcsaságokat csinált. De ilyenkor a beállítások /rendszer /újraindítás és már jó is. Kihúzni a dugaljat felesleges.
-
Imi1981
veterán
válasz
BreamHunter #28221 üzenetére
Pedig a c805-ben ugyan az a proci mint a c745 x2-ben . Az tény hogy firmware és firmware között van különbség sebességben! Nekem egy ideje a v121 van fent és ez kicsit lassabb mint például v1, v3, v8 teszt firmware volt. A V098-ra nem emlékszem milyen volt sebességben de az másban volt rossz. Evvel a v121 -el elégedett vagyok összességében. Nem tökéletes ( egyik se lesz az) de már egész jó.
-
Imi1981
veterán
válasz
BreamHunter #28209 üzenetére
Nekem nincs ilyen lassulás 55C745 -ön pedig sokat youtubeozok. Te gyorsindítást használsz? Én nem használom a gyorsindítást így bekapcsolás után kicsit lassú de ha betöltött rendesen elég fürge és nem lassúl be.
-
Imi1981
veterán
válasz
droti25 #28187 üzenetére
Mert valamiért nem kompatibilis ezért csak a hdr10 részt játsza le belőle. Én kodinerds kodit használok ( még a nexus verziót) és eddig minden dovi filmet doviban játszott le. Azt hiszem már a play áruházban lévő kodi omega is lejátszik minden dovi formátumot esetleg próbáld ki. Kodira van plex addon ( pm4k a neve) és így a plexet használod csak kodi a lejátszó.
-
Imi1981
veterán
válasz
boborján2 #28132 üzenetére
Én ahogy olvasgatom a fórumot úgy vettem észre, hogy a x2 procis modellekkel van probléma. 835 az x1-es.
Olyan brutál dolgokat is írnak amiket nem tapasztalok én 55C745 x2 -n. Fényerő ingadozás, mikroakadozás lejátszás közben nálam például egyáltalán nincs. Persze nálam is van hiba de az mindenkinél van. Azzal én együtt tudok élni de ilyen fényerő ingadozás és mikroakadozások biztos kiakasztanának! -
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
Lackó1984 #28100 üzenetére
Nálam mikroakadozás sincs! Olyan van, hogy néha akad egyszer kétszer egy film alatt de mikroakadozás és hosszan sosem. V098 volt ebben a legrosszabb nálam és ott többször fordult elő egy film alatt akadás. Az már engem is zavart.
Előző tévém samsung 48 h6400 is akadt néha néha mert nem tudott kadenciahelyes lejátszást! Az mellé vettem is egy coreelec-es lejátszót és a probléma meg is szűnt. Na a lényeg hogy a TCL 55C745 nálam jobb lejátszásban mint a Samsung h6400 tévém volt! Sokkal ritkábban akad! Fényerő ingadozás meg nem is volt.
Nekem a v101 van fent és úgy nagyjából elégedett vagyok vele. A dv sötét módban indulás idegesítő kicsit meg utána a dinamikus képmódra váltás dv anyag stop után. -
Imi1981
veterán
válasz
Lackó1984 #28091 üzenetére
Nekem egyik fw-n se volt fényerő ingadozás! Ugyan úgy c745 x2. Másik hiba sincs nálam rendesen játsza a következő részt netflixen ( skyshowtime már nincs de ameddig volt az is ment rendesen). Nálam csak ezek vannak amik zavaróak, hogy a dv anyag dv sötét módban indul és leállításkor nem sdr mozi módra áll vissza hanem dinamikus képmódra. De már nem idegesít annyira mert nem sűrűn nézek hdr10 és dv anyagokat. Hibátlan fw eddig nem volt de ilyen durva hibával még nem találkoztam, hogy fényerő ingadozás sdr, hdr és dv esetén sem.
-
Imi1981
veterán
válasz
Brandynew #27780 üzenetére
A tévét indítod újra vagy a fire stick -et? Ha a fire stick -et akkor nem a tévé hibája hanem a fire stick hiba ( fire stick 4k max 2023 van nekem de youtubeozni pont nem szoktam rajta így nem tudom) . Ha a tévét kell újraindítani, hogy megjavuljon akkor ajánlom kikapcsolni a gyorsindítást a tévé energiatakarékos menüben ( valami hasonló a neve). Én is kikapcsoltam mert gyorsindítással előjönnek pici hibák. Igaz így kicsit lassan kapcsolódik be de nem vészes szerintem.
-
Imi1981
veterán
Volt olyan routerem és jó router volt. A wifi hatótávja nem nagy de ha egy helyiségben van a tévével akkor jónak kéne lennie. Ahogy előttem is írták próbáld meg kodival ( még mielőtt kábelezel) . Én csak azt használom és minden jó. Persze aki még nem használta macerás lehet beállítgatni.
Amúgy a c805 jó tévé . Én sajnos elsiettem és 55c745-öt vettem mert jóval olcsóbb volt. Kb 1 hónappal később akcióban olcsóbb volt már a 55c805! Nagyon ideges voltam de végülis a c745 is jó tévé. -
Imi1981
veterán
Nekem 55 c745 van és wifivel használom. 5ghz wifire csatlakozol ? Nekem simán viszi a 60 gb-os 4k dv filmeket is wifin kodival ! Semmi pufferelés és megállás lejátszás közben . Annyit ír néha indításnál ,hogy lassú a hálózati sebesség a lejátszáshoz de aztán mégis jó és hiba nélkül megy . Mondjuk nem árt egy jó router nekem xiaomi ax3600 ( Kínai verzió) router van ami azért elég jónak mondható .Szerintem ez sokat számít .
PVR funkció nincs sajnos .
A képen állíts mert gyárilak elég túlzóak a beállítások úgy emlékszem . -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #27635 üzenetére
Szerintem elég ha kikapcsolja a gyorsindítást egy bekapcsolás erejéig. Nálam nincs bekapcsolva a gyorsindítás és már kor alakú ikonnal indult. Ez olyan változtatás amitől nem lesz szebb. Olyan felesleges. Akkor már lehetne valami dizájn változás ami látványra is szebb/ más ( elrendezés stb).
-
Imi1981
veterán
válasz
Öcsielvtárs #27575 üzenetére
Szerintem itt a kábel tv nincs rendben mert sehol máshol nem tapasztalom. Nézek letöltött és streamingen filmeket, sorozatokat és semmi hiba nincs.
-
Imi1981
veterán
Igen csak nekem pirosas vagy narancssárgás az árnyalat amire vált ! Csak forma 1-nél látom de ott mindig! Ja és az aszfalt színén lehet észrevenni nagyon . Más tévé adást nem nézek úgyhogy nem tudom más műsoroknál is előjön e vagy sem .Előző Samsung tévémen nem rémlik ilyen jelenség .
-
Imi1981
veterán
55C745 forma 1 -et nézve m4 sporton kábeltévén borzasztó ezek pillanatnyi színárnyalat változások! V121-en, V098-on de lehet a többin is jelen volt. Most ez közvetítés hiba vagy a tévé csinálja? Nálatok jelen van ez? Csak itt észleltem ezt a jelenséget máshol nincs ilyen hiba.
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #27481 üzenetére
Tényleg az is volt. Nem tudom igazából de valamelyik szerintem jönni fog. A v098 miatt gondolom ezt mert az is megérkezett ota-n csak jóval később mint telegrammon. De majd meglátjuk.
lajosx
Én pont fordítva írtam! Dv lejátszás után mikor leállítom a lejátszást nem az előzőleg használt mozi képmódra vált vissza ( sdr képmódra) hanem dinamikus képmódra. Ez V028 -on kívül mindegyik firmware csinálta amit használtam! Ja meg a dv sötét módban indul legtöbbször pedig én a dv világos módot használom. Ez nem mindegyik fw csinálta de elég sok. V101 és a v121 is így tesz. -
Imi1981
veterán
Nem tudom miben különbözik. Nem teszt verzió. Tegnap feldobta értesítésben a Tekegram és beraktam ide. Amúgy szerintem v101-től felfelé már egész jó fw-k vannak. No persze a V121-en is megvan az a hiba ( ezt valahogy nem tudják megszüntetni), hogy DV lejátszás után nem az utoljára használt mozi képmódra vált vissza hanem dinamikus képmódra. Amit még észrevettem a V121-en meg az előző jópár fw-n is, hogy az 50 Hz-es anyagoknál nagyon jelentkezik a szappanoperás hatás! Ez a mozgásjavítás tényleg már csak maximum 2-es álláson jó de lehet inkább 1-es. Vagy kikapcsolva. Ezt a Samsungom valahogy jobban csinálta.
nicu71
Valószínűleg ez szerintem. Bár nem vagyok biztos benne de nem teszt firmware és ota frissítés. Csak majd kb 1 hónap múlva jön tévére automatikusan szerintem a V098-ból kiindulva. -
Imi1981
veterán
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V127.
TV models ....98P745/ P755
C745X2/ C755
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list
V8-T653T01-LF1V127.000970V127 OTA
build date= Apr 21, 2024
build= 1713667255
security_patch= 2024-02-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS17:user/release-keys
revision= 000970
OTA size= 1.87 GB -
Imi1981
veterán
válasz
kenicsab #27473 üzenetére
El van mentve a teszt firmware onedrive oldal [kép] de most használom a v121-et. Még sötétben nem is használtam így nem tudom van e olyan jó a fekete mint v8-on. A v8 képileg tetszett csak bluetooth fejhallgatót nem szerette ( v121 tökéletesen kezeli). Majd v12 vagy v14-et kipróbálom. 🙂
-
Imi1981
veterán
válasz
kenicsab #27434 üzenetére
Akkor most újabb mint a 101 vagy nem? V8 teszt verzió van fent de sajnos bluetooth fejhallgató csatlakozáskor befagy a tévé és nincs hang sehol. Lecsatlakozok majd vissza akkor jó lesz de ez így hibás akkor is. Most vagy vissza teszem a v101-et vagy ezt a v121-et. A számozás alapján a V121 az újabb de amit írtál az alapján már nem tudom.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Használja valaki a v8 teszt firmware-t? Nála is ilyen [kép] gömbölyűek az ikonok? Mikor frissítettem v101-ről nem ilyen volt de csináltam egy gyári alapra állítást és ilyen lett.
-
Imi1981
veterán
válasz
BlueSteel #27227 üzenetére
A v098 volt a legrosszabb lejátszás akadozásban szerintem. A tv adások minősége is mintha gyengébb lenne mint bármelyik másik fw-n amit használtam. A v098 egy elcseszett fw! De élesség állítás és zajosodás bug nálam nem volt ( legalábbis nem emlékszem rá és már rég mást fw -t használok) c745-ön. Nálad ez gondolom c805-ön volt.
-
Imi1981
veterán
válasz
Solymi81 #27018 üzenetére
Igen jó lenne pár minta videó amin előző fw-ken kijöttek a problémák. Így tényleg nehéz megállapítani, hogy milyen is az új fw. Én most nem szeretnék frissíteni (hétvégén talán de már nincs sok kedvem hozzá) de ha valaki kipróbálja és pozitív a tapasztalat akkor valószínű én is frissítenék.
-
Imi1981
veterán
A c745 is dobálta ezeket még V028 vagy v062 -n nem emlékszem pontosan mekyiken. Az újabb firmware-ken nem csinálja. Lassú bekapcsolással használom a tévét. Arra nem emlékszem amikor dobálta azokat az üzeneteket gyorsindítást használtam e vagy már a lassú indítást ( teljes kikapcsolás).
-
Imi1981
veterán
válasz
peternac #26908 üzenetére
C745 x2-ön sokkal pörgősebb az Android (Google tv) mint mi box s-en! Mi box s gen 2 -nél is ami szerintem szarabb mint az előző verzió.
Nálam még fagyás egyszer sem volt! Gyors pörgős a rendszer ( persze mihez képest mert például egy Apple-TV 4k 2021 -2022 jóval gyorsabb vagy egy shield tv pro) de persze azért laggolások vannak néha de ettől még nem lassú. Én a sebességébe nem tudok belekötni. Az x1 procis TCL-ek szerintem lassabbak de azokkal nincs tapasztalatom. -
Imi1981
veterán
válasz
pictigjis #26891 üzenetére
Ez nem annyira türelem inkább fáradságtól függ nálam. Igazából szeretek ilyeneket csinálni úgyhogy kicsit hobbi is. Régebben telefonokon is mindig rommolgattam samsung galaxy ace 1-től xiaomi mi note 10 lite -ig bezárólag. Azóta már nem. Amúgy kettő pendrive-al csinálom és az img-re nem telepítek semmi alkalmazást csak vegigmegyek a kezdeti beállításokban. Csatornákat se keresek. V1-en állítok be mindent ami ugye ota. De most fáradt vagyok úgyhogy hétvégére marad ez a dolog. Addig tesztelgetem a v6-ot. És megpróbálok leallni egy kicsit ezzel. 🙂
-
Imi1981
veterán
válasz
BlueSteel #26889 üzenetére
C745-ön máshogy van. Ott V028 -on és V062 -n volt a leggyengébb a fekete viszont működésileg a V028 -on volt a legkevesebb hiba! A V098-on nagyon jó volt a fekete és a kontraszt csak nagyon sok bosszantó hiba volt és a tv adásokon nem voltak olyan jó a kép.
C745-ön is a v1 a legjobb V028 után bugok tekintetében viszont képminőségben jobb mint a V028!
A V6 se rossz képileg csak több a bosszantó hiba. Hétvégén szerintem vissza rakom a v1-et és most tényleg nem piszkálom egy jó ideig. Nekem a v1 vált be eddig a legjobban. Az a baj jön egy új firmware és kíváncsi vagyok és a vége az, hogy nem bírom ki és felteszem. -
Imi1981
veterán
Én felettem kb 40 perce. Tv adások jónak tűnnek de persze a mozgásjavítást itt is ki kell kapcsolni mert akkor szellemképesedés van ( kezdem azt hinni, hogy tényleg minden firmware-on ilyen volt mint ahogy itt írta valaki). Viszont kikapcsolva a mozgásjavítást semmi probléma mert ugye a tv adás 50 Hz alapból így nincs szükség rá.
Kodiban nézek most filmet és nem láttam akadást eddig. A színek valahogy szebbnek ( mintha mélyebbek lennének a színek) mint v1-en. Szerintem a v098 volt ilyen színekben de a franc tudja már 🙂.
Dolby vision itt is sötét módban indul és leállítás után dinamikus képmódra vált. Ez így volt V098-on is ( érdekes, hogy kodiban próbálgattam és 4 -5 alkalommal is normálisan működött, dolby vision fényes módon indult és leállítás után mozi módra váltott vissza! Utána netflixen is kipróbáltam és azóta már úgy működik mint V098-on. Pedig már örültem hogy jó lett).
Local dimming működését csak este sötétben tudom megnézni. Bár azzal nem volt problémám V098-on sem.Valakit érdekel valami írja le és megnézem. Csak hangal kapcsolatban nem tudok megnézni semmit mert csak tv hangszóróit használom. 55C745 -ön használom a v6-ot.
-
Imi1981
veterán
válasz
BlueSteel #26812 üzenetére
Használtam v3-at is v1 után még amikor kijött ( c745-ön) . Emlékeim szerint a v1 képe szebb volt kicsit de minimális az eltérés. Lehet csak éppen úgy láttam. Jelenleg is v1-et használok.V3 sem hibátlan az én használati szokásommal olyan volt mint a v1. Ugyan azok a hibák voltak ha jól emlékszem. Amúgy tapasztalat, érdemes minden új rom telepítés után csinálni egy gyári alapra állítást! Kicsit macera de jóval kevesebb hiba lesz. Amúgy kevesebb és nem olyan bosszantó hibák vannak v1-en mint v098 -on.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #26773 üzenetére
Bosszantóbb hibák vannak v098 -on és több az biztos. Ennyire én még nem láttam szellemképesnek csak csatorna logón. Ez durva. Persze én is kikapcsoltam a mozgásjavítást.
C745-ön durva különbség van fekete megjelenítésben V028 -hoz képest. Sokkal jobb V098-on ( már v1 v999 -től is jobb volt) csak mellette meg nagyon sok hiba jött. V1-en jóval kevesebb hibát vettem észre pedig teszt firmware.Szerintem c805-ön nincs ekkora ( vagy lehet egyáltalán nincs) különbség fekete megjelenítésben mert annak alapból is sokkal jobb a feketéje még local dimming nélkül is. Azért az jobb tévé.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #26748 üzenetére
Nekem amúgy szaggatás nem volt annyira probléma c745-ön mert csak ritkán szaggatott be a lajátszás pillanatokra. Amúgy ez is jobbanak tűnik v1-en mert még mintha nem is láttam volna itt akadást. A local dimmingel nem volt problémám V098-on sem. V1-en összességében kevesebb hiba van és a tv adások is szebbnek tűnnek. A v098 -on viszont a fekete megjelenítés brutál jó volt ( c745-ön szerintem V098-on működik legjobban a local dimming) úgyhogy azt kicsit sajnálom. De v1-en se rossz amúgy mert például sokkal jobb mint V028 és V062 -n. Szóval egyelőre szerintem marad a v1 v999 de azért figyelem és ha jön ki új fw akkor kipróbálom hátha egyszer sikerül a TCL-nek egy jót összedobnia.
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #26735 üzenetére
A maven kodi mkv dolby visiont is viszi gond nélkül! A kodi 21 is viszi tudom de még nincs play áruházban. Béta verziókat használtam abból is. Őszintén nekem a nexus verziók stabilabbnak tűnnek.
Ja és igaz amit írtam mert a jelenlegi verzió ami play áruházban van nagyon válogatós szóval jelenleg nem jó dolby vision lejátszásra. Jó csak úgy kell válogatni hozzá hogy milyen is legyen a formátum. Maven kodihoz nem kell válogatni és kodi 21 béta -hoz sem. Ha kijön az új 21 play áruházban is akkor már nincs probléma de még nincs fent.
-
Imi1981
veterán
Végre egy pozitív visszajelzés! Tv adásokat érintette kicsit negatívan a v098 meg a lejátszást, hogy néha megdöccen és a dolby vision filmet mindig dolby vision sötét módban indította . Meg pár apró bosszantó hibák. A streaming és letöltött anyagokon szerintem sincs semmi probléma. Azokon nagyon szép a kép és jó a kontraszt a jobb local dimming vezérlésnek köszönhetően (legalábbis c745-ön).
-
Imi1981
veterán
válasz
7Heads Drago #26706 üzenetére
Amikben egyforma proci van x2 típusszám jelölésű . C745 x2, c805 ( ez x1 jelölésű de x2 proci van benne), c845x2. Többről nem tudok.
-
Imi1981
veterán
Na éjjel vissza raktam a v1-et (v999)! Először img V062 -t kellett és utána ota -n frissíteni v1-re (v999) majd csináltam egy gyári alapra állítást! Sok meló volt de nem is tartott olyan nagyon sokáig mint gondoltam hogy fog. Na a lényeg ha be van kapcsolva a mozgásjavítás itt is szellemképesedik a csatorna logó ( csak a csatorna logó de ez V098-on is így volt nálam) ! Tök nem emlékeztem erre amúgy . Kikapcsoltam a mozgásjavítást és megszűnt.
Viszont a tv adások képe egyszerűen sokkal szebbnek tűnik! Tisztább és mégis élesebb és nincs annyira zaj sem ( képzaj). Még az sd is jobbak szebbnek tűnik mint V098-on! A tv csatorna guide sem villan fel időközönként mint v098-on.
Letöltött 720P, 1080p és 4k anyagok esetén ugyan olyan jó kép de V098-on is jó volt nálam. Szóval most egyelőre marad ez. Dolby vision után ez is dinamikus képmódra vált vissza de ez V028 -on kívül mindegyik firmware csinálta. A dolby vision anyagok az általam beállított dolby vision világos módban indulnak nem úgy mint V098-on ahol mindig sötét módban.
Sdr snyagoknál mintha V098-on sötétebb lett volna a fekete! Itt is jó a fekete sokkal jobb mint V028 és V062 -n de mintha V098-on még jobb lett volna. Ebben az egy dologban jobb volt a v098 de minimális a különbség. Persze én észreveszem az ilyet is 🙂.Röviden ez sem hibátlan de kevesebb a hiba és tv adások képe is szép! Így elsőre ez jött le. Azért írtam le mert hátha más is erre vetemedig hogy vissza akarja rakni valamelyik korábbi firmware-t akkor nagyjából képbe legyen, hogy a v1 v999 milyen. Amúgy a névjegy /firmware infónál M999-et ír. Nehogy meglepőjön valaki ezen.
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #26655 üzenetére
De éppen nem 480p -ről írtunk itt többen hanem tv adásokról ami 1080i a legtöbb. Én csak m4 sporton( HD) nézem az f1-et és ott tapasztalom azokat amit írtam. De mozgásjavítás teljes kikapcsolása tv adásoknál megoldja a problémát úgyhogy végülis nem olyan gáz a helyzet.
-
Imi1981
veterán
válasz
7Heads Drago #26646 üzenetére
Két csúszka nullán van azért jó ! A dinamikus gyorsítást nem próbáltam. Csinál az valamit egyáltalán?
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #26638 üzenetére
Nekem amúgy nincs bajom a képminőséggel letöltött anyagoknál és streamingen. Tv adásoknál tényleg kicsit gyengébb mint volt v1-en és ott nem volt gond a szellemképesedéssel ahogy én használtam a mozgásjavítást 4/4-en. Itt V098-on meg oldalirányú mozgásnál tényleg szellemképesedés van ( logón nagyon észrevenni de máshol is). Én ettől függetlenül nem bántam meg, hogy ezt a tévét vettem mert amúgy szép képe van szebb mint az előző samsung h6400 -nak volt. Az se volt rossz amúgy csak gyenge volt a feketéje és sötét jelenetekben nagyon nem tetszett.
-
Imi1981
veterán
válasz
pictigjis #26635 üzenetére
Igen utána gondoltam, hogy csak úgy lehet v062 és utána v1. Éjjel le is töltöttem a V062 img-t. Hát most annyit nincs kedvem szarakodni úgyhogy egyelőre marad így. Amúgy nem felesleges ha jobb kép kell ( és más hibák mert ez unalmas már 😄) csak azért ez sok idő ami nekem most nincs. Talán hétvégén de nem tudom lesz e kedvem órákig ezt csinálni.
Stealth
Ha ki van kapcsolva a mozgásjavítás akkor nincs olyan probléma. Csak tv adásoknál jön elő és bekapcsolt mozgásjavítással V098-on. -
Imi1981
veterán
Én most próbáltam frissíteni v999 -re ami látszólag el is indult de kis idő múlva ki írta, hogy hiba és mrgszakadt a frissítés! Újraindúlt a tévé és maradt v098 -on. Szerintem nálad is ez volt. Úgylátszik nem engedi felrakni a v1-et 😕.
Valaki esetleg nem tud linkelni v1 img vagy pkg firmware-t?
-
Imi1981
veterán
Szerintem ez nem normális. C745 nem csinál ilyet. C805-re se írt még senki ilyen problémáról pedig ezt nem lehet nem észrevenni. Dinamikus szín, dinamikus kontraszt, adaptív tartalom és adaptív fényerő (ezt a kettő külön a beállítás / kijelző és hang /intelligens beállítások/intelligens kép menüben találod), dinamikus fényerő. Ezeket mind kapcsold ki! Adaptív tartalom lehet csinál ilyet én arra gyanakszom. Ha nem oldja meg akkor küld vissza mert ez így nem oké.
-
Imi1981
veterán
válasz
BlueSteel #26586 üzenetére
V098-ra ota-n fel tudod rakni a v1-et szerintem. Ota egyszerűbb és gyorsabb. Amit ajánlok ha felraktad a v1-et utána csinálj a menüből egy gyári alapra állítást! Sajnos kell neki mert ha így frissítesz és nem csinálsz gyári alapra állítást nagyon sok hiba lesz ( több mint alapból ami van 🙂). Nekem a v1 v999 tetszett képileg csak mivel én nem csináltam gyári alapra állítást ( valamiért nem jutott eszembe) nagyon sok hiba volt működésileg és frissítettem v3-ra amit utólag bántam mert nem volt olyan jó a kép. Itt v3-on is kellett gyári alapra állítás és nagyon sok problémát megoldott!
Hétvégén szerintem én is vissza rakom a v1-et.Amúgy van v062 img és v098 img is Tekegrammon. Lehet úgy van írva pkg de állítólag ugyanaz a kettő.
-
Imi1981
veterán
válasz
pictigjis #26543 üzenetére
Hát kapcsold be a mozgásjavítást és nézd meg! Akkor látnod kell. Én nem írok valótlan dolgokat mert nincs értelme. Persze tévedhetek de ebben biztos vagyok amit írtam c745 esetében. Sokkal rosszabb a helyzet tv adásoknál ez a szellemképesedés szempontjából ha használsz mozgásjavítást. De mint írtam nekem c745 van nem biztos, hogy pont úgy viselkedett mint a c805.
Benito187
Látod nekem meg dv és hdr esetén nincs ilyen problémám. Persze van különbség minőségben filmek közt de az nem a tévé hibája.
Oled az oled tutira sokkal jobb minőség! Mindig vágytam oled tévére de az most nem fért bele. -
Imi1981
veterán
válasz
pictigjis #26541 üzenetére
Nekem c745 van. Nem akarok vitatkozni de látásom jó! 100% hogy nem volt ilyen durva a jelenség! Én nem most frissítettem v098 -ra hanem már 1 hónapja és egyből feltűnt ez! Mindig 4/4 álláson használtam a mozgásjavítást és forma 1 -et mindig nézek és előző fw-en nem látszott ez ( csatorna logó rettenetesen szellemképes ha oldalirányú mozgás van V098-on). Nem mondom, hogy nem volt akár már V028 -on de akkor ott nagyon enyhén látszódhatott mert V098-on durván látszik. Persze kikapcsoltam tv adásoknál a mozgásjavítást és így jó most.
Amúgy más forrásokon használom a mozgásjavítást de már 4/2 vagy 2/2 álláson. Azt meg megint észrevettem, hogy V098-on szappanoperássabb a mozgás ugyanazon beállításon mint előző firmwareken.
Amúgy a kép szép lenne V098-on de sok a hiba és sok zavaró is van közte. -
Imi1981
veterán
válasz
pictigjis #26539 üzenetére
De 4/4 állásban nem csinálta előző firmwareken azokon amiket használtam! Alap beállításon ahogy kiveszed a dobozból maxon van mindkét csík! Hát úgy brutál szappanoperás az egész és úgy természetesen sokkal jobban előjönnek ilyen hibák. Persze lehet V028 -on is előfordult csak sokkal mérsékeltebben.
V098-on sok ilyen fura dolgok vannak csak még lusta voltam vissza tenni valamelyik előző firmwaret. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #26531 üzenetére
Mozgásjavítás teljes kikapcsolása megoldja. De ez előző firmwareken nem volt ilyen bekapcsolt mozgásjavítással sem! Én használom felső és alsó sávon is 4-es állásban. Vissza kell raknom valami régebbi firmware-t. V1 vagy v3 teszt firmware lesz amíg nem jön ki egy újabb és olvasom itt hogy ez most jó lett 🙂. Vajon lesz ilyen?
Én forma 1 -et nézek csak tévé műsort de egyből feltűnt ez a ghosting vagy mi a franc. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #26480 üzenetére
Nekem c745-ön határozottan feketébbek a fekete sávok minden formátumban ! Még sdr-en is pedig ott amúgy is jó volt. Amúgy nem csak a fekete sávok hanem maga a fekete megjelenítése film jelenetekben is jobb. Gondolom c805-ön nincs ekkora különbség mert alapból is jó mély volt a fekete.
-
Imi1981
veterán
válasz
classic B #26469 üzenetére
Én is egyetértek veled illene úgy kiadni hogy jól működjön. Csak engem ez annyira nem zavar mert van külső lejátszóm. Viszont az zavar, hogy bekapcsolás után Dolby vision sötét módban indul mindig pedig én dolby vision világos módot használom. A másik hogy dolby vision anyag leállításkor mindig dinamikus képmódra vált vissza és nem az általam használt mozi képmódra. Ezeken nem segít a külső lejátszó.
-
Imi1981
veterán
válasz
classic B #26464 üzenetére
Szerintem mindenki látja csak nem mindenkinek ugyan az a prioritás és lehet az nem érdekli ami téged érdekel. Én is látom a akadásokat film lejátszás alatt ami V028 -on nem volt, de azt is látom, hogy sokkal jobb a kontraszt /fekete és ezáltal az összkép! Lejátszásra én a ma érkező fire stick 4k max 2023 -at fogom használni és probléma megoldva nem lesz akadás és kadenciahelyes lesz a lejátszás ( előtte Apple-TV 4k 2021 volt azzal se volt még néha sem akadás és ugye kadenciahelyes volt a lejátszás). A képminőség nekem fontosabb mint a tv andoidján a lejátszók lejátszási képessége.
A v098 -on ez a szappanoperás hatás viszont feltűnően zavaróbb és jobban észrevehetőbb mint például v1-en vagy V028 -on. Viszont ezen is javít kicsit a kadenciahelyes lejátszás vagyis egy külső médialejátszó, tv okosító ami tudja. Amúgy nekem igazából nagyjából megfelelő a szoftvere de tény hogy nem az igazi.Viszont tény hogy TCL firmware-ben gyenge! Sok hiba ( sokkal több mint amiről írtam) és nemigen javítják. A gyorsasággal nincs probléma mert abban jobb néhány tv boxnál de tényleg adhatnának már ki egy normális minden komolyabb hibát javító frissítést. A másik meg ha ki van kapcsolva az automatikus frissítés miért frissít mégis? Ezek nagyon idegesítő dolgok. Azért reménykedjünk hátha gatyába rázza végre a TCL egy normális firmware frissítéssel.
Egyszer ha lesz kedvem vissza megyek v1-re csak mostanában fáradt vagyok ilyennek nekiállni.Swami
Ez a Dolby vision sötét módban indul nálam is van. Minden bekapcsolás után előszö csinálja csak utána már nem. Viszont ha leállítod a lejátszást és vissza vált sdr-re akkor dinamikus képmódra vált mindig. Ezek nagyon idegesítő dolgok és nem hiszem el hogy nem tudják javítani! Valamilyen variációban mindig van ez a hiba V028 -on kívül.
Sajnos nem tudod visszarakni a V028 -at. 😕 -
Imi1981
veterán
válasz
lajosx #26462 üzenetére
Ez tök érdekes. Az alatta lévő kategóriás c745 nagyon jó tükröződésgátló bevonattal van ellátva! Alig tükröződik! A drágább vagy inkább magasabb kategóriában lévő c805 meg tükröződik?
A v098 firmware témához. C745-ön sokkal jobb fekete és kontraszt mint V028 esetében ( én már régebben frissítettem img -vel). lejátszás esetén van néha néha akadás ami V028 -al nem volt! Nem sűrűn de néha látom egy film alatt például. A mozgásjavítás ahogy írták előttem szappanoperássabb lett! Lejebb kell húzni mert zavaró. Ez főleg 4k hdr és dv anyagoknál jön ki nagyon.
A kép összességében szebb / jobb / kontrasztosabb és jobb feketét ad mint V028 de ez az én véleményem! Nem biztos hogy mindenki így látja. Engem V028 -on nagyon zavart a gyenge kontraszt és hdr és főleg dv esetén nagyon gyenge fekete! Ez nagyon sokat javult c745-ön.
Nekem összességében még mindig a v1 v999 firmware képe tetszett a legjobban! Ott nem emlékszem ilyen nagyon szappanoperás hatásra sem.
-
Imi1981
veterán
válasz
sportsman #26408 üzenetére
A fényerőt le tudod venni Dolby vision alatt is! Például a sötét módot beállítod esti használatra úgy hogy még lejjebb húzod a fényerőt. A Dolby vision fényes módot meg nappal használod.
Az a baj ha lehúzod a fényerőt a sötét jelenetek túl sötétek lesznek de egy próbát megér. -
Imi1981
veterán
válasz
sportsman #26399 üzenetére
Szerintem nem lehet kikapcsolni dolby vision alatt. Volt apple tv 4k 2021 -em ott ki tudtam kapcsolni és akkor a tv sdr-nek érzékelte és jól jelentette meg sdr-ként. Szóval nem volt fakó és kontrasztalan. Tévén nem látok ilyen lehetőséget.
Dolby vision sötét mód esetleg nem jó?
-
Imi1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #26166 üzenetére
A vibrálásról írtam hogy az nem a kadenciahelyes lejátszás hiánya miatt van! Akadozás az a kadenciahelyes lejátszás hiánya miatt van.
A kérdező a vibrálást kérdezte és az nagyon látszik ha a képéllesség nem 0 van.Celtis
0 álláson is van de sokkal kevésbé! Próbáltam. Samsung 48 h6400 tévémen is volt bár ott sosem 0 állásban volt az élesség mert úgy túl lágynak éreztem. -
Imi1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #26163 üzenetére
A vibrálás nem a kadenciahelyes lejátszás hiánya miatt van. Az akadozás az valószínű azért van. A vibrálás ha az élesség 0-ra le van véve akkor minimális lesz. Ha feljebb van húzva nagyon zavaró annál a videónál például a madár tollai nagyon vibrálnak.
-
Imi1981
veterán
válasz
Benito187 #26144 üzenetére
Ha tévé adásokon is látsz akadást az fura. Ott nem kéne legyen. Meg a V028 a legjobb ebből a szempontból úgyhogy valami nincs rendben ott. Én elsősorban megpróbálnék egy gyári alapra állítást hátha segít. Ha nem akkor passz. V028 -on nálam szinte tökéletes volt a c745-ön de mások szerint c805-ön is.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #26090 üzenetére
Szívesen várom a teszted róla mert érdekel minden ilyesmi dolog. A c745-ön a kodi szerintem nem kadenciahelyes de lehet tévedek. Ha tévedek akkor viszont biztosan nem tökéletes mert vannak akadások néha néha. Nem sűrűn az biztos. V028 -on jobb volt az is biztos viszont a képminőség és kontraszt jobban tetszik v098 -on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Végre módosított a shader fordításon a Monster Hunter Wilds
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lexus, Toyota topik
- Kedvenc zene a mai napra
- EAFC 25
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged