- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
mr_ricsi #600 üzenetére
Akkor szerencsés vagyok az enyém is elindul 5,1V-on
Meg az összes tesztben amit anno olvastam róla.Hiszen én is a tápba vettem még 2010-ben.
Mondljuk a végén nem került bele de még mindig szolgál a CPU hűtőn.
De legyen igazad van!Rizikós belenyúlni a tápba és cserélgetni az alkatrészeit már ha nem gyári.Ezzel zárhatjuk is a topicot. -
bluyoo
nagyúr
válasz
tomgabor #597 üzenetére
Hátrébb az agarakkal ...
A Coolink SwiF2 120P 5V-ról indul ami a legtöbb tápnak tökéletes.
A tiednek pedig el kell érnie azt a hőfokot amin ad 5V-ot a vezérlése de onnan ugyan úgy emeli a fordulatot ha tovább melegszik magyarul nincs veszélyben a tápod.
Talán az ajánló is a Coolink SwiF2 1201-et ajánlja ha tudja hogy alacsonyabb fesz.-en kezd a tápod akkor viszont teljes terhelésnél nem szállít elég levegőt és kockázatos lenne a tápodra (na így leéghetne).
Nem te vagy az első akinek ilyen alacsony feszültséggel vezérel a tápja és 120P rakott a tápba egyszerűen alaplapról vezérlik ha nem tudtak megbékélni azzal hogy nem forog azonnal "Rádugtam, ha össze van rakva a gép akkor állandóan 900-as a fordulata, de ha leveszem az oldalát és kikötöm a házhűtő ventilátorokat hogy minden jobban melegedjen akkor már felemeli 1250-re." ez miért nem jó megoldás ha működik?Akkor kell pörögnie jobban ha melegszik a rendszer. -
bluyoo
nagyúr
válasz
tomgabor #591 üzenetére
Nem kínai Magyar.
És itt biztos segítenek a beállításában (ingyen).
A tápod ventilátora: 149m3 a Coolink 127m3 simán elég lenne a tápodnak.
Itt a táp vezérléssel van a gond mivel azt egy típusú szélkavaróra állították be.
Pl.:40C°-on ad 4V-ot a gyári 30m3-at lök ezen a feszültségen a Coolink meg épphogy pörög. -
bluyoo
nagyúr
válasz
tomgabor #582 üzenetére
Az alaplapra.Ha az adatlapodon lévő Giga lap azon külön van "power fan" csati.Ott le tudod szabályozni a fordulatszámát.
Akár a CPU hűtővel párhuzamosan így ha minden lkaffol nő a CPU teljesítmény nő a teljesítményfelvétel vele arányosan melegedik a táp és emelkedik a fordulatszám. -
bluyoo
nagyúr
válasz
tomgabor #580 üzenetére
"Ez a Coolink egy sz@r."Azét erős túlzás!Mióta megjelentek 2 is dolgozik a gépemben gond és zaj nélkül .Csak írd be itt a keresőbe "Coolink" nem egy embernek van a tápjában ....
Annyi az egész hogy a tápod ventije kisebb feszültségen indul.A táp ahogy melegszik növeli a feszt. és így a fordulatszámot.
Ha félsz hogy leég vezéreld az alaplapról és kész . -
bluyoo
nagyúr
válasz
Falcon C. #517 üzenetére
"Asszony megnyúzna." De ismerős!
De kockázat nélkül nincs nyereség!
Kérdezz azért rá ITT hátha van olcsóbb alternatíva ha netán nem jön be a "mutatvány". Viszont így elsőnek tényleg az alaplapról próbáld ki ha marad a szélzaj lesz egy jó +ventid (nekem a CPU hűtőn csücsül) amit nem szabdaltál szét potyára. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Falcon C. #515 üzenetére
Akkor marad a táp ......... Nem vagyok benne biztos hogy érsz él valamit a cserével.Itt a legtöbben a magára a ventilátorra panaszkodtak nem a szélzajra.Lehet a fordulatszám-szabályzó része megadta magát a tápodnak(bár ehhez a részhez nem igazán konyítok).
De próba szerencse.Van itt fórumtárs aki alaplapról vezérelve használja a tápját.
Tápcserén nem gondolkoztál? -
bluyoo
nagyúr
válasz
Falcon C. #513 üzenetére
A kérdésedre válaszolva elég neki 400W-os sőt 500w-os tápba többen swif2 1201-et raktak 94.2m3/h légszállítással és gond nélkül működik nekik.
"1201-est tettem bele, mivel az előttem szólók is ezt ajánlották valamint tesztelték és működött... ennek csak 3 pines csatija volt, fekete-piros-sárga, tehát elrontani sem lehetett...
a sárga ha jól tudom a fordulatszámot szabályozza ha alaplapra dugod, de mivel a táp magának állítja be a fordulatszámot feszültség növeléssel így arra nincsen szükség..."
A 120P WPM vezérlésű 4pines a csatija 60.4-127.6 m3/h légszállítással de itt már megjön a hangja.A tápod 80.5CFM nagyjából 136m3/h ami kb. megegyezik.
Teljesen nem tudod lehalkítani és ha a swif is akkora feszt kap ugyan úgy hallod majd a szélzajt mivel azt a táp alkatrészei gerjesztik a nagy légáram miatt.
Azért kértem a konfigod hátha nagyon megterheled a tápot azért melegszik és pörög a ventije.De nem egy nagy fogyasztású gép .... max.300W talán.
Van házvenid?Nem a CPU hűtőd zajos? -
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
westcoastog #462 üzenetére
Persze nem is rábeszélni akarlak ...
Csak azért írtam hogy nem azonos a mértékegység.És nehogy téves infó alapján dönts.
Nekem mindkét típusból van ismerem őket azért is válaszoltam .....
De ha már valahol működik baj nem lehet. -
bluyoo
nagyúr
válasz
westcoastog #460 üzenetére
1 CFM=0,3048^3 m3/perc=0,0283168466 m3/perc=1,6990108 m3/h
A SWiF2 1201 94.2m3/h nem CFM.
88CFM(~149m3/h) ezért írtam a 120P-t az kb. megegyező teljesítményű.
De próba szerencse ....
Maxon nálam a 400-as FSP ventije csak játék alatt E8400 tuningal +4870 mellett ment. -
bluyoo
nagyúr
válasz
westcoastog #455 üzenetére
Nem lesz baja csak nem azonnal,hanem mondjuk 30C°-os tápnál indul csak el a venti.
Inkább az lehet a gond ha a tápot erősen leterheled akkor a légszállítás bizonyulhat kevésnek az alacsonyabb fordulat és légszállítás miatt.Nem potyára raknak nagy légszállítású,viszonylag hangos ventiket a tápokba. -
bluyoo
nagyúr
válasz
westcoastog #453 üzenetére
Tudná vezérelni.Legfeljebb nem indul el azonnal hanem csak később amikor felmelegszik annyira hogy a vezérlés elérje a venti indítási feszültségét.
A Coolink swif2 1201-is jó lehet bár jóval gyengébb mint a
scythe slipstream :33,00 dBA / 88,11 CFM = 149 m³/h / DC12 V / 0,41 A (1,600 rpm Version).A 120P pedig ~2x olyan erős mint a 1201,és kicsivel gyengébb a scythe slipstreamnél.
Én még vásárlás előtt rábíznám a scythe vezérlését a tápra (már ha nem úgy van most is). -
bluyoo
nagyúr
válasz
westcoastog #450 üzenetére
COOLINK SWiF2 120P -vel jobban járnál.De azért max. fordulaton megjön a hangja.Amikor megjelentek akkor vettem én is tápba,bár a végén nem raktam bele.
Légszállítás: 60.4-127.6 m3/h.Az alaplapodon meg be tudod állítani a megfelelő fordulatot.Vagy COOLINK SWiF2-1201 FSP BSII 500W-ba rakta [lAyCsI] kérdezz rá hogy szuperál neki.
De az egyik legjobb ár érték arányú ventik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Battlefield 7
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Noctua nf a14 pwm 3db + nf a15 pwm 1db
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest