- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LTE frekvenciák
- Négy modellből áll a Xiaomi idei rolleres kínálata - bemutató
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
válasz
kabelmania27 #20599 üzenetére
Ok.
csatihoz akkor nem nyúlok nem biztos, hogy ugyanúgy vissza tudom csavarni, hiszek nekik, hogy jól kötötték.
Frekvenciákat most nem tudok, mert most mindenhol legalább 50%-os a jelminőség... -
kabelmania27
Topikgazda
Technikusok általában jól szokták bekötni az osztót.
Ha letekered az osztó in bemenetéről az F csatlakozót elfog menni mindenhol az adás és az internetkapcsolat is megszakad, előtte áramtalanítsd a modemet, hogy ne csipkedjen az F csatlakozó. A tévénél az info vagy diagnosztika/jelteszt menüpontban megtudod nézni a frekvenciát. -
psg5
veterán
válasz
kabelmania27 #20597 üzenetére
Hogy ellenőrizzem hogy in bemenegre van-e kötve? Lehet, hogy a tarr kollégák nem arra kötötték pár hónapja?
Illetve mit nézzek info adatoknál ahol meg tudom mondani a frekvenciát? -
psg5
veterán
válasz
kabelmania27 #20594 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
-
psg5
veterán
válasz
kabelmania27 #20591 üzenetére
Be tudok lépni feluletre de mit kell néznem? Arris modem.
-
psg5
veterán
válasz
ftamas0201 #20590 üzenetére
Nincs egy éve hogy cserélték a csatikat ugyanilyen hiba miatt. Rossz irányba valtozik ha mozgatom.
-
ftamas0201
Topikgazda
És jó irányba változik a jel valamilyen állásban ahogy mozgatod? Mert ha jó irányba van változás, akkor tényleg probléma lehet akkor, hogy maga a tv csatlakozója tágult/kopott ki és azzal kell valamit kezdeni, mert a kompressziós csatlakozók nem híresek arról, hogy kilazulnak (hacsak nem az RG5-ös kábelen RG6 csatlakozót használtak, bár ezt azért kétlem).
-
psg5
veterán
válasz
ftamas0201 #20588 üzenetére
Igen azzal kezdtem hogy végignéztem a csatikat. Igazából ami a tv be megy azt mozgatva rosszabbodik a jel ..de ez volt amikor pár honapja jottek és ezért csereltek csatit es mostanaig jo volt.
-
ftamas0201
Topikgazda
Helló!
Jól meg vannak húzva a csatlakozók az osztóban? Illetve nem látsz laza vagy sérült csatlakozást ahogy felhelyezték a kábelekre a csatlakozókat? TV hátuljában tud még nagyon meglazulni minden és az tud még sokszor ilyen problémákat generálni esetleg.
Ha mozgatod a csatlakozót a tv hátuljában és közben a jelszint van megnyitva előtted, a rossz adással rendelkező tv-n akkor pozitív irányba van változás?
A modem értékeket pedig attól függően hogy milyen modemed van, általában eléred a http://192.168.100.1 címen és az összefoglalóban találsz belépési adatokat ha szükséges a modemedhez. -
psg5
veterán
válasz
kabelmania27 #20586 üzenetére
[kép] Most így van elosztva.
Modem értékeket hol nézhetem? -
psg5
veterán
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy nem szolgáltatói oldalon van a hiba ezért kikérem hibaleadás előtt a véleményeteket.
A házban koax kábel Tarr modemből több pontra viszi a jelet. Az egyik tévén bizonyos csatornákon szétesik a kép. Ellenőriztem és a jelminőség ezeken a csatornákon (Mozi+, Prime, TV Paprika) 10% és 40% között ingadozik, jelerősség 100%. Más csatornákon (M5 stb 1000%). Na most másik szobában másik tv esetében ugyanezen széteső csatornák esetében jelminőség 100%, jelerősség 70% körüli. Nem értem. Illetve a kérdés, hogy nálam van valami hiba vagy szolgáltató oldali? Érdekes módon ott jobb (azon a tv-n) a jelminőség ami a legmesszebb van vagyis ahova a leghosszabb koax kábel kellett. Egyébként nem mindig veszem észre a minőség romlást, mert 20-25%-ig nem esik szét a kép. Jó pár hónapja már voltak kint és a koaxok végén is kicserélték a csatit és utána jó volt ugyanilyen hibák esetén, most újra előjött. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
bobby45 #20578 üzenetére
Üdv!
Amennyiben sok eszközt használsz érdemes a modemet bridge módban járatni és venni gigabites routert, mert a saját eszköz stabilabb mint a modem router része.
Ha megnézed, hogy 192.168.100.1 vagy 192.168.0.1 címen nézd meg, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy kell-e szakadástól tartanod. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
csaszi75
senior tag
válasz
bobby45 #20578 üzenetére
Megtalálható a neten ennek aTG6441-nek a leírása..
https://www.gditechnology.com/manuals/Arris_TG6441-Manual.pdf
Azonban itt nem részletezik ki a NAT type-ot, de attól lehet van benne, ezt neked kell megkeresned..
Akkor kell ezt a TG6441-es modemet/routert Bridge módba kapcsolni, ha azt akarnád, hogy csak modemként működjön, és egy saját routert tennél rá, ami intézi az otthoni hálózatod. Vagyis a saját eszközöd kiváltaná a TG6441 router lokális hálózati funkcióit.
Az 50-60 ping nem annyira rossz, feltehetően ennyit tudnak. -
ZED58
tag
válasz
bobby45 #20578 üzenetére
Szia, a Bridge mód akkor hasznos, ha van routered a modem mögött ahol mindenféle kényelmi beállításokat (DHCP reservation, DNS szolgáltatás, stb) alkalmazol. Ilyenkor a Modem kvázi transzparens módon működik, mindent a router intéz (felveszi a külső IP-t, osztja a belsőt)
Modemcsere esetén semmit nem kell újra konfigolni. -
bobby45
tag
Sziasztok, új vagyok a Tarr-nál, bekötöttèk az internetet, az 1000-est kértem. Szeretnék segítséget kérni, elolvastam az összefoglalót, meg is néztem az ügyfél adatoknál, publikus ip-m, van és dinamikus Ip. Azt szeretném kérdezni hogy tudom azt beállítani hogy a NAT type ne Moderate legyen hanem open? Illetve a Bridge mód az mit jelent? Legtöbbször online játékokhoz szükséges a net, COD, FIFA, torrent alkalomadtán. Arris TG6441 modemet hoztak. Megköszönném szépen ha valaki lépésről lépésre elmondaná, hogy kell ezt a NAT Type dolgot elintézni. Illetve a Ping is elég magas szokott lenni játékokban ilyen 50-60...
Köszi szépen a segítséget -
-
csaszi75
senior tag
válasz
francz'70 #20575 üzenetére
Ha nem írod le pontosan, hogy milyen eszközöd van, és mit kellene beállítanod, akkor elég nehéz lesz..
Amúgy javaslom ezt a másik topikot:
https://prohardver.hu/tema/otthoni_halozat_es_internet_megosztas/friss.html
De jobb ha azzal kezded, hogy elolvasod a használatiját annak az eszköznek, ami nálad van.. tplink oldalon biztosan fenn van.. és a tplinknek is van vagy 3 különböző mesh rendszere.. -
csaszi75
senior tag
-
francz'70
senior tag
Sziasztok.
Egy kis infóra lenne szükségem, szeretnék egy ilyen tp-link-es mesh rendszert a tarrtól, csak az baj, hogy eléggé láma vagyok egy ilyen beüzemeléséhez. Van valakinek tapasztalata ebben, egyszerű ennek a beüzemelése? ....az ügyfélszolgálatos csaj szerint igen...állítólag csak töltsem le az applikációt és utána már pofon egyszerű, ..nyilván
Ha valaki tud egy kis infót/segítséget, megköszönném(Arris TG2492s routerem van)
-
atld
csendes tag
Sziasztok, tarr mobiltv másnál sem megy jelenleg? 2024. december 7. szombat, 19:48 Köszi a választ!
-
Grande Ale
őstag
Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy nem nálam a hiba!
-
Kisbaloo
csendes tag
válasz
Grande Ale #20562 üzenetére
Nálam is ez van 2-3 napja. Kivettem a kártyát, újraindítottam a routert, semmi változás.
-
Grande Ale
őstag
Tegnap és ma is nagyon akadozik az RTL nálunk. Nincs szolgáltatás, kockás kép, ilyesmi. Nálatok?
Nálam lehet a hiba? -
meke11
aktív tag
-
sumi73
csendes tag
Az új RTL-es csatik most végülis nyitva vannak?? Valaki tudna dobni rájuk egy freki számot?
-
tarr52
csendes tag
válasz
ftamas0201 #20549 üzenetére
OK! MEGÉRTETTEM.
-
garga01
őstag
válasz
tarr52 #20551 üzenetére
Ez egy fórum, aminek vannak szabályai is. Netikett-et mindenhol ajánlott (és sokszor kötelező is) betartani. Ez nem sértő, hanem felhívta a figyelmed a szabályokra...
@ftamas0201: Köszi az infókat.
Digitális tuneres tv-k vannak, az nem gond. Csak készükünk, ha a Diginél minden adóhoz CI modul kell, lehet váltunk Tarr-ra, majd nézem még össze a csatornalistát ez alapján.
Sajnos az ORF1-2-ért így drága a plusz csomag, mert a többi adó ami benne van 90%-ban jön amúgy műholdvevőn is nekünk.
(Analóg tv-t már vagy 2005-6 óta nem is nézünk, akkortájt vettem az első digitális műholdvevőmet.)
-
tarr52
csendes tag
válasz
ftamas0201 #20549 üzenetére
MI ÍRJA ELŐ, HOGY CSAK KISBETŰVEL KOMMUNIKÁLJAK??
79 ÉVESEN ÉN CSAK ERRE VAGYOK KÉPES!!
MIÉRT KELL EZÉRT KIOKTATTNI???
EZ A SÉRTŐ!!!!!
"higgadtan, megfontoltan kommunikálj"
"EZEK SZÓRAKOZNAK VELÜNK!!??"
MI A PROBLÁMA EZZEL?
KIT SÉRTETTEM MEG?? -
ftamas0201
Topikgazda
válasz
tarr52 #20547 üzenetére
Elérhető a Decemberi ajánlatok köztük a moziklub csatorna is amit említettél a 20-as programhelyen minden előfizetőnek.
Kérlek kisbetűvel és higgadtan, megfontoltan kommunikálj, lehet valakit/valamit/szolgáltatást utálni és szeretni, nem tiltott a vélemény nyilvánítás egy bizonyos szinting, csak kulturáltan tedd!Az meg hogy néha nem elérhető pár percre valamelyik szolgáltatás még nem alapvető hiba, általában hamar megoldódik az ilyesmi ahogy most már hibátlanul működik is az ügyfélkapu.
Útitárs kiscsomagban elérhetőek az említett csatornák tudtommal (ORF 1 és 2.) Az alap és Extra csomag nem tartalmazza a kiosztás szerint.
A kiscsomag csatornakisztása: Útitárs kiscsomag
DVB-C képes készüléknél az Extra csomagig nem kell külön CI modul. Az ehhez kapcsolódó csatorna listát itt találod: CsatornalistákKiválasztod a lakhelyedet és kilistázza a településeden elérhető összes csomagot, az Alap és Extra csatornalista lesz az a két kategória amihez még nem kell CI kártya. Viszont legyen DVB-C képes a készüléked, különben boxot kell használj a digitális átállás miatt amit néhány évvel ezelőtt már a Tarr meglépett.
-
garga01
őstag
válasz
tarr52 #20545 üzenetére
Helyileg van felénk (Bács-Kiskun) is, legalábbis ismerősnél ahol tarr van bekötve. Csak csomagot nem tudok milyenbe van, mert sokan még régi, a Net-tv-től átvettben vannak, ezért érdeklődök. Jelenleg Digikábel van a családban, de fontolóra vesszük a váltást ha a Digi is árat emel ezért érdeklődök.
-
tarr52
csendes tag
MOST MÁR AZ "ÜGYFÉLKAPU" SEM ÉRHETŐ EL!!
-
tarr52
csendes tag
MÁR NINCS FENN A "KÓDOLATLAN DECEMBER"!!
https://tarr.hu/lakossagi/tv/kodolatlan
CSAK "KÓDOLATLAN NOVEMBER"
EZEK SZÓRAKOZNAK VELÜNK!!?? -
tarr52
csendes tag
ORF1, ORF2 a 161, 162 program helyeken érhető el. ÉN ÚGY TUDOM, HOGY CSAK ZALA MEGYÉBEN ÉRHETŐ EL!
-
Castell
aktív tag
Sziasztok!
Tarrnál 2 évre aláírt hűség esetén a családban adtak +990 Ft-ért egy TV-t: Zephir ZV32HD
Többszöri nekifutásra sem találtuk meg rajta az EPG funkciót.
Valakinek van ilyen TV-je esetleg? Ha igen, mik a tapasztalatok EPG kapcsán?
Egyébként egy vödör csavar az egész, a kép és a színek elfogadhatók, de nagyon szűk a betekintési szög és a hangja full dobozos, de szerencsére nem recseg. Ha valóban nincs benne EPG úgy ez nagy blama...
-
Aknow
csendes újonc
Sziasztok, valakinél megjelentek már az "új" RTL-es csatornák? (Moziklub, Sorozatklub, Kölyökklub, RTL OTTHON)
Itt írnak róla, hogy decembertől elérhetőek. https://tarr.hu/lakossagi/tv/kodolatlan
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Akinek koaxos ktv-je van,
- melyik csatornákhoz nem kell modul? Van ami vehető plusz CI modul nélkül?
-ORF1-ORF2 melyik csomagban érhető el? Frekvencia listában látom, de az ÁSZF-ben a csatorna kiosztásban nem. -
Breki
veterán
Na voltam bent szombaton, a Tarr ügyfélszolgálati pontban az Intersparban, elmondtam, hogy mi a helyzet megmutattasm a Telekom ajánlatát.
Nagyon kedves volt, az ügyxintéző hölgy, de amikor az mondat, hogy mivel konkurencia van, kérnék egyedi ajánlatot, erre nagy szemekkel azt mondta, hogy ő ilyenről még nem ishallott, és azt tanácsolta, hogy ügyfélkapun vagy emailben kérdezzem meg, ő nem tud ilyet adni, csak a hivatalos ajánlatot tudja megmutatni nekem.
Aki már intézett ilyet pontosan melyik platformon történt? -
-
8th
addikt
válasz
kabelmania27 #20534 üzenetére
Ők is állandóan az értékekkel jönnek közben a szolgáltatás itt az utcában egy rakás fos. A szomszédaimnál is. egymástól függetlenül ugyanarra panaszkodik mindenki. Teljesen random weboldalakra néha többször rá kell frissíteni, hogy hosszas homokórázást követően nagy nehezen betöltődjenek a kábeltévén rendszeresen szétesik a kép de néha csak a hang megy el. Oszlop és a ház között kicserélték a kábelt semmi sem változott. Előtte az összes csatlakozót a modemig: semmi sem változott. Nem értik vagy nem akarják, hogy nem nálam és nem nálunk van a hiba. Mert ha csak egy háztartásban lenne rossz akkor oké de amikor fél tucat szomszéd egymástól függetlenül ugyanarról a hibajelenségről számol be ott már gyanúsnak kéne lenni nekik. Vagy másik opció, hogy pontosan tudják mi a gebasz de túl költséges lenne a kijavítása ezért húzzák amíg csak lehet. Hülyének vagyunk nézve az az igazság. Ebből lett elegem. Meg abból, hogy ilyen minőségű szolgáltatásért már másodjára egyoldalúan önkényesen árat is emelnek. Nem az az - én esetemben - évi hatezer forint zavar hanem a hozzáállásuk. Bőven több mint egy évtizede tömtem a zsebüket de ennek vége. Ha otthon leszek a modemmel a hónom alatt bebattyogok szépen a helyi üzletkötőjükhöz és felmondom a szerződésem aztán felejtsük el egymást. Egyre kevesebbet tartózkodom otthon, torrentezni sem szoktam már szóval jó lesz nekem a mobilnet is.
-
Breki
veterán
válasz
margithid #20529 üzenetére
Én most állítottam be a Telekomot kosára, hogy azzal tudjak menni a Tarr-ügyfélszolgálathoz.
Mobil+Internet+telefon+TV
Havonta fizetendő Szolgáltatás(ok), extrák
1. hónapban 1 393 Ft
2. hónapban 7 364 Ft
4. hónaptól 9 364 FtOtthoni e-Pack kedvezménnyel (maximum 800 Ft).
-
Red product
csendes tag
Igen és kevesebb reklámot mert mostmár csak szinte azért fizetünk ilyen magas árakat hogy 20 percenként gyógyszert rendeljünk amit reklámoznak.
-
sumi73
csendes tag
Magyar Mozi TV-t tegyétek már be legalább,hamár megint sikerül emelni az árakon b.....a meg!!
-
margithid
veterán
Nekem 10500 lesz januártól a TV + internet a tarr-nál.
Néztem telekomnál egy tv + internet 9100 lenne, de félek ott is emelés lesz januártól.RockCNC
Köszi, már nálam is!
-
Louro
őstag
Ettől trébb szolgáltatóval rég találkoztam. Hónapok óta várok, hogy felhívjanak az adatkártyám kapcsán, de hiába hívtam az ügyfélszolgálatót, hiába egyeztettem többször is a flottás kapcsolattartóval, .... .
Nálam nagyon leszerepelt. Legalább tájékoztatót küldenének, hogy bocs, rengeteg a megrendelés és folyamatosan dolgozzuk fel.
-
kisuttoro
kezdő
válasz
sonny cher #20524 üzenetére
melyik szolgáltatora tervezel váltani?
-
sonny cher
csendes tag
reméjlük nem csak árat emelnek mert az nagyon megy , legalább a magyar mozi tv ét betehetnék ! már mindenhol még a fapados tányéros diginél is van itt meg..... de sebaj ha mégsem március 1 lejár a hüség és báj báj tarr van már konkurencia is !
-
RockCNC
őstag
Boldog Új Évet!
Megkaptam az ÁSZF módositást, miszerint januártól emelik az árat. -
margithid
veterán
Kabel tv extra csomagom van tarrnál. Ebben ugye benne kellene lennia az rtl+-nak?
50-es csatornán kéne lennie, de ott rtl 3 van... -
Keksz
senior tag
válasz
manmusic303 #20200 üzenetére
Match 4 tuti nincs, éppen ez miatt keresek most 1 másik lehetőséget. :-(
-
Grande Ale
őstag
Néztem ma az euronewst, és 1080p-ir a tv.
Ilyet én nem láttam még tv adasnal, mindenhol 1080i van.
Vagy van más csatorna is 1080p-ben? -
Breki
veterán
válasz
ftamas0201 #20516 üzenetére
Korábban többször kerestek, akkor azt mondták kihúzták az Optikát lakótelepen szeretnék lecserélni a korábbi technikát erre állítólag rajtam kívül már mindenki átállt optikára.
Csak közben láttam, hogy a Telekom is húzza, illetve vezeti az Optikát az utcában, hiába próbáltam célozni az egyedi árra, ilyet nem tudtak adni, nekem nem volt sürgős, hogy lekössem magam.
Csak ők meg majdnem fél évet tököltek az elérhetővé tétellel, most érkezett el a váltás, vagy a jobb ajánlat kérés ideje.
#20515 RockCNC köszönöm :-) -
ftamas0201
Topikgazda
Nálam konkrétan az ablakom előtt húzta az optikát a szerelő az oszlopra, csörrent a telefona Tarrtól, hogy egyedi ajánlatuk van. Szóval figyelik kőkeményen a konkurenciát és biztos vagyok benne, hogy ők is jelezni fognak az irányodba, de szerintem ügyfélkapujukon ahogy mondják érdemes lehet egy kérdést megejteni.
-
Breki
veterán
És erre hol a legegyszerűbb rákérdezni? Telefonon, személyesen, netes felületen?
Anno mikor csak volt róla szó, hogy telekomos optika lesz, próbálkoztam az ügyfélszolgálatos csajnál, hogy lehetnek-e egyedi árak, mert pl. itt azt olvastam, de szt mondta nem egységesek az árak. -
Breki
veterán
Sziasztok
Végre a telekom aktiválta az optikát Szekszárdon a Pollack Mihály ltp-.en.
Mivel a telefon, internet, mobilfizetés úgy is tőlük van, gondolkozom a TV szolgáltatás váltásán is.
A Tarr-nál nincs hűségidőm már, mi a legegyszerűbb módja a szolgáltatás leállításának, illetve ugye ha befizettem a havidíjat rögtön leállítják-e a szolgáltatást, vagy csak a hónap illetve adott időszak végén? A fizetési hónap egyáltalán egybe esik a naptári hónappal? -
vacs
veterán
Sziasztok.
Ügyfélkapu belépés után szeretném megnyitni az utolsó számlát (vagy bármelyiket), de csak pörög és nem történik semmi!
Pénteken, tegnap és ma is ezt csinálja, win pc, 2 böngészővel se működik!
Nálatok jó?Szerk: 3 perc gondolkozás után végre megnyitotta, remekül működő rendszer ...
-
KoryHu
aktív tag
válasz
kabelmania27 #20506 üzenetére
Köszönöm.
Igen, lehetséges, hogy túlterheljük a modem routeres részét, és azért restartol ritkán. Gyerekek néha tolják a netes játékokat, számítógép, laptop, okoseszközök, porszívó, klíma, kamera, vezetékes NAS, három okostévé, okoslámpák. Néha 13-15 eszköz van Wifin és kettő kábelen is. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
KoryHu #20505 üzenetére
Köszi a képet, rendben van az osztó bekötése, RG11-es a bejövő kábel, tévés kimeneteken van hpf szűrő, valószínűleg a modemes szobában is van az osztó tévés kimenetén hpf. Modemet próbáld meg átállítani másik wlan csatornára, összefoglalóban linkelt programmal tudsz keresni szabad csatornát. Vezeték nélküli kapcsolatot a szolgáltatók nem garantálják, ezért lehet jobban járnál ha vennél gigabites routert a szolgáltatói eszközt pedig modem üzemmódban használnád, saját router stabilabb mint a modem router része.
Modemértékek két osztó után is elfogadhatók, ettől független ha nem javul a helyzet megpróbálhatod átalakítani ezt az osztást, a bejövő kábelre tegyél egy kettes splittert, egyik kimenet modemes szoba, másik kimenet hpf szűrő (nem kell venni) összekötő, majd egy hármas osztó a tévéknek, így javulnának a modemértékek mert több jelet kapna a modemes szoba, max annyi a hátránya, hogy nem biztos hogy vissza tudod tenni a doboz tetejét. Természetesen más gyártótól származó osztó is megfelelő csak a 5-1000Mhz illetve 5-1215Mhz CE felirat legyen, mert ez való kábeltévére. [link] [link] [link] [link] [link]
Átkötés előtt áramtalanítsd a modemet. -
KoryHu
aktív tag
válasz
kabelmania27 #20504 üzenetére
Köszi, kibontottam a témát, csatolt fotón, igen termesztésen az IN -en van az utcáról bejövő brutál kábel, PCT-TRS-11LMG, illetve az out-ok a fotón szereplők van, igen, három tévé van.
Ahol az egyik tévé van, ott a modem, ott is van egy osztó, de azt most szekrény miatt nem tudom kibontani. Amúgy teljesen TARR szerelők csinálták, belül is. Lehet ez a hiba a modem táp miatt? Már három éves lesz. Linux valamit érez. Egyébként hetekig semmi gond nincs.
A feltöltési értéken mit értesz? A
Egyik sor ilyen
49.00 MHz 42.25 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA) 5120 kSym/s 64QAM -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
KoryHu #20503 üzenetére
Köszi az infót, ez jófajta osztó viszont lehet túl nagy csillapítást kap a modem.
Milyenek a feltöltési értékek?
Nézd meg, hogy a lakásba bejövő kábel van-e az osztó in bemenetén, és az in bemeneten lévő szűrőn milyen felirat van írva. Modemen kívül mindegyik kimeneten van tévé? -
KoryHu
aktív tag
válasz
kabelmania27 #20502 üzenetére
Üdv!
De igen, alapvetően minden jó, de valamiért ritkán csinálja ezt. Azt veszem észre nincs Wifi hálózat, modemre ránéz: restartol, utána van az a Kernel üzenet a logbanDownstream 1: 242.00 MHz Power 3.60 dBmV SNR 40.95 dB
Amúgy semmi gond nincs alapból, elosztót majd megnézem, az van, amit a TARR rakott be pár éve mikor épült a ház.
A garázsban van bejövőn egy Teleste DSS4 és az in ágon egy szűrő.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
KoryHu #20501 üzenetére
Üdv!
Modem áramtalanítás után sem javul a helyzet?
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
KoryHu
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy Arris márkájú TARRos modem és router, az újabb fajta, álló, és hirtelen megszakad a LAN és a Wifi is, és a logban az alábbi van:
Ezt követően mintha félig rebootolna, és utána jó minden, egy hónapon belül már többször előfordult, csak külföldi fórumon találtam ilyet. Egyáltalán értenék ha ezt bejelenteném hibára? 😄NOTICE ATOM is back due to RPC timeout/Kernel panic as part of Self Healing Mechanism.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- Asus Rog Strix G16
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest